Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike soruşturması - 2. dalga

fizban

Öne çıkan mesajlar

platini said:

Platini net konuştu!
Platini'den çarpıcı açıklama! UEFA Başkanı Platini, Türkiye Futbol Federasyonu ile yapılan görüşmenin ardından Türk medyasına "Şampiyonlar Ligi'ne niye sadece Fenerbahçe'nin alınmadığını herkes soruşturma bittiği zaman görecek" dedi!

Toplantıya UEFA Başkanı Michel Platini'nin yanı sıra UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve TFF Başkan Vekili Lütfü Arıboğan katıldı.

Platini toplantı çıkışında Türk basın mensuplarına yaptığı açıklamada, biraz da alaycı bir tavırla "Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne niye almadığımızı bütün dünya biliyor" dedi.

UEFA Başkanı Platini sözlerini "Şampiyonlar Ligi'ne niye sadece Fenerbahçe'nin alınmadığını herkes soruşturma bittiği zaman görecek" diyerek noktaladı.

Kaynak ligtv
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

fizban said:

masumiyet karinesi diye alınlarınıza yazacam, aynaya her baktığınızda göresiniz diye.

masumiyet karinesi diye bir şey yok, daha doğrusu hukukta var o, federasyon, uefa vb gibi sportif kurumlarda yok. Bunlar yasalarla değil kendi kurallarıyla yönetilir. Suçun kanıtlanması gerekmez, yapıldığına kanaat getirilir ve ceza verilir. Aynı şekilde yapılırken kötü niyet olmadığına kanaat getirilirse de ceza verilmez. Mesela bilmeden doping alan oyuncu da doping almış olmasına rağmen bilmediğine kanaat getirilirse cezasız kalır vb vb. Sportif kurumlar "kanıtlayamıyosunuz ki, naniik naniik" diye yapıp edip sonar pişkinlikle oturanlara cezayı basar, hukuk kanıtlayamadığı sürece dokunmaz. Aradaki fark bu.

Hukuksal süreçte kanıtlar kesin olsa da olmasa da dava açılacak, savunma istenecek, defalarca duruşma, bir sürü tanıktı kanıttı püsürdü falan aylar belki de yıl sonra karar verilecek. Sportif ceza öyle değildir, sadece delillere bakar, eğer gerekliyse hemen (1-2 gün içnide) savunma ister sonra da duruşma falan yok açıklar kararını. Adamlar baktılar deliller sağlam (ki açıklanınca görüceksiniz dediklerine göre bildikleri var yani) bastılar cezayı. Hukuk değil bu, bu disiplin. Arada fark var.

bilmiş bilmiş konuşulmuş da şu söylevi ben mi uyduruyorum, federasyon savcılıkla görüşmeden karar vermicez gibi bir şeyler gevelemiyor muydu? bilmem kaç dosya yollandı kanıtlar incelenecek filan denmedi mi?

yoksa süreç tam tersi federasyonun elindeki kanıtların savcılığa ulaşması ile mi başladı? disiplin kanunlara nizamlara ve amirlere mutlak itaat, astının ve üstünün hukukuna riayet etmek değil miydi ayrıca?!
Sosyal ağlarda paylaş

Federasyon karar verebilir ancak ifadelerini almazsam sonra sorun olabilir diye düşündü. İddianamede gizlilik kalkmadığı sürece ifadelerini alamayacağından iddianameyi beklemeye karar verdi.

Bence Platini'nin açıklamalarından sonra komplo diyen Fenerlilerin takkeyi önüne koyup düşünmesi lazım. Zira eğer komploysa iyi bir komplo yapılmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Federasyon zaman vermek istedi çünkü Fenerbahçe'ye hala anlamadı şurdaki bazı insanlar şunu inanılmaz.
Satıştan kazandığı paraya bakarsanız Fenerbahçe'nin anlarsınız ne döndüğünü zaten, sözleşmesinde küme düşerse serbest kalır ibaresi olan yabancı futbolcular bir bir satıldı işte...

Ayrıca taraftar desteğini de korudular bu yolla fenerium satışları patladı kombineler satılmaya devam etti falan, taraftarın bu desteği takımlarına haksızlık yapıldığına inandıkları için çat diye bu takım şike yaptı diyip cezasını kesselerdi şuankinin 10'da biri bi destek olmazdı taraftardan...
Sosyal ağlarda paylaş

Şurada dün gelmiş kısa donlu 2-3 tane bebe var bunları karşına alıp bak evladım şöyle şöyle olmuş diyip sabahlara kadar anlatsan da anlamazlar o yüzden fazla kendini yorma. Bilinç altlarına işlemiş geçen sezonu anca böyle unutmak istiyorlar utanmasalar biz aslında şampion olacaktıkta Fener şike yapmış diyecekler..
Sosyal ağlarda paylaş

soyle mi topluyosun quotelari ?

EricCantona said:

Geçen sene ligde Galatasaray'ı takip edeniniz oldu mu bilmiyorum da, öyle hücuma çıkmayan bek ordaki kanat oyuncusunu mahvediyor, bizde Sabri sakatlanınca Ali Turan oynadığında Keita hiç bişey yapamıyordu mesela, çünkü her pozisyonda karşısında 1 kanat 1 de bek oyuncusuyla karşılaşıyordu. Basit mantık arkandaki bek oyuncusu da gelirse rakip oyunculardan biri onu tutmak zorunda kalır,onunla verkaça girebilirsin vs vs. Aksi taktirde hakkaten adama sanırım ilk kez katılmak zorunda kalıcam MiY'na karşı 0-0 berabere giden maçın son dakikalarında gerilerden gelen M.Sarp'tan gol yersiniz :D
Sosyal ağlarda paylaş

Yapamıyordu demişim de ordaki kastım performansında düşüş olduğuydu tabiki, keita'nın ne yapıp ne yapmadığını tartışıcak halim yok ^^
Mesajın devamında da gayet açıklamışım ne demek istediğimi... garip geldi...

Asıl sıkıntı ise şu 55. maddeyi değiştirmeye çalışıyorlar ve ben her geçen gün futboldan biraz daha tiksiniyorum bu sebepten...
Sosyal ağlarda paylaş

Arkasokak said:

bilmiş bilmiş konuşulmuş da şu söylevi ben mi uyduruyorum, federasyon savcılıkla görüşmeden karar vermicez gibi bir şeyler gevelemiyor muydu? bilmem kaç dosya yollandı kanıtlar incelenecek filan denmedi mi?

yoksa süreç tam tersi federasyonun elindeki kanıtların savcılığa ulaşması ile mi başladı? disiplin kanunlara nizamlara ve amirlere mutlak itaat, astının ve üstünün hukukuna riayet etmek değil miydi ayrıca?!

işte geveliyor çünkü aydınlar fenerli, feneri kurtarmak için de olabildiğince erteliyorlar falan filan.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...