LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Nerde hata yaptığını buldum Microsoft'un! Apple'ın MACOS ve iOS ile yaptığı şeyi yapmaya çalışıyorlar sonuçta, mobil cihazlar ile desktop'lar birbiriyle iç içe çalışıyor. MACOS'ta iOS programlarını açabildiğin, kullanabildiğin bir pencere/layout çıkıyor. Microsoft'un problemi Desktop + app değil app + desktop yapmaya kasması. Yani desktop'u metro'nun içine saklıyor. Halbuki tam tersini yapması gerekiyor, aptallıkları burda. Yani yine boot edeceksin desktop'a, bir tuşla metro app'lere ulaşacaksın, istersen de Metro UI'yi kullanacaksın falan. Bütün tabletlerde metro kullanacak direk. Bence sorun burda. Desktop user'ı aptal mobile interface'e zorlamaya kasıyorlar şuan. Windows 9'da yerdi bu taktik ama daha henüz desktop PC'ler piyasadan kalkmadan, tabletler yeterince domine etmeden bu UI'yi zorlamaları anlamsız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 yani, benim icin en onemli sey tahminen cogu kullanici gibi, browserimin acik oldugu ortam ana kullanim alanim..metro olayi baya eglenceli, boyle butun feedlerin, infolarin ufak kolay programlarin (teamspeak mumle vb, masaustunde yer isgal eden gereksiz ama gerekli 3rd party programlar) gayet oturuyor metro ui ye (mantikta). Ama browseri metroda kullaninca biraz dosya bazli islem yaparken siciyor is..cunku diyorum ya bi resim save edip paylasana kadar canin cikiyor..illa desktopta ki browserda YENIDEN acman gerekiyor..(cunku charms--> sharedeki seceneklerin kisitli.) bakim biraz daha zorlayacagim metroUI yi ana sayfam olarak tutup desktopu 2cil kullanimda tutmaya. aksi halde metro UI hos tatli screensaver tadinda durur iste, apple in dashboardu gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 LathspeLL said: Microsoft'un problemi Desktop + app değil app + desktop yapmaya kasması. Yani desktop'u metro'nun içine saklıyor. Halbuki tam tersini yapması gerekiyor. katiliyorum..bir baska degisle, desktop kavrami ve eski butun windowsu koca tek bir tane "app" klasmanina indirmis olmasi...goruntude. yani metroUI/Desktop kavramlarini %85/%15 gibi ongormus hayalinde sanki..tam tersi olsa bu sefer istedigi app pazarini yaratamaz falan hadi bi laf bulunur... eee bari %50-50 yap be Msoft..yani cidden bari desktopa dustugumde sag klikle acilan pencere, genel grafik UIsine bi el at makyaj olsun, hadi o olmadi, bari Metro UI ye koydugum programlarin Iconlarini customize edebilim..ki siritmasinlar. yani dengesiz sekilde metroUIye abanmislar biraz..zaman icinde baya toplar ama orasi kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 çift ekran olunca metro çok güzel oluo o bakımdan ufak tefek glitch desek olur sorunlar var mouseover menülerde ama onun dışında tek ekranda gerekmediği zamanlarda bile bir şekilde metro uiyi kullanmak zorunda kalıoruz. Yeni performance detayları hoşuma gitti onun dışında uyum sorunu görmedim pek gayet hızlıda çalıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 eheh bak 2ci ekran guzel is, metro takilsin orda feed versin, orda hep acik duran eszamanli baglantili, modern live menu gibi dursun. bu super. ama tek ekran pc icin, bilemedim...direnecegim bakalim, simdilik metroUI browserda yasiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2012/05/21/enhancing-windows-8-for-multiple-monitors.aspx Soyle bir yazi var zaten adamlar cift ekran destegine daha once hic bir surumde vermedigi kadar destek vermisler win 7de bile yoktu task bar destegi prgramla halledioduk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 eheh..o zaman ocak 2013de fiyata %200-300 zamli hale cektiklerinde retail box icinden, slave olarak kullanilacak wifi 7inch touchscreen lcd versinler..olmasi gerektigi gibi kullanir herkez..cin mi hindistan mi bilmiyorum, ama su fiyatlara olmaz degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Metro UI değil, Modern UI =) Onu ben sadece Evernote, Mail, Calendar, Messaging gibi şeyler için kullanıyorum. Normalde masaüstündeyim. Start8'in çok katkısı oluyor masaüstü tabanllı kullanıma tabii. Bu arada alışınca kullanmaya, özellikle kısayollara, bu app+desktop yapısı çok aklıselim gelmeye başlıyor. Ağustos'un başından beri tek sistem olarak kullandığımı da söylemem gerek tabii bu noktada. Başta aynı eleştirileri bende getiriyordum ama bu masaüstü metaforuna alışında iyi yanlarını görmeye başlıyorsunuz. Benim anlatmam pek bir anlam ifade etmez ama, yepyeni bir bakış açısı olduğu için kendiniz keşfetmelisiniz. Tek dediğim bir haftada bırakmayın, deneyim biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 iPad'e app yapsınlar kullanalım 2. monitör olarak! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Bu arada en gerekli şeyi becerdim sonunda. US Windows Store kullanabiliyorum =) Gelsin Netflix, gelsin Hulu şimdi Modern UI'de =) Nasıl yaptın derseniz: Win+W Region ve enter Çıkan yerde herşeyi US yapın. Format, location ve locale. Sonra Adminstrative bölümünde Copy Settings ile her yere işletin bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 yok yani su urunu isteseler daha da ucuza yapip ustune simdiki Win8 retailbox fiyati ekleyip hatta biraz daha ekleyip satarlar Ocakta, yani nedir yansanayide bile var, o zaman poweruserda mutlu, lightuserda mutlu, tabletcide mutlu, ekosisteminde mutlu. poweruserin zaten 2 monitoru olabilir evet, o userin calisma masasi hakkini aliyor ama modern UI, onun yeri o zaman 3cu ekran olacak. gief freebie plx edit. metro --> modern xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Gerge, sey sorim peki, uzun suredir kullaniyorsun cunku: Desktop ortami, Modern Start ortamina harcadigin sureyi nasil bolustururdun kafadan atsan? "%40 orda %60 burda zamanim geciyor" gibi hani? edit: birde hangi tarafta browseri kullaniyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SNA1L Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 uygulama olan chrome saçmalıyor bazen indirdiğim herangi bi exe dosyasını direk çalıştıramıyorum.bilgisayarımdan indirilenler klasörüne girip ordan çalıştırıyorum.bazende donuyor fln.3-5 saatlik kullanımda bunlar oldu bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 protip: indiriyor, klikliyorsun aciliyor gibi gozukup duruyor..ama acilmadi saniyorsun...desktopa bak orada acmis oluyor genelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 mono said: Gerge, sey sorim peki, uzun suredir kullaniyorsun cunku: Desktop ortami, Modern Start ortamina harcadigin sureyi nasil bolustururdun kafadan atsan? "%40 orda %60 burda zamanim geciyor" gibi hani? edit: birde hangi tarafta browseri kullaniyorsun? İki taraftada Chrome kullanıyorum. %70 sırf desktop, %20 filan split screen, kalanını da Modern UI yapıyorumdur ama Hulu, Netflix gibi şeylerin çıkmasıyla %10 Modern UI %30-40'lara yaklaşır sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 install ederken şu ortadaki creating media seçeneği niye çıkmıyor bende? sadece 1. ve 3. var http://www.winsupersite.com/content/content/144648/install-how.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 media center packi yüklüyorum ne getiricek şimdi bu? istore'un windows şeklimi film falan alabilceğimiz, para saçabilceğimniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 media center şaka gibi. bilgisayarda ki bütün mediayı görüyosun. onun dışında netflix falan yoksa hiç bir işe yaramıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 bu arada messaging düzgün kullanabilen var mı? ben facebooktan vs gelen mesajları görebiliyorum ama yanıtlayamıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 işletim sistemiyle aşk yaşıyorum koca gündür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Bu klasik başlat menüsü istiyorum ama ek program kullanmadan. Start8 i kullanıyorum ama bunun normal yolu yok mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Şuan için yok sanırım. Ya bu pcyi kilitledikten 1dk sonra ekran kapanıyor enerji ayarindan kanımca ama bulamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 flash'a simdiden gecmis olsun. apple'dan sonra ms'de metro-app'lerde flash'ı saf dışı bırakmış.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2012 gadget'lar da çalışmıyor, multimeter kullanıyordum ama o da patladı. bu rezil os'de multimeter işini görecek bir çöp var mı yoksa angry birds'le filan mı yetinicez app şaklabanlığı niyetine? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Ekim 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2012 GERGE said: Bir key daha aldım. Boot Camp ile Mid 2012 Air'a kurmaya çalışacağım. gerge sonuç nasıl oldu? botcamp üzerinde win 7 yüklü bende baya iyi çalışıyo şuan. eğer 8 sağlamsa geçeyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar