Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni ve Fantastik ÖTV Zammı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
huun said:
bu laf banaysa, vergi oranları ile kapitalizm taraftarı olmak arasında alaka kuramadığımı belirtmek durumundayım.

hayır akp'ye.

sinan çetin'i çıkartıyorlar mesela, "devlet halkın üstünden elini çekmelidir, kendi yapacağı şeye kendisi karar verecek kadar olgundur birey" gibi şeyler diyor.
akp de o sıralar bunlara paralel demeçler veriyor.

seçim sonrası ise mali kriz yaşayacakları zaman
daya vergiyi hamalın üstüne,
sündür babam sündür.
Mesaj tarihi:
EricCantona said:

1.6 motor yeterli bi motor hacmi insan gibi kullanım için, bunu sen de çok iyi biliyosun Rew, neyi uzatıyosun ki?

ötv almasınlarda görelim o motorlu araçlardan o zaman. bizim araç 1.4 100 tl zam gelmiş ona da. emeklilere ne kadar zam yapılmıştı?
Mesaj tarihi:
ben öyle birşey demedim rewe. dediğim şu: "param var, istediğim arabaya binerim kime ne diye bir anlayış olmaz."

parası olanın yaptığı harcama parası olmayana zarar veriyorsa ya da daha faydalı kullanılabilecek kaynaklar daha gereksiz bir şekilde harcanıyorsa orada durup düşünmek lazım.

vergiyle cari açığı frenlemek en kolay ve çabuk sonuç veren yöntemdir. devletin bu silahı kullanmasında bir sakınca yok. ha eleştireceksek cari açığın kapatılması için yapısal reformlardan bahsedilip henüz dişe dokunur birşey yapılmaması eleştirelim. farklı konular ama bunlar kabul edersin ki.
Mesaj tarihi:
yazıldı mı bilmiyorumda

başbakan reyis şey demiş gazete ilk sayfada vardı

porşa binmesin fiata binsin.sigara içmesin.alkol içmesin sdfs
Mesaj tarihi:
doktorun da iyileştirdiği insanların getirdiği dövize sayarsın doktorun getirdiğini.

Anlamadığın şey şu: O parayı o adam dürüstçe vergisini ödeyerek kazandıysa nasıl harcayacağına da sadece kendisi karar verir, karışmak ya da eleştirmek hiç kimsenin haddine değil. O adamın aldığı arabayla başkasına zarar geliyorsa bu o adamın değil devletin suçudur, faturasını da suçunu da adama yükleyemezsin.
Mesaj tarihi:
istediğin üründen al, sadece zenginden alıyoruz hehehe filan de, dolaylı verginin hiç bir şekilde savunulacak tarafı yoktur. doğrudan vergiyi toplayacak gücün olmadığı için bunu yapmak ise kolaycılıktır. vatandaşı eşek yerine koymaktır. yok şöyle böyle demenin alemi yok.
Mesaj tarihi:
BAŞBAKAN'I ÇILDIRTAN ÇILGIN TABLO

http://im.haberturk.com/2011/10/17/680016_42ef670b83dd5a7a9080a0ed4c73bae2.jpg

A - Basic – Mini Sınıf – Minicar – Şehir arabası - Economy car - City car
B - Small – Küçük Sınıf Otomobiller - Küçük aile arabası
C - Lower Medium – Alt orta sınıf otomobil
D - Upper Medium - Üst orta sınıf otomobil
E - Executive - Üst sınıf otomobil
F - Luxury - Lüks sınıf otomobil
S - Sports - Spor otomobil
M - multi purpose cars
J - sport utility cars

http://tr.wikipedia.org/wiki/Otomobil_segmentleri
Mesaj tarihi:
anasını sattığımın üç paralık çakaldan bozma mütahidi al ver yapacak hiç bir şekilde gelir vergisi ödemeyecek, tüketirken ittire ittire gelir vergisini ödeyen maaşlı adamla aynı vergiyi ödeyecek sonra. maaşlı adam niye iki defa vergi ödüyor kimse demyecek, sesini çıkartmıyacak. aptalız herhalde ondan.
Mesaj tarihi:
Kimseye bişey yüklemiyor ki, sadece lüksü biraz daha erişilmesi zor kılıyor.

*Devletin paraya ihtiyacı var.
*Zenginin lüks arabaya ihtiyacı var.
*Orta gelirli vatandaşın memurun arabaya ihtiyacı var.

Şimdi zaten bu orta veya düşük gelirli vatandaş arkadaşlar zaten 0 lüks arabanın hayalini bile kurmuyorlar.

Zengin arkadaşlarımıza bu vergi koymaz zaten, BMW 7.50 alcak adam için gelen vergi çok da problem değil adam o arabayı zaten alıcak...

Anlayamadığınız, anlayış gösteremediğiniz nokta bu ülkenin durumunun iyi olmaması, örnek aldığınız avrupa ülkeleri kadar zengin değiliz, devletin hayatını sürdürebilmesi için o özelleştirmeler vergiler mecburen geliyor...

Ha hem fakirsen, hem önlem almazsan, vergi koymazsan sonun Yunanistan gibi oluyor zaten, ki bizim batmamız o kadar sürmez arkamızda kendini düşünen bi avrupa birliği yok...

Yani kısaca o vergiyi verebiliyorsak vericez başka şansımız yok, ha tabiki ben de istiyorum vergiler daha az olsun, maaşımın yarısını vergiye sonra aldığım her ürünün yarısını yine vergiye vermiyeyim diye ama yapıcak bişey de yok.
Zamlar, vergi arttırımları bu ülkenin vatandaşın kaderi yine biraz ağlar sonra hayata devam ederiz...

Diyorum ya en azından bu seferki vergi furyasında beni sadece 3 te 1'i vurdu. Alkole gelen zama da napalım içiyoruz bedeli neyse veririz dedim. Dışarda 2 bira eksik içer evde maç izlerken 2 bira fazla içerim.
Mesaj tarihi:
Joker said:

BAŞBAKAN'I ÇILDIRTAN ÇILGIN TABLO

http://im.haberturk.com/2011/10/17/680016_42ef670b83dd5a7a9080a0ed4c73bae2.jpg

A - Basic – Mini Sınıf – Minicar – Şehir arabası - Economy car - City car
B - Small – Küçük Sınıf Otomobiller - Küçük aile arabası
C - Lower Medium – Alt orta sınıf otomobil
D - Upper Medium - Üst orta sınıf otomobil
E - Executive - Üst sınıf otomobil
F - Luxury - Lüks sınıf otomobil
S - Sports - Spor otomobil
M - multi purpose cars
J - sport utility cars

http://tr.wikipedia.org/wiki/Otomobil_segmentleri

lüks ve süper lüks 1 yılda %80 oranında artıyorsa demek ki insanların alım gücü yükseldi.
gerçi toplamda 2.4'lük bir pazar payı var.

ama tayyip erdoğan'ı rahatsız etmiş bu anlaşılan.
Mesaj tarihi:
payı az gözüksede 1.5 milyar $ cari açığa ekleniyor. türkiyede bu sınıfın üretimi yok bildiğim kadarı ile. yani para direk yurtdışına uçuyor..
Mesaj tarihi:
EricCantona said:

blablablabla

ya şuna şöyle açıklamalar getirmeyin. devlet aciz, gelir vergisi toplayamıyor. eee öyleyse arttırsın canım dolaylı vergileri, ben iki defa vergi veririm ne olcak demek salaklık, aptallık. bunu normal kabul etmek öküzlük.
Mesaj tarihi:
EricCantona said:

Şimdi zaten bu orta veya düşük gelirli vatandaş arkadaşlar zaten 0 lüks arabanın hayalini bile kurmuyorlar.

Zengin arkadaşlarımıza bu vergi koymaz zaten, BMW 7.50 alcak adam için gelen vergi çok da problem değil adam o arabayı zaten alıcak...

Anlayamadığınız, anlayış gösteremediğiniz nokta bu ülkenin durumunun iyi olmaması, örnek aldığınız avrupa ülkeleri kadar zengin değiliz, devletin hayatını sürdürebilmesi için o özelleştirmeler vergiler mecburen geliyor...

Ha hem fakirsen, hem önlem almazsan, vergi koymazsan sonun Yunanistan gibi oluyor zaten, ki bizim batmamız o kadar sürmez arkamızda kendini düşünen bi avrupa birliği yok...

