Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike soruşturması - 2. dalga

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
87 sezonu tarihte kara leke falan değil. Ortada desteksiz iddialar var, herhangi bir yargı işlemi yok, tutuklama yok, bir karar yok, TFF'nin yaptığı herhangi bir şey yok, UEFA'nın karıştığı bir durum yok. Resmi olarak ortada hiçbir şey yok yani.

Sizin durumuzsa eğer kanıtlanırsa tarihte evet kara leke olarak kalacak ve hatırlanacak, ortada sorgu var, tutuklama var, uefanın karışıp bilgi istemesi var, lig ertelemesi gündemde, iptal edilen kupa var. İş gazetenin desteksiz sallaması değil yargısal boyuttaki bir davada. Hele olur da TFF bir de suçlu bulursa (veya yargı suçlu bulursa) daha da beter olacak.

O yüzden fi tarihindeki resmiyetten uzak uçuk kaçık senaryolarla ortada bulunan gerçekleri bir tutup "bizim tarihimiz kara lekeli sizinki de öyle" diye hayal dünyasında yaşamayın lütfen. Tamam, başkasının sizden daha temiz tarihe sahip olmasını çekemeyip kıskanmak normal, bu yüzden karalamak ve ipe sapa gelmez şeyleri gösterip, fellik fellik arayıp resmi bir durum varmış gibi durumu eşitlemeye çalışmak anlaşılabilir. Ama bu komediyi gerçekmiş gibi herkese kabul ettirmeye çalışmanın manası yok, kendinizi kandırıp mutlu olun işte.
Mesaj tarihi:
hayır gerçekten komik neymiş 20 yıl önce olmuşmuş,sizin mantığınızda baktığın zaman bu gün yaşananlarında bir önemi yok çünklü 20 yıl sonra bu olaylarda fi tarihinde kalmış olacak bu kadar basit mi yani, biz boşuna diyoruz temizleyin aklanın diye eğer yapıldıysa ceza versinler diye.
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

87 sezonu tarihte kara leke falan değil. Ortada desteksiz iddialar var, herhangi bir yargı işlemi yok, tutuklama yok, bir karar yok, TFF'nin yaptığı herhangi bir şey yok, UEFA'nın karıştığı bir durum yok. Resmi olarak ortada hiçbir şey yok yani.

Sizin durumuzsa eğer kanıtlanırsa tarihte evet kara leke olarak kalacak ve hatırlanacak, ortada sorgu var, tutuklama var, uefanın karışıp bilgi istemesi var, lig ertelemesi gündemde, iptal edilen kupa var. İş gazetenin desteksiz sallaması değil yargısal boyuttaki bir davada. Hele olur da TFF bir de suçlu bulursa (veya yargı suçlu bulursa) daha da beter olacak.

O yüzden fi tarihindeki resmiyetten uzak uçuk kaçık senaryolarla ortada bulunan gerçekleri bir tutup "bizim tarihimiz kara lekeli sizinki de öyle" diye hayal dünyasında yaşamayın lütfen. Tamam, başkasının sizden daha temiz tarihe sahip olmasını çekemeyip kıskanmak normal, bu yüzden karalamak ve ipe sapa gelmez şeyleri gösterip, fellik fellik arayıp resmi bir durum varmış gibi durumu eşitlemeye çalışmak anlaşılabilir. Ama bu komediyi gerçekmiş gibi herkese kabul ettirmeye çalışmanın manası yok, kendinizi kandırıp mutlu olun işte.

ahhaha işte için en boktan yanı bu zaten yaptığınız yanınıza kaldı birde , zaten 20 yıl sonra hala bunu konuşuyorsak göz göre göre yapılan, futbolcular tarafından itiraf edilen bu olayın cezasız kalmış olması, neymiş yasal olarak suçlu değillermiş evet yasal olarak hiç bir şey yapılmadı, futbolcular seneler sonra itiraf ettiler felan ama hiç bir önemi kalmadı ama bu sizin sadece kağıt üstünde temiz olduğunuzu gösterir, evet sizde yapılan herşey ortadayken futbolcuların itirafları varken, biz temiziz cezamız yok diye kandırın mutlu olun işte ,
Mesaj tarihi:

gs klub ve taraftarı fırsattan istifade etmesinden nasıl bir ciyanlık,çok temiz takımız diyerek kendini bu olaylardan sıyıran zihniyette baya komik.

bu işin fb/ts/gs/bjk vs yok kalmadı abi artık herkes suçlu,tüm takımlar yaptı şikesini teşvikini...

bizim geçmişimizde şaibe yok,temiz pırıl pırıl takımız biz!111!

c'mon son...

Mesaj tarihi:
20 seneyi vurgulamamın sebebi o zaman şike yapmak normaldi demek değil. O zamanları hatırlayacak yaşta olmadığınız için sallamanın, palavranın bininin bir para olması. Ortada resmi soruşturma var mı? Yargıya giden bir şey var mı? tutuklamalar, gözaltılar var mı? UEFA gelip "höt noluyo orada rapor verin" demiş mi? Kupa maçı iptal edilmiş mi? Ligler ertelenmiş mi?

Ortada hiçbir şey yok. Sadece 1-2 gazete küpürüne göre sallayın salladığınızı, kendinizi kandırın. Zaten 20 sene öncesi, kimse hatırlamaz. Rahatça sallarım zihniyetinde olmanız problem.

Dediğim gibi o yaşta 11 yaşında olan kişinin (ki 11 yaş da futbol şike falan için pek bilinçli bir yaş değil, bildiğin çocukluk) bu kadar yaşını başını almışken çok daha bilinçli ve tecrübeli olmasını beklerdim.
Mesaj tarihi:
knox said:

gs klub ve taraftarı fırsattan istifade etmesinden nasıl bir ciyanlık,çok temiz takımız diyerek kendini bu olaylardan sıyıran zihniyette baya komik.

bu işin fb/ts/gs/bjk vs yok kalmadı abi artık herkes suçlu,tüm takımlar yaptı şikesini teşvikini...

bizim geçmişimizde şaibe yok,temiz pırıl pırıl takımız biz!111!

c'mon son...

Eski futbolcuya parayı verirsin, olmadık şeyler iddia eder, normaldir.

Tanju'nun para karşılığı boğaz köprüsünde intihar edecek insan kurtarmışlığı var (hepsi kurmaca olarak, intihar edecek adama para veriyolar edecek gibi yap diye, tanjuya da kurtar diye para verip haber yapıyorlar). Parayı bastırdım mı 20 sene önceki futbolcuya neler neler itiraf ettirtirsin, kennedyi bile vurur.
Mesaj tarihi:
adamınbiri said:

bi dk
Bİ DK
BİR DAKİKAAAAAAAAAAAAA
burda ki gsliler harbi harbi biz şike yapmadık hiç teşvik primi vermedik mi diyo?
3 gün girmedim topic'e bunlar mı söylendi cidden?

teşvik primi vermedik diyen yok, illa verilmiştir. Zaten yasak da deil diye herkes yapıyordu onu o zamanlar. Şike yapmadık, ortada herhangi bir gösterge yok deniyor. Arada fark var.
Mesaj tarihi:
ben metrobüse gidicektim
burdan gidilmiyo mu?
ahefuahe

valla arkadaşım şike yapmadım
teşvik yapmadım diyen takımın orasına burasına küfrederim
herkes yapmıştır
he kimin ki kanıtların kimin ki havada kalır onu bilemem
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

20 seneyi vurgulamamın sebebi o zaman şike yapmak normaldi demek değil. O zamanları hatırlayacak yaşta olmadığınız için sallamanın, palavranın bininin bir para olması. Ortada resmi soruşturma var mı? Yargıya giden bir şey var mı? tutuklamalar, gözaltılar var mı? UEFA gelip "höt noluyo orada rapor verin" demiş mi? Kupa maçı iptal edilmiş mi? Ligler ertelenmiş mi?

Ortada hiçbir şey yok. Sadece 1-2 gazete küpürüne göre sallayın salladığınızı, kendinizi kandırın. Zaten 20 sene öncesi, kimse hatırlamaz. Rahatça sallarım zihniyetinde olmanız problem.

Dediğim gibi o yaşta 11 yaşında olan kişinin (ki 11 yaş da futbol şike falan için pek bilinçli bir yaş değil, bildiğin çocukluk) bu kadar yaşını başını almışken çok daha bilinçli ve tecrübeli olmasını beklerdim.

1 - 2 gazete küpürü diyorsun yaw, ben 11 yaşındayım evet kücüktüm belki ama rahmetli babamla inönüde her maça gittiğim zamanlardı, aylarca konusuldu yaw bu olay, 1-2 gazete küpürüymüş bir de :) sen kaç yasındasın bilmiyorum da en azından o zamanları araştır bakalım sadece 1-2 gazete küpürlük olaymıymış bir bak,

he evet ceza almadı gs, tff üstüne gitmedi, ve gitmediği için zaten hala konuşuluyor bu olay, kalkıp biz kağıt üstünde temiziz demek kolay tabi , evet pırıl pırıl parlıyorsunuz dediğim gibi.
Mesaj tarihi:
Aceto said:
Bizim meslekte tatilde fişi çekip dönüşte "Nerede kalmıştık?" demek imkansız ama en azından yazmak ve konuşmak yerine gölgede bir yerde kitap okumak bile insana iyi geliyor. Beceremedim, mümkün olmadı. Tatilin tamımında bütün gazeteleri okudum, fırsat buldukça spor kanallarında haber bültenlerini izledim. Bugün üzerinden 20 gün geçmiş. Yazmak istesen "İlk cümle ne olur?" diye düşünüyor insan... Neresinden tutmak lazım? Nereden başlamak lazım. Yazı dediğinin bir temel dayanağı olmalı. Bir hafta önce çıkan bir haber üzerinden yürüsen haber öznesi bir hafta sonra "O sözler bana ait değil" dediğinde yazı da çöp oluyor yazmanın manası ne? Gazeteciliğin görevi kefil olmak mı? Yapmıştır, yapmamıştır mıdır yani yorum? İş ilk günden spor medyasından çıktı. Doğal olarak adliye muhabirleri girdi devreye. Yorumlar da ön sayfalardaki köşe yazarlarına kaldı. Önemli bir Avrupa Kupası maçında deplasmana gidildiğinde de koltukları spor medyasından kapanlar, futbolun kenarından geçmezken işin uzmanı (!) kesildiler. İddianame ortaya çıkana ya da etik kurulu kendilerine gönderilen kanıtları inceleyip yönetim kuruluna sunana kadar üretilen her fikrin ömrü gün ya da saatlerle sınırlı. Bildiğim bu ortamda lig oynamaz. Bayram sonrasına ertelenmeli.

Asıl travma bundan sonra başlayacak. 2006 Calciopoli şike skandalı değildi! Bir tek futbolcu teknik adam ceza almadı. Moggi ve diğer kulüp yöneticilerinin hakem manipülasyonuydu orada yaşanan. Savcılığın kanıtları eğer federasyonun etik kurulunu ikna ederse; biz sporcu ahlakını konuşacağız bu ülkede ve bundan sonra da bu şüphecilik yıllarca kalkmayacak futbolumuzun üzerinden. Yarın bir gün lig başlayacak, X haftada Y takımının Z adlı futbolcusunun geri pası kısa düşecek, stoper topa kısa vuracak, bir kaleci uzaktan yumurtlayacak, birileri tüm bunların bu oyuna ait olmadığını iddia edecek. Türk futbolunda artık futbolcuların formsuz olma şansları yok, hata yapma şansları yok.

Unutmadan; yıllardır bu ülkenin futbolunda suçu bırakın hakkında delil olmayan onca futbolcuya, takıma, şike yaptı, maç satın aldı, şampiyonluğu kirli diye bağıranlar masumiyet karinesinin ne olduğunu bu yaz mı öğrendi?

21 Kasım 2008'de blogda yazdığım bir yazıyla bitireyim. Oralardan buraya geldik. Birileri "Kesim mi lan topunuzu" dedi ve kesti, o kadar...

Deivid döndü, Fenerbahçe'de hangi yabancı kesik yer? Delgado'nun deplasmanlarda derdi ne? Beşiktaş üçlü defansla intihar mı ediyor? Arda mı Kewell mı solda oynasın? Skibbe mi kuruyor takımı; Adnan Sezgin mi? Umut Bulut'a 10 numarayı kim verdi? 4-2-3-1 mi daha iyi; 4-1-3-2 mi? Bu hafta kimler cezalı, kimler sakat? Kimlerin hafta ortasında maçı var? Kimler yorgun?

Bütün bunların ne önemi var. Türkiye'de futbolu, futbolcular oynamıyor ki! Hakem açıklanmadan hakemi öğrenenler, hakemi cebinden arayanlar, diafondan diğer bir başkana görüşme dinletenler, evden aldıranlar, eve bırakanlar, saat soranlar, saati söyleyenler, teknik direktörün arkasında duranlar, teknik direktöre gider yapanlar...
Türkiye'de futbolu başkanlar, yöneticiler ve menajerler oynuyor. Hangi futbolcu sakat, cezalı? Bunun önemi yok. Hangi başkanın şekeri yükseldi, tansiyonu çıktı, grip oldu, midesi ağrıyor, romatizması azdı, ülseri çıktı. Bunların haber olması lazım. Onlar olmazsa takımlar ne yapsın(!)
Bizde iki gündür yaşananlara İtalyanlar 2 yıl önce futbol skandalı dedi. Hakemleri arayan Moggi'nin suçu neydi peki? Adriano-Crespo'ya ne gerek var ki? Luciano Moggi'yi transfer edeceksin, kafan rahat olacak...

Her mahallenin "kesim mi lan topunuzu amcası" vardı bir zamanlar. Kaldıysa eğer onlardan geriye; bir tane de Türk futbolunun başına lazım...
Mesaj tarihi:
of o cümle çok net bir ayar, muazzam yani. Şu başlıkta da masumiyet karinesi diye ağlayıp da "GS şikeci kesin yaptı pislikler" diyenlere gelsin o ayar.

bi lube ayar değil ama iyi ayar yine

evet bu boktan espri üstüne dağılabilirsiniz
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

20 seneyi vurgulamamın sebebi o zaman şike yapmak normaldi demek değil. O zamanları hatırlayacak yaşta olmadığınız için sallamanın, palavranın bininin bir para olması.

çok doğru söylediklerin ama savunan gslilerin ne kadarı maçı izlemiştir sence ?
Mesaj tarihi:
ilk gittiğim maç gs - sakarya cumhurbaşkanlığı kupasıydı, doğruyu söylemek gerekirse, kesik kesik blur bir şekilde hatırlıyorum maçı sdf.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...