Bone Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 televizyonda rastladım da, Pakize Suda herkese bunu soruyor, Nil diye cevap veriyorlar. ancak merak ettim, tam olarak "Türkiye'nin en uzun nehri" sorusuna verilebilecek cevap nedir? ah, böyle eksik sorulardan nefret ediyorum. tamamı türkiye il sınırları içinde olan en uzun nehir bildiğim kızılırmak, ama türkiyeye dahil olup türkiyenin dışına da uzayan en uzun nehir fırat. hatta wikipedia'ya baktım da, kızılırmak'ın uzunluğu 1.355 km, fırat'ın ise türkiye'de kalan uzunluğu 1.263 km, fırat'ın toplam uzunluğu 2.800 km. bu durumda "türkiye'nin en uzun nehri nedir?" sorusuna hangi cevap doğrudur? fırat mı, kızılırmak mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bozuk Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 kızılırmak. fıratın suyu serin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 kızılırmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 kızılırmak doğru cevap, coğrafya dersinde lisede öğretmediler mi size yahu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 kizilirmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tokasra Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 niye kimse söylememiş bilmiyorum ama cevap kızılırmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 nehir ne laaaaa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Türkiyede doğup sonra gene Türkiye sınırları içerisinde denize dökülen en uzunu Kızılırmak. Türkiyede doğup başka yerde denize dökülen en uzunu Fırat olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Qualance said: nehir ne laaaaa. çogüzel kız ismi, ben de kızılırmak diye cevaplardım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 nil gene iyi cevapmış, kıbrısın nerde olduğu sorusuna kuzey güney yarım küre diyen tip vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Ya pramidlerin Türkiye'den kaçırıldığına inanıp devlete atıp tutan eleman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 o eleman bir de tarih hocasıydı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Bone said: televizyonda rastladım da, Pakize Suda herkese bunu soruyor, Nil diye cevap veriyorlar. ancak merak ettim, tam olarak "Türkiye'nin en uzun nehri" sorusuna verilebilecek cevap nedir? ah, böyle eksik sorulardan nefret ediyorum. tamamı türkiye il sınırları içinde olan en uzun nehir bildiğim kızılırmak, ama türkiyeye dahil olup türkiyenin dışına da uzayan en uzun nehir fırat. hatta wikipedia'ya baktım da, kızılırmak'ın uzunluğu 1.355 km, fırat'ın ise türkiye'de kalan uzunluğu 1.263 km, fırat'ın toplam uzunluğu 2.800 km. bu durumda "türkiye'nin en uzun nehri nedir?" sorusuna hangi cevap doğrudur? fırat mı, kızılırmak mı? Gavur filmini Turkce dublajla izliyor gibi bir hissiyat veriyor serefsizim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Masakari said: Ya pramidlerin Türkiye'den kaçırıldığına inanıp devlete atıp tutan eleman. var öyle bişey, ama sözkonusu şey piramit değil bergama sunağı. adamlar kese kese götürmüş baştan birleştirmiş prusyada. bi de devlete en fazla geri istenemiyo diye atılıp tutulur, osmanlı döneminde 1800lerin sonlarında yapılan bişi çünkü bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Yok onu demiyoruz piramid olayı çok başka bir şey. Yoksa adamlar zeus tapınağını almanyada sergiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Yani vatandaş piramitler götürüldü konusunda haksız değil aslında piramitler olsaydı onları da kesin alıp götürürlerdi. Pergamon Krallığından bir şaheser,Hellenistik dönemde plastik eserler bakımından da çok önem arz ediyor,mimari açıdan da ayrı bilgi veriyor.Kronolojik açıdan da önemli,tarihleme unsuru olara karşımıza çıkıyor ama bir bakıyoruz ki Almanya'da,kim izin veriyor ? Padişah. Daha bunun gibi bir yığın kültür katliamı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 kızılırmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Nil nehri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 paparnoz said: Yani vatandaş piramitler götürüldü konusunda haksız değil aslında piramitler olsaydı onları da kesin alıp götürürlerdi. Pergamon Krallığından bir şaheser,Hellenistik dönemde plastik eserler bakımından da çok önem arz ediyor,mimari açıdan da ayrı bilgi veriyor.Kronolojik açıdan da önemli,tarihleme unsuru olara karşımıza çıkıyor ama bir bakıyoruz ki Almanya'da,kim izin veriyor ? Padişah. Daha bunun gibi bir yığın kültür katliamı var. Ahahahaha çok iyiymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Tuna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 NİİİİİİİİİLLLLLLLLLLLLLLLLL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 ahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Yangzi Jiang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 senko said: Tuna kızılırmak da ne kötü isim ya.. nehir adı dediğin insan adı olarak kullanılabilmeli. ben bu başlıktan bunu anladım.. bkz nil, fırat, dicle, tuna etc. kızılırmak ne abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 araya girmişim pærdon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar