Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Iraqi civilians 'killed' in Turkey air strike

yav

Öne çıkan mesajlar

• Admin
aljazeera herhalde dunyada en guvendigim basin kurumu. olabildigince tarafsiz ve cesur yaziyorlar. abd basini falan bazen sakliyor haberleri aljazeera dobra dobra paylasiyor.

guardian da fena degil ama sol egilimli oldugundan bazilari sevmez.

pkk militanlari yabanci basinda cok nadir terorist diye lanse edilir. genelde kurt ayrilikci militanlar ya da kurt milliyetci parti uyeleri gibi adlarla haber yapiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

PKK nin sivil insan oldurmedigini bilmeyen yok. Kendileride inkar etmiyor, PKK nin sivil oldurmesini de savunan yok. En yandasi ancak sessiz kaliyor.

Peki Turkiye dagi bombalarken, arabada kendi koyunde ulkesinde olan aileyi de (muhtemelen hareket eden herseyi vurmustur ucaklar) vurmak nereye sigar. PKK ya karsi askeri operasyon vs yi savunmak ayri yerde, sivillerin olumunu neredeyse oh iyi olmus tadinda savunmak ayri yerde. Ayni duzlemde, Israil'in sivilleri oldurmesini, Amerikanin Afganistanda Irak ta sivilleri oldurmesini hos karsilamaniz gerekir. Afganistanda Irakta olen cogu sivil de zaten kursuna dizilerek oldurulmedi. Adamlar bombaliyor, yanindaki apartman da gidiyor sivil oluyor. Terorist bolgesinde hareket eden herseyi vuruyolar, sivillerde gidiyor. Bizim ki de o hesaba cikiyor iste. Bunun neresi savunulur.

Insani irkindan, yasadigi bolgeden, ve ya dininden dolayi olume hak goren bir ulkeyiz halen. Ve unutmadan, yil 2011. peh..
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

PKKlılara terörist denmesi için Filistin'liye de, Çeçen'e de terörist diyeceksek

evet türkiye büyük bir duvar örüp insanları aç bırakıyor,içeriye ot bile girmesine izin vermiyor.hatta kimyasal silahlarla tepeden vuruyor yerleşim yerlerini.silah zoru ile insanları yurdundan edip,oraya kendi insanını yerleştiriyor.1 silahlı eleman öldürürken 20 sivil(kadın çocuk) öldürüyor.hastanede yaralılar varken gidip oraları bombalıyor falann. bu yüzden ikisi aynı değerlendirmeye alınmalı değil mi.

ha bu hamasa gidip sivillerin içinde intihar bombacısı yapma hakkı vermez.aynı pisliğe ortak olmuş olur.

eyy eyy
Sosyal ağlarda paylaş

TD)Pentagram said:

evet türkiye büyük bir duvar örüp insanları aç bırakıyor,içeriye ot bile girmesine izin vermiyor.hatta kimyasal silahlarla tepeden vuruyor yerleşim yerlerini.silah zoru ile insanları yurdundan edip,oraya kendi insanını yerleştiriyor.1 silahlı eleman öldürürken 20 sivil(kadın çocuk) öldürüyor.hastanede yaralılar varken gidip oraları bombalıyor falann. bu yüzden ikisi aynı değerlendirmeye alınmalı değil mi.

ha bu hamasa gidip sivillerin içinde intihar bombacısı yapma hakkı vermez.aynı pisliğe ortak olmuş olur.

eyy eyy

olayı tersten anlamışsın bence. ben türkiye'yle israil'i kıyaslamadım ki, kıyaslasam da birbirlerinden çok farklı degiller gerçi de. ben PKK, Hamas ve çeçen teröristleri aynı kefeye koydum, bütün bu aggro gereksiz yani.
Sosyal ağlarda paylaş

iyide yerlerini yurtlarını bir başka ülkenin saldırmasından korumak için savaşan örgütle,düzeni bozmayı hedeflemiş ayrılıkçı bir örgütü bir tutmak ne alaka.pkk hangi kurulu ülke için savaşıyor?

kurduğunuz bağ çürük birkere.marsist bir örgütle bir dine bağlı ülkesini bir başka ülkesine karşı korumaya çalışan bir örgüt bir tutulamaz.

dediğim gibi toplum içinde intihar bomba olayı yapılması yapan kişyi terörist sınıfına sokar ama bunu adamların genel olarak yaptığının tümüne yıkmak mantıksız.
Sosyal ağlarda paylaş

ahahahah hamas mı "filistin'i korumak" için savaşıyor? hamas yetimhane çatılarından havan topu mermisi atıyor israil'e, sence filistin halkı çok xinde mi hamas'ın? olayı illa ki başka bir eksene çekiyorsun. bir millet için savaşmak ile bir organizasyon için savaşmak bambaşka şeyler, hamas din tüccarlıgıyla ugraşıp 2.sini yapıyor, başka bir şey degil. "filistin halkı aç wololo" diye geziyorsunuz da, kendi seçtikleri hamas bütün paralarını silaha harcıyor işte. hamas da terörist, çeçenler de terörist, PKK da terörist. bundan gayrı her şey wishful thinkingdir, başka bir şey degil.
Sosyal ağlarda paylaş

okadar detaylı bilgi sahibi değilim.dışardan gördüğümü söyledim.kurulu bir ülke sınır içersinden karşı bir ülkeye karşı savunma var olayın içindeki diğer entrikaları bilemem.ama dediğim gibi pkk direk terör örgütü huzuru ve düzeni bozmaya çalışan.hamasın bahsettiğin entrikalarını bilmiyorum haklılık payı vardır onuda bilmiyorum.sadece filistin diye bir ülkenin varlığına eminim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...