Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eskiler bir başkaydı sanki ? ( Ya da siz de nostaljik misiniz ? )

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Uzun zamandır düşündüğüm bir şeydi bu, son zamanlarda olan hiç bir şeyden tad alamamaya başladım:
Doğru düzgün film geldiği yok zaten, 30-40 senelik filmleri izlemeye başladım ( örn Citizen Kane vs vs)
Dinlediğim müziklerin içinde hiç son 1-2 sene de çıkan şarkı yok neredeyse hep eski müzikler 80 ler 90 lar ( örn Deep Purple Anathema fln )
Oyun oyanayacağım, yeni oyunlar da tad vermiyor, açıyorum kuruyorum red alert 1 tetrinet falan öyle şeyler oyalıyor, doom 3 tü şuydu buydu açmıyor içimi
Bazen canım sıkılıyor çıkarıyorum 98 in Gameshowlarını okuyorum ayrı bir lezzet alıyorum.
Bütün bunların sonucunda sanki son zamanlarda hiç bir kaliteli yapıtın/yapımın ortaya konamadığı izlenimine kapıldım. Bunun nedeni insanın geçmişe özlem duyması mı yoksa. Siz de böyle mi düşünüyorsunuz.[signature][hline]Let's sing the Bards song
Mesaj tarihi:
walla bencede eskiler daha guzel yeni ne cıktıysa zaten kotu oluor nasil her filmin 2. serisi kotu olursa [genelleme deil] buda onun gibi bişi eskilerden alip güncelliyorlar yada saçma sapan seyler yapip sıkıntılarini gideriyorlar.

[Bu mesaj BlacKDagger tarafından 05 Ekim 2004 14:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
eheh 80 ler güzeldir bende 80 ler dinlerim Eskiden hrbi süperdi koşarak megadeth albümü alıp eve 2 katı hızla dönüp nefes nefese dinler HOBAAA derdik manowar sepultra pantera exploited falan hey be ne günlerdi eski günler yok artık herşey para için yapılıyor

nerde eski oyunlar nerde abuse? süper mario brothers bile daha güzel doom 3 ten eskiden nintendomuz vardı almanyadan geldiydi heyt beaa world cup 96 felan vardı rovaşata ile süper şut falan cekiyorduk mario 1 2 3 vardı bir sürü güzel oyun vardı megaman full serisi falan ama işte... bu oyun işini paraya cevirdikleri için (herşeyi para icin yapıyorlar gerçi) oyunlardan zevk alınmıyor

eskiler daima ii yaw boşverin doom3 ü felan benim gibi kaptan tusubasa felan oynayın inanın doom3 doom72 den daha zevkli[signature][hline](_::_____::_) <-> MetallordS Membır
Mesaj tarihi:
Vay bea , yalnız değilmişiz desene[signature][hline]horacegoesskiing, 21 Eylül 2004 16:41 tarihinde demiş ki:
hayır adamlar bi de inatla türkleri seviyo yani. ehuh. anlaşılır şey değil. ben de sizi seviyom lan!
Mesaj tarihi:
sadece sen değil bu yaşımda bende aynı duyguları paylaşıyorum
yani iğrenerek bakıyorum herşeyin ötesinde etrafıma bakındığımda[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber... NOW I'm gone...
Mesaj tarihi:
bana da oluyo bole bazen. ama sonra geçio. Bu gibi durumlarda discovery channel ya national geo izliyorum. Daha dünyada yapılabilecek çok şey olduunu hatırlayaraktan sıkıntım geçio izleyince.
Mesaj tarihi:
Ahha hh.. Wispy red alert 1 oynarmısın. Yapalımmı. Eziyim seni bi :P
Valla cd si tam önümde çalışıomu die bakacaktım diye ayırdım. Yapallımmı ciddiyim. Hastasıyımdır...[signature][hline]#include
main(void) { while(1) printf("tavuk yumurtadan cikar, yumurta tavuktan cikar, ");}
Mesaj tarihi:
said:
nedanko, 05 Ekim 2004 18:00 tarihinde demiş ki:
Ahha hh.. Wispy red alert 1 oynarmısın. Yapalımmı. Eziyim seni bi :P
Valla cd si tam önümde çalışıomu die bakacaktım diye ayırdım. Yapallımmı ciddiyim. Hastasıyımdır...

:) yaparız bir ara istersen.
Ya şimdi hayatta çok şey görüp yaşasam normal diyecem, ama daha yaş 19 hehe. Sonuçta bilinçli bir şekilde yaşamaya başladığım süre 5-6 seneyi geçmez diyelim. Yaşlanıyor muyum ne ( Ciddi saçlarım ağarmaya başladı )
Paticikte bile eski tadı alamıyorum, ilgimi çekecek konu yok gibi geliyor, eski muhabbetler dönmüyor sanki. Umarım bu son düşünce mi paylaşmıyorsunuzdur.[signature][hline]Let's sing the Bards song
Mesaj tarihi:
popülerliğin girdiği her bi cismin tadı geçio
bende 17 yaşındayım aynı duyuları paylaşıyorum
nerde çokluk orda bokluk
budur olay[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber... NOW I'm gone...
Mesaj tarihi:
Sürekli ciddi bişiler yapma peşinde olma.. Vur geyiğin dibine.. Bak o zaman nasıl zevki çıkıo. Yarın ölecekmiş gibi yaşa.. Ne biliim, çılgın ol derler ya hani, oyle ol..
Eğer bu mod, yen girdiğin bir modsa, çıkarsın.. Ha uzun süredir boyleyse dediklerimi yap..
Boşver, hayattan zevk almaya bak. Yani aklının derinliklerine uy..
Dün bi çocukla ilgili eski bir haber okudum. Olay şu;
(Ekşi'den alıntıdır.)

kulaga cok fantastik geliyor hakikaten. keske bir tabloid gazetede falan gorseydim de inanmama bahanem olsaydi ama bugunku * radikal gazetesinde yer alan bir haber bu. umut semerci adinda bir lise ogrencisi okudugu bir cift yurek kitabindan etkilenip aborijini olmaya karar verir ve olaylar gelisir.

gazetede anlatildigina gore hikaye soyle; ikinci kattaki evinden carsafla asagiya iner, bir arkadasiyla birlikte (o arkadas bu konu cercevesinde sadece gaza gelmis birini temsil ettigi icin uzerinde durmuyoruz) balikesir'den izmir'e giderler ve izmir'deyken umut'un babasi bizim potansiyel aborijinleri bulur bulur ve geri donmeye ikna eder. donus yolunda mola verilir ve mola esnasinda babanin tuvalete gitmesinden faydalanan umut yeniden kacar (bu kez arkadasi yaninda degildir). hikaye simdilik bununla sinirli.

umut'un evden kacarken yanina aldiklari da ayrica ilginc; harita, pusula, matara, biraz yiyecek, pasaport ve 40 milyon lira.

İnsanlar ne kadar güzel şeyler üretiyo, maceraların peşinde koşuyo..
Ben 14 yaşında hiç bişi yapmıyodum. Açıkcası ben de isterim boyle bir çocuğum olmasını.
Ne billim en basitinden tak çantanı sırtına, otostop yapa yapa gez Türkiye'yi...
Üret, yaratıcı ol. Hayat bak o zaman yapacakların için ne kadar kısa kalıyo..

Konunun özü : Değişik şeyler yapmayı dene.. Gez dolaş eğlen..[signature][hline]İlginç : Ya herşey kötü dünya kötü, hayat pis. Ana rahmine dönmek istiyorum dei$ik bey..
Dei$ik : Kas, belki girersin..
Mesaj tarihi:
bazı şeyler daha iyi, bazıları daha iyi kötü objektif olarak bakılırsa..

ama geçmişe özlem duygusunun ana nedeni dünyanın, yaşamın ve bunların içindeki kavramların sürekli değişim içinde olması, insanoğlunun da geçmişinde alışık olduğu durumları araması sanırım.. bende de sıklıkla oluyor bu duygu ama herşey kötüye gittiğinden değil elbette.. :)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Mesaj tarihi:
Yaf bu hergençte olan sendrom. Dedim ya geçicidir.< Yeniyse geçer ha uzun süredir varsa yukardikeleri okıu..
Bana 18 yaşımda oldu. Ulan yaşlanıoz dedik. 20 oldum oha be 20 li rakamlara geçtik yaşlandık be dedim. Şimdi 25 olacak oha 25 gitti hayatın yarısı dicem.. Falan herkesde olur bu kanımca. Geçicidir..[signature][hline]İlginç : Ya herşey kötü dünya kötü, hayat pis. Ana rahmine dönmek istiyorum dei$ik bey..
Dei$ik : Kas, belki girersin..
Mesaj tarihi:
Evet Eskilerin herşeyi daha güzel..
Şimdi bakıyorum mesala Çizgi Filmlere Faln Oynuo Nascar,Andynin nesi var,Casus Kopekler Faln filan
Eskiden Tsubasa wardı,Voltron wardı,Thundercats,He-man - She-ra Wardı..
Filmerde Senfeild wardı Bizim ev Diye Güzel bi Dizi Wardı..Şimdi ne war?Çoçuklar Duymasın,Omuz Omuza,Asmalı Konak,Aydının Showdaki bi programı Biz evleniyoruzmu boşanıyoruz ikinci baharmı ne HeP Adı değişiyor Onlar Var.Nekadar saçma şeyler..

Eskiden Oyunlar,Muzikler,Filmler,Dizilier,Çizgiler En Önemlisi Insanlar Çok iyidi Şimdi Öle Değil Artık ..
Zaman Geçtikçe Eskiyi Özlüyoruz..[signature][hline]Bir Insana Gereğinden Fazla Değer Verirsen;
Ya Onu Kaybedersin Yada Kendini .... ''R/U''

[Bu mesaj RaVena tarafından 06 Ekim 2004 00:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ömür boyu oyun oynarım diyodum, yalanmış derken her zaman beni saran bi oyun çıkıyo...

sana tavisyem mame oyunlarını denemen gercekten zevk verebiliyo...

bana da hiçbşi tad vermio ama comedy max de sevidigim diziler var onları izlmek muthis keyifli...

nedense dedem filan gibi, artık eve geldigimde koltuga yayılıp tv karsısında kestirmek istiyorum...[signature][hline]Bahçelerde Maydonoz; Gel Bize Bazı Bazı...

Delirtmeyin Beni
Mesaj tarihi:
GEçmişe özlem duymanın bir nedeni belkide büyüyüp olgunlaşıyor olmandır. 20 küsür yaşına gelince, insan ister istemez "Ulan ne haytaydık beee" diyorsun. Bir nedeni zevkler ve renkler olabilir, ben mesela 70lerin Led Zeppelin, Pink FLoyd, Cream, Mountain falan gibi gruplarını seviyorum, ama zevk meselesi(anathema da seviyorum, Sentenced onlar ayrı).
Bilgisayar oyunları veya metal gruplarındaki nostalji, bu grupların artık maneviyat değil maddiyatı ön planda tutması. Artık herşey hızlı üretilip tüketiliyor, ekonominin çarklarını yağlayan şey bu. Eskiden yapılan şeyler, uzun ömürlü olması ve dayanması için yapılırmış. Şimdi senede bir araba modeli bile değişirken, her şeyin yenisi kolayca üretilirken bunlara gerek yok. Bu en çok müzik ve bilgisayar oyunu gibi küçük şeylerde kendini hissettiriyor.
Ama çok nostaljik olup geçmişe saplanmak da iyi değildir. Dışarıdaki dünyanın da peşine düş. Yapacak ve bulacak ve tadına varacak çok şey var çünkü.[signature][hline]"Kırk bakireye tapmaya, bal yanaktan tatmaya geldim." (Cüneyt Arkın)
  • Yeni Oluştur...