Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cahillik

tinu

Öne çıkan mesajlar

tinu said:

laiklik.

benim bahsettiğim cahillik okumamışlık eğitim düzeyinden gelen bir cahillik değil bunu yazmıştım, üniversite mezunu adamda cahil olabilir, benim cahil olaran tanımladığım kesim, oylarını türkiye nin yönetim şekline ekonomiye , işsizlik ,eğitim,sağlık sorunları, demokrasi , haklar özgürlükler vb. tüm bu kavramları görmeyip sadece yaşam tarzlarına kültürlerine ve en başta laikliğe göre oy atan kişiler.

aynısını sadece bir kelime değiştirerek karşı taraftan söylemek mümkün. demek ki gayet izafi bir yaklaşımla açıklamak mümkün değilmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

10 yıl boyunca 4 seçimde aynı sonuçları görüp, sebebini hala halkın cehaletine bağlıyorsa bir insan, cidden bir cehalet sorunu var demektir.

açıkçası ben bizim halkın gizli pasif olduğuna inanıyorum topluca cahillikle alakası falan yok.

hani dün gidip oyumu falan verdimde chpye bekliyordum bunun olacağını. allahtan 2 hafta önceden yutrdışında okumak için işlemlere başladım, burada olanlar düşünsün.
Sosyal ağlarda paylaş

bu halkın cahil olup olmadıgını tartışması yersiz, bu halkın cahil oldugu bir "fact".

CHPnin teşkilatları AKP ye nazaran calısmıyor bile denilebilir, dogrudur.

Ancak, AKPnin 8.5 yılda neler yaptıgına veya neleleri yapmadıgına bakarsanız AKPye oy vermemek icin tonlarca neden bulursunuz.

Gecen referandumu bile bi düşünseniz, hemen hemen bütün partiler 2 maadde haric herseyi destekliyordu zaten. Eee o zaman onları mecliste kabul et, kalan 2 maddeyi referanduma tası. Bunu bi parti yapmıyorsa, hepsini birden referanduma götürüyorsa ortada bi terslik oldugunu anlaması cok mu zor?

Neyse bu cok uzar gider..

Halk cahil ewt..

Ama suc CHPde. Bu cahil halka derdini anlatması icin AKPye benzer bi örgütlenmeye gitmesi şart.

Bizim halkın kendi kendine Türkiyenin gerceklerini görmelerini beklemek bi kez daha gördük ki, sadece rüyadan ibaret.

Ha ikinci bir secenek daha var, CHP yine ne yapıyorsa yapmaya devam eder. Ama bundan bi 10 yıl sonra, Türk halkı, yabancı ekonomilerin kölesi haline geldikten sonra, bizim gibi insanlar taşla sopayla sokaga dökülür.

Sam said:

10 yıl boyunca 4 seçimde aynı sonuçları görüp, sebebini hala halkın cehaletine bağlıyorsa bir insan, cidden bir cehalet sorunu var demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnz said:

Öyle de değil. Türk halkı puta tapacak kadar aptal da değil.

Adamlar istikrar istiyorlar, yılların vermiş olduğu eziklik ve fakirlik duyguları var. Bu millet daha 10 sene öncesine kadar krizlerle boğuşuyordu.

Adamlar güven ortamı istiyor. Sağ-sol olaylarından bıkmış bu millet. Bu yüzden akp sazlı sözlü birlik temalı reklamlar yayınlıyor.

CHP'nin ideolojik söylemlerinden arındığını halka kanıtlaması lazım ki bu 3.5 milyon + oy bu işin o kadar zor olmadığını gösteriyor.

Millet bıkmış kürt-türk, fakir-zengin, türbanlı-laik, ordu-iktidar çatışmasından.

Ki aslında bu halkın cahil değil bizzat bilinçli bir hale girdiğinin göstergesi.

Kısaca halk artık ideoloji, değer istemiyor halk istikrar, kavgasızlık istiyor, bir nevi ihtiyacına göre yöneliyor.

Yoksa bu ülkede 21 milyon şakirt yok. o 21 milyon'un gayet rahat 15 milyonu bu sebeplerden oy veriyordur. ilk kez sağ-sol demeden (sahte bile olsa) istikrar sahibi olduğunu öne süren ve bunun reklamını iyi yapan bir iktidarla karşılaştı.

Ha ekleyeyim chp seçmeniyim.

bi siz biliyorsunuz ya, türkiyeyi gezdiniz, takip ettiniz, hepiniz sosyolog maşallah, siyaset , iktisat, gelişme desen zaten söylemeye bile gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

e öyle zaten esh, ona lafımız yok. şakşakçılar, yandaş "zenginleşenler", uyanıklar ve rüşvetçiler de bayağı fazla sayıda. Ama aradaki farkı yaratan esas güç bilinçsiz kesim. bunlara aptal cahil demek yerine onları kazanmak gerekiyor.

Bir de ufak kitlede de olsa bilinçli şekilde ölçüp biçip değerlendirmesini yapıp akp'ye oy verenler de var, ki onlar taban kitle zaten. %10'luk kesim en fazla. Şu an mhp'nin taban kitlesi sadece ayakta mesela, CHP'nin de o civarda bir kitlesi var. AKP çok daha yeni bir parti olduğu için tabanı o kadar kemikleşmedi oranı daha düşüktür.
Sosyal ağlarda paylaş

istikrar istiyor diyorsunuz da hangi istikrar, medyanın cizdigi pembe tablolardan mı bahsediyorsunuz??

hala yabancılara %3-5 reel faiz ödeyen, büyük şirketlerin hepsini yabancılara kaptırmıs, "Babacanın lafıyla", bu yüzden cari acıgı rekor kırmıs, uluslararası yatırım firmalarının "Türkiyeden artık cıkın" dedigi istikrar mı??

neyin istikrarıdır bu? 2002 secimlerinde 6 ayda işsizligi çözecegim diyen Erdoganın istikrarı mı?

90 yıllık birimkimlerin satılmasının istikrarı mı??

Avrupa ülkelerinin ve ABD nin savasla girip aldıgı petrol reservlerini, biz mecliste kanun cıkartarak veriyoruz, onun istikrarı mı yoksa?

Hangi istikrar abi, biz de görelim şunu da bi rahatlayalım bari.
Sosyal ağlarda paylaş

edit: Araya mesaj girmiş

@Red:

Sadece kömür değil, "ağamız öyle dedi", "hocaefendi akp diyor", "adamlar dindar" diye oy verenler %20-25'lik bir kesim Türkiye'de, eskiden dyp anap dsp refah arasında refah ağırlıklı paylaşılıyorlardı, şimdi %90ının falan akp kaptı.

Sadece döner ekmeğe %7 oy çıkardı genç parti yahu, daha bunun kömürü beyaz eşyası var, fetocusu var, dincisi var, ağasına yarananı var, öyle dediler yaptık diyeni var, hesap edin artık oranı.
Sosyal ağlarda paylaş

Senin oyunu kazanamamışlar ama %50 oy kazanmış o adamlar malesef akp harbiden hiç iş yapmada %50 aldı beyler kendi kendimize chp bak bişi yapmadı akp neler yaptı seçim için demeyin kimse inanmaz.

Akp baya oturdu ve bekledi saçmalamadı dümdüz durdu yaptıklarını gösterdi sustu herifler. Biz kalktık şunu bunu yapıcaz dıye cabaladık durduk he 'iktidar olmadan napabılırız ki ' diyen varsa 7 ilçede kazandık 2009da kaç tane yer bizim oldu gelişsin bütün dünyada duyursun kendını gerekirse ondan sonra akpye laf atalım biz bence şu saatten sonra katliam yapsa akp 'hakkıdır adamın bildigi var' dicektir halk.
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben sansür meselesi için vermeyecektim sırf ama pusulaya baktım baktım, gene rakip yok baraj geçebilenler arasında. hadi barajı da dert etmesem, gene rakip yok.

mithat, ben zaten akp'ye oy attım. yanlış anlaşılmış sanırım. bu sefer gönül rahatlığıyla atmadım ama.
Sosyal ağlarda paylaş

kusra bakmayın da bu seçim için akp hiçbişi yapmadı demek de bahstetiğiniz cahilliğe giriyor.

Adamlar çok temiz çok net çalıştılar. Direkt şova oynadılar. İnanılmaz laf yaptılar, hani o cahil diye hor görülen kesime uygun anlayacağı tür yaklaştılar, belediyelerde falan çok iyi çalıştılar, ufacık hizmetlerini çok büyütüp halkı etkilediler, mitinglerde falan direkt halkın anlayacağı şekilde konuştular, nerede duracaklarını zayıf noktalarını iyi bildiler (kk'nin karşısına direkt tvde çıkmaktan korktular mesela, ki iyi hamleydi akp için). AKP'nin halkla ilişkiler kısmı inanılmaz güzel çalışıyor. Reklamlar, konuşmalar, halka yakınlık, hizmetler falan 10 numaraydı.

Adamlar çarpık bacaklı dişlek 150 kiloluk kadını makyajla victorias secret modeline çevirdiler resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

E o zaman 'kazanma' mantelitesiyle bakan adamlara oy atmışsın üzgünüm. Kazanıp parayı cebe atan ekonomiyi batıran kazanıp sosyal çaba göstermeyen kazanıp batıda bızı temsil edemeyen kazanıp bizi islam ülkelerine yonelten ( ki avrupa ve arap ülkeleri arasında ki fark ortada ) kazanıp kendinden olan dışında kimseyi düşünmeyen ve kazanıp 'bizden olup iş aş ev araba olsun bizden olmayan bertaraf olur' diyen adamlara atmışsın oyunu. Kazanıp 'oyunu alamadıklarımıza da kucak acacagız' diyen adam sadece yalan soyluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sol iktidarlar kredilerini kaybettiler bence chp başta olsunda artık maaşlarımız yatacak mı yatmayacak mı kaygıları mı çekeceğiz diyenler var
karneyle mi alacağız malları artık diyen var

malesef ki dsp nin iktidarı devrettiğinde dönem ekonomik kriz olmuşken şimdi 2008 krizini aştılar öyle veya böyle . millet bunları görüpte oy verdi.

şu an sol partilere ait milletin hafızasında ne var:

ekonomik krizler
millete koyun cahil diyen burnu büyükler
Üniversite kapısında giremeyip ağlayan kızlar
baş örtülüleri fişleyen ve karşı çıkan komutanlar
ergenekonlar

bu halkın hafızasında bu gibi şeyler varken nasıl olsunda akp 50 almasın. 50 nin 20 si tayyibin karizması diğer 15 i ise kötünün iyisi mantığıyla veriyor
Sosyal ağlarda paylaş

cahil diyince cok bozuluyo bazi arkadaslar ama daha sogumamis hopa olaylari, sansur, ygs rezaleti sirf bu 3u bu adamlari siyasetten silmesi gereken olaylar.

iktidar donemi boyunca yaptiklarindan bahsetmiyorum bile. sirf su son 3 olaydan sonra hala bu adamlara oy veriliyo.

cahil cok kibar bile kaliyo kusura bakmayin.
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

E o zaman 'kazanma' mantelitesiyle bakan adamlara oy atmışsın üzgünüm. Kazanıp parayı cebe atan ekonomiyi batıran kazanıp sosyal çaba göstermeyen kazanıp batıda bızı temsil edemeyen kazanıp bizi islam ülkelerine yonelten ( ki avrupa ve arap ülkeleri arasında ki fark ortada ) kazanıp kendinden olan dışında kimseyi düşünmeyen ve kazanıp 'bizden olup iş aş ev araba olsun bizden olmayan bertaraf olur' diyen adamlara atmışsın oyunu. Kazanıp 'oyunu alamadıklarımıza da kucak acacagız' diyen adam sadece yalan soyluyor.

Rewendor said:

e öyle zaten esh, ona lafımız yok. şakşakçılar, yandaş "zenginleşenler", uyanıklar ve rüşvetçiler de bayağı fazla sayıda. Ama aradaki farkı yaratan esas güç bilinçsiz kesim. bunlara aptal cahil demek yerine onları kazanmak gerekiyor.

'kazanma' mentalitesinde olanlar kimler acaba? siz aranızda önce anlaşın bence, çünkü ben rew'e cevap vermiştim zaten. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...