Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike Soruşturması

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

Mighty_THoR said:

daha önceden fenerbahçe kalkıp azizin yaptıkları bizi bağlamaz der demiş ve önceden çüşşşşşşşşşşşşşşşümü kayıtlara geçirdiğim için fenerbahçe yöneticilerin azizin yaptıkları bizi bağlamaz açıklaması üzerine konuya yeni bir çüşşşşşşşşşşşşşşşşş eklemiyorum.

eskişehirde sözleşmeleri hemen askıya almıştı...
satan satana : )
Sosyal ağlarda paylaş

TL;DR Özet: Dava siyasi, ama deliller gerçek ve yeterliyse kıvırmadan düşürülmeli, üzülürüz ama doğrusu budur.

Akşam Tharkas'ın dediklerini ve ekşi'de Aydınlar/Yıldırım hakkındaki yazıyı okuduktan sonra pek bir şey yazasım gelmedi, şimdi yazayım bir şeyler.

Davanın siyasi kaynaklı olduğundan şüphe etmek anlamsız artık. Tüm büyük takımlar ihtiyaçları olduğunda hatır şikesi, bildiğin paralı şike, teşvik primi falan gibi işlere girmiştir, ama sonunda olan sadece Tayyip'in dediğini yapmayı reddeden Aziz'e oluyor. Yasa 22 Nisan'da geldi denip duruyor da, yasada tek değişen şikede hapis cezasının arttırılması ve teşvik priminin suç sayılması, sanki bundan önce herkesin şikesi kanıtlanıyordu da TFF bir şey yapamıyordu gibi konuşmanın alemi yok. Sadece daha önce kimse bir takımı 8 ay stalklayıp belge toplamadığından; paparazzi tadında iki dandik fotoğraf, üç dedikodu çıkar, ayıplanır biterdi.

Adamlar şiddet yasası içine şike ve teşvikle ilgili değişiklikler iteleyip, daha bunun taslakları hazırlanırken Aziz dahil bazı FB yöneticilerini takibe alıp, BJK ve GS şikeye ihtiyaç bile duyamayacakları kadar rezalet sezonlar geçirirken FB'yi yaktılar, çünkü amaç Aziz'i yakmak ve uzun vadede yönetimi ele geçirmek aslında. Amaç sırf temiz futbol olsa, hadi genel seçimi bekledin, TFF seçimlerini niye bekliyorsun, yapsana operasyonu bir an önce?

Bir başka ikiyüzlülük konusu da şu, "teşebbüs bile suç" denip duruyor, diğer yandan "TS de şike denemiş ama becerememiş" deniyor, neden TS'den bir yönetici bile sorgulanmıyor peki? Sorgulanmıyor olabilir tabii ki, daha önce de söyledim, adamların "lan biz de mi yapsak babs ya" demesi suç değildir, gidip açık açık birine teklif edip ret cevabı almaları gerekiyor. Biri düşünce, biri teşebbüs, farklı şeyler. Fakat neden "ateş olmayan yerden duman çıkmaz" gözüyle bakan bazı aptallar TS'ye aynı gözle bakmıyor, "Sadri Şener alınsın" demiyor? Demek ki adaletten çok kendi istediğinizin peşindesiniz, "FB küme düşsün" denince gözünüz dönüyor, adalet ne kadar adalet ya da kim rant sağlıyor pek umrunuzda değil. Herkese değil bu lafım, üstüne almayan cevap vermesin hiç.

Bunlar bahane mi? Değil. Deliller yeterli mi bilmiyoruz ama belli ki var olan kadarı gerçek, Ergenekon gibi uydurma değil bari. Yoksa ne Aziz, ne ekibi bu kadar sakin durmazdı, diğer yöneticiler çıkıp "Başkan FB'yi bağlamaz" demezdi. Sen şike yapmazsan kimse seni yakalayamaz, gücüne ve örtbas edileceğine güvenip yapıyorsan da elbet böyle kaçar bir gün.

"Fenerbahçe başkanı Fenerbahçe'yi bağlamaz" gibi bir cümle de CRT kafası desem o bile değil, radyo kafası falan yani. "OO BAŞKANI SATTILAR" değil derdim, adamların haklılık payı yok değil. Aziz'in taş çatlasa 3-5 kişiyle ve kendi parasıyla yaptığı şey yüzünden bütün oyuncular, taraftarlar, hissedarlar, yönetimin geri kalanı falan mağdur olmak üzere. Bunu demek istemişlerdir muhtemelen, ama adam yönetim kurulu üyesi bile değil, direk başkan yani. Yapmayacak, dikkatli olacak o zaman. Satmak falan da değil, yapmaları gerekeni yapıyorlar, Aziz'in değil kulübün iyiliğini düşünüyorlar. Bence Aziz aklanıp çıksa bile istifa etmeli kulübü bu kadar töhmet altında bıraktıktan sonra. Fenerbahçe Aziz'den önce de Fenerbahçe idi, sonra da öyle olacak, kimseye ihtiyacı yok. Adına gölge düşürecek adama hiç yok.

Fenerbahçe küme düşerse tabii ki Türk futbolu geriye gidecektir, bazıları aksi yönde saçmalamış da olsa bu böyle. Fakat sırf "olay çıkar, koskoca FB" falan diye düşürülmezse bence daha da geriye gideceğinden, kesinlikle sağa sola kıvırılmamalıdır, gereken yapılmalıdır. Deliller yeterliyse geçerli bunlar. Tabii ki çok üzülürüz, hatta 3-4 gündür de yeterince moralim bozuk ama doğrusu bu olur, yapacak bir şey yok.

Küme düşmek falan yetmezmiş gibi ben bu gelişmelerden sonra dün akşam 5-10 sene sonraki Fenerbahçe'yi düşündüm, esas o daha çok içimi çökertti. Murat Ülker ya da bir başka Tayyip kuklası başkan olmuş, Fenerium'da türban falan satılmaya başlamış, stad çevresi tekeller ve barlar kapanmış, maça gidiyorum ninjalar alienlar cirit atıyor, korkunç yani. (Bunlar oturduktan sonra da hükümet destekli organize şakirt şikesi nasıl oluyor görürsünüz, Aziz'i alıp kendinize başkan yapasınız gelir özlemekten, hapiste değilse tabi :p)

Benim yoruğnlamam bu gadar, haydi hayırlı işler.

Gözüme takılan bazı konularda kişi bazında yorumlar

Holy ve Fistan, "para varmış yapmışız, size ne lan, biz her türlü en büyüğüz" falan diye devam edin siz abi. Nasıl olsa yetosunuz zararınız yok, en fazla sevilmezsiniz işte sağda solda. Çok kötü ve iticisiniz çünkü. Arkasokak da öyle ama o bu konuya yazmamış dün akşam, onun için siz bu seferlik. Sizin gibilerin parası çok olanları başkan olunca 100 yıllık kulübü böyle cümle aleme rezil ediyor ama işte, o yazık oluyor.

Ershut, önce liseyi bitir, sonra hukuk hakkında bir şeyler öğren lütfen, çok sıkıcı olmaya başladı yazılarını okumak. İsterse 8 sene tutuklu halde yargılansın, bir insanın davası bitmeden hüküm verilmez, hala 9. sene beraat edebilir. Burada aklı başında kimse "FB suçsuz" demiyor, "suçlu mu değil mi bilmiyoruz" diyor ve TFF kararını bekliyor. Sen iki gazeteden okuduklarınla, sırf birileri gözaltında diye "kesin suçlular!!!" diyince Arkasokak/Fistan/Holy neyse onun GS şubesi oluyorsun. Hukuğun ve hatta mantığın en temel prensiplerinden haberin yok, Cimbom Old Boys olmuşsun malesef.

Sosyal ağlarda paylaş

Baggio baya iyi yazmışın ama dört büyük takımı da aynı anda şike yaparken yakalamak baya zor. Hadi onları yakaladın en azından 2şer takımla yapmış olsalar o rakam 12'ye çıkıyo. Bütün ligin tek tek her takımını takibe almaları gerekirdi.

Bu olayda kabak fenerin başına patladı ama her yeni çıkan yasa/kural da böyledir sonuçta. Elbet birinin başında patlıycaktı.

Açıkçası ben siyasi olduğundan o kadar emin değilim, çünkü yeni spor yasası kamuoyundan çok büyük tepki aldığı için de çıkarıldı. Yani en hafifinden bursa olayları, hakem hataları vs.. bunları da iktidarın hazırlamış olabileceğini pek sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Kimse zaten herkes temiz fener kirli tek başına demiyor. Ama son dönemde en çok yapan ve en göze batan olunca yakalandı işte.

GS'nin şike yapacak parası bile yok, takımda kaos var. BJK'da Demirören var, şike yapmaya kalksa yüzüne gözüne bulaştırır baştan vazgeçiyo.

Haliyle Fener dışınca şike yapabilecek durumda üç büyük takımı olmayınca fener çok göze battı.
Sosyal ağlarda paylaş

"Herkes yapıyor yaaee" demişim gibi cevap vermeyin abi, sadece aklıma geldi bi faktör olarak yazdım onu :p Dediğim gibi, gerçekten yapılmışsa bahane değil hiçbiri. "Hepimiz yaparsak disipline veremezler" ne kadar savunmaysa, o da öyle.

Başkalarının da başının yanması gerekiyor diyelim, hatta onların da başı yandı/yanacak farzedelim; bu durum deliller yeterli ve gerçekse bizim başımıza gelmesi gereken şeyi değiştirmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ya eskiden de vardı simdi niye yapılıo biraz havada kalıo.
daha önce bu konuda cumhuriyet savcısının ve ağır cezanın bi durumu yoktu. şike konusunda. anca cok kasıp nitelikli dolandırıcılıkla filan alıolardı ki o bile son zamanlarda yapılmaya baslandı. yetki değişti, sadece ceza miktarı ve tesvik kısmı gelmedi yani.
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de abi Aziz isterse 50 sene yatsın, benim pek umrumda değil. Eskiden de şike belgelense TFF'nin düşürme yetkisi vardı, şimdi de var, onu diyorum.

Yeni kanuna göre şikeyi kabul ederse düşürmeme şansı yok ama, o değişti diyebiliriz en ciddi olarak.

Bu arada önemli bir gelişme var:

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sn. Ünal Aysal’ın futbol dünyamızdaki son gelişmelerle ilgili açıklaması:

Spor dünyamız açısından en büyük yanlış bu tür olaylara rekabet duygusuyla yaklaşmaktır. Tüm Galatasaray camiasından gelişmeleri büyük bir olgunluk ve soğukkanlılıkla izlemelerini ve Türk futbolunun bu süreçten zarar almadan çıkmasını dilerim. Hukuka ve genel ahlak anlayışına aykırı herhangi bir davranış gerçekleştiyse – ki bunu düşünmek bile istemem - bunu kanıtlamak adalet sistemine düşer, bizlere değil.

Konuyla ilgili yayınlar hususunda Fenerbahçe Kulübü’nün hassasiyetini göz önünde tutarak Galatasaray TV başta olmak üzere Kulübümüzün tüm mecralarında konu ile ilgili program ve yayın yapılmaması kararını almış bulunuyoruz. Aynı hassasiyetin tüm Galatasaray camiası tarafından da gösterileceğine eminim.

Ünal Aysal
Başkan
Galatasaray Spor Kulübü

Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...