Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mesai 06'da başlayacak, cumartesi mesaisi geliyor

BiTcH_oFBaT

Öne çıkan mesajlar

http://www.ntvmsnbc.com/id/25288646/
bu haber üzerine ("Ülkeler arasında en fazla çalışan ülke Türkiye olarak belirlendi. Son sırayı ise Hollanda aldı.")
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/18983947.asp
okuyunca özellikle de "Cumartesi günü mesaiye ilişkin olarak da Yıldız, “Türkiye'de daha çok çalışmaya ihtiyacımız vardır” başlığı altında konuşulan bir konu olduğunu ifade ederek, “ama ön plana çıkan, cumartesi mesaisi ile alakalı konu” dedi. "
okuyunca nasıl küfür edeceğini şaşırabiliyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

Odalar demeyin bana ya.
Bildiği işlevsiz abuk subuk yerlere dönmüş odalar.
Aidat toplamayı biliyorlar ancak, başka bi olayları yok.

Myshkin said:

Bu cumartesi olayi bana hic siradisi gelmiyor ya benim ailemdeki insanlar zaten haftada 6 gun calisiyor ben kendimi bildim bileli, ozel sektorde 5 gun calistiran var miki? Memur kardesler de calissin 6 gun. Saat olayi cok feci yalniz, gece hayati yalan olacak milletin.

Ben de kendimi bildim bileli babam 7 gün çalışıyor, bide esnaf yani kendi işimiz. Kahvehane eğil bakkal falan değil bide, bildiğin imalat yapıyoruz. Ben de senelerdir tüm tatillerde 6-7 gün çalışıyorum tabi onunla beraber. O yüzden ilerde deseler ki 7 gün çalışıcaksın, ilk anda garip gelmez o yüzen ahahah

Psikolojik bişey biraz.

Ama saat 6 nedir arkadaşım, kim saat 6'da fatura yatırır ki mesela?
Sosyal ağlarda paylaş

wastyrx said:

Paşa paşa geliyorsun hafta sonu iş olursa, işe alırken de söyleniyor bu şartlar sende kabul edip giriyorsun o işe.. Bazısı hafta içi mesaiyi birer saat erken bitirip cumartesi de çalıştırıyor seni mesela. İş varsa pazar bile çalışıyorum ben.

e baştan kabullenmişsen sonra isyan etmeye hakkın yok zaten, sen dizginleri vermişsin. ama verip vermemek senin elindeydi başta. ben ne c.tesi ne pazar çalışmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

hah işte sen de olmaz diyosun orada şartları söylediğinde.

insan haklarına göre maksimum seni çalıştırma süresi haftada 45 saat. Kendi isteğinle mesaiye kalırsan 60 saate kadar, 60tan sonra istesen de izin vermemesi gerekiyor. Ayrıca fazla mesaiyi ya başka zaman erken çıkarak falan ya da maddi olarak ay sonu görüyor olman gerekiyor.

Kanun bu. Ama millet işsizlik korkusundan sonuna kadar her şartı kabul ettiğinden her türlü abuse ediyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...