Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

orta şerit yaratıkları

DoruK

Öne çıkan mesajlar

DoruK said:

Baggio said:
geçin kamyon şeridine ya da dandik yola" demen direk elinde olsa hız sınırını kütür kütür aşacağını gösteriyor zaten
çeşme otoyolunun sağ şeridine hala kamyon şeridi diyerek konu hakkındaki bilgini çok güzel yansıtıyorsun.

o otoyolda hız sınırını aşmak çok da büyük bi olay değil, millet 180le seyrediyor soldan gayet, ki yol müsait oldukça benim için problem değil açıkçası.

daha o otobanda hızdan dolayı ceza alan bi kimse de duymadım görmedim. o kadar önemli olsa duyardık herhalde?

Ya doru sen nası bi adamsın allsen? ÇEŞME OTOBANI VEYA ANTEP OTOBANI!!! Ne farkeder. Kural kitabında akdeniz otobanı, ege otobanı diye kural ayrılıyo da biz mi bilmiyoruz arkadaş...

"yaratık" diyosun sonra kıro denince kızıyorsun. "Çeşme otobanı 120lik otoban mı?" diye çıkışmışsın bide... HER OTOBAN AYNI, HER OTOBAN!!! 120 max bitti nokta. İstersen 180'e daya ibreyi umrumuzda değil yani. Ama kuralları, şeritleri tartışmaya konu açtıysan burda, ve üstüne bunları dayatıyorsan zaten bilinçli sürücü seni bu hale getirir bikaç sayfada.
Bu kadar ağaç eğri bi sen doğrusun burada allasen.
Sosyal ağlarda paylaş

adamın adı roket
ehehe,

ulan ilk defa hava güzel ( hız yaparken tırsarım ben bazen ), tam böyle gitmelik. xxxx otobanı ( ülke ve yer vermiorm ki patlamayak ), düzlük bir yol var, biliyorum ki yolda bi tümsek var ordan sonra rahat rahat basabilirim.

nese çıktım 170 küsüre, yavaş yavaş hızlanıyor araba,
ulen 198 oldu, biraz geçti 199 oldu önümde ilerde bi araba
fuuu dedim, selektör falan yapıorm sallamıo adam.
şimdi sağından geçsem bu adam sağa çekilebilir ve geberir giderim dedim yavaşla dedim yavaşla.
200 göremedim :/ nalet ossun. çekilsen nolur yani dimi bomboş yol halbuki :/
Sosyal ağlarda paylaş

Doruk haksız. Sol şeritten giden adam 180 basıyo diye sollamak için sağ şeriti kullanmak saçmalık. O adam 180 basmasın, basıyosa da yavaşlasın.

Ayrıca 100 yavaş bi hız değil. Ben otobanlarda 150+ üstü giderdim normalde, geçenlerde arkadaşın arabasıyla Ankara'ya gittik, ve adam 90ı geçmedi. Resmen erdim. Camları açtık, sunroofu açtık, sağa sola tarlalara bakındık, eğlendik de eğlendik. Ben de artık otobanlarda 80le falan gidiyorum. Kamyonlar solluyo beni, küfür ediyolarsa ya da forumun tekinde "sağ şerit yaratığı" diye topic açıyolarsa da umurumda değil, kendi cahillikleri.
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

abi 90la gitmek nası bir yakıt tasarrufu anlayışı nası bir cimrilik
lpg takdır, dizel al

En yüksek viteste 90-100'le gitmek, hele cruise varsa, genel bir tasarruf kuralı. LPG de alsan 90 ile 160 aynı gazı yemiyor sonuçta.

Doruk çok haklı bu arada bence, siz ne derseniz diyin. Orta şeritten 100'le gitmek kadar büyük terbiyesizlik hayatımda duymadım, hele Çeşme otobanında.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Hız sınırının üzerine %10 ekleniyor, 132'nin üstü suç oluyor. "Neden sınırı düz 130 yapmıyorlar o zaman" ise çocukluğumdan beri merak ettiğim bir şey eheh.

bunun sebebi arabaların göstergesinde olabilcek sapmalar diye düşünüyorum ben. adam göstergesi yanlış gösteriyo diye 3kmh farkla ceza yemesin diye mesela. zaten 10dan fazla yanlış gösteriyorsa gitsin baktırsın dfsjkh
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

forgiver said:

abi 90la gitmek nası bir yakıt tasarrufu anlayışı nası bir cimrilik
lpg takdır, dizel al

En yüksek viteste 90-100'le gitmek, hele cruise varsa, genel bir tasarruf kuralı. LPG de alsan 90 ile 160 aynı gazı yemiyor sonuçta.

Doruk çok haklı bu arada bence, siz ne derseniz diyin. Orta şeritten 100'le gitmek kadar büyük terbiyesizlik hayatımda duymadım, hele Çeşme otobanında.

tasarruf yapılan hız motora, devire göre de
o açıdan söylemedim, otobanda 90 la gidip yaıkttan tasarruf ederim derken, bayarsın hayattan soğursun, bi noktadan sonra ehh yeter basıyorum dersin zaten

+%10 hız toleransı sollama yaparken kullanılan bişey diye biliyorum sürekli 132 gidersne ceza yazılabilir bence

ayrıca mahkemeyle uğraşırsanız bütün hız ölçerlerin kalibrasyonu yapılmış olması gerekiyor, itiraz ederseniz paranızı alırsınız
cihazın kalibrasyonu yapılmamışsa tabi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...