eileithyia Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 ya öyle bi tanesi referans alınmaz ki film seçerken. ama cast + yönetmen tabi. bi de sadece bende var heralde, ismine çok önem veriyorum filmlerin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 afislerine bakarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 imdb şeklinde oyladım ama öncelikle oyuncu kadrosu ve konusu önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 afişte; batman, korsan, uzaylı, kılıç kalkan, robot, uzay gemisi, süper kahraman, lazer, yaratık, pixar, garip herhangi bişi vb varsa önceki deneyimlerimle karşılaştırıp yeteri kadar geek olup olmadığına karar verdikten sonra konusuna bakıyorum filmin wikiden, sora min. 1.5gb olcak şekilde bi versiyonunu bulup indirip izliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Flassh said: 90lerden önce çekilmiş düzgün film yok abuk subuk efektler hep diyen arkadaşlarım var. en sevdikleri seri harry potter mal onlar. bi liste çıkartırım 80ler en iyi filmlerin yapıldığı yıllar diye. kağıda bastırır arkadaşlarına yedirtirsin. ama nedanko'nun konuyu trollemeyelim. basarlar çekici vallahi! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 listeyi çıkarsak nolcak, acaba o filmleri duymuşlar mı ki? star wars izlememiş adam var bu dünya da :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 yönetmen ve oyuncuları takip ederim, belirli yönetmenlerin ve oyuncuların çektiği bütün filmleri izlemeye çalışırım. ardından arkadaş önerileri gelir, övülen filmler izlenir. Onun dışında da işte nette vs. görmüşsem ve canım isterse bakarım asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Netflix'in tavsiyelerini izliyorum epeydir. %90 işe yarıyorlar. Yeni filmler için ise fragman izliyorum, beğenirsem fragmanı konusunu filan okumadan (hatta özel olarak konusunu okumadan) filme gidiyorum. Festivallerde de bir sinemayı şeçip, orada oynayan tüm filmleri sırasıyla izliyorum. Kapanana kadar tüm İFF'leri Emek Sineması'nda geçirirdim mesela. Yönetmenden çok senarist ve müzisyen izliyorum ben ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revenge Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 aha burdan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 IMDB ye bakarım genelde,tür pek ayırt etmem,tabi izleyenlerin yorumlarıda önemli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Innuendo Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 takip ettiklerim ise yonetmen ve oyuncu buyuk faktor. 4-5 sene takip ettigim bile oluyor bazen. gunluk sinema haber siteleri en buyuk etken bunda (imdb sadece puan degil de bilgi icin de cok iyi zaten). imdb puani anca belirli era icin sort yapinca baya kullanisli oluyor. ha bi kere her sene icin top 20 film listesi izlemistim mesela (1950-2009). gozden kacanlar icin iyi oluyor. begendigim yonetmen & oyuncu olunca daha script haberlerinde akla aliyorum. eger critic review ararsam da metacritic degil de rottentomatoes ve haber sitelerinden bakarim. tavsiye konusu ise inanilmaz nadir isliyor. 2 bin civari filmi zaten son donemlerde izledim, bi de onceki 80-90 tv'si eklenince esek gibi liste oluyor. anca boyle pek takip etmedigim yerden (iskandinav, asya vs..) gelirse bakiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 IMDB puanı 5,5'in altındaki filmleri izlemem. Daha üst puanlarda fanboi'luk oluyor eyvallah ama %99 oranla 5,5 puan altındaki filmlerin baya kötü olduğunu söyleyebilirim. Film iyi deniyorsa, puan da o eşiğin üzerindeyse konusuna bakarım, ilgimi az da olsa çekiyorsa filmi edinirim, sonra da bir ara fırsat bulunca izlerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 film beni bulur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 O tavsiye konusunda işte ilk gördüğüm çalışan hatta aşırı başarılı çalışan Netflix'in ki. Para verilmeden de kullanılabiliyor sanırım tavsiye sistemi. Proxy, DNS flan kullanma imkanınız varsa deneyin bir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 sadece imdb puanına göre izleyen varsa çok film kaçırmış demektir... genelikle oyuncularına göre seçiyorum filmleri. ama senaryosu ilgimi çektiyse mutlaka izlerim. sanırım önce senaryo geliyor benim açımdan. sonra oyuncu. sonra tür. yönetmen o kadar etkilemiyor. dramatik şeyleri sevmiyorum, onlardan uzak duruyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Ya soyle bi fikrim varda 1 yildir, para yapicak yeri olmadigindan hic atilmadim. Fikir guzel ama para yapicak yeri yok. Facebook app olarak yukluyosunuz bunu, ama normal site arabirimide var. izlediginiz tum fimleri giriyosunuz tek tek sisteme kolayca. Sistem size ankette sundugum kriterlere gore film onermeye basliyor. Genre/yil/yonetmen/cast karsilastirmasi yapiyor. Ornegin Spielberg filmleri seviyosan sistem onu onermeye basliyo. Kore filmleri izliyosun ozellik bi yonetmen izlemissin 3 filmini, dogal olarak algoritma dorduncuyuyu yukarda cikariyor. Yani algoritma butun bu kriterlere gore calisiyor. Ayrica arkadaslarin film ekledi onlari da istegine gore hesaba katiyor. Sistem en az senin veya bir arkadasinin sisteme bir film eklemesi ile film onermeye basliyor. Arkadaslarin ve sen ne kadar cok film eklerse o kadar iyi oneriler cikiyor. Cikan onerilerde izledigin varsa kolayca izledim diyip ekleyebilirsin vs. Amerikada Tivo vs var duymussunuzdur. Bunun gibi bazi digital recorderlarin remote record ozelligi var. Oyle bisi kullaniyosan sistem tv ye baglanip, dizilerden belgelesellerden filmlerden sevebilecegini dusundugu filmleri kaydedebilir otomatik vs. kisaca boyle bisi olsa kullanir miydiniz ne izlesem acaba diye dusundugunuzde. Ya da dvd store a gittiginizde cepten girip dvd si olan hangi filmlere bakmaliyim vs. Ileriki versiyonlarda her kriter icin 1-10 a kadar bir bar olur. Ornegin IMDB 7 de duruyo, yonetmen 3 de , cast 8 de vs. Boylece IMDB puani 7 den asagi olan film onermez. Izledigin filmlerin castina onem verir ama yonetmenlere cok vermez vs. ben kendim hergun kullanirimda siz kullanir miydiniz. Gerci %99 yapmam cunku para kazanicak yeri yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 kredi kartı linklensin, her film önerisi için 1$ kessin nasıl :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 oha oyle olmaz. aylik 5 dolar kessen bile almaz kimse, bu tip bi servis oyle monetize edilmez. yani kucuk bi firma olarak yasarsin en iyi halde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wayne Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 ilk beyazperdeye girerim orada arsiv var oradan butun turler yillara gore filimler var sora puana gore sirala derim ve teker teker bakmaya baslarim en ustten ayriyetten yorumlarida okurum en son imdbde filmi tasdik ettiririm. edit: bu arada hicbir zaman traileri izlemem cogu eski filimlerin trailerlari butun filmi anlatiyo nerdiyse 10 dakkalik trailer var yav... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Nedanko, o dediğinin çok benzeri Netflix'de var zaten. Yukarıda söyledim. IMDB gibi şeyler yok ama. World-wide kullanılan, iyi bir sistem kurarsan ama o dediğin gibi reklam gelirin para getirir bence. Gerçi masrafları geçer mi bilmiyorum. Amerika kullanmaz ama büyük ihtimalle. Netflix çok iyi yapıyor o işi çünkü. Ama orada olmayan filmler için kullanılabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Bak böyle orası: http://dl.dropbox.com/u/313996/Images/Netflix.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Revenge said: aha burdan this Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 hani bildiğim ve beklediğim filmler hariç.bazen deneme yanılma yöntemiyle aa bu neymiş diyip izlerim onun harici hakkaten bugun ne seyrettiniz baya işe yarıyor hani birkaç kişinin yuksek puan verdiği ve izlediğim her filmi beğendim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 gerge movie recommendation yapan cok servis var, hepsi farkli calisiyor, bu da onlardan farkli biri farkli sekilde utilize ediyor ihtiyaci. Yoksa jinni var vs var var oglu var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 nedanko'nun fikri iyiymis yaf su boslugumda ben mi yapsam sfdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar