Bone Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 televizyonda rastladım da, Pakize Suda herkese bunu soruyor, Nil diye cevap veriyorlar. ancak merak ettim, tam olarak "Türkiye'nin en uzun nehri" sorusuna verilebilecek cevap nedir? ah, böyle eksik sorulardan nefret ediyorum. tamamı türkiye il sınırları içinde olan en uzun nehir bildiğim kızılırmak, ama türkiyeye dahil olup türkiyenin dışına da uzayan en uzun nehir fırat. hatta wikipedia'ya baktım da, kızılırmak'ın uzunluğu 1.355 km, fırat'ın ise türkiye'de kalan uzunluğu 1.263 km, fırat'ın toplam uzunluğu 2.800 km. bu durumda "türkiye'nin en uzun nehri nedir?" sorusuna hangi cevap doğrudur? fırat mı, kızılırmak mı?
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 kızılırmak doğru cevap, coğrafya dersinde lisede öğretmediler mi size yahu?
Tokasra Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 niye kimse söylememiş bilmiyorum ama cevap kızılırmak
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Türkiyede doğup sonra gene Türkiye sınırları içerisinde denize dökülen en uzunu Kızılırmak. Türkiyede doğup başka yerde denize dökülen en uzunu Fırat olması lazım.
küheylan Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Qualance said: nehir ne laaaaa. çogüzel kız ismi, ben de kızılırmak diye cevaplardım.
Laorx Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 nil gene iyi cevapmış, kıbrısın nerde olduğu sorusuna kuzey güney yarım küre diyen tip vardı.
Masakari Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Ya pramidlerin Türkiye'den kaçırıldığına inanıp devlete atıp tutan eleman.
Frantic Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 o eleman bir de tarih hocasıydı
di Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Bone said: televizyonda rastladım da, Pakize Suda herkese bunu soruyor, Nil diye cevap veriyorlar. ancak merak ettim, tam olarak "Türkiye'nin en uzun nehri" sorusuna verilebilecek cevap nedir? ah, böyle eksik sorulardan nefret ediyorum. tamamı türkiye il sınırları içinde olan en uzun nehir bildiğim kızılırmak, ama türkiyeye dahil olup türkiyenin dışına da uzayan en uzun nehir fırat. hatta wikipedia'ya baktım da, kızılırmak'ın uzunluğu 1.355 km, fırat'ın ise türkiye'de kalan uzunluğu 1.263 km, fırat'ın toplam uzunluğu 2.800 km. bu durumda "türkiye'nin en uzun nehri nedir?" sorusuna hangi cevap doğrudur? fırat mı, kızılırmak mı? Gavur filmini Turkce dublajla izliyor gibi bir hissiyat veriyor serefsizim.
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Masakari said: Ya pramidlerin Türkiye'den kaçırıldığına inanıp devlete atıp tutan eleman. var öyle bişey, ama sözkonusu şey piramit değil bergama sunağı. adamlar kese kese götürmüş baştan birleştirmiş prusyada. bi de devlete en fazla geri istenemiyo diye atılıp tutulur, osmanlı döneminde 1800lerin sonlarında yapılan bişi çünkü bu
Masakari Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Yok onu demiyoruz piramid olayı çok başka bir şey. Yoksa adamlar zeus tapınağını almanyada sergiliyor.
paparnoz Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Yani vatandaş piramitler götürüldü konusunda haksız değil aslında piramitler olsaydı onları da kesin alıp götürürlerdi. Pergamon Krallığından bir şaheser,Hellenistik dönemde plastik eserler bakımından da çok önem arz ediyor,mimari açıdan da ayrı bilgi veriyor.Kronolojik açıdan da önemli,tarihleme unsuru olara karşımıza çıkıyor ama bir bakıyoruz ki Almanya'da,kim izin veriyor ? Padişah. Daha bunun gibi bir yığın kültür katliamı var.
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 paparnoz said: Yani vatandaş piramitler götürüldü konusunda haksız değil aslında piramitler olsaydı onları da kesin alıp götürürlerdi. Pergamon Krallığından bir şaheser,Hellenistik dönemde plastik eserler bakımından da çok önem arz ediyor,mimari açıdan da ayrı bilgi veriyor.Kronolojik açıdan da önemli,tarihleme unsuru olara karşımıza çıkıyor ama bir bakıyoruz ki Almanya'da,kim izin veriyor ? Padişah. Daha bunun gibi bir yığın kültür katliamı var. Ahahahaha çok iyiymiş
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 senko said: Tuna kızılırmak da ne kötü isim ya.. nehir adı dediğin insan adı olarak kullanılabilmeli. ben bu başlıktan bunu anladım.. bkz nil, fırat, dicle, tuna etc. kızılırmak ne abi
Öne çıkan mesajlar