Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Jurassic Park: The Game (Telltale Games)

Bone

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
Bu oyun niye geride kalmis, telltale gercekten saglam bir oyun yapmis bu sefer.

Uzun bir Jurassic Park filmi izliyor gibisiniz aslinda cok fazla gameplay yok ama konu hakikaten mukemmel olmus, ilk filmi aratmiyor.

Skyrim'den cok LA Noire ve Jurassic Park oynuyorum =P, sakin kacirmayin bunu guzel hikayeli oyun seviyorsaniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 yıl sonra ...
Bu konu niye hortladı demeyin diye kısa açıklama yapayım dedim; Jurassic World'u sinemada izledikten sonra ilk 3 filme nostaljik dönüş yapıp haftayı bu oyunla kapattım, tam Jurassic Park haftası oldu.

Kesinlikle underrated bir oyun, metacritic'teki shitstorm'u asla haketmiyor. Telltale'ın Walking Dead'i veya Wolf AMong Us'ı kadar iyi bir şey beklemeyin, çünkü sunduğu seçimler sonuçlar yelpazesi son derece dar. Fakat bunun haricinde gerek John Williams'ın temalarını kullanması, gerek çok başarılı bulduğum seslendirmeleri ile müzikal açıdan bir kere beni tatmin etti. Grafiklerin kalitesini ben yadırgamadım, diğer Telltale ürünlerindne aşina olduğum için. Adamların stili bu. Hikayeye gelirsek, 1. filmin ortasından başlıyor, yine 1. filmin sonrasında adanın kaderinin ne olduğuna kadar ilerliyor. Yönettiğimiz birkaç karakter var ve bunlardan biri Garry Harding, The Lost World filmindeki Sarah Harding'in babası kendisi, ilk filmde de çok kısaca gözüküyordu Triceratops'un hastalandığı sahnede. Nerdy'in tıraş köpüğü kabının kaderini falan öğreniyorsunuz. Oyun için yaratılan karakterlerle filmin karakterleri arasında güzel çaprazlamalar var, bağlar iyi kurulmuş. Sinematik bir havada geçiyor zaten ve 4 bölümden oluşuyor, sıkılmadan 1 gününüzü ayırıp bitirmeniz mümkün eğer ıncığı cıncığı araştırarak ve ortamın keyfini çıkararak oynarsanız. Hız kasarsanız ömrü 3 saate falan düşer.

Dediğim gibi 1. ve 2. filme bol sayıda referans var, yani ismine aldanıp sadece ilk filmle alakalı gibi düşünmeyin. TWL'de John Hammond'ın yeğenini oynayıp InGen'in başına geçen Peter Ludlow'un da bahsi geçiyor misal. Karakterlerden birinin tuttuğu bir günlük var, günlükte karşılaştığınız her dinozor için özetle bilgiler yazılmış ve işin güzelliği şu ki, ilk filmde yani 1993 civarında dinozorlarla ilgili o zamanlar yanlış bilinen bilgiler filme de aynı şekilde yanlış uygulandığı için (Örnek olarak T-Rex'in harekete dayalı görme kabiliyeti olduğu sanılıyordı, sonra Velociraptor gibi binocular olduğu anlaşıldı)(Veya Raptorların gerçekte çok daha kısa boylu yaratıklar olduğu biliniyorken Utahraptor denilen tür keşfedildi ve filmdeki Raptorlarla çok daha fazla benzeştiği tam filmin çekimleri sırasında ortaya çıktı) bu günlük sayesinde çok mantıklı açıklamalarla o yanlışlıklar canon hale getirilmiş. Yani oyun o hataları Dr. Henry Wu'nun (Kendisi 1. ve 4. filmde rol alıyor) dinozor DNA genomuna kurbağa genomu eklerken (aradaki boşlukları doldurmak için) oluşan farklılıkları (yukarıda hata olarak bahsettiğimiz unsurlar) JP edebiyatına katkı yaparak baya güzel yedirmiş.

Canımı sıkan 2 şey, cutsceneler arası frame rate bazen yerlerde sürünüyor. Diğer problem de aksiyon sahnelerinde belirli tuşlara çok hızlı biçimde basmanız gerekiyor, ve bunu hiç becerememişler. Normalde sıralı tuş basmaca olayına karşı değilim ama burda olmamış. Bu 2 sıkıntı için 1'er puan kırdım ben.

Tabi ki oyun ilk çıktığında Telltale'den 2 eleman notlar yüksek görünsün diye metacritic'e kimse anlamaz sanıp kendi isimleri altında 10 puan vererek inceleme yazmışlardı, ordan da bir antipati doğdu ve millet inadına düşük puanlar basmaya başladı, ortalama puanın düşmesinde onun ciddi etkisi var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...