Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Ben okula gitmek için 6da falan çıkıyorum ya. Gidip o saatide memur trafiği ile işkenceye dönüştürmesinler >_> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 http://www.ntvmsnbc.com/id/25288646/ bu haber üzerine ("Ülkeler arasında en fazla çalışan ülke Türkiye olarak belirlendi. Son sırayı ise Hollanda aldı.") http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/18983947.asp okuyunca özellikle de "Cumartesi günü mesaiye ilişkin olarak da Yıldız, “Türkiye'de daha çok çalışmaya ihtiyacımız vardır” başlığı altında konuşulan bir konu olduğunu ifade ederek, “ama ön plana çıkan, cumartesi mesaisi ile alakalı konu” dedi. " okuyunca nasıl küfür edeceğini şaşırabiliyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 resmi tatilleride biraz azaltırlarsa tamamdır :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 uu süper olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 yalnız bu devletle kalmaz, memurun bu halini gören özel sektör de gayet net c.tesiyi çalışma zamanı yapar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 cumartesi zaten çalışıyorki özel sektörde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 6'da başlasın 4'te bitsin abi... Bizde işe gitmeden önce devlet dairesinde işlemleri bitirmenin tadını çıkaralım. Kimse şuraya para yatırmam lazım yarım saat izin diye bir bahaneyle gelemezde(genel olarak konuşuyorum) hem trafikten kurtuluruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 özel sektör zaten sömürüyor çalışanını. cumartesi tatil yapan özel sektör çalışanıysanız azınlıktaki şanslı kesimsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 NolaxThensbane said: cumartesi zaten çalışıyorki özel sektörde eğer sözleşmende yoksa anca küçük yerler (ki bunlara profesyönel olamamış yerler demek daha doğru) çalışıyor c.tesi. büyükler ya ona göre izin veriyor ya da maaşına ek mesai ücreti yansıtıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 işçi kısmı için dediğin doğru beyaz yaka içinse ne yazıkki öyle bir durum yok iş var kal deniyorsa kalıyorsun mesaine yazılıyorsa ne ala (fiat gibi bir yer bile bunu yapabiliyor gerisini siz düşünün) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 ulan malmı bu herif... 6 da acsan noterı ne farke der. 6 da kim gidip iş yapıcak devletle? 5 te deilde 3 te kapatıcaklar şimdi bide hah iyice sıra olucak kalabalık olucak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Hah işte o çalışanın hakkını koruyamamasından. İnsan hakları belli, seni haftada kaç saat çalıştırabilecekleri belli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 ee evet belli sen itiraz etsen çıkışını verirler daha ucuza alırlar yerine mühendis maaşları 800tlye düştü savunacak ne sendika ne oda kaldı türkiyede grev hakları ellerden alındı kim neyi savunacak istiyen istediği gibi at kosturuyor artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Valla yapan firma/çalışanlar var. 1 kişi giderse çıkış verirler, 100 kişi giderse lan nooluyo derler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 E tamam senin dediğini yaptılar mı zaten oluyorda sonra kara listeye giriyorsun ilk kriz emaresinde çıkarılacaklar listesindesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 abi iş çalışanda bitiyo işte. organize olunmazsa böyle 800'e çalışır millet mal gibi. bi alt sınır olması lazım. odalar da bi boka yaramıyo. anca kapağı yabancı bi firmaya atıcaz da öyle hakkını alcaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 baştan yenilgiyi kabul edip tüm dizginleri verirsen, aman listeye girmiyim aman göze batmıyım dersen tabii ondan sonra niye düşük maaşa çalışıyorum, niye gece gündüz çalışıyorum dersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paşa paşa geliyorsun hafta sonu iş olursa, işe alırken de söyleniyor bu şartlar sende kabul edip giriyorsun o işe.. Bazısı hafta içi mesaiyi birer saat erken bitirip cumartesi de çalıştırıyor seni mesela. İş varsa pazar bile çalışıyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Odalar demeyin bana ya. Bildiği işlevsiz abuk subuk yerlere dönmüş odalar. Aidat toplamayı biliyorlar ancak, başka bi olayları yok. Myshkin said: Bu cumartesi olayi bana hic siradisi gelmiyor ya benim ailemdeki insanlar zaten haftada 6 gun calisiyor ben kendimi bildim bileli, ozel sektorde 5 gun calistiran var miki? Memur kardesler de calissin 6 gun. Saat olayi cok feci yalniz, gece hayati yalan olacak milletin. Ben de kendimi bildim bileli babam 7 gün çalışıyor, bide esnaf yani kendi işimiz. Kahvehane eğil bakkal falan değil bide, bildiğin imalat yapıyoruz. Ben de senelerdir tüm tatillerde 6-7 gün çalışıyorum tabi onunla beraber. O yüzden ilerde deseler ki 7 gün çalışıcaksın, ilk anda garip gelmez o yüzen ahahah Psikolojik bişey biraz. Ama saat 6 nedir arkadaşım, kim saat 6'da fatura yatırır ki mesela? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 wastyrx said: Paşa paşa geliyorsun hafta sonu iş olursa, işe alırken de söyleniyor bu şartlar sende kabul edip giriyorsun o işe.. Bazısı hafta içi mesaiyi birer saat erken bitirip cumartesi de çalıştırıyor seni mesela. İş varsa pazar bile çalışıyorum ben. e baştan kabullenmişsen sonra isyan etmeye hakkın yok zaten, sen dizginleri vermişsin. ama verip vermemek senin elindeydi başta. ben ne c.tesi ne pazar çalışmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 çok güzel bi uygulama gerçekten devlet memurları zaten nerdeyse çalışmıyo gibi 9da işe gidiyolar 4-5 gibi çıkıyolar biz ne yapalım ya haftada 1 gün izinle günde 12 saat çalışıyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 en kotu ozel sirketler bile cumartesi yarım gun koyuyorlar iş. bence uygulama iyi olabilir sabah 6 aksam 4 olacaksa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Ben kendi işimi yapıyorum benim için durum farklı da o dediğin çoğu büyük şirket sana baştan şartları söylüyor böyle böyle diye. Ona dikkat çekmek istemiştim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 hah işte sen de olmaz diyosun orada şartları söylediğinde. insan haklarına göre maksimum seni çalıştırma süresi haftada 45 saat. Kendi isteğinle mesaiye kalırsan 60 saate kadar, 60tan sonra istesen de izin vermemesi gerekiyor. Ayrıca fazla mesaiyi ya başka zaman erken çıkarak falan ya da maddi olarak ay sonu görüyor olman gerekiyor. Kanun bu. Ama millet işsizlik korkusundan sonuna kadar her şartı kabul ettiğinden her türlü abuse ediyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 kendinde demişsin işsizlik korkusundan danimarka değilizki çin gibi senin yerini dolduracak binlerce kişi var yeni işe girmek çıkmak bunlar kolay şeyler değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar