Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HD6950 vs GTX560 TI

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
selamlar

Şimdi bu ikisi içinden

ASUS HD6950
http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-eah6950dcii2d4s2d5-hd6950-directcu-ii-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=52290
ASUS GTX560 TI
http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-engtx560tidciitop-gtx560-ti-directcu-ii-top-gddr5-1gb-256bit-nvida-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=52295

siz de ASUS HD6950 mi seçersiniz? Daha verimli bir kart olduğu söyleniyor.

Birde bu “Nvidia PhysX” gibi şeyler artı sağlar mı nvidia seçilse? Yani nvidia nın reklamları iyi güzelde bunlar %100 gerçek sonuçlar mıdır, öyle olsa nvidia nın tek geçilmesi gerekmez mi?
Mesaj tarihi:
http://www.anandtech.com/bench/Product/293?vs=330
şura da da testler var ve bence işe yarar oyunlarda HD6950 daha iyi performans sağlıyor gibi gözüküyor. Ama niye ortaya kesin bir veri alamıyorum bana sonuçlar çok muallakta gibi geliyor, yani hiç bir incelemede de kimse "aga bu daha iyidir bundan" dememiş neye göre seçim yapacam ????
Mesaj tarihi:
Valla her yeni ekran kartı alışımda fiyat/performansta önde olan firma değişmiş oluyor. Son kartlarım:

Nvidia Geforce modelini hatırlamıyorum
ATI Radeon 9600
Nvidia Geforce 8800GT
ATI Radeon HD 5770

Bu da demektir ki şimdi sıra Nvidia'da. Bu süper mantığa göre GTX 560 TI diyorum.
Mesaj tarihi:
şimdi oyundan oyuna değişiyor performans testleri çünkü bazı oyun physx gerektiriyor mesela hop nvidia önce geçiyor diğeri zart gerektiriyor hop ati öne geçiyor. diğer test yapan sitelerde bu şekilde birkaç program teknik veriye göre ortalama bi puan çıkarıyor bi site x özelliğin toplam puana etkisini daha yüksek tuttuğu için ati önce geçiyor , diğer site x i önemsiz bulup y özelliğinin toplam puana etki etkmesini daha çok ayarladığı için nvidia daha çok puan çıkarıyor.Sonuçta 2 ekran kartıda asus marka ikisi de farklı iki firmanın en iyi kartı yani şu an açacağın bir oyunda extremei ikiside açar rahat rahat. Birisi 2 yıl 1 ay sonra high oyun açamamaya başlar diğeri 2 yıl 2 ay sonra :) sen şöyle bak toplam sitelere kafana yatanı al olmadı yazı tura at :D

bu arada stokta yok gtx560 çoğu yerde olan yerde ise 700 lira civarında...

http://www.e-cups.org/Cup/62
elimde buradan kazanmış olduğum sıfır gtx 560 var kutusu bile daha açılmadı(çünkü hala gelmedi gelir birkaç güne) ilgilenirsen bakarız :P
Mesaj tarihi:
Benim asıl merak etiğim husus aslında oyun yapımcı/geliştirici firmaların AMD ile anlaşma yapmaları ve nvidia kartların da bu durumda sorun çıkarması. Bilmiyorum kuruntumu yapıyorum aslı var mı? Shogun 2 de 8800 kartım çok canımı sıktı.
Mesaj tarihi:
pek kuruntu sayilmaz, nvidia destekli oyunlarda cok degil 1-2 sene once falanca.exe dosyasi yerine felence.exe gibi degistirip calistirildiginda %30 performans artisi oluyordu. Nvidia nin bunu yaptigi cok oldu da, ati nin oyle bi gecmisi yok pek. Digerlerine gore daha iyi optimize oluyor driver tarafinda sadece.
Mesaj tarihi:
Mirage said:

Son kartlarım:

ATI Radeon 9600
Nvidia Geforce 8800GT
ATI Radeon HD 5770

Bu da demektir ki şimdi sıra Nvidia'da. Bu süper mantığa göre GTX 560 TI diyorum.

ahahah, siralamada 5770 nesil olarak yanlis olmus yoksa mantik dogruydu. Arada bir de fermi gibi bi felaket dustu vga teknolojilerine.
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
KHaRoN said:

Mirage said:

Son kartlarım:

ATI Radeon 9600
Nvidia Geforce 8800GT
ATI Radeon HD 5770

ahahah, siralamada 5770 nesil olarak yanlis olmus yoksa mantik dogruydu. Arada bir de fermi gibi bi felaket dustu vga teknolojilerine.

nesil anlamadım ne dediğini.
9600'dan sonra 8800gt, 8800gt'den sonra 5770 çıkmadı mı ben mi yanlış hatırlıyorum?

bu arada geforce 4 ti 4600 -> radeon 9600 -> geforce 6600 -> radeon x800 -> geforce 8800gt -> radeon 5770 -> geforce 560ti gibi gidebilir o denkleme göre.
yalnız düşündüm de 6600 ile 8800 arasındaki dönemi unutmuşum ben, radeon x800'leri ve geforce 7700'leri hatırlamıyorum...
Mesaj tarihi:
Creus said:

konumuz iki kartı karşılaştırıp hangisini almalıya getirmek. dağıtmayın. kart alıcak insanlar yararlansın (evet,ben)

konuyla alakalı aslında konuştuğumuz mevzu.
gtx 560ti iyidir diye düşünüyorum. zaten onu tercih ettim ben, kullanıyorum şu sıralar.
Mesaj tarihi:
o eski kart, ben yeni nesil için kurdum denklemi.

adamların bir bildiği var ki böyle isimler koydular yeni nesil kartlarına. nvidia'nın kartı daha iyi olsaydı 10560 derdi kendi kartına.
  • Yeni Oluştur...