Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Excelde if mifli biseyler yapmaca

aquila

Öne çıkan mesajlar

yav hic excelde boyle seyler yapmamistim onceden, simdi anlamadim olayi. 4 tane random sayi bulucam 0-100, ama bu sayilar birbirine bagli randomlanicak, hepsinin toplami 100 olucak filan, yaziyla degilde seyle anlatiim daha aciklayici olsun.

f0,f1,f2,f3 sayilarimiz

f0 >> f1
f3 >> f2

|(f0+f1) - (f0 + f2)| < Threshold1
|(f2+f3) - (f1 + f3)| < Threshold2

f0+f1+f2+f3=100

bunlari celllere seyapamadim, kafam yetmedi, her cell birbirine bagli olunca sasirdim. javada yazdim ama sonuclardan memnun degilim, excelde ne cikicak merak ediyorum, bi de graphlemem lazim excelde.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

normal excel fonksiyonlarıyla dediğini yapamazsın.

ya randbetwwen kullanıp, sonra constrainti sağalayana kadar loop edecek bi vba kodu yazman gerekir, ya da excel içinde gömülü olan solver add-in'i ile lineer çözüm ürettirmen gerekir.

valla macro istememiş ben de düz çektirttim ama her adımda çıkan sonucu almıyor, kaydetmiyor. çok düz üsttekini yapan süper gerzek bişi oldu.
macro daha iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

dasaa'nın koyduğu excel her seferinde toplam 100 olcak şekilde 4 sayı bulmayabiliyor

senin grafiğini çıkarmak istediğin kısım bunun neresi? ne kadar data istiosun? ayrıca threshold kısmı nedir?

500, 1000 filan, bi yerden sonra zaten tekrara bagliyo haliyle. threshold benim gotumden uydurucam herhangi bir sayi, 3-5 filan cok buyuk olmicak bisey. dagilimin 3d plotunu seedicem iste.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...