Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mesai 06'da başlayacak, cumartesi mesaisi geliyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
http://www.ntvmsnbc.com/id/25288646/
bu haber üzerine ("Ülkeler arasında en fazla çalışan ülke Türkiye olarak belirlendi. Son sırayı ise Hollanda aldı.")
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/18983947.asp
okuyunca özellikle de "Cumartesi günü mesaiye ilişkin olarak da Yıldız, “Türkiye'de daha çok çalışmaya ihtiyacımız vardır” başlığı altında konuşulan bir konu olduğunu ifade ederek, “ama ön plana çıkan, cumartesi mesaisi ile alakalı konu” dedi. "
okuyunca nasıl küfür edeceğini şaşırabiliyorsun
Mesaj tarihi:
6'da başlasın 4'te bitsin abi... Bizde işe gitmeden önce devlet dairesinde işlemleri bitirmenin tadını çıkaralım.

Kimse şuraya para yatırmam lazım yarım saat izin diye bir bahaneyle gelemezde(genel olarak konuşuyorum)

hem trafikten kurtuluruz
Mesaj tarihi:
NolaxThensbane said:

cumartesi zaten çalışıyorki özel sektörde

eğer sözleşmende yoksa anca küçük yerler (ki bunlara profesyönel olamamış yerler demek daha doğru) çalışıyor c.tesi. büyükler ya ona göre izin veriyor ya da maaşına ek mesai ücreti yansıtıyor.
Mesaj tarihi:
ulan malmı bu herif...

6 da acsan noterı ne farke der. 6 da kim gidip iş yapıcak devletle?

5 te deilde 3 te kapatıcaklar şimdi bide hah iyice sıra olucak kalabalık olucak.
Mesaj tarihi:
ee evet belli sen itiraz etsen çıkışını verirler daha ucuza alırlar yerine mühendis maaşları 800tlye düştü savunacak ne sendika ne oda kaldı türkiyede grev hakları ellerden alındı kim neyi savunacak istiyen istediği gibi at kosturuyor artık
Mesaj tarihi:
abi iş çalışanda bitiyo işte. organize olunmazsa böyle 800'e çalışır millet mal gibi. bi alt sınır olması lazım. odalar da bi boka yaramıyo. anca kapağı yabancı bi firmaya atıcaz da öyle hakkını alcaksın.
Mesaj tarihi:
baştan yenilgiyi kabul edip tüm dizginleri verirsen, aman listeye girmiyim aman göze batmıyım dersen tabii ondan sonra niye düşük maaşa çalışıyorum, niye gece gündüz çalışıyorum dersin.
Mesaj tarihi:
Paşa paşa geliyorsun hafta sonu iş olursa, işe alırken de söyleniyor bu şartlar sende kabul edip giriyorsun o işe.. Bazısı hafta içi mesaiyi birer saat erken bitirip cumartesi de çalıştırıyor seni mesela. İş varsa pazar bile çalışıyorum ben.
Mesaj tarihi:
Odalar demeyin bana ya.
Bildiği işlevsiz abuk subuk yerlere dönmüş odalar.
Aidat toplamayı biliyorlar ancak, başka bi olayları yok.

Myshkin said:

Bu cumartesi olayi bana hic siradisi gelmiyor ya benim ailemdeki insanlar zaten haftada 6 gun calisiyor ben kendimi bildim bileli, ozel sektorde 5 gun calistiran var miki? Memur kardesler de calissin 6 gun. Saat olayi cok feci yalniz, gece hayati yalan olacak milletin.

Ben de kendimi bildim bileli babam 7 gün çalışıyor, bide esnaf yani kendi işimiz. Kahvehane eğil bakkal falan değil bide, bildiğin imalat yapıyoruz. Ben de senelerdir tüm tatillerde 6-7 gün çalışıyorum tabi onunla beraber. O yüzden ilerde deseler ki 7 gün çalışıcaksın, ilk anda garip gelmez o yüzen ahahah

Psikolojik bişey biraz.

Ama saat 6 nedir arkadaşım, kim saat 6'da fatura yatırır ki mesela?
Mesaj tarihi:
wastyrx said:

Paşa paşa geliyorsun hafta sonu iş olursa, işe alırken de söyleniyor bu şartlar sende kabul edip giriyorsun o işe.. Bazısı hafta içi mesaiyi birer saat erken bitirip cumartesi de çalıştırıyor seni mesela. İş varsa pazar bile çalışıyorum ben.

e baştan kabullenmişsen sonra isyan etmeye hakkın yok zaten, sen dizginleri vermişsin. ama verip vermemek senin elindeydi başta. ben ne c.tesi ne pazar çalışmıyorum.
Mesaj tarihi:
çok güzel bi uygulama gerçekten
devlet memurları zaten nerdeyse çalışmıyo gibi 9da işe gidiyolar 4-5 gibi çıkıyolar
biz ne yapalım ya haftada 1 gün izinle günde 12 saat çalışıyoruz
Mesaj tarihi:
Ben kendi işimi yapıyorum benim için durum farklı da o dediğin çoğu büyük şirket sana baştan şartları söylüyor böyle böyle diye. Ona dikkat çekmek istemiştim ben.
Mesaj tarihi:
hah işte sen de olmaz diyosun orada şartları söylediğinde.

insan haklarına göre maksimum seni çalıştırma süresi haftada 45 saat. Kendi isteğinle mesaiye kalırsan 60 saate kadar, 60tan sonra istesen de izin vermemesi gerekiyor. Ayrıca fazla mesaiyi ya başka zaman erken çıkarak falan ya da maddi olarak ay sonu görüyor olman gerekiyor.

Kanun bu. Ama millet işsizlik korkusundan sonuna kadar her şartı kabul ettiğinden her türlü abuse ediyorlar.
  • Yeni Oluştur...