Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir oyuncunun MAC vs PC ikilemi (Dizüstü)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Suark said:

Selam,
üni zamanında oyun oynamiim artık die almıştım bi mac.
Ara sıra kin kusarım ama severim keratayı.

Neyse soruna geleyim,
normal windows yükleyince çalıştırdığında ( bi zamanlar ) pili az gitmeye başlıyordu. Nedenini bilmiyorum tabi.

Bide şey var,
öle wine mine emule edilmemiş bi oyunsa elinde ki,direk mac e yapılmışsa, gariptir daha fazla performans alıyorsun.
Test ettiğim oyunlar wow ve eve online.

deişik.

bide,mac te ofis adamı katil eder, demedi deme.

Onun sebebi Multi-Threaded OpenGL, WoW da işe yarıyormuş özellikle.
Mesaj tarihi:
mac candir canandir. detayci bir adamsan, klavyenin kalitesinden tut touchpad'in hassasiyetine hatta elini koydugunda hissettigin puruzlere kadar hersey mukemmel olsun diyorsan macbook tek tercih.

ama bilgisayar olsun, isimi gorsun diye performans tabanli bakiyorsan mac seni mutlu edemez.
Mesaj tarihi:
Marl0_on said:

oyuncu adam niye macle pc arasında kalır lan, mac hipilerin vidyo, foto filan editlemek için tonlarca para verdiği bir cihaz sadece.

şu algıya da bitiyorum ya haha
Mesaj tarihi:
ultrAslan said:

ps. dell almadan önce yeni cikan hplerden almistim ekran karti vs daha iyi oldugu icin ama 1 hafta icinde geri iade ettim
hem ekrani olsun hem malzeme kalitesi olsun her türlü sinifta kaliyor o aletler

umarim isine yarar bu yazdiklarim :)

hp envy mi? hayırdır ne olmuştu onda?
Mesaj tarihi:
senko said:

bilgisayarlardan cakmayan biriysen mac al rahat edersin.

anlayan biriysen mac almazsin zaten.

Bu da baya talihsiz olmus. Mac kullanmadim hic ama konferans falan izliyorsan pek cok high-tech company muhendisi mac kullaniyor.
Mesaj tarihi:
guzel gozukuyor cunku
bende bol parali hi tech corp muhendisi olursam direk alirim kendime bi mac, ama sekil yapmak icin iste, konferansa gideyim elma'yi yakayim diye.

ailenware goturursen konferansa, geek derler nerd derler zaten adama.
Mesaj tarihi:
Ne şekli olm, alet "çalışıyor". Sorunsuz takılmasız sorgusuz sualsiz yani, alet "çalışması gerektiği gibi çalışıyor" sadece. Bu laptop son PC laptopumdur benim, bundan sonra PC'ye tek kuruş ayırmam.
Mesaj tarihi:
heh iste yukarda pc'den cakmiyorsaniz mac alin bunun icin dediydim ben.
laf sokmak icin degil de, bilgisayarlara karsi casualsaniz mac gayet guzel bir cozum.

calistirmasini bildikten sonra her alet gerektigi gibi calisiyor yoksa...
Mesaj tarihi:
gerge uc ornek o sayilmaz.

isin tricklerini bildikten sonra, az biraz hakim olduktan sonra zaman da harcamiyorsun zaten. Dedigim gibi bilmiyorsan zaman harcamak zorunda kalirsin ama.

gunlerce bsd'ye xserver kurmaya calistim ben, bileni gelse 3satir yazip hallederdi mesela, bunun gibi iste.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Linux diyip summonladınız beni.

Öyle ama, işini bilince Linux hiç uğraştırmıyor. Hatta Arch gibi zor denen dağıtımlar çok daha kolay bence Windows kullanmaktan bildikten sonra çünkü Windows'da mümkün olmayan bir kullanılabilirlik imkanı sunuyor.

Ama param olsa Apple alır, içine de Arch yüklerim. Oyunlar için de Windows takarım bir. Mac kullanmam ama. Çok iyi aletler. Linux altında da çok, çok iyi optimize edilebiliyorlar. Mac ise üç maymunları oynayan Linux gibi geliyor. Arabirim desen KDE tüm bilgisayar aleminin en iyisi bence.
Mesaj tarihi:
Aboo lityum polimerden laptop pili mi yapılır lan, patlar matlar yangın çıkarır falan, mazallah.

"Mac'te oyun oynanmıyo :(" devri geçti artık, dual boot olayı süper çünkü. Üstelik hissedilebilir bi performans farkı da yok. Native MacOSX oyunlarının daha hızlı çalışıyo gibi gelmesinin sebebi artık PC oyunlarının nerdeyse tamamının directx ile yapılırken, MacOSX'tekilerin OpenGL ile yapılması. dx ile yaptığın bi şeyin aynısı OpenGL'de yapmak istediğin zaman daha rafine bi kütüphane kullanıyosun/oluşturuyosun ve dolayısı ile daha optimize çalışıyo.

Yalnız, Mac dediğin alet de mükemmel bi şey diil. Ofiste üç tane mac mini var, ikisi ramlerini beğenmiyo (normald 2gb oldukları için yeni ramler takılmış) ve sık sık kilitleniyo ya da yavaşlıyo. Diğerinin ise ekran kartı problemli, tasarımcımız Photoshop kasıyo diye PC'ye geçerken onu da arkadaşa verdi, neden böyle diye test yaparken 3 boyutlu graifklerin patladığını gördük. Bunların dışında bi de PowerBook G4 var, eski meski ama Snow Leopard'ı pek kaldıramıyo. Firefox falan kasıyo.

MacBook Pro çok elzem bi şey değil. Tamam tasarımı çok hoş, kullanımı rahat, "rafine", tasarımcıların gözbebeği falan ama gönül rahatlığıyla "%100 stabil alet" dedirtmiyo sana. O açıdan laptop PC'lere karşı pek bi üstünlüğü yok. Üstelik sağladığı donanıma göre çok fazla pahalı.

Eğer tasarımı hoş olsun, prestijli olsun diyosan Mac al. Yok eğer fonksiyonel olsun bilmem ne diyosan yine PC'den devam et sen.

Gerçekten reddedemeyeceğim tek Apple aleti iMac şu aşamada. Biraz daha para biriktiririm diyosan al bi 27" bi iMac kendine, Apple ile evinde çalış, dışarı laptop PC götür.
Mesaj tarihi:
Marl0_on said:

hem özel mesajla gönderip, hem de buraya yazınca postun daha efektif oluyormuş, bana öyle dediler.
ehuehue

abi mesajın alıntı yapılınca otomatik mesaj geliyor yeni çıktı kaçırmışın. http://forum.paticik.com/read.php?2,5761721
Mesaj tarihi:
Mum_Chamber said:

koji, ofiste on yillik bir bilgisayar var, ve bu bilgisayar sorunsuz calismanin yaninda firefoxu bile calistirabiliyor, ve sen hala laf soyluyorsun... el insaf..

E bizim ofistekilerde de problem var işte? Tamamen güvenilir diye bi olayı yok, ondan bahsediyorum ben de.
  • Yeni Oluştur...