nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Hayır yani dünyada 1'den fazla devlet olması insanlığın zararına. Ama tek devletin ütopya olduğunun farkındayım tabi, ve çok offtopic oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 ahmedinejad said: ne karşılığında vermeyeceksin? o topraktan zerre faydan yoksa, askerlerin ölüyorsa, tüm ülke yıllar süren huzursuzluklarla çalkalanıyorsa ve sen buna karşı "HİÇ BİR ŞEY" yapamıyorsan, değer mi bu verdiğin bedel? Bende çıkarım 10 seneye o zaman. Bir bölgeye bütün arnavutları toplarım. Herkes 20şer çocuk yapar. Özgürlük istiyoruz diye çoluk çocuk öldürmeye başlarız. İşine gelen grup parayı basar lazları çerkezleri tatarları silahlandırır, ayaklandırır. Cinayet işlemek ülke toprağı ile ödüllendirilmeye başlanırsa o işin sonu gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Redeagle, balkan kültüründe ihanet yoktur kardeş. Biz çıkamayız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Gel abi acayip para var :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Aket-Atum said: ulan neden herkes bir buraya yazıp bir de özel mesaj olarak gönderiyor dediklerini, o kadar acaip şeyler de demiyoruz ki eninde sonunda özellikle gönderilecek şeyler değil. Bu arada bu bir bug imiş sanırım, aynısı bana da oluyordu da allahallah niye böyle yapıyorlar diyordum. Muhtemelen benden de birilerine gitmiştir, ne acayip adammış bu demeyin sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 thedude said: Hey süper allahım. Yahu git birine liberal de, birine bölücü de, birine vatan haini de birini konserde ıslıkla her şey çözülsün di mi? Hayır çözüm öneriniz ne sevgili arkadaşlarım? O mükemmel bordo berelilerimizi salmak mı? Yoksa şu Kürt coğrafyasına bi atom bombası her şeyi halleder mi? Seçimlere bakın diyorum ya. İster bölge bölge, ister genel. Bölge bölge bakacaksanız, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır'a bakın, genel bakacaksanız %6 küsüre bakın. Yarın gidip dağa operasyon düzenleseniz, 1000 kişiyi öldürseniz sanıyor musunuz bu kadar insanın iradesini yok edebileceksiniz? Hem PKK hem TSK silah bırakmadan, bir diyalog oluşmadan bu sorunun çözülebileceğine dair inancınız gerçekten var mı? Kusura bakma dediklerinin mantıklı bir dayanağı yok. Sen şu an kendi ülkenin ordusunun kendi ülken sınırları içindeki bir isyanda silah bırakması gerektiğini söylüyorsun. edit: Sonrasında biraz toparlamışsın ama önceden yazılmış şeyleri okurken de o an okuyormuş muamelesi yapıp hemen cevap yazıyorum. Sonrasında da gerçi masaya oturmaktan falan bahsetmişsiniz de, hayal onlar sadece ne yazık ki. Karşı taraf sizin bizim gibi iyi fikir sahibi değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 thedude said: Sevgili kardeşim. Ya " Ben milliyetçi değilim " söylemini değiştir. Ya da Türksolu Dergisine ya da Atsızcı Otağına üye ol. Senin gibi adamlara ihtiyaçları var. İsterse 1 çocuğu olsun, isterse 1453 çocuğu olsun devlet istihdam sağlamak zorunda. Amerika, Almanya gibi ülkelerde işsizlik maaşı diye bir kavram var illa ki duymuşsundur. şu devletin bir görevi değil kişisel bir şımarıklığa giriyor bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thedude Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Aket-Atum said: Kusura bakma dediklerinin mantıklı bir dayanağı yok. Sen şu an kendi ülkenin ordusunun kendi ülken sınırları içindeki bir isyanda silah bırakması gerektiğini söylüyorsun. edit: Sonrasında biraz toparlamışsın ama önceden yazılmış şeyleri okurken de o an okuyormuş muamelesi yapıp hemen cevap yazıyorum. Sonrasında da gerçi masaya oturmaktan falan bahsetmişsiniz de, hayal onlar sadece ne yazık ki. Karşı taraf sizin bizim gibi iyi fikir sahibi değil. Edit'ten ömceki kısmı silmişsin. Tam özür dilerim reis falan yazıyodum. Yahu bakın bi sıyrılın şu milliyetçilik hede hödösünden. Ben demiyorum ki TSK silah bıraksın PKK da gelişine vursun falan. Benim yazmaya başladığımdan beri tek argümanım şiddet olmasın, daha fazla insan ölmesindi. Hala da öyle. Bak şu örneği sürekli veriyorum geçen twitter'da gördüm. Bu olay yüzünden ölen ilk insan 1963 doğumluymuş. Şimdi 1991 doğumlular ölüyor. Bugüne kadar hep sizin savunduğunuz gibi yapıldı. NAH SİZE TOPRAK KÖPOOLLARI falan diyerek sürekli savaş devam etti. Sonuç ne? İnsanlar ölmeye devam ediyor. Şehit edebiyatı yapanlara sesleneyim; şehitlerimizden birinin ailesi Kürtçe ağıt yakarak barış istediklerini söyledi. 30 yıldır denenmemiş tek şey adam gibi doğru dürüst diyalog. Oturulsun konuşulsun. Daha fazla silahın hiç kimseye bir yararı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HighSelf Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 hepiniz çok ağır saçmalıyosunuz, bu devlet kendisine faydalı olanı takip etme yanlısı bi devlet. yani sunduğunuz çözümler eğer çıkarlara hizmet etmiyosa devletin çözüm tablosunda yer almaz. bunun ne demek olduğunu anlayan yok cidden yok anlamak için önce Köy Enstitüleri hakkında bi bilgi sahibi olması lazım milletin. bi de kapatılışlarını bilmeleri gerek ondan sonra konuşmalı insanlar, bi ön bilgi falan şart ne bileyim. Hatta arkasındaki felsefeyi bilmeliler, atatürk ölmeden 1 yıl önce neler yapmaya hazırlanıyodu, ülkenin 80%i beethoven dinleyen çiftçilerden ve kalkınmış köylülerden mi oluşacaktı orası bilinmez ama SOLCU KURUM BUNLAR diyip kapatanın kim olduğunu çok iyi biliyoruz bi bilen kesim var, sesini çok iyi duyuracak yakında. halkın aydınlanmasını isteyenleri öldürtenler, bu tarz şeyleri engelleyenler son bulucak artık kapital sonuçta, herkesin bi patronu var, toplumsal bilinç neden varolsun ki baştan hatalı bi sistem edit: bi de bu ülkenin başına musallat olan en büyük sorun din. bu sayede insanları geri tutmayı başarıyolar, ne zaman halk doğru tarafa kayıcak olsa insanlara din propagandası yapılmış ve solculara düşmanlık aşılanmış. solcu da değilim hani ama sağ-sol yanılgısının dışında çok güzel anlayışlar var bunu görmek için bektaşi olmaya falan da gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Aket-Atum said: thedude said: Sevgili kardeşim. Ya " Ben milliyetçi değilim " söylemini değiştir. Ya da Türksolu Dergisine ya da Atsızcı Otağına üye ol. Senin gibi adamlara ihtiyaçları var. İsterse 1 çocuğu olsun, isterse 1453 çocuğu olsun devlet istihdam sağlamak zorunda. Amerika, Almanya gibi ülkelerde işsizlik maaşı diye bir kavram var illa ki duymuşsundur. şu devletin bir görevi değil kişisel bir şımarıklığa giriyor bence. 1453? İstanbulun fethi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raze Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 olay kuyruk acılı yılan ile evlat acılı babaya dönmüş durumda. Şimdi taraf olduğum bu durumda empati yapıyorum; adamlar haklı, ezilmişler, yok sayılmışlar. Bireylerini değil uluslarını düşünüyorlar, geleceklerini düşünüyorlar. Ben de olsam, Türk halkı bu durumda olsa, elimden geleni yapardım. Hak zaten verilen birşey değil, alınan birşey. Ama dedim ya tarafım diye, bu durumda diğer tarafta benim halkım var, empatiyi kurdum, hakkını verdim. Benim askerimi vurdun, empati falan bitti, sen düşmansın. Ama düşman kim? Kürt halkı mı? pkk diye bir örgüt mü? Şu an tüm dert(benim açımdan) sap-saman ayırma çabası; pkk ne kadar bu halkın temsilcisi? eskiden olsa yok değil yahu, erion, kaçakçılık vs derdim, örgütün yaptığını okuduklarım, duyduklarım üzerine. Ama şimdi bakıyorsun rekor oy almış partileri, ve onun söylemleri; belki de muhattab gerçekten pkk ve gerçekten Kürt halkı bildiğin Türk halkına savaş açmış, askerini avlıyor. Eğer muhattab bir örgüt ise bu acıları çekmeye devam edeceğiz, 2 millet olarak, yıpranacağız, güven duygumuz azalacak ama belki de atlatıp daha güçlü çıkacağız. Burada Kürt arkadaşlara iş düşüyor; hakkınızı isteyin, savaşınızı da verin. Ama TC vatandaşlarını öldüren bir örgütle de bağınızı koparın, arkasında durmadığınızı gösterin. cCc marjinallerinin azalması da, empati toplamanız da, kansız haklarınızı elde etmeniz de buna bağlı. Yok eğer diyorsanız "yemişim sizin empatinizi, gördük o empatiyi beklerken olanları, örgüt bizim, hakkımızı söke söke alacağız" o zaman bizim muhattabımız örgüt falan değil, direk Kürt halkı. O zaman taraf olmasam, "helal, saldırın" diyeceğim gruba en empati dolu yaklaşımım şudur; Kürtler topraklarında mutlu mesut yaşasınlar. Ama hepsi beraber yaşasınlar. Göç eden o milyonları da alsınlar, boşaltsınlar istanbulu, mersini, izmiri. çizelim sınırı, kursunlar devletlerini. Ne şiş yansın, ne kebap; antalya da denize girelim, beyoğlunda akalım, hem dilimizi konuşalım, hem Türk askerini vuralım, hem ezik edebiyatı yapalım, hem 10+ cocugun parasını yiyelim, elektriğe, suya para vermeyelim diyorsanız bir nah! ta benden size. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Raze devletlerini kurma dışında dediklerinin hepsi çok doğru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 13 şehit verdiğimiz Silvan'da, teröristlerin telsiz konuşmalarının çatışmadan 4 saat önce belirlendiği ortaya çıktı. "Askerler önünüzden geçiyor. Ne bekliyorsunuz?" şeklindeki muhaberenin, Jandarma, MİT ve polis tarafından aynı anda kaydedildiği öğrenildi. Buna rağmen bölgeye destek timlerinin gönderilmemesi soru işaretlerine yol açtı. Zaman şöyle bir haber yapmış, pek çok yerde alıntılanmış. Askeriye adam gibi çıkıp ya kabul etsin yada yalandır desin. Bu böyle kaçıncı olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 iki gün sonra tayyip bide çıkar "bunlar ergenekonla uğraşmaktan bunlara bakmıolar hebele hübele" oldu bitti iş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 bi kere daha soruyorum pkk terör örgütü değildir diyen sevgili patiler neden bu konuya yazmıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 bırak yazıp da deli etmesinler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 topiğe girecek yüzü yok ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 pkk terör örgütü, savunanlar da troll örgütü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Myshkin said: 13 şehit verdiğimiz Silvan'da, teröristlerin telsiz konuşmalarının çatışmadan 4 saat önce belirlendiği ortaya çıktı. "Askerler önünüzden geçiyor. Ne bekliyorsunuz?" şeklindeki muhaberenin, Jandarma, MİT ve polis tarafından aynı anda kaydedildiği öğrenildi. Buna rağmen bölgeye destek timlerinin gönderilmemesi soru işaretlerine yol açtı. Zaman şöyle bir haber yapmış, pek çok yerde alıntılanmış. Askeriye adam gibi çıkıp ya kabul etsin yada yalandır desin. Bu böyle kaçıncı olay. bu haberde mantık hatası var. 4 saat önce değil 30 dk önce belirlenmiş telsiz konuşmaları. o ara da birliğe haber verilmiş zaten birlik de gözcü falan dikip mevziye çekilmiş. yani manşetteki gibi değil olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 haberden "14 Temmuz günü birliklerin araziden geri çekilmesi sırasında saat 10.00 sularında PKK'lı teröristlerin telsiz muhaberesi yaptığı saptandı. PKK'lı teröristlerin, "Askerler önünüzden geçiyor. Ne bekliyorsunuz?" şeklindeki muhaberesi, Jandarma, MİT ve polis tarafından aynı anda kayda alındı." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 polis duyup da söylemediyse asker aciz gözüksün diyedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Schiebel Camcopter S-100 2roket taşıyor 6saat havada kalıyor. tamam becereksiziz, yapamıyoruz. teknolojimiz yetmiyor. alıyorsun bunlardan 10tane. 1 birliğe 1 tane veriyorsun, açık havada takip ediyorsun. pusuya falan düşme ihtimallerini azaltıyorsun. amerika'da blimpler var. daha uzun süre havada duruyorlar hem, hem de daha fazla missile taşıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 said: 14 Temmuz günü kayda alınan ilk telsiz muhaberesinden dört saat sonra 14.00'te yeni bir telsiz kesmesi duyuldu. PKK'lı teröristlerin, "Asker sersem sersem geziyor, neden vurmuyorsunuz?" dediği belirlendi. Birlikler alarm durumuna geçerken, 14.30 civarında, "Bölgede telsiz kestirmesi var, dikkat edin." emri verildi. 14.40'ta yarım saat süreleri varmış mevzi almak için ki az buz değil bu. bir yerlerde ihmal olduğu kesin de nerede onu bulmak gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 "haşmet babaoğlu" said: Söyleyeceklerim nedeniyle gençler belki bana kızacaklar ama... Asıl anne babalarına, etraflarındaki büyüklere, öğretmenlerine kızmalılar! Neden mi? Bakıyorum da... Belli bir siyasi duruşu olan ve bu nedenle "tarih dersi" çalışanlar hariç... Gençlerin büyük çoğunluğu... Çok yakın geçmişimiz hakkında pek az şey biliyor. *** Mesela... Ülkenin güneydoğusunda 80'ler ve 90'larda neler olup bittiğini bilmiyorlar... Diyarbakır Hapishanesi'ni bilmiyorlar... O korkunç 90'ları; faili meçhul cinayetler dönemini bilmiyorlar. Yakılan köyleri bilmiyorlar. Büyük kentlere göçün ve kentlerin çevresinde büyüyen yoksulluğun gerçek nedenlerini bilmiyor, bilemiyorlar. Güneydoğu'yu bir yana bırakın... 90'larda devletin mafyalaşmasını; devlet destekli çeteleri, öldürülüp cesedi otoyol kenarına bırakılan işadamlarını; büyük kentlerin meydanlarında patlayan bombaları bilmiyorlar... *** Anne babaları hiç anlatmadı bunları onlara... Zaten önemli bir bölümü iki bin'lerden sonra ya "laiklik elden gidiyor mu?" sorusuna kafasını takmıştı ya da banka kredileriyle borçlanıp ailesine bir gelecek kurma mücadelesine kendisini adamıştı! Unutkanlığın sersem hazlarıyla çocuklarını oyalayacaklarını sanmışlardı belki de... Belki de çocuklarının canlarını sıkmak istemediler. Bazıları ülkenin geçmişiyle yüzleşmektense, çocuklarını ülkenin bugünüyle korkutmayı seçti. Ama olmuyor işte! Türkiye 80'lerde, 90'larda yaşadıklarını aşmakta zorlanıyor! *** Sevgili gençler... Sosyal medyada, sokakta, okulda, işte "babadan kalma" sloganlar ve peşin yargılarla atıp tutmak yerine... Bir durup düşünün... Mesela bir sorun... İnsanların ana dili neden yasak olsun, diye sorun. Kendi ana dilinizin yasaklanmasını ister miydiniz? Bir sorun... Mesela babanıza... 90'larda bir tuhafiye mağazası açmak için bile mafyaya haraç vermeyi sorun. "Laik ve çağdaş bir mafya kölesi" olmak ve bundan yakınınca devletten bir araba sopa yemek nasıl bir duyguydu, onu sorun. Bir sorun... 90'lar boyunca hiç durmadan demokrasiden söz eden siyasi partiler ve hükümetlerin neden insan haklarından yana tek bir eylemi yok? Bilin ki... Bunların cevaplarını bulmadan bugün yaşananları anlamanız imkânsız! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Dün haberlere çıktı, 2 tane komutanın görev yeri değişmiş olayla ilgili ihmalden ötürü. Helikopteri geç kaldırma, riskli bölgede mola verdirme ve PKK'nın telsiz konuşmalarındaki istihbaratı göz ardı etmekten ötürü Eğer gerçekten suçları varsa neden azletmiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar