Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti sorunu


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

selamlar tekrardan,

aşağıda açtığım ses ile ilgili bir başlık vardı, orada yazacaktım aslında bu sorunu ama unutmuşum.

bilgisayarıma 4 - 5 gün önce format attırıp windows 7 yüklettim. bununla birlikte geforce 9600 ekran kartmı gtx 460 ile değiştirdim, yeni bir fan taktırttım, power supply'ım 500W idi onu 600W yaptırttım, bios update yapıldı, ekran kartı driverları updatelendi, 4 gb'lık ramlerim ddr2 idi onlar ddr3 ile değiştirildi vs vs.

fakat değişmeyen bir sorun var, bilgisayarı 4 - 5 kere götürmeme rağmen hala çözülmeyen. problem, google'da da aradığım kadarıyla ve patiden insanlara da sorduğum kadarıyla herkesin zamanında anasını ağlatmış ve hala ağlatmaya devam eden bir sorun. resim koyayım,



sorun bu. sorun bilgisayarın ekran kartı değişip, windows 7 yüklendiği günden beri, yani 4 gündür falan var.

ilginç bir şekilde sorun genelde desktopdayken oluyor. şu ana kadar oynadığım oyunlarda (left for dead 2 ve assassin's creed brotherhood yüklü) full ayarlarda oynarken bir kez bir sorun yaşadım ac'de, o da kısa süreli bir donmaydı ama alt+tab falan yaptığım için olabilir o esnada.

sorunu çözmek için 4 gündür falan her türlü forumu vs. okudum. denetim masasından kaldırıp yeniden driverları yükledim/güncelledim, driverların eski sürümlerini denedim ama sonuç değişmedi.

sürekli olan bir sorun değil, bazen uzun süre olmuyor. bazen 1 saat içinde 3 kez tekrar ediyor. ama sonuçta yeni bir bilgisayar almanın yarı fiyatı kadar neredeyse bir para harcadım tüm bu işlere, ve böyle bir sorun neden çıkıyor diye insan merak ediyor, huzursuz oluyor.

donanım gurusu değilim, fakat kendimce bir şeyler araştırdım. örneğin gördüğüm kadarıyla bu sorun olduğunda, gpu meter'da normalde %40 ile çalışan fanım %56'lara dayanıyor, sorunun ardından tekrar %40'a iniyor ve devam ediyor. bir yerde aşırı bir zorlanma falan mı oluyor acaba ?

sorunu çözmemi sağlayabilecek 2 tane link buldum, ama işe yararlar mı onu da bilemiyorum. şu şekilde,

http://blogherseydir.blogspot.com/2010/03/goruntu-surucusu-yant-vermeyi-kesti-ve.html

http://event.msi.com/vga/afterburner/index.htm

yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Mesaj tarihi:
ehah nasıl anlarım onu ? 600W'lık tagan marka ps taktırdım işte, bir tane 3 ağızlı girişi var klasik kasanın en tepesinde. çok fazla bilgim yok dediğim gibi.
Mesaj tarihi:
bende de olmaya basladi bu firefoxta tablara abaninca oluyor
dizi vardi 6tab actim videolu tak goruntuyu kurtardim abey fln diyor

guc kaynagi dicem 1000watt var neresine yetmiyor...
Mesaj tarihi:
Yok ya kesintisiz güç kaynağı benim bahsettiğim sdf

Bunun gibi bi alet düşün
http://www.trademart.in/is-bin/intershop.static/WFS/SellSmart-DirectoryServices-Site/SellSmart-DirectoryServices-Site/en_US/SreeE15046_UPS_With_Digital_LCD_UPS_500D.jpg
Mesaj tarihi:
eskiden oluyodu bende de sürekli, update yaptıktan sora olmadı.. ama bi zararı yok anlık yazı çıkıo işte ekran kartınız bilmemne bilmemne ama kurtardık dio.. bence kafaya takma.. geçer geçmese bile bi zararını görmedim ben.

230m var bende
Mesaj tarihi:
bende çok kafaya takmıyorum, ama dün mesela xp'deyken ve eski 9600'üm varken hiçbir zaman donma yaşamadığım left for dead 2'de 2 - 3 kez donma yaşadım. alt tab yapıpı tekrar oyuna dönünce düzeliyor ama dediğim gibi bu kadar harcamaya bunların olmaması lazım.

yoksa 2 saniye ekran kararmış dert değil. updateleri dediğim gibi ben de yaptım, ama işe yaramadı. acaba şu attığım linklerden ilkini denesem olur mu merak ediyorum. ya da format falan mı atmalı tekrar ? birileri de forumlarda voltaj ayarı, fan hızı falan demiş onun için ikinci linki koydum, o program ile bu tip ayarlamaları yapabiliyorsunuz ama ayarları nereye çekmem gerektiğini bilmiyorum ki sdf.
Mesaj tarihi:

benim ekran kartida yapiodu 1-2 gundur su driver olayini. dunden beride goruntulerde bozulma basladi.


sunu cekebildim en son. aynisi biosta falanda vardi.

gitti sanirim ekran karti? :(

Mesaj tarihi:
ben bios'a kadar, yukarıda anlattığım gibi, her şeyi yapılmış bilgisayara bir kez daha format attırdım, tekrar bioslar vs. yapıldı. gene aynı sorun var.

perşembe günü yeni kart takılıyor aynısından. umarım biter bu sorun, cidden pişmanım gül gibi xp ve 9600'üme dokunduğuma. 1 haftamı yedi.
  • 7 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Son 1-2 aydır bu hatayı alıyorum haftada bir falan oluyor görüntü 2-3 saniye gidiyor ve bu hatayı veriyor sağ alt köşede

Nvidia aylardır yeni driver çıkarmadığı için bişi yapamıyorum
Kartım MSI gtx 460, Seasonic 620w bronz+ PSU var

Servise versem baya bi süre bekletecekler hem de onlara bu hatayı verecek mi belli değil, daha önce mavi ekran veriyor diye anakart-işlemci-ram üçlüsünü verdim ama 10 gün teste bağlıyken hata vermemiş, yani boş yere servise vermek olacak gibi geliyor
Mesaj tarihi:
alla allaaa bende de oluyorda benim ekran kartı arızalıydı zaten. fazla ısınmadan kartın çipi boardla temaz etmiyor diye yukardaki ekran görntüsndeki bozulmalar oluyordu. tamire verdim yeni ekran kartımı taktılar çipimi sabitlediler bilmiyorum.

şimdi arada bir bu topicte bahsedilen hatanın aynısını alıyorum. gene gidici diye düşündm ekran kartı. ama herkeste olması enteresan.
Mesaj tarihi:
şimdi nasıl anlatsam ben 1 ay boğuştum bu zımbırtıyla. 4-5 kere format attım, ekran kartı değiştirdim falan yok düzelmedi her formatta farklı bir ekran kartı driverı kurdum yok olmadı derken Ramleri yukselttim ve dolayısıyla 64 bit işletim sistemine geciş yaptım bir daha o sorun olmadı. Fakak sorunun kesin çözümü bu deil tabi, çok fazla forum karıstırdım bununla ilgili insanlar hep değişik yollardan cozmus sorununu sabit bir olayı yok yani ya da bulamadım ben allahtan bir daha karşılaşmadım kabus gibiydi :)
Mesaj tarihi:
işletim sistemi alakalı olmadığını söyleyebilirim. 1 hafta önce xp de alıyodum aynı hatayı windiows 7 ye geçtim onda da alıyorum. fiziksel bence sorun ama jerkesin ekran kartı aynı anda mı yandı. bekleyip görelim.
Mesaj tarihi:
bende 8800gt nin ocli bir versiyonu var aynı sorunu yaşıyorum 1 sene falan eksiksiz baktım tek ama tek bir çözümü var, gpu yu underclock ediceksin benimki 675 de çalışıyor 650 ye çekince 0 problem, öbürtürlü youtube da video bile izleyemiyorum.
Mesaj tarihi:
birkaç aydır yaşadığım bi sorun ve çok çok çok sinir bozucu oluyor.

daha önce foruma da yazmıştım bi topicte.
gainward 560ti vardı 1.5 ay sonra bozulmaya başladı. gittim daha iyi fanlı asus 560ti aldım 1.5 ay sonra o da bozuldu.
geçen bir topicte yazdığım
codecleri silme -> nvidia driverlarını silme -> windowsu güvenli modda açma -> nvidia klasörlerini silme -> driver sweeper ile nvidia driverlarını silme -> ccleaner ile registry düzeltme -> device manager'da ekran kartını disable etme -> windowsu normal modda açma -> device manager'da ekran kartını enable etme -> nvidia driverlarını kurma -> codecleri yeniden yükleme
metodunu yapmıştım, düzelmişti. 1.5 ay sonra şu sıralar yine benzeri bir problem yaşamaya başladım. bunları tekrar yaptım, bir kere görüntü sürücü yanıt vermeyi kesti hatası aldım ama onun dışında oyunlar felan düzgün çalışıyor gibi.

internette çoğu sitede ısınma problemi olduğu yazıyor.
ısınma problemi olduğunu sanmıyorum. bilgisayarın en zorlandığı battlefield 3'te kesintisiz saatlerce oynayabiliyor bu alet.
öte yandan chrome'da 2-3 tane video izleyince mi ısınma problemi çıkartıyor? gülünür sadece ona.
hatta "ısınma problemi olma ihtimali" yüzünden ses kartımı söktüm, ekran kartından daha sıcaktı, "madem öyle sök gitsin" dedim. duruma etkisi olmadı. ekran kartının ısısı 1-2 derece düşmüştür belki en fazla.

daha da tuhafı, bu hata mesajı üzerine mistik yorumlar gördüm.
mesela birileri "ekran kartını başka bir ekran kartıyla değiştirceksin. düzelcek. birkaç ay sonra problem tekrar çıkınca eski kartla değiştir, gene düzelcek." diye yazmış bazı sitelerde.
sitelerde düzgün bir çözüm yolu yok. işin komiği tam olarak neyden kaynaklı olduğu da belli değil. işletim sistemi bozulmuş olabilir. ram'ler arızalı olabilir. cpu fazla ısınıyor olabilir. hatta psu güç vermiyor bile olabilir.

sorun şöyle bişi.
chrome ile video izlerken birden ekran kararıp geri geliyor, "görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti" mesajı geliyor. sonrasında media player veya flash videoları yeşil olarak gözüküyor.
oyunlarda renkler bozuluyor, texturelar bozuluyor, menülerde yeşil/pembe noktalar çıkıyor felan pc kitleniyor.
ya da bazen video izlerken de yapıyor aynı şeyi, ekrandaki menüler bozuluyor, renkler kayıyor, beyaz katman kalıyor, yeşil/pembe çizgiler felan çıkıyor, ardından pc yine kitleniyor.
pc'yi kullanırken zamana karşı yarışıyorsun gibi bir his veriyor. o yüzden çok sinir bozucu bir problem.

şu an opera'ya geçtim, flash videolar bazen kasıyor ama henüz ekran problemi çekmedim. yok eğer gene olursa gidip kartı atıp yeni amd ekran kartı alırım herhalde.
Mesaj tarihi:
Esh said:

sürücü sorunu olabilir. ekran kartı ısı sorunu olabilir. ekran kartına giden güç yetmiyor olabilir..


+1 sürücü mallığı bu çok büyük ihtimalle.




Miraul said:

benim ekran kartida yapiodu 1-2 gundur su driver olayini. dunden beride goruntulerde bozulma basladi.


sunu cekebildim en son. aynisi biosta falanda vardi.

gitti sanirim ekran karti? :(


ekran kartına güle güle de bence sen.
×
×
  • Yeni Oluştur...