Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Tesbih said: Kafe adamın istediğini alır istediğini almaz 12 tane sap cafeyi bırak burger kinge falan da alınmamalı hah işte yasa öyle demiyor. kafe senin de olsa ticari bir işletme olduğu için yasalara uymak zorundasın, istediğini almak gibi bir lüksün yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
anaconda Mesaj tarihi: Eylül 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2011 Türkiye'deki şöyle sonradangörme bazı işletmecilerin bu adam ayırma adam almama olayı tamamen bi görgüsüzlük. Avrupa'da böyle bişey yok. Dünyanın en iyi mekanlarına 20 erkek girebiliyor. <<Bizzat tecrübe edildi. Türkiye'de dışarı çıkan kızların oranı azsa bu erkeklerin problemi değil. Yasalar ve hukuk gereği milyonda bir güvenlikle alakalı çok uç özel bir durum olmadıkça herkesi paşa paşa almak zorundalar. Damsız girilmez gardaş olayı çok varoş. BabacumMostors said: 12 kişi geliyorsa "yerimiz yok" denir "damsız almıyoruz" denmez keza mahkemede o gün o işletmede yer olup olmadığının kanıtlamak daha zor. işletme nubmuş o olay tamamen yalan. eleman kapıda bekler. 12 kişi girdiği an işletme yalan söylemiş olur. Ha şunu da söyliyim: Olay sayıda değil Olay cinsiyette de değil. Tamamen kişisel durumlarla alakalı. Adam vardır yanında kız olduğu halde gider başkasının kızına asılır, onu bunu rahatsız eder. Adam vardır 12 kişilik erkek grubuyla efendice kendi çapında takılıp kimseyi rahatsız etmez. Herkesi alırsın mekana, içerde sorun olursa çıkartırsın. Almamak direk hukuk dışı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Accolade Mesaj tarihi: Eylül 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2011 hiçte öyle değil sallama ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
anaconda Mesaj tarihi: Eylül 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2011 Bar gibi geleneksel olmayan mekanlarda bile Haremlik Selamlık yapacak kadar kıro işletmecilerimiz var, direk medeniyet dışı cinsiyet ayrımcılığı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2011 girerim diyeniniz de tatava diyorsun yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
anaconda Mesaj tarihi: Eylül 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2011 Girip girmemekten çok zihniyet baya çağdışı. Pavyon mantığıyla club işletmeye çalışıyo amca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2011 Avrupa'da da var mesela, ama damsızlıkla alakalı değil. Irkçılık olarak var. Özellikle Türksen ve Türk olduğun tipinden belli oluyorsa almıyor adam, ama sorsan o yüzden değil der, çünkü ırkçılık çok büyük suç. Çeşit çeşit bahaneleri var bunun için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spawn77 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2011 Evet avrupada da var. Hukuksal dayanağını araştırmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Iggy Mesaj tarihi: Eylül 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2011 ben damsız girebiliyorum diyeninizde tatava. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Rewendor said: Avrupa'da da var mesela, ama damsızlıkla alakalı değil. Irkçılık olarak var. Özellikle Türksen ve Türk olduğun tipinden belli oluyorsa almıyor adam, ama sorsan o yüzden değil der, çünkü ırkçılık çok büyük suç. Çeşit çeşit bahaneleri var bunun için. nerde var bu? almanya ise gayet doğal türkler orda horde gibi olduğundan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 niye? ben anlamadım şimdi, mekan benim değil mi? istediğimi alıp almamaya çıkarmaya ben karar vermio muyum? eğer almama durumum yoksa, adamı içeri alır hemen dışarı çıkartırım. öle saçma şey mi olur ya hu, kendi mekanıma kimi alcağımı ben karar veririm? yasaya aykırı mı bu? ki diyelim ki yasa bizi korudu ve istenmediğimiz bi mekana girdik, rahat edicek miyiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tesbih Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Ya zaten işini bilen işletmeci istemediği adamı almadığı gibi üstüne bu işten rahatça sıyrılabilir ama işini bilmesi lazım tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
anaconda Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 İstediğini alır istemediğini almaz diye bişey yok. Orda hizmet veren-tüketici durumları olduğu için ilgili yasalara tabiler. Bahane üretiyorsa ve bahaneliği ispatlanıyorsa ceza öder. Mesela davet sistemli "denen" bir organizasyonsa ve kapıdan herkes davetiyesiz girebiliyorsa suç direk. Tipini beğenmedim almadım diyemez, ayrımcılık ve suç. Avrupada var diyenlere: 9 Avrupa ülkesinde bir sürü mekana gittim, dünyanın en büyük kulüplerinde bile kızsız ya da 2-3 kızlı sap gruplarda hiçbir sorun yaşamadım. Kadıköyde barlar sokağındaki leş dandik publara bile 2 erkek giremiyorsun. Erkek erkeğe takılabileceğin 2 muhabbet edebileceğin mekan yok. Bu da Türk mekan işletmecilerinin görgüsüzlüğü ve medeniyetsizliğiyle alakalı tabii ki. Bu mantıkla mekan işletilince Türk kızlardan ciddi bir kesimin de dışarı çıkmayı tercih etmemesi çok doğal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lord_Argos Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 6 sayfalık topicdeki en doğru yazı bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Yasada öyle değildir belki bilememde. Mantıklı olan isteyenin istediği adamı alıp almamasıdır. Mekan onun, ister sapsın der almaz, ister sesinin tonunu begenmedim der almaz, yok abi sen kızılsın der almaz. Mekan sahibi nasıl isterse öyle olmalı bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
anaconda Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Tüketici hakları, ticaret yasaları, insan hakları falan boşuna o zaman. O zaman muayenehane de özel. Doktor tipine bakıp insan seçsin parasını verdiği halde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 ben o konuda işletmelere hak veriyorum.ztn bu dam tip vs olayı özellikle gece mekanlarında alkollü mekanlarda oluyor sanırım hiç bi gece klubunde kız arkadaşlarınızla kalabalık doum gunu kutlarken yan standınızda 9 tane sapın zorla kendini dövdürmesine şahit olmadınız :) tanıdıgı falan olan yine hayvan sürüsü gibi trollüyor mekanları. arada iyi müşteriler kaynıyor zaman zmaan belki ama bide kapıda herkesi alsalar heryer taksim yılbaşına döner Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lord_Argos Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Red said: ben o konuda işletmelere hak veriyorum.ztn bu dam tip vs olayı özellikle gece mekanlarında alkollü mekanlarda oluyor Lord_Argos said: Bar, disko, pavyon, geceklubu, havuz, cafe, çaybahçesi, plaj bunlara damsız girilemiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
anaconda Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Bazı abaza gruplar yüüznden herkese aynı muameleyi yapmak mantıklı değil. İçerde sorun çıkaranı atarsın bu kadar basit. Normal adamı sırf yanında kız yok diye almamak görgüsüzlük direk. Ki sorun çıkarmak da yanında kız olmasıyla alakalı bi olay değil. Kızla gelip sorun çıkaranlar da var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 içerde sorun çıkaranı atmak daha çok sorundur. kıllıgına normal adamları almıyorlar falan onlara bişi demiyorum.arada belki düzgün müşterilerde sap meselesi yuzunden kaynıyor olabilir yanında kız olup olay cıkaran yada tanıdık vasıtası ile bir sürü sap girenlerde var.ama yinede kapıdan geçememe ihtimali olmalı ha birde mekanlar haftaiçi kapılarda daha az özen gösterir genelde.haftasonları yoğun iken kapıda kıllık cıkması daha olası oluyor ben lord argosun dediklerinide saçma buldum.varsa örnek verin.cafe çaybahçesi havuz vsde hiç dam olayı duymadım.çok nadirdir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Yani içerde rahatsızlık çıkardıktan, insanların keyfini kaçırdıktan sonra şoparı dışarı atsan da müşteri rahatsız olmuşsa gelmez bir daha. Takılabileceği daha nezih alternatifler varken niye gelsin ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lord_Argos Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2011 Damsız Giremez: Çay Bahçesi Otel Havuz Plaj vs... Ayrıca Türk Hukuk Sitesi'nde bu konuyu Otellere tek başına erkek müşteri alınmaması Hukuki midir? konusunda işlemişler. Avukatların hem fikir olduğu birşey varsa da bunun suç olduğu ve idari para cezası kesilebildiğidir. said: SATIŞTAN KAÇINMA MADDE 5.- (Değişik: 4822 - 6.3.2003 / m.6 - Yürürlük m.38) Üzerinde "numunedir" veya "satılık değildir" ibaresi bulunmayan bir malın; ticari bir kuruluşun vitrininde, rafında veya açıkça görülebilir herhangi bir yerinde teşhir edilmesi halinde satıcı bu malların satışından kaçınamaz. Hizmet sağlamada da haklı bir sebep olmaksızın kaçınılamaz. CEZA HÜKÜMLERİ (4077 sayılı yasa uyarınca Sanayi ve Ticaret Bakanlığına şikayet etmeniz mümkündür.) MADDE 25 - (Değişik: 4822 - 6.3.2003 / - Yürürlük ) 6 ncı maddenin yedinci fıkrası uyarınca, Bakanlıkça belirlenen usul ve esaslara aykırılığı tespit edilen her bir sözleşme için 90 YTL (*) para cezası uygulanır. 4 üncü maddenin altıncı fıkrasında, 5 inci maddede, 6 ncı maddenin altıncı fıkrasında, 6/A maddesinde, 6/B, 6/C maddeleri uyarınca Bakanlıkça belirlenen usul ve esaslarda, 7 nci maddenin beşinci fıkrasında, 9 uncu maddede, 9/A maddesinde, 10 uncu maddede, 10/A maddesinde, 10/B maddesinde, 11/A maddesinin ikinci ve dördüncü fıkralarında, 12, 13, 14 ve 15 inci maddelerde belirtilen yükümlülüklerden her birine aykırı hareket edenlere ikiyüz Türk Lirası idari para cezası verilir. Mighty_THoR said: hukuksal olarak yapılabilecek bir şey yok. Lord_Argos said: Hocam sen avukatmısın? Mighty_THoR said: evet. Pehhhh Heavy Edit: Bu ceza hükmü eskidir yenisinde çok daha ağırlaştırılmış yanılmıyorsam 80 binlira dolaylarına çıkartılmıştır. Bunu da araştırıp güncellicem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 lordum bu verdiğin linkler mi yani olay bunlara göre mi genelleme yapıyoruz bi tanesi allahın çaybahçesi.memur forumundaki muabbet ahahah kocaman ülkemiz var abi.tek tük işletmeleri mi genellicez bakkalın biride cama damsız girilmez yazabilir.cıkıpta bakkallara damsız almıyorlar mı diyicez dam olayı cogunlukla olarak gece klubu bar vs gibi işletmelerde ağırlık gösteriyor.onun harici bin tane plajdan biri sadece kadın alıyor diye PLÖJLÖRÖ DÖMSÖZ ÖLMÖYÖRLÖR diyemeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 lol bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak. Dostum bu kadar içerleme gün gelir senide içeri alırlar. Sen git şikayet et hatta git dava filan aç , keriz vekaleti olmasa bu memlekette avukatlar aç kalacaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 @havuz havuz da damlı ve damsız günler diye düzenleme yapmak legal mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar