Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dinler uygarlığı geri mi götürüyor ?

Karea

Öne çıkan mesajlar

işte her zamanki gibi materyal kazanç için yapacaklar savaşı, din savaşı denilen savaşların da büyük kısmı gene aynı sebeple ki. gerçekten "dinimi götüreyim oraya"nın tek hesap olduğu savaş yok gibi birşeydir heh.

öte taraftan fazla ciddiye alındı sanırım mesaj, sonra "sam niye devamlı (:P) koyuyor" diyosunuz. alın işte şekil 1-a. :p
Sosyal ağlarda paylaş

Ne seviyorsunuz bir dine inanan insanları aşağılamayı, kendinizi üstün görmeyi.

Müslümanın yobazı çekilmez oluyor ama ateistin yobazı için diyebilecek birşey bulamıyorum... Hadi müslümanlar cahil size göre de kendine bilimi klavuz edindiği söyleyen bu topluluğun nasıl bu kadar sığ, dar görüşlü, ben merkezci ve hastalıklı olduğuna anlam veremiyorum...

Yobaz her şekilde yobaz işte. Din/dinsiz farketmiyor...
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

liberal said:

Abi söylediğiniz güzel de yani Din kötü değil insanlar cahil falan filan diyip aradan sıyırmak... bilmiyorum yani. katılmıyorum demiyorum ama ben dinin ağırlığının cok daha büyük olduğunu düşünüyorum. Sonuçta Din'in gereklilikleri buna neden oluyor işte.

Dinin gereklilikleri değilse dinin bağnazlığı buna neden oluyor. O ruh halini yaratması buna neden oluyor.

Marx kapitalizm'i eleştireceğine insanları eleştirseydi o zaman denilebilir mi? Sonuçta kapitalizm bir işlemci. alıp kullanırsan sonuçları olur.

Din de öyle. Alır da kullanırsan sonuçları olur.

liberal güzel demişsin, hoş demişsin. İnanç ayrı şeydir, cehalet ayrı şey.

Ben Allah'a inanıyorum, benden istediklerini de elimden geldiği kadarıyla (büyük oranda çok büyük eksikliklerle) yapmaya çalışıyorum. Kitabımı da okudum. Allah kuranda defalarca, (saymadım hiç ama 100+ vardır) sen kendi inancına bak, her koyun kendi bacağından asılacak diyor. Ben kendi işime bakıyorum. Oruç tutarken karşıma geçip bir litre buz gibi su içsen de, oturup en sevdiğim yemeği de yesen diyeceğim tek şey olabilir, yarasın.

İnsanlar bunu anlamıyor. Din başkalarına baskı kurmak değil. Ne sana ben oruç tutuyorum diye karşımda yiyemez içemezsin diyebilirim, ne de sen bana tuttuğum oruç, inandığım din hakkında birşey diyebilirsin. Sana ne benim hayatımdan der geçerim. Ayrıca da senden de bana ne. İşte bu ayrımı bir yapabilsek hep beraber, inançlı kişileri gerikafalı, dar görüşlü nitelendirerek kendi dar görüşlülüğünüzü kapatamazsınız.

Ben insanların inanıp inanmamaktaki özgürlüğünü her şekliyle savunuyorum. Ama bu konuda çoğu ateist inançlılığı sığ bir şekilde gericilikle bağdaştırıyor. Ben de buna cehalet diyorum.

Bir de kaç defa kur-an okudun ki bol keseden sallıyorsunuz? Kulaktan duyduklarınızla, yaşar nuri, adnan oktar ve cübbelinin ortaya attığı safsatalar ile bir dini kötüleyemezsiniz.

E ben ne diyorum ki? Güzel abi herkesin dini kendine diyorsun da inananların dini kendine olmuyor işte. İnananın hareketleri, söylemleri dokunmasa burda durup tartışacak değilim heralde?

Ben İnançlı adamların yaptıklarını söylüyorum.Evet cehalet bunun yaygınlaşmasına neden olan şey ama "din" denilen olgunun nedeni olduğunu söylüyorum. Sen cehalet ayrı din ayrı diyorsun. Din olgusunun varlığı cehaletle birleşince topluma zararlı oluyor işte. Sonra diyorusun ki cehalet ayrımı yapabilsek vs. Tamam güzel de sokaktaki adam o anlayışta olmuyor. Sorun da bu.

Bir de "insanaların inanıp inanmaktaki özgürlüğünü" savunuyorsun da buradaki "inaçsız/dinsiz" adamlar da bunu savunuyor. Burda biz inançlıları eleştirmiyoruz inancın neden olduğu şeyleri eleştiriyoruz. Doğal olarak inanclı insanların neden olduğu şeyleri de eleştiriyoruz. Bir insanın inancsızlığını savunman, onun bu hakka sahip olduğunu söylemen olguları değiştirmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

kumathros said:

ginaly said:

Şu "islam çok doğru ama insanlar zaman içinde uygulamalarla bozmuşlar" diyenler core müslümlerden daha tehlikeli tipler.

x toplumu düzgün uygulayamıyor, y toplumu düzgün uygulayamıyor da sen mi uygulayabiliyorsu lan kısrak diye çıkışmak lazım aslında.

katılmıyorum şuna.

ama böyle sabah uykudan yeni kalkınca uyku sersemiyken filan katılmıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

din olmasa kitleleri kontrol altına alamazdık, dolayısıyla teknik gelişimler için milletleri uyutarak sömürmek bu kadar kolay olmazdı. din olmasa her birey tamamen kendi çıkarını gözetir, cahil ve bilinçsiz kalmayı reddeder, kaos ortamının oluşmasında tol oynardı. böyle bir kaos ortamında büyük gelişmeleri sağlayabilecek ne kaynak, ne de iş gücü sağlanabilirdi.

-charles amadeus de prego dorkettino
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

ginaly said:

1400 yıl öncesinde bir nokta alıp şu anki değer yargılarınla analitik düşünmek de efsaneymiş.

bu noktada şöyle bir durum var,
eğer tüme varım yaparsan; herhangi birbiriyle çelişen bir olayı alıp dini yok sayabilirsin.
Ama tümden gelim yaparsan,dini var ve doğru sayıp, çelişen noktaları aslında çelişmeyecek bir şekilde yorumlamaya çalışabilirsin.

Hangisi kendine daha karlı ve faydalı geliyorsa onu yapmalı insan, ikiside mantıklı.

İyi de, oturup da 1400 yıl öncesindeki bir noktaya inanmaya devam etmek, zaten analitik düşünmeyi tamamen çöpe atmak değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Gimli said:

Suark said:

ginaly said:

1400 yıl öncesinde bir nokta alıp şu anki değer yargılarınla analitik düşünmek de efsaneymiş.

bu noktada şöyle bir durum var,
eğer tüme varım yaparsan; herhangi birbiriyle çelişen bir olayı alıp dini yok sayabilirsin.
Ama tümden gelim yaparsan,dini var ve doğru sayıp, çelişen noktaları aslında çelişmeyecek bir şekilde yorumlamaya çalışabilirsin.

Hangisi kendine daha karlı ve faydalı geliyorsa onu yapmalı insan, ikiside mantıklı.

İyi de, oturup da 1400 yıl öncesindeki bir noktaya inanmaya devam etmek, zaten analitik düşünmeyi tamamen çöpe atmak değil mi?

işte tümden gelim yaparsan 1400 yıl once gelmedıgını assume edıyosun o yuzden. Zamandan bağımsız düşünüosun.
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

Ne seviyorsunuz bir dine inanan insanları aşağılamayı, kendinizi üstün görmeyi.

Müslümanın yobazı çekilmez oluyor ama ateistin yobazı için diyebilecek birşey bulamıyorum... Hadi müslümanlar cahil size göre de kendine bilimi klavuz edindiği söyleyen bu topluluğun nasıl bu kadar sığ, dar görüşlü, ben merkezci ve hastalıklı olduğuna anlam veremiyorum...

Yobaz her şekilde yobaz işte. Din/dinsiz farketmiyor...
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...