Merter Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Eh.. Komik bir başlık ama aslında trajikomik... İşte şu belgeleri size sunuyorum. Osmanlının son yıllarında Amerikada bir kasabada orman yangını çıkmış... Halkın tüm zararı Osmanlı kasasından karşılanmış İrlanda'da köy yanmış... Masraf yine Osmanlıdan Amerikada bir köyü su basmış.. Masraf yine Osmanlıdan... Ehehe.... Şimdi siz kalkın deyinki "Hoşgörü"... Buyrun size hoşgörü ? Vaktinde kim kimin eline bakıyormuş tüm dünya görsün
Gimli Mesaj tarihi: Eylül 3, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2004 Ahah bunların kaynağını verebilir misin?[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti
Pyro Mesaj tarihi: Eylül 3, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2004 bunu starda bı program vardı adını tam hatırlayamadımda orda yayınlandı. ayasofya da bunlar belgelerıyle kanıtlanıyordu hatta t$k msjları fln her$eyı ıle bırlıkte.[signature][hline]|êvêrythìñg thãt hãs ã bêgìñìñg has ãn êñd| Bonecrusher, 30 Ağustos 2004 03:13 tarihinde frp oynarken demiş ki: abi gobline espri yapsam ben, gülmekten yerlerde yatsa, o sırada vursam?
eldar Mesaj tarihi: Eylül 3, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2004 sanki 19. yy.'ın sonlarından itibaren devletin özellikle maliyenin kontrölü bizdeymiş gibi değerlendirmemek gerekir.
lancelotdulac Mesaj tarihi: Eylül 3, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2004 Ne kadar yardımsever devletmiş bu Osmanlı.Neden çöktükleri belli oluyor eğer bu dediklerin doğruysa.[signature][hline]My Honour is My Life
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 3, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2004 osmanli ne olursa olsun batacakti.. ama bole sacmasapan seylere para harcamak daha hizli batirdi tabii :) ulkeler dogar ve batar. butun supergucler bi sure sonra sittirip gider. makedonya,roma,bizans,osmanli,ingiltere,sscb... tabii gittikce superguclerin yasama omru yukseliyor cunku iletisim teknolojisi cok ilerledi ve buyuk alanlarin kontrolu cok kolaylasti, ama amerikalilarin da bi sure sonra "bir zamanlar amerika vardi" topigi acacagi zaman gelecektir :) (diye dusunuyorum yani :))[signature][hline]Sade bir forum için imzalara hayır!
Napoleon Mesaj tarihi: Eylül 3, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2004 Konu ile alakalı bir olayı hatırlatmalı: 1847'de İrlanda'da "Patates Vebası" adı ile de bilinen bir olay yaşandı. Biz Türkler için ekmek ne ise İrlandalılar için de patates odur. O tarihte İrlanda'daki patates tarlalarından tarihin gördüğü en düşük verim alındı. Oldukça büyük bir kıtlık tüm İrlanda'yı kasıp kavurdu. O sırada İrlanda Büyük Britanya'ya bağlı idi ve İngiliz yöneticiler bu olayı İralnda'daki milliyetçi akımları ezmek için kullanmaya karar verdiler ve İrlanda'ya yiyecek ithalini yasaklayıp İrlandalıları açlığa terk ettiler. İşte bu sırada Osmanlı Devleti'nin başında bulunan Padişah Abdülmecid 4 adet erzak gemisini patates ve temel yiyecek maddeleri ile doldurup İrlanda'ya yardıma gönderdi. 1847'deki bu olayda İrlanda'ya tüm dünyadan tek yardım Osmanlı Devleti'nden geldi. Bu olayın anısına İrlandalılar bağımsızklıklarını kazandıktan sonra başkentlerine Sultan Abdülmecid ve Türk halkına teşekkürlerini dile getirdikleri bir anıt diktiler.[signature][hline]Şüphenin olduğu yerde özgürlük vardır. Yalnızca cahiller kazanmak için savaşırlar, bilge olanlar savaşmadan kazanırlar.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Eylül 4, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2004 çok ilginçmiş peki o anıt hala duruyomu yada anıtın fotoları fln varmı,ilk defa duyuyorum.[signature][hline]dandirk bi playlisitim bir iki dostum biraz umudum bide uykum var bide üzerine aşık oldum, buyur burdan yak [Bu mesaj DoGMeaT tarafından 04 Eylül 2004 07:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Merter Mesaj tarihi: Eylül 4, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 4, 2004 Evet... Hala duruyor.. Aynı zamanda sitenin tam adresini hatırlamasamda Başbakanlık Tarihi Arşivlerinde olacaktı. Bende bazı anlaşmaların fotoğrafları var orjinallerinin. Ayrıca bizim Devlet arşivlerine girme yetkimizde var. Bunun içinde başvurabilirsiniz fakat araştırma konusu göstermelisiniz
_Insomnia_ Mesaj tarihi: Eylül 4, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2004 ne fark ederki.ben osmanlı dan geldıgım için ovunecek bise bulamıyorum.gercı benım icin turk olmak ya da olmamak da onemli deil ama osmanlı da en cok ezilen etnik grubun turkler oldugunu da belirtmek isterim.halkın cogu sefalet icindeyken saray esrafı yesın icsin, elaleme dedigin gibi yardım etsin istersen.kime ne yarar?[signature][hline]kofte+piyaz
EagleEye Mesaj tarihi: Eylül 4, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2004 o dönemlerde sefalet içinde olmayan halk varmıydı? belkide o sıralar en az sefalet içindeki halk anadoludaki halktır[signature][hline]Konya Rock Platformu
Ravenloft Mesaj tarihi: Eylül 5, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2004 insamnia sunuda dikkat et o zamanlar en bolluk icinde yasiyan halk Osmanli yani turk halkiydi. istersen biraz tarig arastirmalalari yaopta 1400-1750 yillari arasi Avrupada insalarin nasil sefalet icinde yasadiklarini gor. Ve bir seydaga osmanlinin saraydaki luks harcamalarini diyorsunuzya bu her ulkede varmis o zamanlar. Avrupada tum saraylar en az osmanli kadar insanlar luks icinde yasiyorlarmis. osmanlinin hatasi avrupa ulkeleri kendilerini 1700 lerden sonra cok hizli gelistirmeye ve modern lesmeye baslamislar osmanlida buna ayak uyduramamis mesela fransadaki halk devlet icin deil devlet halk icin vardir gorusu ile avrupadaki kont larin saraylarina filan el konarak halk in gucelenmesi saglanmis ulkelerin kontrolleri dolayli yoldan halkka gecmistir bir kral i beyenmiyosalar ulkenin basina memnun olduklari kumutani bile gecirirlermis. osmanliyla ovunecek bir yanim yok yazmissin da her turk osmanliyla ovunmesi gerekir. herkez son 150 yilina bakiyor osmanlinin kotu olan ama iyi olan dunyadaki tum her seyin en iyi osmanlida oldugu 1400-1750 yillari arasina ne demeli.
Merter Mesaj tarihi: Eylül 5, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 5, 2004 "Ne mutlu Türküm diyene" sözünü gururla taşıyamayanlar için söyleyecek sözüm yoktur. Türk olmaktar gurur duyuyorum. Belkide tarihi en şanlı en yüce halklardan birinden gelmektende gurur duyuyorum. Amerika için şunu söylüyorum... 200 yıllık tarihleriyle onlar sadece Osmanlı'nın 750 yıllık tarihiyle yarışamazlar. Fakat Türk tarihi sadece Osmanlıdan ibaret değildir. Türk devletlerinin ve Türk ulusunun genel bir tarih akışını çıkarırsak emin olun 1000 yıldan daha uzun bir tarih çıkar.. Hatta Türk ulusunun tarihi karanlık çağların gerisine kadar dayatılabilir. Türk olmaktan tekrar tekrar gurur duyuyorum ve atalarımın kanıyla yaşıyor onların tarihinden ve şanından güç alıyorum... Size pek yakın tanıdığım ve en saygı duyduğum insanlardan biri olan Latif Öztürk'ün sözüyle güle güle diyorum... "Her millet mutlaka bir gün altın çağını yaşayacaktır"
Merter Mesaj tarihi: Eylül 5, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 5, 2004 said: Jadelith, 03 Eylül 2004 15:26 tarihinde demiş ki: osmanli ne olursa olsun batacakti.. ama bole sacmasapan seylere para harcamak daha hizli batirdi tabii :) Jadelith ben buna saçma sapan harcamalar demiyorum. Ben buna şahsen şanlı atalarımızın , dinimizin ve ulusumuzun hoşgörüsü ve yardımseverliği diyorum. Hepimiz biliyoruz ki Türk devletleri tarih boyunca savaştıkları devletlere dahi yardım yapmışlardır... Bknz : Çanakkale Savaşı.. Osmanlı ordusu çanakkalede siperlerin arasındaki uzaklığın neredeyse 30 metre olduğu bir savaşta ateş kes verildiğinde İngiliz askerlerine su götürdüler.. İngilizlerde Türklere yiyecek verdi.. Çanakkale savaşındaki en insancıl savaş İngilizlerle olanlardır.. Sabah savaşan iki cephe güneş battıktan sonra birbirlerine ikramda bulunurlardı. Kanıtlarıda bulunmaktadır (Bknz : Kitap > Gelibolu) Unutmayalımki bir Türk olarak onur bizim için herşeyden değerlidir...
Natural Mesaj tarihi: Eylül 5, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2004 *!kemik atar* kuçu kuçuu[signature][hline]Bu mesajdaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. BabacumMostors, 31 Ağustos 2004 15:32 tarihinde demiş ki: Kuku peşinden koşmayın ideallerinizin peşindne koşun (not: kuku bir ideal deildir)
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 5, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2004 said: Merter, 05 Eylül 2004 19:42 tarihinde demiş ki: Jadelith ben buna saçma sapan harcamalar demiyorum. Ben buna şahsen şanlı atalarımızın , dinimizin ve ulusumuzun hoşgörüsü ve yardımseverliği diyorum. ben diyorum. sen devletsin, ve de ole sadece insanlik icin yardim yapamazsin. cunku o parayi copte bulmuyorsun, o parayi senin insanlarin sana vergi olarak oduyor. tabii eger irlandaya yardim etmek politik acidan ulkenin yararinaysa, yaparsin. ama degilse, kendi insanina o para cok lazimken (hatta degilken bile) sen gidip baska ulkenin insanina yardim edersen, devlet degil insan olursun. ama devletin ole "insani" davranma gibi bi hakki yoktur. ulkenin cikari neyse onu yapmalidir devlet. devletin amaci kendine vergi odeyen insanlarinin iyiligini dusunmektir, baska hicbir sey degil. ayrica din ulus ata vatan millet sakarya gibi bir anlam ifade etmeyen seyler deme. said: Hepimiz biliyoruz ki Türk devletleri tarih boyunca savaştıkları devletlere dahi yardım yapmışlardır... Bknz : Çanakkale Savaşı.. Osmanlı ordusu çanakkalede siperlerin arasındaki uzaklığın neredeyse 30 metre olduğu bir savaşta ateş kes verildiğinde İngiliz askerlerine su götürdüler.. İngilizlerde Türklere yiyecek verdi.. Çanakkale savaşındaki en insancıl savaş İngilizlerle olanlardır.. Sabah savaşan iki cephe güneş battıktan sonra birbirlerine ikramda bulunurlardı. Kanıtlarıda bulunmaktadır (Bknz : Kitap > Gelibolu) burada birbirine yardim edenler INSANLARDIR, devlet degildir. devlet emir vermemistir gidin ingilizlere yardim edin diye. insansan, yaparsin tabii. ben illa da yardim etmeyin demiyorum, ama devletin yardim etmesi ile insanin yardim etmesi arasinda daglar kadar fark var. said: Unutmayalımki bir Türk olarak onur bizim için herşeyden değerlidir... bir anlam ifade etmeyen populist laflarda bulunmayalim lutfen.[signature][hline]Sade bir forum için imzalara hayır!
elm Mesaj tarihi: Eylül 6, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2004 Jadelith saçma sapan konuşma eğer bi devlet sadece çıkarlarına yarayan işleri yaparsa sonrada gelir burda türkler neden sevilmiyor dersiniz.Türkiye zamanında neden bir çok yardım olayında yer aldı ( Bosna Hersek gibi ) .Eğer herşey çıkar içinse o zaman para için kendimize de satalım amerika para versin iraka girelim para versin diğer dediklerini yapalım.
Natural Mesaj tarihi: Eylül 6, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2004 satioruz zaten.[signature][hline]Bu mesajdaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. BabacumMostors, 31 Ağustos 2004 15:32 tarihinde demiş ki: Kuku peşinden koşmayın ideallerinizin peşindne koşun (not: kuku bir ideal deildir)
OneWayStreet Mesaj tarihi: Eylül 6, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2004 ehh osmanli bunlari yaptigi için büyüktü
_Insomnia_ Mesaj tarihi: Eylül 6, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2004 osmanlı halkının ne kadarı turktur merak ediyorum.tuccarlar gayri muslımlerken, padisahlar yabancı carıyelerın cocuklarıyken ve sadece tarımla ugrasan toplumun en altını olusturan halk turklerken.nsl refah içinde yasanabiliniyor. not:kafatascılar içinde sunu soylemek isterim.eger avusturya da ,japonyada ya da mozambikte dogmus olsalardı gene kendilerini ustun goreceklermıydı.cunku ben once insanım benim için hepsi bir[signature][hline]kofte+piyaz
Merter Mesaj tarihi: Eylül 6, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 6, 2004 Insomnia lafın doğrudur... Fakat Türk'ün gerçekten Türkten başka dostu yoktur.. Türk milletinin ne kadar yüce olduğunu herkesle dost olmasına rağmen herkesin ona düşman olmasından anlayınız...
_Insomnia_ Mesaj tarihi: Eylül 6, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2004 sence niye dusmandır.ayrıca dusman olan devletlerdir halklar deildir.halklardan da dusman olan gruplar wardır o ayrı.faşist her yerde faşisttir.dusmanlıklarına gelince osmanlıyla 3 kıtada onlarca devletin topragını alırsan halkı da biraz senden tiksinir.bu kadar basit[signature][hline]kofte+piyaz
Merter Mesaj tarihi: Eylül 6, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 6, 2004 Türk devletleri her zaman en verimli topraklarda yer almıştır. Topraklarımızın şu anki zenginliği diğer devletlerin iştahını kabarta dursun topraklarımız parsel parsel satılıyor.
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 7, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2004 Avrupa da bi aralar çıkan kıtlık ve kuraklığın düzeltilmesine de yardım etti diye biliyorum ben...[signature][hline]tuana...
_Insomnia_ Mesaj tarihi: Eylül 8, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2004 tabi tabi.dunyayı kurtardıgımızdandır belki butun bunlar[signature][hline]kofte+piyaz
Öne çıkan mesajlar