Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows 8 = Xbox360

Anubisath

Öne çıkan mesajlar

http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Windows_8_ile_PCnizde_Xbox_360_Oyunu_Oynayin-17437.htm

böyle bi yazı var,ne kadar doğrudur bilemem tabi ama pek te şaşırmam açıkçası. gayet beklerim microsoft'tan "yeni konsol çıkarıyoruz bari eskisinden de bi şekilde para kazanamya devam edelim,eski konsolun oyunlarını pc'cilere satalım" gibi bi mantığı.
Sosyal ağlarda paylaş

khalad said:

böyle birşeyin yapılması gayet mantıklı ama xbox satışlarının içine eder büyük ihtimalle o riski almaz microsoft

işte yeni konsolu çıkarırken geçerler bu sisteme,o zaman mantıklı olur. yeni konsollarına da daha fazla adam çekerler hem zamanında x360'ı kullanmamış kişilere de ulaşarak.
Sosyal ağlarda paylaş

microsoft xbox satislarindan kar etmiyor, geliri live gold membership ve oyunlardan. bu microsofta koymaz tam tersine isine gelir yani. ben bilgisayara param yetmediginden xbox'ta oynamiyorum oyunlari, isime geldiginden oynuyorum, isteyen de gider bilgisayarda oynar. games for windows ve xbox 360 in tamamen ayri platformla rolmasi cok sacmaydi zaten, benim aklima hic gelmemisti ama asiri mantikli. kinect sdk falan da geldi zaten pc'lere.

edit: bildigim kadariyla 2013'ten once yeni konsol plani yok bu arada
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

halo 3 ve reach'i portlasalar yeterdi ki.

acikli ama dogru tespit asdfasfd

MS viralimizinde dedigi gibi adamlar konsoldan kazanmiyorlar, bu yuzden PC ile birlestiricek ve PC de oynadiginiz oyunlar icinde iste sizden uyelik ucreti talep edicek cakal microsoft, hemde portlama zahmeti olmiyacagi gibi dagitim kanallarinida xboxda oldugu gibin elimine edip PC icinde tekel dagitimci olucak akli sira

multiplatform pazarini yonetme arzusu ile gaben a duyulan kiskanclik var burda ki steam istatistiklerine bakip "3m oyuncu var, ayda 10 dolar kotarsak havadan 30 milyon dolar gelir saglariz, iyi iyi" diye hesap yapiolardir, a.k.a.

http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20090523214946/ffpb/images/c/c7/Jew-bwa-ha-ha.png
Sosyal ağlarda paylaş

windows 8'te hem xbox/360 oyunlarını oynatacaklarını sanmıyorum.
adamlar açık açık pc oyuncu kitlesine sırtlarını çevirdiler. amerikada xbox çok daha büyük bir pazara sahip.

hani konsoldan kazanmıyorlar zaten deniyor da, madem öyle bize de beleş konsol versinler, etrafta önüne gelene veriyorlar zaten.

windows 8'e xbox 360 oyunlarını oynama imkanı koyacak olsalar, konsol piyasası doğrultusunda bu kadar konservatif olmazlardı.
Sosyal ağlarda paylaş

bonbon hicbiseyi bilmeden herseyi biliyorum tadi yakalamis gene

90 larin sonunda pazar abaktigimizda keskin bir sekilde ikiye bolunmustu

konsol
PC

ve genellikle bu iki segment arasida gecis yoktu, konsolda yapilan konsolda kaliyordu, bill gates de imrenerek sony ile nintendonun kendi tekel olduklari urunlerinin oyun pazarindaki pastadan aslan payini almasini izliyordu

cakal soyle dusundu

"koskcoa bir PC oyun pazari var, oyuncularin cogu bizim platformumuzda oyun oyniyor ama asil parayi studyolar ile perakendeciler goturuyor, biz koklayamiyoruz bile. oturup konsol cikarsak uzmanligimiz olmaya nbir alanda sony ve nintendo gibi iki devle kapisicaz, biz gene en guzeli oturalim PC ile konsolu birlestiricek bir sistem cikaralim, portlama olayi asiri kolay olsunki konsol oyuncularini PC oyunlariyla cekerken PC oyuncularinida konsol oyunlari ile tanistirip kendimize cekelim"

xbox o yuzden oyun piyasasinin icine eden bir virus direk, konsol PC bariyerini yikti ve PC yi kotu portlanmis sulandirilmis oyunlara bogarken konsol piyasasinda icine etti

PC pazarini kontrol altina almalari imkansiz oldugu icin bari port pazarini kontrol altina aliyim diyor iste, ilk asamada destek cekerek ikxboskda ayptigi gibi studyolari paraya bogacak, PC de xbox oyunu oynamak istiyrosaniz port yerine gidip alicak, online oyun icinde microsofta pasa pasa aidat vericeksiniz, hayalleri o simdilik

"e konsolu baltalar bu!"
MS sattigi her xboxdan apra kazanamdigi gibi zararina satiyor, zaten uretim yapmayi becerebilen bri firma degil, gecmistede groduk xbox360 ida gorduk yani, MS yazilim firmasi, direk xbox platformunu windowsa tasimak adamlarin isine gelir 3kirmizi ile, garanti ile, dagitimla ugrasmaz oturduu yerden para basar
Sosyal ağlarda paylaş

sony uretim maliyetlerini dusurup kara geceli 1.5 sene filan oluyor, slim ile pozitife cikti ki sony nin sansi ps3 de harddisk hatalari haric yaygin hata yok

MS ise hala 3 sene genisletilmis garantili red ring ile ugrasiyor, istatistigi filan avrdi ariza oranalrinin, MS garanti ve degisim hizmetleri yuzunden donanimdan feci zararlar etti, uzmanligi degil cunki

sony ise uzman iste konusunda, adamlar kac senedir elektronik devi, okuz gibi know-how lari var, servisve dagitim agi var

o yuzdne TR de sony govde gosterisi yaparken amator MS anca amerika ve bati avrupada top oynayabiliyor, japon pazarindan kosarak uzaklasti adamlar penetre edemediler direk
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...