Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PKK ile Devletin görüşme kaydı

Mino

Öne çıkan mesajlar

Pirvan said:

cetintas said:
Aziz Nesin yaşasa neler derdi kim bilir?

Neler demezdi muhterem.. Hele ki Perinçgillere..

Herkesi bir dakikalığına "Yaşasaydı Nelson Mandela ne derdi" diye düşünmeye ve bu konuda bilimsel bir makale yazmaya davet ediyorum.

Kinaye varsa çözemedim de, Nelson Mandela ne ara öldü? Hala yaşıyor yahu adam.
Sosyal ağlarda paylaş

hedehodohop said:

Nerden biliyorsun ? Önerdiğin şeyi türkiye 80 yıldır deniyor birşey değişiyor mu ? Hayır.Bide farklı birşey deniyelim artık o zaman

Adamlar her silah gösterdiği vakit istediklerini verdiğin zaman onlara özenen her ağa, her aşiret, her aşırı uç bir yerden para yedirildiği anda kendi için ayaklanma çıkardığı vakit hepsine tuzlukla sen mi yetişeceksin?

Bugün siyasi oluşum denen bdp bile en ufak bir istediği dinlenmediği vakit hemen ertesi gün cinayetler işleniyor. Sen bir istediğini verince "abi eyvallah bu bize yeter" diye artan mermileri birbirlerine mi sıkacaklar?
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

Pirvan said:

cetintas said:
Aziz Nesin yaşasa neler derdi kim bilir?

Neler demezdi muhterem.. Hele ki Perinçgillere..

Herkesi bir dakikalığına "Yaşasaydı Nelson Mandela ne derdi" diye düşünmeye ve bu konuda bilimsel bir makale yazmaya davet ediyorum.

Kinaye varsa çözemedim de, Nelson Mandela ne ara öldü? Hala yaşıyor yahu adam.

Ah sen yok mu sen, gelecekte aynştayn olacak maşallah.
Sosyal ağlarda paylaş

Tavır öyle alınmaz işte abisi. Ya halkına açıkça çıkıp "şu adamlarla anlaşma yapıyoruz." dersin. Ve benim gibi bunun aptal bir fikir olduğunu düşünen insanlara hesabını verirsin. Gidersin tepkilere ve risklerine rağmen bir anlaşma hazırlarsın. Kim sözünü tutuyor, kim bozuyor ortaya çıkar. Sonuçlarına katlanırsın. Ya da böyle bir halt yemezsin ki, ortaya çıkınca "biz konuşmadık valla, başkası yapıyodur ehi" falan gibi şeyler diyerek gerizekalı rpsi yapmak zorunda kalmayasın.

Daha geçen gün arınç diyordu "pkk ile anlaşma yapmaya çalıştığımıza dair belge çıkarıp koysunlar yiyosa" vs. Çat diye konulunca nasıl döneceklerini şaşırdılar. Kendi halkına yediğin naneyi söylecek cesaretleri yokken zor bitirirler bu sorunu.

edit: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/18725579.asp

Hah bu da aynı oynaklığın israil versiyonu. Lafta icraat çok. Dünya icraat ile dönüyor. "Şunu yapıyoruz", "bunu yapabiliriz" falan diye hava nerden esiyorsa ordan reklam yaparak değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi "insanlar ölüyor, pkk'yla görüşülmeli" denmesi dar bir bakış açısıyla doğru. Ama terör örgütüne yüz verip şımartmak uzun vadede çok daha fazla zarara ve insan ölümüne sebep olur. ABD'nin "teröristlerle asla pazarlık yapmama" politikası var mesela, ki çok doğru. "Ben devletim" diyebilecek herkesin uygulaması gereken bir politika. Sen adamlarla görüşmeye kalkarsan bu zayıflıktır, bunu leyhlerine kullanırlar, "demek ki 2 bomba patlatırsak her istediğimiz oluyor" derler, ilerisi için o kapıyı açık bırakırlar. Şimdi belki tamam istediğimizi aldık diye saldırıyı keser, ama 3 gün sonra yine başlar başka bi sudan sebep için.

Tabii bunun çözümü "al sana bomba" diye habire operasyon ya da rastgele kandil dağı bombalaması da değil. Bunun ne kadar zayıf, etkisiz olduğunu gördük işte. Devletsen kendi başına alacaksın kararı. Bakacaksın, bu adamlar neden savaşıyor. Geçerli bir sebepleri varsa ona göre yatırımını kendi başına yapıp koşullarını iyileştireceksin. Adamlar da susacak. Yok eğer istedikleri karşılanamayacak bir şeyse (toprak bütünlüğüne vb aykırı) o zaman da gerillayla gerilla olup 90'ların sonlarındaki gibi efektif ve işini bilen operasyonlarla minimum kayıpla temizleyeceksin dağları. Sen de gerilla taktiği kullanacaksın, orduyu basıp kandil dağına ctrl+click yapacağına taktik geliştireceksin. Gerekirse standart ordu taktik ve disiplininin dışına çıkıp ne gerekliyse yapacaksın. Yoksa hava bombardmanı mastürbasyondan başka bir şey değil. Hatırlarsanız kendini feshetme noktasına kadar geldi PKK zamanında.

Ama bu it kopuğa (kesinlikle kürtleri kastetmiyorum, pkk'yı ve ideolojisinden bağımsız olarak aşırı sağcı/solcu/dinci/dinsiz/fanatik/holigan her türlü terör örgütünü ve onların leş sempatizanlarını kastediyorum) prim verirsen o zaman gücünü kaybettin demektir. Her yüz bulan kafana çıkar.
Sosyal ağlarda paylaş

genel kurmay başkanının kasedini günlerce sakız eden tvlerde bu haber iddia ediliyor diye 3sn veriliyor.
Milliyet manşetten girmiş, sabah ise tam boy tayyip fotosuyla çıktığı günde ilk sayfanın sol en alt köşesinde 2 satırlık başlık atarak ayrıntısı 11. sayfada diye not düşmüş. yandaş medya yok diyenlere sevgiler.
Sosyal ağlarda paylaş

PKK ile devlet görüşüyorsa bile hiç bir şekilde taviz vermemesi gerekir ama taviz verilmeyen bir görüşmenin şartlarını da PKK kabul etmeyeceği için faydalı bir görüşme olmaz. Terör örgütüne taviz verilmemesi önemli bir devlet politikası bence de. Terör örgütü kurulması önündeki psikolojik engel bariyerini yüksek tutmak gerekir. PKK'nın "senelerce savaştılar ve sonunda istediklerini aldılar" şeklinde anılmasındansa "senelerce savaştılar ve bir tek bir sürü insanın ölümüne sebep oldular" diye anılması daha faydalı olur ülkenin geleceği açısından.
Sosyal ağlarda paylaş

Görüşmenin içeriği tabi ki birçok yerde yayınlanmıyor. Yayınlayanlar da özet geçmiş. Özet geçmeyen,ayrıntılı içerik veren birisinde mesela şöyle bir içerik bulacaksınız:

-o zaman ki başbakanlık müsteşar yardımcısı-şimdiki mit müsteşarı-diyor ki, "sayın öcalan'ın Türkiye için düşündüğü vizyonun sayın başbakanımızla örtüştüğünü kendisine aktardım."

Bence normal bir medyaya sahip bir ülkede şu olay 24 saat içinde hükümeti düşürürdü ama bu ülke İLERİ DEMOKRAT bir ülke olduğu için, medyası yavşak-yalaka-omurgasız-aşağılık insanlarla doldurulduğu için ve şu an ülkenin birinci gündemi TERÖR ve BU ORTAYA ÇIKAN SES KAYDI olması gerekirken hala "Gazze ve Mısır fatihi edebiyatı" olduğu için aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık durumu var.

bu skandal ses kaydının içeriğini mutlaka bulup okuyun arkadaşlar. İbret alınacak şeyler var, hee, eğer doğruysa demeyi de ihmal etmeyeyim B)-
Sosyal ağlarda paylaş

ntvmsnbc

-Bu saatten sonra İmralı’ya heyet gönderin demiyoruz. Sayın Öcalan’ın serbest bırakılmasını istiyoruz. Çözüm yolu budur. Açık müzakereleri yürüteceksiniz. Kıvırmaya gerek yok, yöntem budur.

-100 sene de geçse Kürt halkını muhatap almadan bu sorunu çözemezsiniz. ‘Kürt sorunu bitmiştir’ deme hakkı sadece Kürt halkındadır.

- Bir halk tümden cezaevine konmak istiyor. Biz tutuklandıkça çoğalacağız, bizi tasfiye etmeye çalıştıkça biz büyüyeceğiz. Hodri meydan diyoruz. Bu siyasi operasyonlar AKP’yi bitirecek. Ellerinden ne geliyorsa esirgemesinler. Ama onurlu direnişimize de hazır olsunlar.

yaa öyle işte, hodri meydan diyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...