Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Civ 3


b1vRiP

Öne çıkan mesajlar

biri yardım etsin
oyunda monarşiye geçtim ama keşke geçmeseydim adamlar anarşi ilan etti üretim durdu almanlar sıkıştırıyor nası tekrar despot'a geçicem?[hline]I'm your dream mind astray
I'm your eyes while you're away
I'm your pain while you repay
You know it's sad but true
Sad but true
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla tam hatırlamıyorum ama f li menuler de government type dan değiştirmen lazım

oyunda ilk önce toprakbütünlüğünü korumalısın
sid meier s in kini oynadığını var sayıyorum tabi

sonra resource lara göre yayılacaksın, tabi hep savaşla değil barış ve ticaretle yapman laızm. SEni sıkıştırdığına göre ordun çok zayıf, ordu güçlendir, uygun her alana şehir kur.

Yapacağın şehir bnalarının önceliklerine çok iyi karar ver 20 turn dayanırsan zaten rahatlarsın.

seçim yaptığın zamalar kısa süreli anarşi dönemleri olur bu dönemlerde üretim çook düşer yeni yönetimin göreve gelmesi 2 turn sürebilir şimdi hatırladım :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

20-30 şehir mi?
bzm okulda bi adam 4 şehirle bitirdim dio sallıo mu acaba abi 20-30 şehir nası bi arada tutulur ki çok zor
zaten bi şehrin adam gibi olması için kaç tur geçio yaa off delircem üretim çok yavaş yeni şehirlerimde bnm şimdi 6 şehrim war parasızlık da çekilmez bi hal aldı millet chivalry'imi istio ama vermem bi tek bende war o.nası para kazancam ya fakirlikten öldü millet!
we ilk defa bende gunpowder war yani şu anda ben daha iyiyim
bi de bu workerları kendi hallerine bırakınca sadece şehir sınırlarında iş yapıolar ben nası dier şeyleri alcam mesela spice at flm?[hline]I'm your dream mind astray
I'm your eyes while you're away
I'm your pain while you repay
You know it's sad but true
Sad but true
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mutlu sona ulaştım mefta olduk
adamların hepsi bir anda bana savaş açtı karşı koyamadım ana şehrim olan gondor düşünce öleceimiz de belli oldu
neyse sıfırdan başlıcam bi sürü şehir yapçam sanırım o zmn işleri yoluna koyarım
bi çok şehri aynı anda geliştircem o zmn hızlı üretim yapabilirim yannış düşünmüosam
bi de dier insanlarla nası askeri birlik kurarım?[hline]I'm your dream mind astray
I'm your eyes while you're away
I'm your pain while you repay
You know it's sad but true
Sad but true
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hangi zorlukta oynuosun ona bagli emperorda oynadigini varsayalim:

1.en azindan 2 tane lux, kömür ve demir madenlerin olmali, buzul yada çölden bir yerden petrol cikarta bilmen gerek.Genişlemeni bunlara gore yap.
2.Oyna başladıgında en yakındaki düşmani hemen yok et bunun için catapult taktigini oneriyorum,3 tane spearman 5 tane catapultla adami dagit daha 2 sehri varken.
3.Tech treede kendine ilerleyecek bir yol bul ama en duzgunu su: fransizlarla alfabe ile baslicaksin sonra literature alicaksin sonrada mathematicsten constractiona geciceksin.Literature cok onemli cunku ilk cagdaki en onemli wonder olan "great library"yi yapmani sagliyor great library ile 2 irkin sahip oldugu tech sendede oluyor.
4.sehirdeki mutluluk cok onemli cunku production ona bagli ondan ya lux yol yapicaksin colony acicaksin yada oynun basinda her sehrine temple yapcaksin.
5.oynun basinda hemen iscilerle maden fln yapmaya baslama once sehirleri yada lux bagla onemli olan o ztn steam power bulunca maden 2 turnde irr 2 turnde oluyo.
6.palace ve hidden palace ile 15 tane sehri kontrol edersin ama ilersi zor
simdi aklima bunlar geldi bisi sorcaksan özelden msg atabilirsin[hline]Mors certa et hora certa
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

özelden atmiim de herkes
şimdi ben şööle bi taktik izliorum sizce ne kdr dooru
greekler ile başlıom hemen 2 şehir yapıorum ve hızla worker üretimi yapıorum şehirleri korumak için iki tane savaşçı koyuyom
sonra o greeklerde ilk çıkan baya güçlü bi asker war ondan 4 tane yapıom ve hemen haritayı dolaşıom milletle kankalık kuruom world mapleri takaslıom
bulduum o baımsız köylerden baya bi tech. kazanıorum barbarları da keserek çok ii para kırıom
4 şehrimi mis gibi geliştiriom
workerları automatic yapıom onnar her yere road flm çekiolar şehirleri bağlıyolar sonra askeri güç yapıom
lux şeyler ne?
bi de o spice flm onnara road mu çekmek lazım spice olup olmadıını nası annıycam?[hline]I'm your dream mind astray
I'm your eyes while you're away
I'm your pain while you repay
You know it's sad but true
Sad but true
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben emperor'da hiç oynamadeım, taktik vermeyeyim ama ben her zaman eli ayağı düzgün 14 şehir (forbidden palace gereksinimi) yaparım, sonra da önce cumhuriyet sonra demokrasi ile gül gibi yoluma devam ederim kimseye bulaşmadan. eloğlunun şehrini de almam eğer benim sınırlarıma çok yakınsa ve başka bir şehrimin hex hesabını bozmuyorsa, alınca da yıkmak maksadıyla alırım.. :)

savaşta da gidiyorum herifin şehrinin dibindeki bir dağın tepesine bir düzine artillery ile birkaç savunma adamı koyuyorum, 16 nüfuslu şehir 3000 yıllık şehir birkaç turn'de 1 nüfuslu efes harabelerine dönüşüyor.. :-p[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1.luxlara road yapicaksin luxlar:wine, spice, insence, fur fln..bunlara yol cek sehirdeki bir mutsuz insani content yapar.yani bi temple yapmis oluosun nerdeyse.
2.oynun basinda worker basmak yanlıstır cunku; worker yapinca sehirin populasyon azalir yani gelirin azalir ve production duser, oynun basinda hizla gelismek icinde bunlara ihtiyacin var workera deil ondan once warrior bas.warrior basarsan kazancin sunlar olur: ordun fazla oldugundan korkulan insan olursun explore fazla yaparsin vede tribelardan para kazanirsin.
3.sehrine yapman gereken binalar soyle olsun:
oncelik mutluluk getirenlerde
sonra teknologyde
sonra digerleri.
neden dersen sehirdekiler mutlu olmazsa sehir buyumez buyuse bile disorder cikar production gider.
4.early agesta - kesinlikle great libraryyi ve hanging gardensi yapman lazim hanging gardens olan sehiri 12ye kadar buyutebilirsin.
middle agesta - feodalism ile gelen wonder'i[adini hatirlayamadim tsun bisidi], smith's working companyi ozellikle yap orta cagdaki dier wonderlarin hepsi ise yarar hepsini yap iidir[nasil yapicam diorsan sehirlerini duzgun yaparsan ztn becerebilirsin]
5.benim kullandigim taktiklerden birisini soyleyeyim orta cagda 4 tane wonder birden yapmam gerektiginden bide o cagda asker basmam gerektiginden baskente barracks yapip etrafindaki 4 sehri ayri wonderlara ayarlardim boolelikle baskent 4 turnde bir musketman cıkartirdi dierleride wonder yapardi.
6.mesela baska bir wonder taktigi: oynun basinda 3 sehrin varken bir sehirden piramidleri yapmaya baslarsin literature bittigi zmn piramidi great libraryye cevirisin.
7.hızlıca settler yapmanin yolu granary olan sehirden yapmaktir boylelikle sehir hızla büyür

dahada yazamicam evde beyaz kagit kalmamis nasil ödev yapcam[hline]Mors certa et hora certa
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bütün kıtaya mutluluk veren sistine chapel gibi wonder'lar en önemlileri bence, böylece demokrasi'deyken başın ağrımıyor savaş filan çıkınca.

bu arada luxury'ler content insanları happy yapıyor, unhappy'leri çevirmiyor ona dikkat. yani gene temple vb gibi unhappy'leri content yapan binalardan gerek luxury'lerin faydasını görebilmek için. temple ilk yaptığım binaların arasında olduğundan (önce granary sonra temple) religious medeniyetleri de iyi buluyorum ben, culture victory ile ezmiştim japonlarla oynarken dünyanın şehirlerinin 10'da biri filan bende olduğu halde.. :)[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Herkesin taktiği ayrı anlaşılan. Ben oyuna başladığımda en son aztekleri seçmiştim, fazla ırksal faydalarını göremedim 2 settlers dışında sanırım. İlk çağda 3 kare ilerleyen bir savaşçısı var. Neyse ben continental harita seçerim kıta kıta olamsı zevkli olur, bir kıtayı ele geçirip kontrol et, savunmanı yap, deniz kuvvetler vs vs.
Neyse şehri kurar kurmaz ya warrior yapabilirsin yada temple filan. İlk birkaç üretiminde askeri birim yapmalısın,
arada şehrin 3-4 e gelecektir. O boyuta gelir gelmez sürekli settlers, yani şehri bir yerden sonra büyümeye bırakman gerekiyor o yüzden 3-4 settlers bas.
5-6 şehrin oldu diyelim workerlarla düz arazilere irrigation yap(her şehre 2 tane ayarlatmaya çalış- zaten bir şehiri bitirip diğerine yollayabilirsin ondan 4-5 tane maks. başlarda işini görür) yol yapımıda önemli. İyi üretim sağlayacak bir madene bir workerını koyabilirsin 5-7 yıl o workerı oraya bırakmak ilerisi için kazançtır. Ama önce su kanalları (irrigation) ve yollar.
Tabi şehirde temple,granary,marketplace diye gitmek sonra library eklemek gerekcektir. Her şehre barracks kurma gereksiz olacaklar çünkü, veteran için değmez fazla.
Harcadığın vakte yazık.

Kıtayı parsellemeye bak, 15- 20 arası şehri rahat kurarsın. Boş arazilere diğerleri hemen yerleşip şehir kurmaya bakacağı için dikkatli ol.
Daha sonra şehir sayınıda arttıracaksın - nasıl olacak?
İllaki sana yakın bir millet işkillenecek, rahat batacak bir yerine ve sana saldracak. Sende onu bitirecek güçte olmalısın , onu bitireceksin. Ha ordun ufaksa sürekli savunma yapıp biraz vakit kazanacaksın sonra diğer şehirlerinde 1-2 phalanx,spearmen artık neyse bırakıp savunma sonra saldırıya geçeceksin. Tabi savunmasını zayıf bırakacağın şehirlerini hükmettiğin bölgenin ortalarından seçeceksin, neyse tamamen yok etme bence, 2-3 şehirle bırak eğer tekrar güçlenemeyeceğine eminsen. O senin kukla devletin olacak.

Arada ticaret kolonileri ile stratejik kaynaklara sahip olduğundan emin olalısın. Ve diplomasi ile ticareti de iyi götürmelisin. Yani bu saydığım herşeye her yıl dikkat edeceksin. Pazarlık yaparken ticarette her bir altının hesabını yap, zorla meselaadam 500 e satmaz 501 502 diye git kabul edecekleri bir aralık var zaten tepkilerinden anlarsın. Boşa servet dökmemiş olursun. Kilit teknolojilerini mümkün mertebe vermemeye çalış. Mesela gunpower demişsin. Onu bulan zaten ironcladmiş musketeermış sonra dragoonmuş gidiyor modern orduya, eğer ciddi müttefikinse birkaç şey karşılığında ver mesela 1 -2 teknoloji + world map+ tradable resource +para gibi
denemekten zarar çıkmaz böylece büyük bir hazinen olur, gerçi o da eriyecektir ama hiç değilse seni büyük bir süre götürür.
Benim her oyunumda şehirlerle arazilere hükmettiğim için 30 şehre rahat ulaşırım, bunların strateji sıralamasına göre adam edilmesini sağlar sonrada (belli aralıklarda yapacak bina kalmaz) sürekli asker basarım.
Gerekirse komutanları wonderı tamamlamak içn kullanırım filan.
Bu arada Sun tzu's war academy dışında ortaçağda leonardo da vinci's workshop ta çok kritktir, ünitelerini daha ucuz olarak günümüze uyarlamanı sağlar. Adam smith ise her şehirde tek altına mal olan tüm binaların masrafını ödediğinden öp te başına koy diyebileceğim bir oalydır. İlerledikçe hoover dam çıkacaktır onuda kaçırma derim. Sonrasında zaten her yıl 30 dk nı rahat alacaktı en az
ben 1 saate yakın süren yıllar biliyorum. Ticaretmiş, savaşmış, ordu sevkiyatıymış, diplomasiymiş, şehirmiş.

Bir not - yeterli refaha ulaşmadan workerları otomatiğe alma bence, keza şehirlerinide
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 11 ay sonra ...
settlers lar ile yanilmiyorsam oynamayali cok olduda şehir kurabilip + maden fln kurup şehre kaynaklar getirebiliyordun ama maden yaptiktan sonra yol ile şehre baglaman lasim ( madeni öle salladim baya şey var )


bak fazla worker yapma en başta settlers lar ile şehir kas birde şehirleri düzenli kurki korumasi kolay olsun ve aralarına yol yap

eger yeniysen worker lari automate yap işine yararlar

oyuna greek ler ile başla ilk üniteleri sanirim hoplite idi baya iş gören tip işine yarar

müttefik oldularınında her an sana saldırabilecegini düşünerek oyna

askeri saldırganlık da çok önemli adamların 2-3 şehrini alinca sana her türlü kolaylıgı saglıyorlar

[Bu mesaj OneWayStreet tarafından 03 Eylül 2004 21:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Culturein degerini bil Ele gecirdigim sehirlerin %80inin culturela ele gecirmsimdir hatta fetih icin ordu kurmaktansa baska milletletin sehirlerinin yaninda bi taneden ben dikerdim ortalarina mumkunse.

Kulturle aldıdıgın sehırler savas sebebı olmaz en guzeli budur.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şimdi

Piramit yaparkene 2-3 turn de 1 isyan çıkıyor neden çıktığınıda çözemiyorum.
Sürekli entertaiment yapıyorum isyan bitiyor. neye isyan edio bu kefereler?

bide şehir kurarkene nelere dikkat edilmeli?
vergi toplayacısı nasıl yaparım nasıl para kırarım
vergi yükseltme azaltma olayı varmı?[signature][hline]tuana...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...