Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 wastyrx said: Nereden gitmesi gerekiyordu adamın/kadının? Sol şeridi kapatmıyorsa dallamalık şu yaptığın üzgünüm. Fistan said: sağ şerit ağır vasıtalar için, 100km ile giden adamın orta şeritte gitmesi normal. Sen hızlı gidiyorsan sol şeriti kullanacaksın orta şeritteki trafik kurallarına uygun şekilde giden araç seni ilgilendirmez. Hız sınırı töleransla birlikte 132 iken, 100'le giden kişinin orta şeritte olması gayet normal. Solda gitse ve kendisinden hızlıya yol vermese, ya da 60'la orta şeritte gitse o zaman haklı olurdun da, öyle "120-130 basmayan herkes sağ şeritte, hız sınırında olanlar orta şeritte, sınırı aşanlar solda Fast & Furious'çuluk oynasın" değil trafik. Bunlar da ayrı komediymiş ehe: DoruK said: milleti makas yapmak zorunda bırakmak zevk mi veriyor? DoruK said: fiks 130 km hızla bile bi ton arabanın sağından geçmek zorunda kalıyorum bomboş yolda. Kurallara karşı gelmek istemiyorum ama ilk kanı onlar akıttı albay! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Kurallar tamam da, trafikte görgü kuralı da var az biraz. Şimdi sol ve orta şerit yoğunsa, hız da yüksekse, o hızı ve akışı kesecek şekilde ortada gitmek kimseye birşey kazandırmayacağı için en azından yoğunluk azalana kadar sağda seyretmeye devam edip daha sonra tekrar gönlünün istediği şeride geçebilir sözkonusu araç. Elbette "yassah şemşerim" diyemeyiz, ama trafikte esnek olmak lazım bu işlerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cairne Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 sağ şeridi sürekli işgal etmek yasak belkide çok duyarlılardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 bunu yapan adam kural olarak baktığınızda haksız değil ama doruk yine de haklı (?) sdfg. çeşme otobanında ben de ekonomi yapmak gerektiği zaman 90-100 arası sağdan gidiyorum hep yani. çünkü gitmeye müsait bi yol hani, seagle'ın dediği gibi görgü meselesi bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 erken cıkın abicim yola. pazar aksamları cesme donusu sabahları bulabiliyor duyduguma gore. o yuzden bu sabah 3.30 gibi koyulduk biz yola. rahatca geldim evime. dun gece alacatı da acaip kalabalıktı he. olmus orası, sevdim baya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Iggy Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 pek bişi yoktu ya, otoban çıkışı son 1-2 km tıkanmış hafiften o da ogs şeritleri boş olduğundan çok oyalanmadan geçtik. mesele o değil, insanların biraz duyarlı olması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Adamlar doğru yapıyor. Gevrekçi köylüler hayatlarında ilk defa 3'ten fazla araba olan trafik görmüşler bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 türkiyede hangi otoban ne zaman yapılmış aç oku almancı wannabe seni siz taş toprak yollardan giderken biz elimizde puro ve viskimizle yazlığa gidiyorduk canım bir de izmirliler hak verirken istanbulluların konuşmalarına bakarsak trafik sorununu teknik nedenlerde aramamak lazım sanırım fdsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Doruk yalansın direk... 120lik otobanda ortadan 100km ile giden araca sağa geç diyosan harbi sen rage kusmaya gelmişsin buraya. Aç o trafik eğitim setini, bidaha incele, üşeniyosan wikipedia da var. Kaldı ki, çeşme sadece tatil otobanı değil. AKDENİZ VE EGE ye giden tüm otoyollarda booool booool kamyon bulunur. Bilmesek keklicen... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 valla bugün 45 dakikalık dönüşte 1 adet evet 1 adet kamyona rastlamadım. saçma sapan konuşmadan yapamıyorsunuz, çeşme otobanına 120lik otoban diyorsan hiç görmemişsin derim. izmirli değilsen izmirli arkadaşlarının yanında söyleme sakın böle bişi. hakkat bilmeden etmeden 34 plaka yazdık diye herkes rage guy olmuş yazmasaydık keşke onu oraya. ama doğruya doğru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 ha bi de yavaş gidecekseniz milleti yolda rahatsız edecekseniz normal yol var abicim aynı otobanın yanında hemen, bi zahmet orayı kullanın. tamam acemiler için otobanda kullanması daha kolay ama onun amacı o değil. tıkıyorsunuz yolu sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 DoruK said: 34 plaka yazdık diye herkes rage guy olmuş DoruK said: ha bi de yavaş gidecekseniz milleti yolda rahatsız edecekseniz normal yol var abicim aynı otobanın yanında hemen Ne kafası abi bu? İstersen 54 plaka yaz, ne alakası var ki konumuzla? "Zorla makas attırıyorlar, bu mallar da İstanbul'a laf ettik diye gaza gelmiş" falan diye her yanlış hareket/düşüncen için bir bahaneyle kendini kandırıyorsun, başka bir şey değil yani. Hız sınırı 120 olan yerde 100'le gitmek ne zamandır "yavaş" oldu, ayrıca trafik kuralları dahilinde gittiği sürece kimse sana soracak değil nereden nasıl gittiğini. Bundan sonra 115'ten aşağı giden herkes kamyon şeridinden gider tamam, özür dileriz Pati halkı olarak, sen haklısın. Baktın orası da dolmuş herkes mal çıktı, "zorla emniyet şeridinden makas attırıyorlar tali yoldan gitsenize siz" diye bir topik daha açarsın, geçinir gideriz. "Tamam kurallar var ama görgü de var" diyenler de haklı, evet görgü kuralları da vardır ama karşılıklıdır, böyle tahammülsüz ve görgüsüz insanlara uyguladığımı bilsem içim acır valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 yüzsüz adam bide duyarlı olun demiş DUYARLI OLUN PİS FAKİRLER ZENGİNLERİN HIZINI KESMEYİN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 ben orta şeritten 80'le gidiyorum lan. öğrenciyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 o değilde "sollama" dye bir şey varken sağından geçmek niye? eğer hızı sollamaya yetecek kadar ise sağından geçmek yerine solundan geçersin orta şerit sağdan gidemeyecek kadar hızlı soldan gidemeyecek kadar yavaş arabaların yeri, "10 km boyunca sağı boş" a cevap olarak "sen de solundan git" demek düşer ha selektör yapmana rağmen yol vermeyenler konusunda haklısın, insan bi dikiz aynasına bakar sağ şeride; sol şeride bakar durum müsaitse yol verir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Görgü kuralları herkes için lazım. Kimi araç sürmeyi pek beceremez. Kimi çok iyidir. Kimi hızlı gidemez korkar, kimin arabasında hastası, kiminin arabasında yaşlısı vardır. Kimi araçta mide bulantısı gibi şeyler yaşar.. Herkes birbirine sağduyu ile yaklaşmalı, o orta şeritteyse sen de iki saniye bekleyiver sol boşalınca geç git solunda. 30 saniye insanlara yol vermeye tahammülünüz yok, sonra gelip hayvan herif ortadan gidiyor diyorsunuz. O adam tüm yolu sağdan gitmeye nasıl tahammül edicek ? Her önüne daha yavaş araç geçtiğinde sollayacak ?... Sen daha fazla hatalısın bence.. 2 dakika gecikirsin, bişicik olmaz. Altında araba var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 adam öldü tamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 yoo ölmedim, üstteki 3 mesajın cevabı zaten önceki mesajlarımda var. goldberen hep saçmaladığı için onu saymıyorum. baggio hep mesajların belli bi bölümünü kesip cevap verenlere laf edersin, en çok yapan sensin ama bari önceki mesajlarda o konularla ilgili ne demişim onları oku, sonra cevap vereyim sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Sen rahat rahat basasın diye 100'le giden adam, sağda 70'le giden heriflerin arkasında eziyet mi çeksin yani? Senin keyfin yüzünden doğru düzgün süren adam otobanda eziyet çekmek zorunda değil. Makas atmadan normal şöför gibi sür; varcağın yere 10dk geç gidersin en fazla. Ha o kadarda çılgınsan sende en soldan git hep. Ben dün gayet rahat sol, orta şerit karışımı döndüm çeşme otoyolundan 110-130 arası ve saat 9-10 arasıydı. Kusura bakma ama hiç te makas atma ihtiyacı duymadım. Git bi trafik kitabı vs. oku bence. Trafiğin içine ediyorsunuz öle sürerek. Sen makas attığında acemi adama kaza yaptırtma olasılığın doğuyor bariz bir şekilde. Ha sen bunları klas olmak olarak görüyorsan go go yigido diyorum bende sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Selam, Önündeki araç hangi hızda olursa olsun sen onu geçmek için solundaki şeriti kullanmak zorundasın. Ben hızımı kesmek istemiyorum, o sebeple uygun bulduğum şeriti kullanırım deme özgürlüğün var ama bunu haklı göstermeye çalışmak yersiz. Orta şeritte 60km/h ile de gidebilir. Belki rahatsızlandı sürücü, ehliyetini yeni almış bir acemi, belki daldı, belki de eşşeklik yapıyor. Arkasında beklersin, korna çalıp dürtersin; baktın hızlanmıyor, o zaman da sollarsın. 'Yol hıza imkân veriyor' diye adamın da limitlerin üstüne çıkmasını bekleyemezsin. Belki de İstanbullu kıt aklımız bizi daha geniş kapsamlı düşünmemiz konusunda sınırlandırıyor ama bu tarz dar kafalıklara karşı Allahdan kurallar yazılı hale getirilmiş. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 istanbullulara kıt akıllı demedim 1. ikincisi makas atıyorum demedim soldan ışık hızıyla gelen arabanın hızını kesmek istemediğim için bi çok arabanın sağından geçmek zorunda kaldım bu da makasa giriyor bir nevi 2. bugüne kadar 1 tane trafik cezası yemedim arabam kaldırımdan bile 1 kez çizilmedi, yıllardır trafikteyim, trafik kuralları rörörö diyeceğiniz en son kişilerden biriyim burda sanırım. tekrarlıyorum tek seferde anlamayan çok olmuş normaldir, 100 dediysem 80le giden de vardı -özellikle yokuşta- 60la giden de orta şeritten, sonuçta adamların hangi hızla gittiğini bilemem ama akan trafiği yavaşlatacak hızda gidiyorlardı ve orta şeridi ihlal ediyorlardı. çoğu selektörü takmıyor yanından geçerken kafanı çeviriyosun öküz gibi sürmeye devam ediyor dünya umrunda değil. zaten genel olarak 130u geçmedim, 120 falan. nadiren 140-150ye çıkmışımdır yokuş aşağı doğal olarak. sanki trafik canavarı hız manyağıymışım gibi konuştunuz ya şu hızlar için, bişey demiyorum. siz bu anlayışla devam edin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 abim, 60-80-10 ile gideni yaratık olarak nitelendirisen, seni de hız manyağı, trafik bilmeyen, hoşgörüsüz bir hödük olarak görürler normal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 orta şeritte 100 normal, izmirlilik yapmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Baluu said: abim, 60-80-10 ile gideni yaratık olarak nitelendirisen, seni de hız manyağı, trafik bilmeyen, hoşgörüsüz bir hödük olarak görürler normal.evet 60 ile orta şeritten gitmek gayet normal yani bomboş yolda? zaten otobanda minimum hız kaç yahu? hız manyağı ve hoşgörüsüz sıfatlarını kabullenebilirim gerisi size kalsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar