SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Sen üstüne alınma abi mühendis lafını, endüstrici değil misin sen kikikikikiki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 3 dili adam gibi konuşan biri, hiç kusura bakmasın en az 1500le iş bulur bu ülkede. Tabii Türkçe hariç olarak. Birde az da olsa iş becerisi olacak tabii. Ha birde vat iz yor neym may neym iz xxx derecesinde bilipte dil biliyorum derse adam Battle Star Galactica derim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 bir dili iyi öğrenmek için gereken yatırım nedir sizce? okulda öğrenmediğinizi varsayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 goldbären said: bir dili iyi öğrenmek için gereken yatırım nedir sizce? okulda öğrenmediğinizi varsayalım. okulda öğrenmediyse çok zor. O dönemden başlayıp sonrasında da aktif kullanmak çok önemli. Yoksa ne kadar iyi öğrenirsen öğren zamanla köreliyor. İlkokul sonrası 8 sene boyunca tüm derslerimi almanca görerek eğitim aldım ben, artık rüyalarımı almanca görüyodum arada, ona rağmen arada 6-7 sene konuşmayınca çok gerilemiş dilim. Allahtan baştan bi kere öğrendiydik de tekrar hatırlaması falan kolay oluyor. İng.'de o civarlarda başladı, ama özellikle üni.de sürekli kullanmak gerekince, üstüne bi de yabancı dizisiydi oyunuydu derken üni dışında da günlük hayata entegre olunca (arada ing. kitaplar falan da okuyunca) öyle şimdi iyi oldu. 20-25 yaşında adam gidip 5 sene yurtdışında yaşamadığı sürece (ki o zaman bile gramer falan eksik kalır) ne yaparsa yapsın öyle çok iyi sıfırdan yabancı dil öğrenemez bana göre. "İdare edecek kadar" öğrenir, az buz konuşur falan da "hakkını verir" derecede öğrenemez. Anca başka bir-iki yabancı dil biliyordur yatkınlık olur, o zaman yenisini öğrenmesi rahatlar. İlk olarak önce ders ya da kursla falan sağlamca temeli almak, ondan sonra da sürekli olarak kullanılacak bir ortamda yıllarca kalmak (üni. bu iş için ideal ortam), mümkünse uzun dönemli yurtdışı seyahatleri (work&travel vs) yapmak, bunun dışında da iyi kullanımı geliştirmek için mutlaka kitap falan okuyarak hem kelime hem kalıp kullanımlarına aşinalık kazanmak şart bana göre. Tabii bunları genç yaşta yapmak lazım. Yoksa 23-25 yaşından sonra çok daha zorlayıcı ve etkisiz olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 tercumanlara olan saygim bir kez daha artti hani anadilim gibi okuyup yazarim ingilziceyi, arkadas tez tercumesinde yardim istedi ok yapariz dedik, ingilziceden turkceye coook rahat ceviriyorum cunki, ben nerden biliyim turkce gibi zenginligi kabizliga dondurmeye basarmis bir dilden ingilzicenin yalinligina gecmenin bu kadar zor oldugunu isin kotusu bazi cevirilen kaynaklar ingilizceden cevrilmis belli, kotude cevrilmis orjinali yok piyasada, onu birde ikinciye ingilizceye gecirmek aman aman, 6 saatte 5 sayfa anca bitirebildim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Türkiye'de bu konuda derecelendirme hususunda da sıkıntı var. Şimdi, Borusan'ın staj ilanlarına bakıyorum mesela, "Çok iyi derecede ingilizce bilen" diyor. "2. ya da 3. sınıf öğrencisi" diyor. Şimdi 2. ve 3. sınıfta okuyan bi öğrenci, hani ne kadar üzerine düşmüş olursa olsun, "çok iyi derecede" ingilizce bilemez bence. Hani "çok iyi" den kasıt nedir burda? Çok iyi ingilizceye, öğrendiği dili yurt dışında aktif olarak kullanıp da pekiştirmiş ise sahip olabilir bence. O da 1-2 yıl bile yetmez yani. Şimdi hangi öğrenci -istisnalar hariç- çok iyi ingilizce biliyorum diyebilir ki? Ben diyemiyorum, o yüzden es geçiyorum böyle büyük firmaların stajlarını. Ha muhtemelen başvursam ingilizcem de yetebilecektir, muhtemelen "çok iyi" dedikleri sınırın gerçek karşılığını kaldırabilecek durumdayımdır ama ben cesaret edemiyorum abi. Keko keko adamlar giriyor sonra. Çok içleniyorum bu konuda sdf Adam 1 yıl hazırlık okumuş, ki Uludağ Üniversitesinin hazırlığı tırttır yani hocaları bile kabul ediyor bildiğim kadarıyla. Tırt, çünkü eğitim dili ingilizce değil, bu yüzden o kadar uçuk bi hazırlık eğitimi de vermeyi gerekli görmüyorlar. Ama hazırlık okumuş öğrenciye sorsan çıldıracak ingilizce biliyorum diye. Okuduğu mesleğiyle ilgili temel kelimeleri bilmeyen adamlar cümle içinde 2 "so", 2 "in spite of" kullanınca "OV YE AYM FIROM LANDIN" tribinde geziyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 abi yok ben 1-2 yerde çalıştım hiç birinde ingilizce kullanmam gerekmedi.ilanlarındada hep çok iyi ingilizce gereklidir yazıyordu. nedir bu ingilizce merakı anlamış değilim.eminim çoğu yer laf olsun diye yazıyordur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 aynen öyle. sadece yabancı firmalarda önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 bi sene hazırlık okumuş ya da lisede kıytırık ingilizce görmüş adam kendini "iyi derecede ingilizce bilen" olarak tanımladığı için firmalar da ona göre değerlendirme yapıp "çok iyi bilen" arıyorlar. Çok iyi dedikleri orta düzey, iyi derece biliyorum diyen de "derdini anlatacak kadar" biliyo işte. Esnaf said: abi yok ben 1-2 yerde çalıştım hiç birinde ingilizce kullanmam gerekmedi.ilanlarındada hep çok iyi ingilizce gereklidir yazıyordu. nedir bu ingilizce merakı anlamış değilim.eminim çoğu yer laf olsun diye yazıyordur İngilizceyi sırf prestij için isteyen de var, hakkaten işe yarar diye isteyen de var, "bu devirde ingilizce bile öğrenmemiş adamın kendine bile faydası olmaz bana niye olsun diye kişilik kriteri olarak kullanan da var. Ama mesela benim çalıştığım yerde almancayı da ingilizceyi de (almanca daha önemli olmak üzere) çok yoğun olmasa da kullanıyoruz, gerekli oluyor gayet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 ucundan advanced mı yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 ya belirsiz tanımlarla uğraşana kadar gösterir toefl skorunu geçersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Benim ingilizcemi soruyorsan ben de iyi derim :) Ama nasıl iyi diye soranlara tama yakın toefl skorumu başka belgelerimi falan gösterebiliyorum ben. Ama şirketi soruyorsan ingilizce "orta düzey", almanca ortanın üstü gerekiyor, şirkette kariyer düşünüyorsan, ilerlemek istiyorsan almancanın iyi olması zorunlu. Ama "iyi ingilizce biliyorum" diyip ÜDS'den 47 skorunu gösteren insan da gördüm ben. Bundan dolayı bu şekilde insanların "iyi ingilizcem var" diye gezdiği yerde firmanın da "çok iyi" "herkül mega iyi" adamlar araması normal. Skala ona göre üste kayıyor çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 tabi canım gircen bi sınava en temizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 SeaGle said: Türkiye'de bu konuda derecelendirme hususunda da sıkıntı var. Şimdi, Borusan'ın staj ilanlarına bakıyorum mesela, "Çok iyi derecede ingilizce bilen" diyor. "2. ya da 3. sınıf öğrencisi" diyor. Şimdi 2. ve 3. sınıfta okuyan bi öğrenci, hani ne kadar üzerine düşmüş olursa olsun, "çok iyi derecede" ingilizce bilemez bence. Hani "çok iyi" den kasıt nedir burda? Çok iyi ingilizceye, öğrendiği dili yurt dışında aktif olarak kullanıp da pekiştirmiş ise sahip olabilir bence. O da 1-2 yıl bile yetmez yani. Şimdi hangi öğrenci -istisnalar hariç- çok iyi ingilizce biliyorum diyebilir ki? Ben diyemiyorum, o yüzden es geçiyorum böyle büyük firmaların stajlarını. Ha muhtemelen başvursam ingilizcem de yetebilecektir, muhtemelen "çok iyi" dedikleri sınırın gerçek karşılığını kaldırabilecek durumdayımdır ama ben cesaret edemiyorum abi. Keko keko adamlar giriyor sonra. Çok içleniyorum bu konuda sdf Adam 1 yıl hazırlık okumuş, ki Uludağ Üniversitesinin hazırlığı tırttır yani hocaları bile kabul ediyor bildiğim kadarıyla. Tırt, çünkü eğitim dili ingilizce değil, bu yüzden o kadar uçuk bi hazırlık eğitimi de vermeyi gerekli görmüyorlar. Ama hazırlık okumuş öğrenciye sorsan çıldıracak ingilizce biliyorum diye. Okuduğu mesleğiyle ilgili temel kelimeleri bilmeyen adamlar cümle içinde 2 "so", 2 "in spite of" kullanınca "OV YE AYM FIROM LANDIN" tribinde geziyorlar. abi böyle düşünürsen ortada kaldın yani staj falan yapamazsın. borusan'a git, belki yöneticilerden bile ingilizce bilmeyenler çıkar, türkiye burası yani. rahat ol, göm direkt. türkiye'deki üniversite öğrencilerinin tamamı (istisnasız tamamı) upper intermedaite biliyor zaten. hatta türk milletinin ana dili aslında ingilizce. intermediate'i yanlış yazıp ironi yaptım onu yazayım da kızlar şeytmesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 ayrıca borusan'da ne yapacaksın? bmw mi satıcaksın? edit: dedim ve kaybettim, borusan mannesmann'ı unutmuşum, bunların enerji yatırımı makina parkları zartı zurtları da vardı, ibret kalsın silmeyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 seagle en olmadı bi tornacıda işe girer kariyer yaparsın. torna-tesfiye iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 iş staj vs başvurularına hiç takılmayın abi başvurun çekinmeyin. yoksa hakkaten ortada kalırsınız. -askerliğini yapmış (buraya askerliğini yapmadan giren çok gördüm) -çok iyi ingilizce bilen (ortakarar bilen çok var, büyük firmalar içinde ingilizce yazışmaları görseniz ağlarsınız) -2-3 yıl tecrübeli (zorlarsanız kaliteliyseniz yeni mezun olarak girersiniz) -en az iki dil bilen (ikisi orta karar olsa da oluyor, dil sayısı arttıkça ortalama olarak insan sayısı düştüğü için ikisini de süper bilen adam bulmak zorlaşıyor) -5 yıl tecrübeli (2-3 yıl yeterli olabiliyor duruma göre, sizin ikna gücünüze bağlı) -prezentabl (bunu olmayan yok zaten ülkemizde) -insan ilişkileri kuvvetli, takım çalışmasına uygun vb vb (keza bunlar da) -a b c konusunda tecrübeli (söz konusu program ya da uygulamaların ismini duymuş bir miktar kurcalamış) bir de dikkat etmeniz gerekenler var: -çok yönlü çalışabilen, x y z t p q r s konusunda tecrübeli (size her işi yükleyecez 3 kişinin 5 kişinin işini isteyecez) -seyahat engeli olmayan (amele gibi tüm bayilere falan yollayacaz) -esnek çalışma saatlerine ayak uydurabilecek (köle gibi çalıştırıcaz mesai hikaye) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 "roket adam" said: ayrıca borusan'da ne yapacaksın? bmw mi satıcaksın? edit: dedim ve kaybettim, borusan mannesmann'ı unutmuşum, bunların enerji yatırımı makina parkları zartı zurtları da vardı, ibret kalsın silmeyeyim. Borusan boru var lan DÜNYAYA BORU VERİYORUZ diye sdfg Gemlik'te var işte, hem yakın hem büyük firma. Başvurayım ben o zaman, Döktaş'dan haber bekliyorum gerçi önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 Borusan'a girmiş Borusan'a Borusan'a girmiş çalışıyör http://www.youtube.com/watch?v=P9fEhQ432Pc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 Esnaf said: abi yok ben 1-2 yerde çalıştım hiç birinde ingilizce kullanmam gerekmedi.ilanlarındada hep çok iyi ingilizce gereklidir yazıyordu. nedir bu ingilizce merakı anlamış değilim.eminim çoğu yer laf olsun diye yazıyordur bir arkadaş prestij için demiş, doğrudur. İlaveten, özellikle kurumsal yerler ingilizceye hiç ihtiyaç duymasada bunu arıyor çünkü ingilizce bilen adamın vizyonunun daha geniş olacağı düşünülüyor ki doğrudur da kısmen. Ben işe girerken ingilizce mülakat dahi yaptı İK. Ama kullanmamı gerektirecek bir iş yapmadığım gün gibi ortada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar