paramecium Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Selam, Daha kibarı 'saldım çayıra, mevlam kayıra' oluyor :) Nitekim benim taktik o; ses var mı, görüntü var mı... Tamam o zaman. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 http://www.picamatic.com/show/2011/10/12/05/41/7940863_480x520.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Kızın sağ göz 10x optic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ekim 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2011 ya şimdi anime altyazılrı yüzünden mpc-hc kullanmak zorundayım da renkleri gom playere göre daha soluk. burda mpc-hc muhabbeti geçmişti ondan bir sorayım dedim. klite full codec var işte acaba codeclerden mi? ya da gom playerda bu .ass altyazını doğru duzgun açmanın yolu var mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ekim 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2011 2011 yılında k-lite ne yahu http://i.imgur.com/osDf9.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 16, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2011 CCCP'nin ya da K-Lite'ın ana sorunu bence ffdshow kullanması. Lav da, ffdshow da ffmpeg üzerine kurulu ama Lav daha yeni teknolojilerler gelerek az da olsa daha iyi bir performans sunuyor. Bunu bir de madVR ile birleştirince performans gözle görülür halde iyi oluyor. Lav olsun, 10-bit olsun, madVR olsun, minik minik iyileşmeler bir araya gelerek kaliteyi güzelce arttırıyor. Kaede, bence CCCP üzerinde ısrar etmenin BSPlayer üzerinde ya da K-Lite üzerinde ısrar edenlerden farkı yok. Eğer kaliteyi o kadar önemsemiyorsan K-Lite ile BSPlayer bile benim yaptığıma yakın bir kalite sunar ama yine gözle görülür bir fark olur arada. En iyi kaliteyi arıyorsan benimki bence en iyi yol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 k-lite iyidir ya, gerçi gerge bir rehber hazırlamıştı ama benim yaptığım adımlar şu şekildeydi, yazmış olayım da ilerde kurmak gerekirse burda kalsın. 1- En güncel k-lite codec pack (mega/full canın hangisini istiyorsa) indir, kur: http://www.free-codecs.com/download/k_lite_codec_pack.htm 1a- Eğer 64bit Windows kullanıyorsan üstteki adımı yaptıktan sonra ayrıca 64bit versiyonunu indir, kur: http://www.codecguide.com/klcp_64bit.htm 2- madVR'ı indir: http://madshi.net/madVR.zip 2a- C:Program Files (x86)K-Lite Codec PackFilters içine madVR diye bir klasör aç (başka yer de olabilir, ama bu klasörü sonradan silmeyeceksin, kalacak), üstteki zip dosyasının içeriğini (winrar, 7-zip gibi bir programla açabilirsin) bu klasöre at. 2b- yarattığın madVR klasörün içindeki install.bat'ı çalıştır, kur. 3- MPC-HC programını aç, bundan sonra videoları bu programla izleyeceksin. 3a- K-lite codec pack kurulumu sırasında video dosyalarını MPC-HC'ye atamadıysan, options'ta Player altındaki Formats altında association kısmında Video düğmesine tıklayıp tüm video formatlarını seçmiş olursun, sonra apply'a basarak onayla. 3b- Options'da Internal Filters'a gel, Transform Filters altındaki listedekilerin hiçbirinde işaret olmayacak, Source Filters altında ise avi, matroska, mp4/mov, mpeg ps/ts/pva, ogg için mutlaka işaret olmayacak (source filters'daki diğerlerinde işaret olabilir), apply'a basarak onayla. 3c- Options'da playback altında auto-load subtitles'ın işaretli, subtitles altında maximum texture resolution olarak desktop'un seçili ve allow animation when buffering'in işaretli, output altında directshow video listesinde madVR'in seçili olduğuna emin ol, apply'a basarak onayla. 3d- External Filters altında LAV Video Decoder'ın listede olduğuna ve işaretli olduğuna emin ol. Eğer listede yoksa, Add Filter'a basıp çıkan listede LAV Video Decoder'ı seçip OK'e basarak ekle. LAV Video Decoder seçiliyken sağdaki kısımdan Prefer'ı seç, apply'a basarak onayla. 3e- Eğer Nvidia ekran kartın varsa (eğer yoksa bu adımı atla) External Filters altındaki LAV Video Decoder'a çift tıkla, açılan menüde Hardware Decoder To Use altındaki kutucukta CUVID'ı seç, OK'e basarak onayla. 4- Bir Video izlerken notification area'da mad home cinema controls iconu gözükecek, ona sağ tıklayıp settings'i aç. buradaki rendering altındaki general settings'in altında enable automatic fullscreen exclusive mode ayarındaki işareti kaldır, ok'e basıp kapat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Bone dediklerini yaptımda altyazılarda bi sorun oluştu. Altyazı ilerlemiyor diyebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 al kırdın kırdın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 lol hangi media player'ı kullanıyorsun? k-lite codec pack ile gelen directvobsub var, external filters ayarlarından bakabilirsin. altyazıları o hallediyor. şimdiye kadar bir sürü pc'de mpc+directvobsub kullanmışımdır, hiç dediğin hataya rastlamadım. başka bir şeyden olsa gerek. mesela benim dediklerimi yapmadan önce bilgisayardaki tüm codecleri temizledin mi? başka bir codec vardır belki önceden, o arıza çıkartıyordur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Mpc-Hc kullanıyorum. Önceden k-lite 64bit vardı gom player kullanıyordum. Mpc-Hc 64 bit vardı onuda kaldırdım. Yüklemeden hepsini sildim anlattığın gibi tekrar kurdum. Görüntü daha kaliteli oldu gom ile açıp karşılaştırdığımda ama gomda alt yazılar ilerlerken mpc de ilerlemiyo anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Sorun çıkması normal, Bone anlamsız şeyler yapmış biraz. En başında K-Lite yüklemek anlamsız çünkü kendisi artık deprecated direk ffdshow nedeniyle. İkincisi 64 bit ile iyi çalışmıyor madVR ve LAV ikilisi. Dahası K-Lite yüklenmesine rağmen MPC-HC'de video decoder olarak LAV şeçilerek K-Lite'ın tüm video decode özelliği iptal edilmiş ama audio, altyazı filan hâlâ K-Lite'a bırakıldığı için uyumsuzluklar doğmuş. Sonra MPC-HC'nin altyazı özellikleri doğru ayarlanmasına rağmen - ki piyasadaki en iyi altyazı desteği bence MPC-HC'nin internal desteği - DirectVobSub kullanılarak K-Lite ile gelen MPC-HC'nin altyazı özellikleri iptal edilmiş, iş DirectVobSub'a bırakılmış, ki o da deprecated denilebilir, ayrıca altyazı çözünürlüğü olarak MPC-HC'nin internal sistemine göre de epey düşük. Üstüne MPC-HC'nin Auto-load subtitles özelliği açılarak iyice kafası karıştırılmış altyazıların. Her şeyi sil, başta benim dediklerimi yap. 32 bit yap hatta daha rahat olsun, sorun çıkarmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Gerge dediğini yaptım altyazı çalıştı fakat pc eski performans sorunu oldu. Bone nin yönteminde performans sorunu olmamıştı bi harman yapmaya çalışıcam bakalım :) Edit: Hallettim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Bu arada video olarak lav iyi ama auido olarak ben ffdshow'u daha başarılı buluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 GERGE said: Sorun çıkması normal, Bone anlamsız şeyler yapmış biraz. En başında K-Lite yüklemek anlamsız çünkü kendisi artık deprecated direk ffdshow nedeniyle. İkincisi 64 bit ile iyi çalışmıyor madVR ve LAV ikilisi. yoo sorun çıkması normal değil, ben denedim gayet düzgün çalışıyor, onu geçtim çalışmaması için de bir neden göremiyorum. k-lite'ın 64bit versiyonu da var, bir 64bit kullanıcısının ihtiyacı olabilecek her şeyi içeriyor. ayrıca ffdshow yüklemek zorunda değilsin, her şey için LAV ayarlanabiliyor k-lite kullanarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 ayni anda iki farkli altyazi sistemi kullanmaya calismissin abi. sende nasil calisiyor bilmiyorum ama calismaz normalde duzgun. ve zaten lav ve madvr kullanirken onlarla ilgisi olmayan k-lite yuklemenin manasi yok. eger bu daha hizli geldiyse ama ki bu ya cuvid kullaniyorsan (10bit destegi olmadigi icin benim rehberde yok) ya da madvr calismiyorsa olur) herseyi ayni yapip yine external filtersda vobsub'i blokla. ya da sadece benim ayarlari birakip cuvid'i ac. nvidia lazim onun icin ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 konuyla alakasız belki ama anime konuşulmuş. şunu sormak istiyorum bu ikisi aynı ep in dosyaları. biri d mx diğeri mx. nedir farkları ? aradım nette lakin hep dmx music çıkıyor (: (D-MX 1280x720 x264 AAC).235.7 MiB (MX 1280x720 x264 AAC 348 MiB Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 yayınlandığı network Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 pc'de sorun değil de pms üzerinden ps3'e aktarma kısmında sorun var 10-bit'lerde, onu çözebilen var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 hiçbir sorun yok pms de sadece ilk bölümde sorun olmamasına rağmen guilty crownun 2. bölümünde bir altyazı problemi oluştu. coalguys ne halt yediyse artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Fortuna said: Şuan sadece anime fansubberlar encode ediyor. Normalde bütün source material 8 bit ama 8 bit source u 10 bit ile encode etmek bile çok farkediyor. Şuan bazı anime fansub grupları 10 bit ile encode ediyor, ileride Dimension, Immerse falan da 10bit ile çalışırlarsa TV dizileri vb. de 10bit olur. Tamamen encoderın yapıp yapmamasına kalmış birşey. Edit: Şuan House House s8e01'i karşılaştırdım madvr vs ffdshow olarak, FFDhow'unkinde bariz bir grilik var , screenshotlar malesef aynı boyda değil (MadVR'yi printscreen ile, ffshowu capture frame ile aldım çünkü) ama pek bir etkisi yok bunun. FFDShow http://i52.tinypic.com/2v8s5qu.png MadVR http://i56.tinypic.com/rivpft.png Bu mudur yani 10bit diye bu kadar yaygara koparmaniz ? Bu ne abi ? Blur kisimlar haricinde hic bir fark yok nerdeyse. Ekrana gomulmeden farki gorebilmeniz de mumkun degil. 3 metreden seyrediyorum ben 720p'leri, ah ulan burasi ne kotuymus dedigim olmadi hic. Hani gereklilikten cok bildiginiz takinti olmus. Ha ne zaman kurarim, ugrasirim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Aradaki fark bu kadar olunca ugrasirim. Kaede said: http://i.imgur.com/osDf9.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Yukardakilerin ikisi de 8-bit ama. Renderer farkını gösteriyor o sadece. 10-bit ciddi ciddi büyük gelişme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 di said: Fortuna said: Şuan sadece anime fansubberlar encode ediyor. Normalde bütün source material 8 bit ama 8 bit source u 10 bit ile encode etmek bile çok farkediyor. Şuan bazı anime fansub grupları 10 bit ile encode ediyor, ileride Dimension, Immerse falan da 10bit ile çalışırlarsa TV dizileri vb. de 10bit olur. Tamamen encoderın yapıp yapmamasına kalmış birşey. Edit: Şuan House House s8e01'i karşılaştırdım madvr vs ffdshow olarak, FFDhow'unkinde bariz bir grilik var , screenshotlar malesef aynı boyda değil (MadVR'yi printscreen ile, ffshowu capture frame ile aldım çünkü) ama pek bir etkisi yok bunun. Bu mudur yani 10bit diye bu kadar yaygara koparmaniz ? Bu ne abi ? Blur kisimlar haricinde hic bir fark yok nerdeyse. Ekrana gomulmeden farki gorebilmeniz de mumkun degil. 3 metreden seyrediyorum ben 720p'leri, ah ulan burasi ne kotuymus dedigim olmadi hic. Hani gereklilikten cok bildiginiz takinti olmus. Ha ne zaman kurarim, ugrasirim ? Eheh lan ne cemkirmisim. Pardon abi o zaman, simdilik ustune alinma, sen SS'leri koyunca ayni sekilde dusunursem c/p yapcam direkt. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 GERGE said: Yukardakilerin ikisi de 8-bit ama. Renderer farkını gösteriyor o sadece. 10-bit ciddi ciddi büyük gelişme. pics or didn't happen =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar