seraphiel Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 böyle hisseden oldu mu hiç bilmiyorum. "senin iyiliğin için" diyerek gösterdikleri tavırların, aldıkları kararların, koydukları kuralların yan etkileri asıl etkilerinden daha fazla aslında. güzel bi işiniz, okulunuz ya da da ilişkiniz yoksa ailenizin tavrı "sizin iyiliğiniz için" değişiyor. yıllarca sürebiliyor bu. bunun travmatik yanını hesaplayamıyorlar. "ileride beni anlayacaksın" cümlesi de var. her çocuğun standart olarak geleceği planlayan, hayat dolu, her şeyden zevk alabilen insanlar olduğunu sanıyolar belki. çocuk ailesine hiç açılmamış olsa kendi kendine kafasında senaryolar yaşadığı düşünülebilir. ama ailesine açık açık "geleceği düşünmüyorum, hiçbi şeyden zevk almıyorum, daha doğrusu sadece zevk aldığım şeylere ilgileniyorum, bazı değerler benim için anlam ifade etmiyor" gibi konulardan bahsetmişse ve yine de dikkate alınmamışsa aile çocuğun iyiliğini düşünüyor denemez. ailelerin çocuğa ilgilerinin ve sevgi gösterilerinin hep iş, okul, ilişki üçgeninde ortaya çıkması çok yanlış. çocuk olsam şu anda bu konuşmayı yapamazdım. aile çocuğuna "saygılı ve sevgili birisin. elinden hiçbi şey gelmese, gerizekalı olsan, asosyal ve beceriksiz biri olsan bile seni seveceğiz" mesajını vermek zorunda sanki. aksi takdirde otuzuna yaklaşmış biri akşam akşam bu tarz yazılar yazabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Ergenlik dönemine giren her genç bu duyguyu tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 ben öyle hissediyorum valla. ama oturup bi şeye kasarken onların da gurur duyacağını bilmek itici güç oluyor. kaç senedir çalışıyolar uğraşıyolar yani, bi el atmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 kamışa su yürüyünce geçer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Polyushka Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Cons said: kamışa su yürüyünce geçer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Yok abi böyle bir şey. Büyünce geçer diyorum. "Geleceği düşünmüyorum, hiçbir şeyden zevk almıyorum, daha doğrusu sadece zevk aldığım şeylere ilgileniyorum, bazı değerler benim için anlam ifade etmiyor", çocuğum bunu derse kafasına vurur, okula yollarım bir şeyler öğrensin diye. Ergenliği atlat, 22-23 filan ol; göreceksin ailen tamamen haklıymış. Yok olduysan zaten diyecek sözüm yok, garip. Ben de benzeri şeyler söylerdim, şimdi tekrar üniversite okuyorum avukat olmak için. Zaten Paticik genel olarak bu evreyi atlattı birkaç yıl önce, pek bu dertler ile dertlenecek ortam değil artık buralar bence =) Gerçi bir kere ergen oluyoruz, yaşa yaşayabildiğin kadar, sonra seçici unutkanlıkla unutursun yaptıklarını. Ben öyle yaptım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 said: ama ailesine açık açık "geleceği düşünmüyorum, hiçbi şeyden zevk almıyorum, daha doğrusu sadece zevk aldığım şeylere ilgileniyorum, bazı değerler benim için anlam ifade etmiyor" gibi konulardan bahsetmişse ve yine de dikkate alınmamışsa aile çocuğun iyiliğini düşünüyor denemez. asil böyle dedigin icin kafalarina daha cok takiyorlar, neden iyiligini düsünmesinler. ama sorun surda ki onlar seni durmadan diger ailelerin, mutlu, basarili cocuklarinla kiyaslamak zorunda. böyle oldugu icin de, sen onlara göre daha basarisizsin ve daha iyi olmani istiyorlar. ''biz neyi eksik yaptik, bizimki niye böle oldu'' anlayisi hep hakim yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 ergenlik diyorsunuz da; said: aksi takdirde otuzuna yaklaşmış biri akşam akşam bu tarz yazılar yazabiliyor. demis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 adam otuzuna yaklaşmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 adam mı? soulberry değil miydi ki o? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 soulberry kim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 yemiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 beyler op kız galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 kamışa su yürümesi fizyolojik olarak zor o zaman, orç yeni tavsiye ver Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seraphiel Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 "sadece ergenlerin aileleriyle problemi olur" anlayışını yanlış buluyorum. bu detayın önemi yok ama yaşım 27. dayanamadım döşedim wall o'text. bunları birine anlatmak yerine paticiğe yazmış olmam bile konunun özeti gibi aslında ama anlık olarak rahatladım. çocuğu sürekli başkalarıyla kıyaslamak çocuk üzerinde kötü etkiler yapabilir. çok doğal. ailene başarının kanıtı olarak bi şeyler sunmadığın için sistematik olarak beceriksiz biri olduğun kafana sokulabilir. beceriksiz olduğumu da söylemiyorum bu arada. ayrıca geçmişteki kendimden bahsettim diyebilirim biraz. biraz önce ya da bikaç haftalık zaman diliminde ailemle kavga edip dolmamın bi sonucu değildi bu yazı. çook uzun bi sürecin anlık olarak bi şeyler kıpraştırmasıydı, geçti. evet solberi'ydi nik bi ara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 synthesizer said: beyler op kız galiba arkadaşlar database'im yanlış sonuç döndürdü sandım bi an ya. yılların birikimi var sunucuda. hayret bişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 zannedersem beden kitle indeksiniz birazcık yüksek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tesbih Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 başarısız birisinin kim neyini takdir etsin ki. kişinin kendini bile takdir etmemesi gerekiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 evladım olsa bağrıma basmam ilk mesajı okumadım başlığa cevap verdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 son günlerde forumda gördüğüm maksimum ergenliği yansıtan ender başlıklardan biri olmuş üstelik sözlük başlığı kalıbında hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seraphiel Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 başarıyı nasıl değerlendirdiğine bağlı aslında. ama takdir edilmekten çok uzun vadede çocukta özgüven eksikliği oluşturan sistematik konuşmaların ve tavırların yanlışlığından bahsediyodum. yapmak istediği şeyleri yapabilen biri başarısız değildir benim gözümde. anahtar kelime o şeyi istiyor olması zaten. sadece başka insanların beklentilerini karşılamak bana "başardım" hissi vermez. benim istediğim bi şeyi ailem de istiyorsa tabi ki teşvik olur. ama senden ilgilenmediğin ve istek duymadığın şeyler yapmanı bekliyorlarsa orada takdir edilip edilmemeyi değil daha farklı şeyleri düşünürüm. kendimi bu sıfına katmıyorum ama elinden hiçbi şey gelmeyen bi insan bile sevilmemeye mahkum edilmek zorunda değildir diye düşünüyorum. eğer kıçını rahata alıştırıp bunu bahane olarak kullanmıyosa o kişi elinden bi şey gelmediğini zaten biliyodur. bi de kabul görüp sevilme amacıyla sürekli denemesi ama yine de bi şey elde edememesi daha büyük bi ızdırap olur o kişiye. gerçekten başaramayanlardan bahsediyorum sadece. ama onları bile başarılarına endeksli seviyor ya da sevmiyor insanlar. çaba önemli aslında. imkan olmasına rağmen yan gelip yatan birine ben de acımam ya da üzülmem. ama insanda bi şeyler deneme isteğini azaltabilecek psikolojik etken var bi sürü. bugün depresyonda olduğunuzu söylerseniz (birazcık doğru olsa da) size ilk "onu bahane etme" tepkisini verirler. bazen gerçekten bahane olmayabiliyor böyle durumlar. neyse. başlığın kaçınılmaz sonu için kimseye bi itirazım yok zaten. ama bazı şeylerin ergenlikle alakası olmadığını bilmeniz lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Annem bana öss için 165 taban puanı geçip geçemicegimi soruyordu öss puanları açıklanmadan bir gün önce , 320 puan yapmıştım. Annem aynı şekilde bahcesehirin burssuz olanını da yazmıstı seceneklere kazanamazsam 320 puanla diye, burslusuna girdim. Universitede sınıfı geçebilicem mi diye 3 senedir soruyo daha 1-2 ders bıraktım sadece. Böyle aileye can kurban direk salak oldugumu sanıyor kadın beklentileri düşük ben napsam çok sevınıyo :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 peki biz başarılıysak ailemiz başarımıza taş koymuşsa napalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 yok böyle bir şey. ama bunun böyle olduğunu da yine aileler hissettiriyor. annesine babasına layık olmaya çalışıp hayatını mahveden gençlerle dolu ortalık. özellikle kızlarda çok var bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Bu ya intihar eder yada gece herkes uyurken ailesini doğrar demedi demeyin . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar