teknoson Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Bunu hep merak etmiştim. Tıp okurken kadavra incelemesi yapılıyormuş sanırım. Ne kadar süre yapılıyor, nasıl yapılıyor bilgi ve deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PZero Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 son sene diye tahmin ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 yok abi son sene olacağını sanmam. saçma olur, adam daha kadavra görmeden hastanede doktor gibi çalışamaz ki. bunların son senesi full staj diye biliorum bne. muhtemelen 2. -3. sınıfta başlarlar. yukarıda yazılanlar tamamen hayal ürünüdür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 bizim okulda 1inci sınıfın ikinci dönemi kemiklerle ikinci sınıfın tamamı boyunca da kadavrayla haşır neşiriz. kadavranın tek olayı leş gibi formaldehit kokusu ya, ne bi duygusal bağ kuruyosunuz ay ölmüş bu diye, ne de çürük kokusu falan. ilginç falan değil yani göz ve burun yakıcı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 2. sınıfta sanırım, kuzenim tıp okuyordu, 2. sınıftayken anlatıyordu. Bir de kişiden kişiye değişiyor galiba çünkü o bayağı rahatsız olmuştu kadavra görmekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
teknoson Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Evet kadavrayla uğraşanın verdiği psikoloji de merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 alışmak iyidir ya bütün varandaşları sıradan geçirmek lazım bence, lisede falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mep Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 4. sınıftan itibaren hastanede takılıyorlar. 6. sınıf zaten intern oluyorlar. patoloji dersi aldıkları zaman görüyorlardır kadavra işlerini. bi de küheylan tıp okuyordu sanırım o bilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 formaldehitin solunması çok zararlı deil mi lan.kaç mg karışıyo acaba hayava Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 iyidir iyi, ciğerleri korur işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Max 2. sınıfta görürler kadavraları.. Anatomi dersinde ilk kemiklerden başlayıp sonra kaslara geçince mecbur kadavra koycaklar 1. sınıfta olmadı desen 2 en geç.. Diş hekimliğinde bile 2 sene soluttular bize o formaldehiti ne bela pis bi kokudur pencere dibinden ayrılamazdık.. Kadavrada da korkunç birşey yok ha yakından bakıp incelersen suratını, rüyana girer orası ayrı, asıl ürperten zaten taze ceset görmek... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 tecrübe de genelde haylaz hocanın kadavra parmağına ip bağlayıp (çüküne bağlayanı da biliyorum gerçi, o daha da iyi) ders sırasında bi anda oynatması ya da özellikle çürük kadavra seçip açınca içinden çıkan solucanlarla milleti bayıltması gibi şeyler var işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 capul said: Max 2. sınıfta görürler kadavraları.. Anatomi dersinde ilk kemiklerden başlayıp sonra kaslara geçince mecbur kadavra koycaklar 1. sınıfta olmadı desen 2 en geç.. ilk sinifta goruluyor anatomi labinda(kendi okulum icin en azindan). hatta zaten daha sonra bunun pratik sinavini felan oluyorlar vs. ama formaldehit kokusu harbi beterdir, bazen o kat bile formaldehit kokar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vargath Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Hehe, anılarım depreşti. Anatomi finallerinin uygulama kısmında genelde taze parça çıkartırlar. Onlar da çılgınlar gibi formol kokar, hocanın karşısında sorulara salya sümük cevap vermeye çalışırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 daha ilk dönemden görülüyo kadavralar hatta onu geçtim ftr filan okuyan insanlara bile anatomi dersinde gösteriyolar kadavraları ilk dönem bilemedin en geç 2. dönem 2. yıla kadar çoktan görüceklerini görmüş oluyolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 tıp okumuyosanız sıkmayın abi tıp okuyan kime sorsam 2. sınıf diyor ki drall da tıp okuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 arasira formalin koklamak icin gizli gizli giriyorum ben... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 şu soruyu merak edip topic açan sizce max kaç yaşındadır? sincap? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 teknoson said: Bunu hep merak etmiştim. Tıp okurken kadavra incelemesi yapılıyormuş sanırım. Ne kadar süre yapılıyor, nasıl yapılıyor bilgi ve deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? tuhaf bir merakmış. birinci sınıfta görmüştük biz anatomi dersinde. bazıları "ay ne iğrenç" demişti, bazıları kokusundan rahatsız olmuştu, bazıları da hiç etkilenmemişti. zaten doktor olcağını söyleyecek birisinin etkilenmemesi de gerekiyor. mesela gidip uzmanlık olarak cerrah seçeceksin, sonra "ay beni kan tutuyor" mu diyeceksin? böyle şeyleri düşünmeden bu işe girişmek lazım. ha bi de tabii öğrencisin, bu tip şeyleri öğrenip alışmak için de iyi bir ortam oluyor anatomi dersleri... teknoson said: Evet kadavrayla uğraşanın verdiği psikoloji de merak ediyorum. ne alaka lol. ölü işte. cansız bir cisim önündeki. bunun psikolojisini öğrenip de napacaksın? doktorlardan, günde 100 hasta bakanlar var, performans derdiyle uğraşanlar var, hastasından zılgıt yiyip dandirik müdürden azar işitme derdiyle uğraşanlar var. "kadavrayla uğraşanın verdiği psikoloji" diyorsun... :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 kadavra en iyi hasta, cunku en iyi hasat olu hastadir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 hasat zamanı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
teknoson Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Bone said: teknoson said: Bunu hep merak etmiştim. Tıp okurken kadavra incelemesi yapılıyormuş sanırım. Ne kadar süre yapılıyor, nasıl yapılıyor bilgi ve deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? tuhaf bir merakmış. birinci sınıfta görmüştük biz anatomi dersinde. bazıları "ay ne iğrenç" demişti, bazıları kokusundan rahatsız olmuştu, bazıları da hiç etkilenmemişti. zaten doktor olcağını söyleyecek birisinin etkilenmemesi de gerekiyor. mesela gidip uzmanlık olarak cerrah seçeceksin, sonra "ay beni kan tutuyor" mu diyeceksin? böyle şeyleri düşünmeden bu işe girişmek lazım. ha bi de tabii öğrencisin, bu tip şeyleri öğrenip alışmak için de iyi bir ortam oluyor anatomi dersleri... teknoson said: Evet kadavrayla uğraşanın verdiği psikoloji de merak ediyorum. ne alaka lol. ölü işte. cansız bir cisim önündeki. bunun psikolojisini öğrenip de napacaksın? doktorlardan, günde 100 hasta bakanlar var, performans derdiyle uğraşanlar var, hastasından zılgıt yiyip dandirik müdürden azar işitme derdiyle uğraşanlar var. "kadavrayla uğraşanın verdiği psikoloji" diyorsun... :/ Tuhaf bir merak değil :) sonuçta herkes bu deneyimi yaşamıyor herkes ölü organlarıyla uğraşmıyor sizi etkilemediğini yazmışsınız bundan daha büyük sorunlar olduğunu belirtmişsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 kadavranın orasına burasına bakan varmi acep tıpcılar söyleyin bakayım orasını burasınıda mıncıklıyormusunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Egede imparator lakaplı bi kadavra vardı sdffss... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Bone said: doktorlardan, günde 100 hasta bakanlar var, performans derdiyle uğraşanlar var, hastasından zılgıt yiyip dandirik müdürden azar işitme derdiyle uğraşanlar var. tıp için sağlam psikoloji gerektiren gerçek nedenler bunlar :) biz 1. ayda görmüştük kadavrayı hiç bişi olmuyor. sonra her anatomi dersinde görüyosun :P sınavında da sordukları yapıyı anlamak için kafanı kadavranın içine sokunca tümden bitiyor kadavra ve formaldehit kokusu derdi. bir de kadavra gerçekten insanlıkla bi alakası kalmamış hale geliyor öğrencilerin karşısına çıkana kadar ama otopsi veya müdahale ettiğin ölümler etkileyebiliyor insanı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar