Bone Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 döner yemeyeli baya olmuş, ülkeden uzak kalınca döner fiyatlarını unutmuşum. ben ortaokul-lisedeyken et döner ile tavuk döner fiyatları birbirine yakındı. mesela biri 1 liraysa diğeri 1.25, biri 1.5 ise diğeri 1.75 gibi. son aylarda birçok yerde döner yedim. tavuk dönerler 3.5-4.5 arasında değişiyor. et dönerler 8.5-9.5 arasında. aradaki fark ne olmuş vay be. hayır et fiyatlarının arttığını duyuyordum zaten, ithal anguslardan da bahsediliyordu kurban bayramından beridir. ancak bu kadar ciddi bir fiyat uçurumu yaşandığını yeni yeni farkettim. insanlar bu yüzden "etsiz çiğ köfte" diye bişiye (kırk yıllık bulgur köftesi) yöneldi sanırım. etsiz olunca 1-2 liraya satılıyor, ekmek arasında yiyorlar, karınları doyuyor felan. lokantaya gidip et yemeye kalksan 20-25 lira fiyatlar. biraz büyük bişi yedin mi 30-35'e fırlıyor. sanırım türkiye'deki ekonomik istikrar ve büyümeyle alakalı bişi, di mi?
pekaziz Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Hosta'da en son 5.5 et döner diye hatırlıyorum. Ama senin dediğin fiyatlar 4-5 sene öncesine ait be abi.
Slint Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Et ve tavuk döner arasındaki fiyat farkı hiç bir zaman dediğin kadar yakın olmadı.
throine Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Bone said: sanırım türkiye'deki ekonomik istikrar ve büyümeyle alakalı bişi, di mi? Evet evet sanırım öyle. Norveç ekonomisi %40 küçülmüş, ülkede istikrar kalmamış diyorlar. Ordaki fiyatlar ondan böyleymiş.
Bone Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 bu arada bazı yerlerde tavuk ve et döner fiyatlarının aynı olduğuna rastladım, artık dandik kıyma alıp onu mu kullanıyorlar, kaçak et mi kesiyorlar yoksa ithal gelen angusları bunlar mı kullanıyorlar, bilemiyorum.
reyou Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 et doner her zaman icin tavugun 2 kati kadar fln olmustur
Red Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 marmaris büfelerde falan 5 lira olması lazım sallamıyosam
Pewpew Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 ben bikere 15 liraya yemistim geçen yaz ve bok gibi yapmislardi
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Bone said: döner yemeyeli baya olmuş, ülkeden uzak kalınca döner fiyatlarını unutmuşum. ben ortaokul-lisedeyken et döner ile tavuk döner fiyatları birbirine yakındı. mesela biri 1 liraysa diğeri 1.25, biri 1.5 ise diğeri 1.75 gibi. son aylarda birçok yerde döner yedim. tavuk dönerler 3.5-4.5 arasında değişiyor. et dönerler 8.5-9.5 arasında. aradaki fark ne olmuş vay be. hayır et fiyatlarının arttığını duyuyordum zaten, ithal anguslardan da bahsediliyordu kurban bayramından beridir. ancak bu kadar ciddi bir fiyat uçurumu yaşandığını yeni yeni farkettim. insanlar bu yüzden "etsiz çiğ köfte" diye bişiye (kırk yıllık bulgur köftesi) yöneldi sanırım. etsiz olunca 1-2 liraya satılıyor, ekmek arasında yiyorlar, karınları doyuyor felan. lokantaya gidip et yemeye kalksan 20-25 lira fiyatlar. biraz büyük bişi yedin mi 30-35'e fırlıyor. sanırım türkiye'deki ekonomik istikrar ve büyümeyle alakalı bişi, di mi? BoneC sole sacma bi konuda topik acmak dense direk aklima gelen insansin ya. Bravo abi turkiyede ki et doner piyasasini arastiran bi yazi.
Red Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 istanbulda 2 lirada et döner var bide ahaha ama ne eti bilinmiyor
Masakari Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Onu bırakında aklıma şey geldi. Hani sünnet olduktan sonra derisini pilav üstü yapıp sana yedirdik geyiği varya işte o.
fizban Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 etsiz çiğ köftenin varlık sebebi ab yasalarına uyum.
Deathblade Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 o değilde 9.5'a et döner yiyeceğinize gidin iskender yiin.
nomsaR Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 izmir'in en kaliteli et döneri 6 lira. yarım ekmek tabi. sizin bu 9.5 porsiyon mu ekmek arası mı nasıl?
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Bone said: insanlar bu yüzden "etsiz çiğ köfte" diye bişiye (kırk yıllık bulgur köftesi) yöneldi sanırım. şu avrupa birliği şeysinden yasak sanırım. etlisini satmak yani.
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 9,5 liraya nerde et döner yiyiyorsunuz lan? Dönerin pahalılığı değil sizin kazıklanmanızla ilgili bi durum o.
nomsaR Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 ahmedinejad said: Bone said: insanlar bu yüzden "etsiz çiğ köfte" diye bişiye (kırk yıllık bulgur köftesi) yöneldi sanırım. şu avrupa birliği şeysinden yasak sanırım. etlisini satmak yani. olm çoğu kebapçıda var etli çiğ köfte el altında mı satıyo onlar?
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 etli olduğuna emin misin? denetimler sıkı olmadığındandır belki, ama bu çiğ köftecilerin nerdeyse hepsi bulgurdan satıyor. bakmak lazım ona bi du
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 yoo etli cig kofte de satiliyo gayet kebabcilarin hepsinde ayrica etli cig kofte satan yer de war
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Dışarıda yemeyin yanlız etli çiğköfte Tanıdık bildik biri varsa olur da, diğeri çok sakat.
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 ette çabuk bakteri ürediğinden ticari satışlarda et konması yasakmış diye okudum bir kaç yerden. tek bir yer sadece belli oranı aşması yasak denmiş. bir düzenleme var yani. said: Yasal mevzuata göre çiğ köftede et bulunması yasaktır. Yani piyasada görmüş olduğunuz, yasal olarak faaliyette bulunan çiğ köftecilerde etsiz çiğ köfte satışı yapılmaktadır. Her ne şekilde olursa olsun etli çiğ köfte üretimi yapmak, satışa sunmak mümkün değildir. Etsiz üretilen çiğ köftenin muhafazası, nakliyesi ve satışı çok daha sağlıklı olup, tüketiciler için de güven verici bir unsuru bulunmaktadır.
Masteis Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 eğer bahsedilen dürüm ise, 9.5 tl mükemmel kazıkmış. şu an çeşme gibi yemek konusunda aşırı pahalı olan bi yerde bile döneri 5tl ye yiyorum. et döner istiyorsan git baydönere 14 tl'ye duble iskender ye. doymamak imkansız. ayrietten bu fiyatlar da normal. tavuk dönerlerin 1-1.5tl olduğu zamanlarda asgari ücret 400-500tl arasındaydı. asgari şuan nerdeyse 800 tl.
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Kebapçılarda etli çiğköfte var çünkü onlarda et her daim bulunuyor belli periyotlarda etli çiğköfte yapıyorlar. 2 saat falan dışarda bekleyince bozuluyor öyle bir şey var. Bu yüzden komagene falan etsiz çiğ köfte satıyor. Aslında yasak değil ama adamlar 2 saat satış süresi icin et almıyorlar. Muhafaza etme şansları yok taze et almak zorundalar mı öyle bişey ee öyle oluncada çiğ köftenin fiyatı 7-8 lirayı bulur kimse almaz. Ayrıca hakikaten et döneri çok uzun zamandır yiyemiyorum. Cidden pahalı bir şey. Gelik'te 10 lira olmuş ki muhteşem et döneri =)
Öne çıkan mesajlar