Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tiramisu

reyou

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
lan bu kadar guzel gorunup, bukadar ici bos baska tatli yoktur heralde.

lan agzina atiyosun kopuk gibi kayboluyo, lan ben bunu kahvenin ustune krema diye korum.

zuehhhhhhhhhh
Mesaj tarihi:
25 yildır italyada pasta ve tatlı ustası olarak çalışan ve tiramisu'nun hasını yapan adamdan mutfak eğitimi aldım ve direkt onun elinden yapılan hemen hemen tüm italyan tatlılarını olması gerektiği gibi yedim.

tatava sensin.
Mesaj tarihi:
Ingenious said:

25 yildır italyada pasta ve tatlı ustası olarak çalışan ve tiramisu'nun hasını yapan adamdan mutfak eğitimi aldım ve direkt onun elinden yapılan hemen hemen tüm italyan tatlılarını olması gerektiği gibi yedim.

tatava sensin.
Ama gidip de bi ara sokakta esnaf lokantasına tiramisu yememişsindir. yedim diyeniniz de tatava.
Mesaj tarihi:
tiramisu ne arar la ara sokaktaki esnaf lokantasında...

fakat avmlerdeki "kaliteliyis bis çok nezihisss" diye geçinen bi çok tırto kafede tiramisu görünümlü şeyler yedim evet. hepsi fail. hem de pasta kekiyle yapacak kadar epic fail.
Mesaj tarihi:
pardon merak ettim de espresso kahvesi nedir?
benim bildiğim espresso denilen şey, türk kahvesi kadar ince cekilmemis ve telvesi olmayan türk kahvesine benzer bardakta içilen kahve.
evde kahve ogutucusu ve espresso makinesi varsa mehmet efendiden aldığın çekirdeklerle de espresso yapılır yani.
hem mehmet efendinin kahveleri güzeldir.
Mesaj tarihi:
^_^

labneyle yapilan tiramisu olmaz, mascarponeli olar.
badem likörü aka amaretto lazim ek olarak. bunlarsiz yapilanlar cakma tiramisudur.
hic gördünüz mü siz anacim baklavayi ekmek hamuru ile yapan serbet yerine le'cola döken?
Mesaj tarihi:
Bone said:

pardon merak ettim de espresso kahvesi nedir?
benim bildiğim espresso denilen şey, türk kahvesi kadar ince cekilmemis ve telvesi olmayan türk kahvesine benzer bardakta içilen kahve.
evde kahve ogutucusu ve espresso makinesi varsa mehmet efendiden aldığın çekirdeklerle de espresso yapılır yani.
hem mehmet efendinin kahveleri güzeldir.

tadı beş para etmez,acı lanet birşey.sabahları uykunu açar falan diyorlar ama evde makinesi yok,sırf bu olay içinde gidip 1k para bayılamam.
Mesaj tarihi:
knox said:

tadı beş para etmez,acı lanet birşey.sabahları uykunu açar falan diyorlar ama evde makinesi yok,sırf bu olay içinde gidip 1k para bayılamam.

moka kullanıyorum ben evde, espresso kadar olmasa da tatmin ediyor yine de.

• Yeni Oluştur...