Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oruç tutacak mısınız ?


Laorx

Öne çıkan mesajlar

Aluriel said:


şüphe etmeyeceksin. anlamını bilmediğin arapça cümleleri günde 5 vakit tekrar edeceksin. kural diye söylenenleri işine geldiği gibi yorumlayacaksın. 11 ay benimle beraber içip, 1 ay müslümanlık yapıp, beni hor göreceksin. cumadan cumaya, yada bayramdan bayrama camiye gideceksin. sen olmayanları kafir deyip yanmakla tehdit edeceksin.


sözde hoş görü diniyiz biz diye atıp tutup, tam tersini uygulayacaksın. uzar gider böyle.

türkiyede islam bu işte.

Patide ise tam tersine dönüyor olaylar sürekli atıflar,yakıştırmalar,hakaretler hor görmeler inançsız tarafdan gelirken daha kesim defansif takılıyor (Napolyonu saymıyoruz fasulye felan o) ki çoğuda inançsiz olduğukonusunda hem fikirken hristiyan yalakası gibi davranıyor muhtemelen özentilikden.(Bknz: Kafeterya hristiyanları)
Misal topicde kaç kisi Oruç herp Islam derp lö lö kafirler diye takılıyor kaç kişi oruç lol islam meh hedere hüd modunda takılıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

başkasının yazdığı beni bağlamaz. ekmekle consu savunacak da değilim sana burda.

şurda yapılanla sokaktakini bi karşılaştıralım istersen ciddi ciddi. burdaki en azından klavye başından atıp tutma. dışarıdaki gerçek ama.

sanmıyorum ki hiç kimse sokakta oruç tutuyorsun diye tartaklansın. tam tersi tutmayan için geçerli olabiliyor ama yer yer.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Aluriel
"en kötüsü din işte bunların. en kolay sömürüleni de din. karalamak, çamur atmak istediğin herhangi birşey hakkında adam akıllı israile yardım yapıyor temalı bi söylenti çıkar ortaya. gg no re"



Dininde esas gücü aslında maddi hayata yönelik düzenlemelerinden ziyade, doğrudan insanın manevi tarafına oynaması bir bilinmezlik var ortada ve ona oynuyor. Yani diyoruz ki abi bu konuyu şimdilik cevaplayamıyoruz ama öngörülemeyen şey temelde insanı korkutur bundan dolayı her bilinmeyen şeye mesela yıldırıma odinin zartı diye anlamlar yükleyerek mantığa bürümeye çalışıyorlar.

Şimdide öyle ölümden sonra ne var ben neden burdayım ? 2000 yıldır bu tartışılıyor ve halen cevabı yok 1000 tane düşünür açıklmaya çalışmış ki bu adamlar deha. Ama cevabı yok yani belli değil. Biri çıkıyor ben biliyorum diyorum ama ispat olarak temelde inancı gösteriyor. İşin özü gücünü ordan alıyor ne doğruluğu ispatlanabiliyor nede yanlışlığı yani bir bilinmeyne var ortada. Ve o boşlukda işte hayalgücü ile dolduruldu her zamanki gibi aynen 2000 sene önce çakan yıldırıma zeusu yıldırımı diyenler gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş


ramazanda öğlen yemek yiyecek yer bulamadım zamanında. inanmıyormusun buna ciddi ciddi?

marketten rakı alıyorum, her gün selam verdiğim, sürekli gülümseyen başı kapalı kasiyer söyleniyor ramazan, kandil bıdı bıdı diye.

annem istanbulda bu aralar, kardeşimin yanında kalıyor. ban bakma annem ben kendimi bildim bileli 5 vakit namazını kılan insan. dediki önümüz ramazan kuran alalım bana, lazım olur. gittik aradık biraz ama bulamadık istediği gibi. yazısı küçük vs, yaşlı malum. adamın biri gidin camiden alın hem bağış olur dedi. gittik camiye, 3-4 çeşit kuran var. beğendi birini aldı. hiçbirinde türkçesi yok yazanların. sordum hocaya türkçesi yokmu diye. napacaksın türkçesini diyor bana.

kütahyaya gittim 1-2 yıl önce yazın annemleri ziyarete. ulan 17 yıl yaşadığım mahallede laf ettiler saç uzun + şort var diye.




uzar gider bu anlat anlat. he ister didntreadlol koy, ister coolstorybro. sorun değil.

en başta söylediğimi yine söylüyorum. oruç tutana karışmam, ama onun da bana karışmamasını beklerim. aynı şey diğer ibadetler için de geçerli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu noktada bende islam alimlerinin yaptığı gibi Hz. Muhammedin hayatından bir örnekle açıklayayım.

"Hz. Muhammed daha islamın başlangıcında bir kaç yahudi tüccarı ile dinleri hakkında konuşuyorlarmış, bu tüccarlar Hz. Muhammed ile alaya kalkışınca Allahın resuluda "senin dinin sana benim dinim bana" diyerek noktayı koymuş, daha sonraları islamın yayılmacı politikası neticesinde ortaya çıkanlar savaşları tabi görmezden gelelim.

Yani herkes kendi işine baksa ne gözel olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Söylediğin Kuran'da yazıyor zaten Law,


« De ki: Ey kafirler, ben sizin tapmakta olduğunuz putlara tapmam. Siz de benim mâ'buduma tapanlardan değilsiniz. Ve ben sizin taptıklarınıza asla tapıcı olmadım. Siz de benim mâ'buduma tapıcılardan değilsiniz. Sizin dininiz size, benim dinim bana. »
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu ayet kesin bu sohbet sonrası inmiştir. Hani peygamberin evine çok ziyaretçi geliyormuş gelincede oturuyorlamış uzun sireler peygamber de rahatsız oluyormuş ama yıp olmasın diye de söyleyemiyor hemen ayet geliyor, evde fazal durmayın yemek yiyin ve çıkın diye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayatta herşeyi ölçülü yaşamak önemli zaten. Belki oruç tutmak bazı insanlara "artık dur" anlamına gelebilir. Ama herşeyi abartmadan kararında yaşayan insanların nefsine hakim olması gereken bir zaman olması gerektiğini düşünmüyorum şahsen.
Dinler o yüzden böyle algılanabilir. Sizin "herkesin dini kendine"'yi benimsemeniz için bunun Kur'an da yazması veya bir Peygamberin bunu söylemiş olması gerekebilir. Ancak hayattaki birçok şeyi anlamak için asgari düzeyde akıl ve mantık yeterlidir, bunun için herkesin bunlara ihtiyacı yok, Arapça bilmeye de gerek yok. Yani birşeyin şurada doğru olması için onun bir kitapta yazması, sizin birşeyi yapıp yapmamanız için de yazması gerekmiyor. Zaten öyle olduğunda hoşgörü kendiliğinden geliyor. Çünkü artık ilgilendirmiyor neyin doğru olup neyin doğru olması gerektiği...
Sadece örnek verdim yanlış anlaşılmasın, genel konuşuyorum ortaya..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Regalya said:

10-15 sene öncesi anlatsaydın bunları inanırdım ama şimdi biraz yeşilçam tadı veriyor bilemiyorum belkide çevresel değişiklik.


Bence oturduğun yer büyük bir metropol o yüzden bu durumlarla karşılaşmıyorsun.İstanbul'un dibi kocaeli git bak bakalım nasıl oluyor orası ? Bir diğer tarafında Sakarya var,orası kocaeli'den beter.

Buralar böyle ise Konya'yı,Sivas'ı,Kahramanmaraş'ı,Erzurum'u vs düşünemiyorum bile
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz said:

Regalya said:

10-15 sene öncesi anlatsaydın bunları inanırdım ama şimdi biraz yeşilçam tadı veriyor bilemiyorum belkide çevresel değişiklik.


Bence oturduğun yer büyük bir metropol o yüzden bu durumlarla karşılaşmıyorsun.İstanbul'un dibi kocaeli git bak bakalım nasıl oluyor orası ? Bir diğer tarafında Sakarya var,orası kocaeli'den beter.

Buralar böyle ise Konya'yı,Sivas'ı,Kahramanmaraş'ı,Erzurum'u vs düşünemiyorum bile


onu bana yazmış ama orda verdiğim örneklerin 3 tanesi istanbulda geçen olaylar zaten. diğeri de kütahya, ki akp %60-%70 almıştır gene ordan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

cetintas said:

Ya wispy. Yukarıya ne yazmışım, sen ne yapıyorsun?
Peki...Senin yaşın kaç? Muhtemelen genç bir arkadaşımızsın.En fazla 30 civarısındır.Sağlık kontrollerinin iyi olduğunu söylüyorsun.Maşallah,daha iyi ol inşallah.

Peki seninle aynı yaşlarda, kilo sorunu olan bir arkadaşımızı düşünelim. Bu arkadaşımız yaşı nedeniyle zaten çalışan en iyi ihtimal öğrenci olan bir arkadaşımız olmak durumunda.Gölgede 32-33 derece sıcaklık olan koşullarda sabahtan akşama kadar çalışırken harcadığı enerji, vücudun gıda ve su girişi olmadığı için kaybettiği mineraller, iç organlar üzerinde normal zamandakinden çok daha fazla oluşan baskı ve dolayısıyla dolaşım sisteminde oluşan baskı...Bütün bunların üzerine işin-okulun yarattığı stres ve sıkıntı...15-16 saat boyunca ve 30 gün boyunca her gün devam edecek bu durum. Sence bu durumdaki kişilerde ciddi sağlık riski olmuyor mu?

Yaşı daha fazla olan ve hatta teyze,amca,dede,nine kıvamında vatandaşlardan hiç bahsetmiyorum bile.


Çetin abicim ben zaten tutabilecek durumda olanlardan bahsediyorum. Yaşlılar, hastalar, tutamayacak durumda olanlar tutmayabilir diyor zaten din. Onun da kefareti aç birini doyurmak işte.

Öğrenciler dediğin, yazın öğrenci mi var. Yaz okulları genelde kalmıyor ağustos ayına. Üstüne öğrenciyken tuttuğumda daha rahattı, çalışma saatlerin esnek sonuçta. Oruçken ne sınavlar yazdım, ne projeler yaptım. Normalden daha çok zorlanıyorsun belki ama yapıyor insan. İnsanın tahammül sınırları sanılandan fazla gerçekten.

İlginç olan patide tutanlar tutmayanların inancına birşey demiyor, trollük dışında ben görmedim yani öyle oruç tutun kafirler diye çıkış yapan birini. Tutmayanlarsa nedense sürekli bir oruçla ve tutanlarla dalga geçme çabasındalar. Dünyada değişmesi en zor şeylerden biri inanç kavramı olduğundan siz ramazana istediğiniz kadar laf etseniz de insanlar yine oruç tutacak, o yüzden şu sıcak havalarda nefesinizi boşa harcamayın.


Çünkü paticikte müslüman sayısı az o yüzden olabilir.Emin ol şurada herkes müslüman olsaydı daha farklı muhabbetler dönerdi.
Nereden mi biliyorum,bir yığın forum var gir bak istediğine.

Kimse dalga geçme çabasında değil,bende zamanında oruç tuttum ama herkes benim gibi oruç tutmuyor (yazar burada kendini övmekte) sahura kalkmadan oruç tutuyordum gayet kolay bir şey,akşam öğününde de fakirleri anladık tendansında bonfileleri,pirzolaları götürmüyorduk.Ben oruç tutarken sinirlenmedim de,sigara içen adam bana dokunmadı,hacı ne oruç tutuyorsun,tutma diyene bozulmadım.Ama bizim insanımız kaynayan kazan ramazan da bir şey sormaya çekiniyor insan,bir çok kez bu mevzulardan dolayı kavga ettim.

Onun dışında Ben hayatımda böyle fakiri anlama olayı görmedim.Utanmasalar iftar sofrasında frank giyecek tipler var sanki milyarder pezevenkler.Artık reklamlara da iyice yansıyor bu,alım gücü olmayan adam var,iftar sofrası görüyorsunuz 4 kişilik sofrada bir kuş sütü eksik.Ulan bu ülkenin yüzde 80'i hayatında kaç kere görmüştür öyle sofra.

http://www.kenthaber.com/haber/genel/normal/diyarbakirda-kahreden-intihar/2f442caf-9590-4f55-9223-45a48aaa90f9
Geçen sene şu olaydan sonra iyice tiksindim ramazan'dan da milyor kişilik iftar sofralarından da.Ben hayatımda böyle iğrenç kaynak israfı görmedim iftar yemeklerinde de ihtiyacı olandan çok olmayanı görüyoruz.İftar çadırları muhabbet etmeye gelen güdüklerle dolu,hacı gideriz yeriz sonrada muhabbetin belini kırarız hehehe hem oruç tutmasanız da gelin diyen düdükler bu forum da da var.Ulan o çadırlar ihtiyacı olanlar için senin gibi hörgücü olanlar için değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:


ramazanda öğlen yemek yiyecek yer bulamadım zamanında. inanmıyormusun buna ciddi ciddi?

marketten rakı alıyorum, her gün selam verdiğim, sürekli gülümseyen başı kapalı kasiyer söyleniyor ramazan, kandil bıdı bıdı diye.

annem istanbulda bu aralar, kardeşimin yanında kalıyor. ban bakma annem ben kendimi bildim bileli 5 vakit namazını kılan insan. dediki önümüz ramazan kuran alalım bana, lazım olur. gittik aradık biraz ama bulamadık istediği gibi. yazısı küçük vs, yaşlı malum. adamın biri gidin camiden alın hem bağış olur dedi. gittik camiye, 3-4 çeşit kuran var. beğendi birini aldı. hiçbirinde türkçesi yok yazanların. sordum hocaya türkçesi yokmu diye. napacaksın türkçesini diyor bana.

kütahyaya gittim 1-2 yıl önce yazın annemleri ziyarete. ulan 17 yıl yaşadığım mahallede laf ettiler saç uzun + şort var diye.




uzar gider bu anlat anlat. he ister didntreadlol koy, ister coolstorybro. sorun değil.

en başta söylediğimi yine söylüyorum. oruç tutana karışmam, ama onun da bana karışmamasını beklerim. aynı şey diğer ibadetler için de geçerli.


kanka yalnız anlattgn olayların hepsi insanın kendi bencilliginden kaynaklanan durumlar.
yani din emretmiyor ramazanda oruc tutmayanı kötüleyeceksin.

sunu diyebilirsin 'müslümanların büyük cogunlugu bu sekilde,bencil,kendi inancına ters düsen bisiler oldu mu hemen saygısızlasıyor' bu durum insanın olgunlugu,kendi benligi ile ilgili bi durum
mesela ben kendimden örnek vereyim lise arkadaslarımın cogu inancı geregi oruc tutmazdı,ben bi gün bile onları ötekilestirmedim ya da kötülemedim,ayrıca onlar da bana karsı oldukca saygılı idiler,mesela ramazan da onlarda kaldıgım oluyordu arkadas oruc tutmadıgı halde bana yatmadan önce sahurluk biseyler yapalım ac tutma diyordu.
yani bu tür durumlar insanların kendileri ile ilgilidir,kendi olgunlukları,kendi benlikleri ile ilgili bi durum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vivavale said:

Aluriel said:


ramazanda öğlen yemek yiyecek yer bulamadım zamanında. inanmıyormusun buna ciddi ciddi?

marketten rakı alıyorum, her gün selam verdiğim, sürekli gülümseyen başı kapalı kasiyer söyleniyor ramazan, kandil bıdı bıdı diye.

annem istanbulda bu aralar, kardeşimin yanında kalıyor. ban bakma annem ben kendimi bildim bileli 5 vakit namazını kılan insan. dediki önümüz ramazan kuran alalım bana, lazım olur. gittik aradık biraz ama bulamadık istediği gibi. yazısı küçük vs, yaşlı malum. adamın biri gidin camiden alın hem bağış olur dedi. gittik camiye, 3-4 çeşit kuran var. beğendi birini aldı. hiçbirinde türkçesi yok yazanların. sordum hocaya türkçesi yokmu diye. napacaksın türkçesini diyor bana.

kütahyaya gittim 1-2 yıl önce yazın annemleri ziyarete. ulan 17 yıl yaşadığım mahallede laf ettiler saç uzun + şort var diye.




uzar gider bu anlat anlat. he ister didntreadlol koy, ister coolstorybro. sorun değil.

en başta söylediğimi yine söylüyorum. oruç tutana karışmam, ama onun da bana karışmamasını beklerim. aynı şey diğer ibadetler için de geçerli.


kanka yalnız anlattgn olayların hepsi insanın kendi bencilliginden kaynaklanan durumlar.
yani din emretmiyor ramazanda oruc tutmayanı kötüleyeceksin.

sunu diyebilirsin 'müslümanların büyük cogunlugu bu sekilde,bencil,kendi inancına ters düsen bisiler oldu mu hemen saygısızlasıyor' bu durum insanın olgunlugu,kendi benligi ile ilgili bi durum
mesela ben kendimden örnek vereyim lise arkadaslarımın cogu inancı geregi oruc tutmazdı,ben bi gün bile onları ötekilestirmedim ya da kötülemedim,ayrıca onlar da bana karsı oldukca saygılı idiler,mesela ramazan da onlarda kaldıgım oluyordu arkadas oruc tutmadıgı halde bana yatmadan önce sahurluk biseyler yapalım ac tutma diyordu.
yani bu tür durumlar insanların kendileri ile ilgilidir,kendi olgunlukları,kendi benlikleri ile ilgili bi durum.


İşte anlatılmayan durum bu bulunduğun ortamda arkadaşların dediğin gibi çoğunluk sen onları ötekileştiremezsin zaten çünkü sen arkadaşlarının içinde azınlık oluyorsun ve ilginç olarak arkadaşlarının saygılı davranışlarından bahsetmişsin işte bizde höşgörö dini islamiyet'ten şu arkadaşlarının gösterdiği höşgörönün 10 da 1'ini göremiyoruz,onu belirttik
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...