Yani kısaca o vergiyi verebiliyorsak vericez başka şansımız yok, ha tabiki ben de istiyorum vergiler daha az olsun, maaşımın yarısını vergiye sonra aldığım her ürünün yarısını yine vergiye vermiyeyim diye ama yapıcak bişey de yok.
Zamlar, vergi arttırımları bu ülkenin vatandaşın kaderi yine biraz ağlar sonra hayata devam ederiz...

Diyorum ya en azından bu seferki vergi furyasında beni sadece 3 te 1'i vurdu. Alkole gelen zama da napalım içiyoruz bedeli neyse veririz dedim. Dışarda 2 bira eksik içer evde maç izlerken 2 bira fazla içerim.

O zaman devlet ikiyüzlü davranmayacak.

Madem ülke zor durumda, fiyattan kısılacak;

- Milletvekilleri ve sülalesi beleşe uçağa binmeyecek

- Yurtdışında düğüne devlet uçağını kaldırıp kendi keyifleri için kullanmayacaklar

- M.vekillerine Audi A6 verilmeyecek

- Arabaya, sigaraya gelene kadar elmastan pırlantadan vergi alınacak, "ama onu işleten millet vekilinin oğluydu kıyak geçiyodu" olmayacak

- Devletin en çok kar getiren kurumları "caiz değil" diye bedavaya sağa sola satılmayacak

- Başbakanın oğlu devletten hortumladıklarıyla "gemicik filosu" kurmayacak.

- Bakanın 11 yaşında oğlunun fabrikası olmayacak, o para nerden geldi diye sorulunca karıştırmayın demeyecek.

- Bilmemkaç milyar dolarlık 3. köprü ve çılgın projelere girişilmeyecek, adam gibi kar getiren projeler yapılacak.

- Milyarları, onmilyarları bulan hususi faturaları devlete kesmeyecekler.

- Kafalarına göre süper lüks uçak/araba/helikopter almayacaklar.

- Kendilerine 3er 4er sekreter asistan tutmayacaklar.

- Maaşlarının "3 milyar fazla yattığı" farkedilmeyecek kadar çok hortumlamayacaklar devleti.

Bunları yapsınlar, kendi keyiflerinden kıssınlar hele bir, ondan sonra halka yaymaya karar versinler. Şunların hepsini keyfine göre uygulayan adam gelip de "lüksten kısacaz para lazım" demesin bi zahmet.
Mesaj tarihi:
onu zaten kabul ettim ve bu zammın hatta ötv'nin sonuna kadar kepazelik olduğunu söylüyorum. Bi önceki mesajımdaki maddeler bunu "devlet zor durumda para lazım" kılıfına uydurmaya çalışanalra cevaptı.
Mesaj tarihi:
EricCantona said:

"lüks" tanımı çok komik yalnız.

mesela,
http://binekarac.vw.com.tr/yeni-passat-teknik-bilgi.aspx
şu tabloya bakıyoruz, 1.4 modelle 2.0'ı kıyaslıyoruz,
tiptronic almak istediğimiz için 1.6 modele bakmıyoruz.
1.4 model 0-100km hızlanması 10,3, şehir içi benzin harcama değeri 7,3, şehir dışı harcama değeri 5,2, emisyon 138. 2.0 model 0-100km hızlanması 9,8, şehir içi yakıt harcama değeri 6,3, şehir dışı harcama değeri 4,5, emisyon 135.
her konuda 2.0 daha iyi.

tamam 2.0 almaya karar veriyoruz.

fiyat tablosuna bakıyoruz arada ne kadar fark diye:
http://binekarac.vw.com.tr/pdf/2011_MY_TL.pdf
1.4'ün fiyatı 49.425, 2.0'ın fiyatı 48.721.
oo çantada keklik lan, hemen gidip 2.0 alalım.
ama noluyor? 1.4'ün anahtar teslimi 81.850'ye, 2.0'ın anahtar teslimi 106.250' geliyor.
bu kadar fark yapan nedir? emisyon değeri mi? yakıt harcaması mı? kapladığı alan mı?
hayır, MOTOR HACMİ!.
birisi 2.0 olunca bas alttan ötv'yi, kdv'yi, motorlu taşıtlar vergisi, inanılmaz fiyatlara çıkar.

niye, çünkü birisi lüks araba, diğeri halk arabası.

kardeşim sen de FÖRRÖRÖ alma git fiat al.
alla alla! bizi de sinirlendiriyorsun durduk yere...
  • Yeni Oluştur...