Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 Lanczos 4-tap dene upscaling için. Hatta 8 bile olabilir o kadar düşük bir çözünürlük için. Spline 3-tap da iyi performans veriyor ben upscaling için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 GERGE said: Bir sürü insan niye 10 bit diye ağlıyor (bakın şuraya: http://commiesubs.com/official-10bit-notice/ ) ama gelecek 10 bit yani. Commie'nin 320 mb'lık Fate/Zero'su, Hatsuyuki'nin 730 mb'lık Fate/Zero'sundan daha iyi kalite sunuyor yer yer. Birde 320 mb'lik 10 bitleri klasik 300 küsür mb'lik fansublarla karşılaştırırsanız aradaki fark gözlerinizi açtırır yani. renderer olarak madVR'nin genel bir üstünlüğü var zaten ötekilerin hepsine. Asıl kaynak harcayan da o. Bir de o sistemle bilgisayaratının native çözünürlüğünde çalışıyorsa videolar ya da downscaling yapıyorsan sorun olmayabilir ama iyi upscaling'i ekran kartın kaldırmayabilir. madVR ayarlarından upscaling ile oynarsın o zaman. 720p => 1680x1050'ye upscale olarak kullandım, default ayarlarda şuan, bir sorun olmadı. Bu arada 10bit her açıdan üstün, tek sorun software desteğinin daha adam gibi oturmamış olması ama 1-2 yıl sonra standrat olarak herkes kullanıcak gibi geliyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 10bit animelerde mi var sadece? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 Şuan sadece anime fansubberlar encode ediyor. Normalde bütün source material 8 bit ama 8 bit source u 10 bit ile encode etmek bile çok farkediyor. Şuan bazı anime fansub grupları 10 bit ile encode ediyor, ileride Dimension, Immerse falan da 10bit ile çalışırlarsa TV dizileri vb. de 10bit olur. Tamamen encoderın yapıp yapmamasına kalmış birşey. Edit: Şuan House House s8e01'i karşılaştırdım madvr vs ffdshow olarak, FFDhow'unkinde bariz bir grilik var , screenshotlar malesef aynı boyda değil (MadVR'yi printscreen ile, ffshowu capture frame ile aldım çünkü) ama pek bir etkisi yok bunun. FFDShow http://i52.tinypic.com/2v8s5qu.png MadVR http://i56.tinypic.com/rivpft.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 GERGE said: Commie'nin 320 mb'lık Fate/Zero'su, Hatsuyuki'nin 730 mb'lık Fate/Zero'sundan daha iyi kalite sunuyor yer yer. Birde 320 mb'lik 10 bitleri klasik 300 küsür mb'lik fansublarla karşılaştırırsanız aradaki fark gözlerinizi açtırır yani. screenshot çekip koyabilir misin? ji-hi'de baktım ordakilerde bir fark yok gibi. hangisinin altyazısı daha çok hoşuma giderse onu indiriyorum. bir de madVR indirdim kurdum. MPC-HC'nin menülerini değiştiriyormuş, sonradan farkettim. ben direk MPC-HC yeni tasarıma gitti felan sanmıştım. ne saçma özellikmiş o. neyse değiştirdim de düzeldi. haruhichan'ın dediği mpc ayarlarını yapınca gayet düzgün oldu her şey. vlc indirdim, bir sorun yok gibi videoda. potplayer indirdim, onda da görüntüde sorun yok. ama ekranın videoya göre otomatik resize olmaması kötü olmuş. windows media playerda denedim, çalışmıyor onda. (sitede çalışan programlar arasında yazmıyordu zaten) smplayer'la denedim, görüntü bozuk gösteriyor. çubukta ilerletirken de sorun çıkıyor zaten, bir kısımda ileri atıyor felan. en iyisi mpc-hc kullanamaya devam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 madVR mpc-hc ayrabirimini nasıl değiştiyor ya? Ben de yapmadı hiç. sc için fark bulmak zor çünkü commie ve utw 10 bit yapmış, hatsuyiki 8 bit yapmış ama 1gb neredeyse. fark görünmüyor ondan. Buna bak işte: http://www.ji-hi.net/fa11/fatezero/ 500mb 10 bit utw en iyisi. sonra 700mb 8 bit ile 300mb 10 bit aynı gibi ama karanlık yerlerde 300mb 10 bit daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 GERGE said: En istiyorum dedirteni: karanlık sahnelerdeki görüntü kalitesi düşüşüne son! 350mblık dizi riplerinde karanlık sahnelerde ki kırılmaları/bozulmaları düzeltiyor mu yani? öyleyse bende yapayım dicem 8600gt ile iyi perf. alcağımı sanmıyorum //peh zaten sadece animedeymiş neyse, klitecodec+gomplayer kullanan adamım bana gelmez bunlar lşsdjkggk MPC-HC kullanmıştım bir ara arayüzünü sevmedim, gom kasıyor ama alıştığım için onu kullanıyorum :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 animede düzeltiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 en kötü yanı, android'de izlerdim hep anime, şu anda izleyemiyorum. İlk 10 bit desteğini çıkarıp satan iyi para kazanır Android'de bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 GERGE said: madVR mpc-hc ayrabirimini nasıl değiştiyor ya? Ben de yapmadı hiç. madVR ayarlarından rendering->general settings'e gel. "enable automatic fullscreen exclusive mode"u aktifleştir. full screen yapınca altta saydam bir bar çıkıyor. full screen yapıp window'a geri dönerken "exclusive/windowed" yazısı çıkıyor sol üstte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 Ne demişim ben: GERGE said: Rendering altında: General Settings'de fullscreen exclusive açık olmasın. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 ben de şunu demişim zaten Bone said: madVR indirdim kurdum. MPC-HC'nin menülerini değiştiriyormuş, sonradan farkettim. ben direk MPC-HC yeni tasarıma gitti felan sanmıştım. ne saçma özellikmiş o. neyse değiştirdim de düzeldi. haruhichan'ın dediği mpc ayarlarını yapınca gayet düzgün oldu her şey. senin yazdıklarına bakmadan, başka bir sitedeki tutoriala göre kurmuştum, ondan sonra haruhichan'a baktım öyle gördüm o özelliği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hayspat Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 Hi10p izlemek icin coreavc yi 3.0.1 e update etmekten baska bir sey yapmadim ve bir sorun da yasamadim. Android icinse biraz zahmetli oldu. Stock player ve kendi hardware-acceleration frameworkunu kullanan diceplayer oynatamadi. Rock Player ve Mx software decoding ile oynatabildi ancak takilarak. Bende inat ettim 1.2Ghz den 1.6Ghz ye overclock yaparak deneyeyim dedim. Mx cok az bir takilmayla oynatti. Rockplayer ile hic takilma sorunu yasamadim ama bu sefer de kalitesiz goruntuyu begenmedim. Aklima vlc geldi, svn den cekip derledigim vlc hem kaliteli bir sekilde hem de takilmadan oynatti. Tam mukemmel kombinasyonu buldum derken altyazi desteklemedigini gordum. Sanirim diceplayer hi10p destekleyene kadar ara ara yasanan takilmalari gormezden gelirsek en iyisi Mx. Bu da tabi idareten bir cozum. 1.6ghz ye overclock edilmis ve islemciyi sonuna kadar kullanan decoding islemine batarya ne kadar dayanabilir ki? Hic efektif bir cozum degil. Zorunlu anlarda belki yardimci olur. Neyse ki takip ettigim fansublar hi10p kullanmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Sadece k-lite mega yükleyin, 4 yıllık laptop çalıştırıyor fate ve persona'yi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Benim dediğim o değil, VLC de çalıştırıyor yoksa. Arrandale+ CPU'lar, DirectX 11 (HD5000+) GPU'lar varsa en yüksek kaliteye böyle ulaşırsınız diyorum ben. Söyledim zaten, bu dediklerin 4 yıllık bilgisayar ile kasar yer yer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Bende 720p ile sorun olmadı, bakuman ve kaiji de izledim. Ve evet daha düşük dosya boyutlarında aynı kaliteyi veriyor bariz, çok büyük gelişme olmuş. Her grup hemen geçse keske de kasmasalar 20dklik animelere yarım gig dosya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Yaptım ayarları, memnun kaldım görüntüden. Bende direk bicubic sharpening vardı önceden, netlik olarak mutluydum. şimdi biraz daha akıcı gibi geldi görüntü. Yalnız laptopta optimus teknolojisi var, nvidia devreye girmiyor, intel'i kullanıyor. DX11'i devreye sokmak için yapmam gereken birşey var mı? Edit: "No support for DXVA or CUDA as of writing" hmm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slint Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Nerde veriyor o hatayı? Lav filters'ın ayarlarından hardware decoder olarak Cuvid'i seç. Cuda apilerini kullanan bi decoder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Evet oldu şimdi, teşkür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 cuvid ne işe yarıyor ki? zaten madVR'ın en iyi ayarları optimize ettiği söyleniyor, ekstradan cuvid açmanın bize faydası ne ola ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 İşlemciyi az kullanır bir de deinterlacing ayarları var. Ama zaten deinterlacing'i ben her şey için otomatik olarak AMD'ye yaptırıyorum Catalyst ile, siz de öyle bir şey yapıyorsanız tek kârı işlemci kullanımı olur. DXVA, CUDA filan yalan bence kalite iddiasında, pazarlama işi. Eski bilgisayarlarda işe yarıyor ancak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 madVR deinterlacing yapmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slint Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Bone said: cuvid ne işe yarıyor ki? zaten madVR'ın en iyi ayarları optimize ettiği söyleniyor, ekstradan cuvid açmanın bize faydası ne ola ki? cuvid decoder, madvr ise renderer. ikisinin yaptığı iş farklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Render işini GPU'ya vermek daha efektif performans sağlıyor tabi. Gerçi işlemci mobil olmasına rağmen i7 serisi olduğu için yeterli ama ben GPU acceleration'u tercih ederim. Şuan bu çözümden oldukça memnunum fakat bir önce ki setup'ımda sharpening kullanıyordum ve 720p videoları 1080p'ye upscale ederken daha başarılı sonuçlar alıyordum. Neredeyse 1080p'den farkı kalmıyordu, şimdi çok çok az keskinlik kaybı oluyor haliyle. Ama yıllardır acı çektiğim bir başka problemi çözdü; Quicktime. .mov uzantılı dosyalarda MPC veya başka bir oynatıcı kullandığımda illa stuttering oluyordu, kendi programından açarsanda 16-235 TV limited space'te oynatıyordu videoları. Senelerdir çözememiştim, bu çözdü. Kaymak gibi şimdi MPC'de mov dosyları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 abi öle bişi ki bi yaştan sonra "çalıştırıyor mu çalıştırıyor -burada küfür var-" diyip bakmıyorsun bile çok bi fark yokmuş kendi sitesindeki imagelara göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar