Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nüfus planlama (Malatyaya +10k)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
"beyler görüyorsunuz, 2 yıl içinde şu 10bin eksiğimizi giderdik mi bu iş tamam"

"bak bayanların ellerini görüyorum" => burada kameranın kalabalığa dönmesini ve spartacus arena tribünleri gibi bir sahneyle karşılaşmayı bekledim bi an nieyse
Mesaj tarihi:
xaty said:

http://www.youtube.com/watch?v=M2yquNe7LS0

Yorum yapamıyorum bazen

ak troll ekibi.

http://i.imgur.com/4IonZ.jpg

"bayanların ellerini görüyorum. ooo, ahmet beyler de buradaymış. efendim mehmet bey ordan samanyolu diyor, sıradaki şarkı tüm sevenlere gelsin."

piyanist şantör...
Mesaj tarihi:
eski kabilelerde varmış bu. kabilenin lideri kadınlara belli bir sürede belli sayıda çocuk doğurma zorunluluğu getirirmiş. düşman kabilelere karşı daha güçlü olmak için. tabi nerde çokluk orda bokluk sonra hepsi silinmiş tarihten.
Mesaj tarihi:

istatistik süper bişi.

%bukadar büyümüş, bu kadar küçülmüş..

harika.

"plan yaptık!! 3 çocuk!!!"

bu da iyi. plan da iyidir.

abi şunun altını defalarca çizebilirim. ben kendimi hiçbir zaman türk düşünce çizgisinde görmedim.
neden farklı bir düşünce çizgisindeyim?
bilemiyorum.

adam diyor ki. nüfus düşüyor bilmem ne.. ne lazım? çocuk lazım..
bre sevgili yetkililer. biriniz çıkın, çocuk ölüm oranları bizim ile aynı ekonomik durumda olan ülkelerden neden yüksek? neden kötü durumdayız onu sorgulayın.

e halk da bi garip. bana dese "çocuk yap!" ben derim "sen devlet olarak ölüm oranlarına bi bak, sonra konuşuruz 5sene sonra"

alın 5yaş altı çocuk ölüm oranları.. ve ilginç bir şekilde 2010-2011 dataları geldiğinde hafif bi yukarı çıkış göreceksiniz bu arada.

halkın ve yöneticilerin düşünce yapısını bir türlü çözemiyorum.
"sorunu görmezden gel ve hayal dünyasında yaşa." tarzı bişiler olsa gerek. keza benim gibi vasat bi adamın bile düşünebileceği şeyler ile uğraşıyoruz.

unutmadan, avrupa çocuk ölümleri/sebepleri ve nasıl engelleneceği üzerine 1740'larda kafa patlatmaya başladı. isveç ile başlamış olmaları lazım hatta. çok çocuk yapalımdan önce "elimizdekileri koruyalım yahu" demeyi düşündükleri tarih yani.

270sene öncesi.

• Yeni Oluştur...