Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gece uyurken zorlanmak

Bone

Öne çıkan mesajlar

Yattığında ve uykun gelmediğinde şunu düşün:

"Şu anda tamamen manuel olarak nefes alıyorsun"

veya tam o anda dilinin ağzının içinde hareket etmediğini farketmen de işe yarayabilir.

Tabii bilinçli olarak yutkunmaya da başlıycaksın bi süre sonra.

Kalp atışlarını saymayı da deneyebilirsin ama pek işe yarıycağını sanmıyorum.

Ha, bu arada:
Vücudunda en az iki nokta kaşınıyo ve bunun yeni farkına varıyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece uykulu hissettiğinizde yatağa gidin ve yatakta rutin bir rahatlama periodunuz olsun (örneğin öncesinde ılık bir duş almak gibi).

Uyumanız için gereken rahat bir ortam oluşturun (ışık, ısı, gürültü gibi faktörler).

Yatağı sadece uyku için kullanın. Yemek yemek, televizyon izlemek, kitap okumak gibi aktiviteleri yatakta yapmayın.

Düzenli bir uyanma şeması oluşturun.
uykusitesi
Sosyal ağlarda paylaş

aynı sorunu ben de yaşıyorum. başımı yastığa vurur vurmaz uykuya dalana kadarki zamanı öldürmek için türlü türlü senaryolar üretiyorum kafamda ve tamamen istem dışı oluyor. yaşadığım olayları tekrar hayal edip "şöyle deseydim nolurdu?, şöyle yapsaydım ne olurdu?" şeklinde olayların nasıl sonuç alacağını kurguluyorum. yaptığım yanlışlıklar ya da pişmanlıklardan dolayı değil. her hangi bir olay yani, yaşadığım spesifik bir şey değil. ve hani 3. kişi tarafından "hmm böyle olurdu, şöyle olurdu" diye de değil, birebir sanki gerçekten konuşuyormuşum gibi hayal ediyorum, karşımdaki kişinin konuşmalarına kadar her şeyi kurguluyorum. saatler geçtiğinde de kendimi 'yeter!' diyip durdurmaya çalışıyorum, bi 5-10 dakika hiç bir şey düşünmeden bekliyorum. ardından gene kafamda türlü türlü senaryolar dönüyor. uykuya dalana kadar ızdırap çekiyorum resmen. ve sırf bu yüzden günde 3-5 saat arası uyuyabiliyorum.
şu son 2 senede aklımı yitirdim sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:

Mum_Chamber said:

gun icinde fiziksel olarak yorulmamak uykusuzlugun ilk sebeplerinden. gunde 1 saat kosarsaniz gece misiiil misil uyursunuz

günde 15km koşuyorum gece hiçbi şekilde uyuyamıyorum. sabahın ilk ışıklarında anca.

kac saat uyuyorsun peki? 6 saatten fazla uyuyorsan uykusuzluk degil senin sorunun, gun ritmini bozmussun. ikisi farkli dertler. gun ritmini bozduysan her sabah 6:30'da kalkmaya basla bakalim, gorelim sabahin ilk isiklarina kadar oturabiliyor musun.
Sosyal ağlarda paylaş

2-3 günde bir uyuyan birisi olarak derdini gayet iyi anlamaktayım. İlaç dışında düzetmek için her boku denedim. Banamısın demedi. Uykusuzluktan beyin şalterleri kapatana kadar uyuyamıyorum. Göz kapaklarım birbirine yapışacak kadar ağırlaşmasına rağmen gene uyuyamıyorum. Artık son çare doktora neyin gidicem, oda basıcak uyku ilacını anti depresan neyin. Pehh
Sosyal ağlarda paylaş

Maydonoz,nane,elma,muz,süt,yoğurt gibi besinler uykusuzluğa iyi gelir. Uykumuz gelmediğinde genellikle aklımıza düşünceler gelir birşey düşünmemeye özen gösterin.Düzenli olarak spor yapabilirsiniz.Yada uykuzun gelmediği gece kalkıp iş yapabilirsiniz :) vücut yorulur uykunuz gelebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...