Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

devlet nikahsız yaşamayla mücadeleye hazırlanıyor.

escape

Öne çıkan mesajlar

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/devlet-nikahsiz-yasamayla-mucadeleye-hazirlaniyor-haberi-42152

hadi bakalım yatak odamıza da girdiler hacı. yakında şeyimize çip takıp ne bok yediğimizi de takip edecekler.

ya felaket senaryolarını sevmem ama ben inanmaya başladım..
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonmax said:

nikahsız yaşama derken,

cahil okuması yazması falan pek olmayan gariban kadınları ezip döven imam nikahlı adamların işlerine mi burunlarını sokacaklar

yoksa modern yetişkin 2 insanın bir birbrimizi seviyoruz ve birlikte yaşıyoruz şekline mi karışacaklar?

devletin de çoğunlukla ilk tip insanlardan oluştuğunu göz önüne aldığımızda muhtemelen 2. seçenek ağırlıkta olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonmax said:

nikahsız yaşama derken,

cahil okuması yazması falan pek olmayan gariban kadınları ezip döven imam nikahlı adamların işlerine mi burunlarını sokacaklar

yoksa modern yetişkin 2 insanın bir birbrimizi seviyoruz ve birlikte yaşıyoruz şekline mi karışacaklar?

şunu cidden mi soruyosun dalga geçmek mi amacın?
Sosyal ağlarda paylaş

Yönlendirmekle zorlamak farklı şeyler napolyonn. Adamı yönlendirmek pozitif getiri vererek olur (vergisini azaltırsın, para verirsin, çocuk yardımı yaparsın vb.) ama evlenmeyeni cezalandırmaya engellemeye çalışmak bununla alakasız.

Yahu biliyorum bunu yapmaya alışık değilsin ama şu kafanı yorum yapmadan önce biraz çalıştır da ne yazdığını düşün. Adamlar açık açık "evlenmeden beraber yaşayanları/olanları engelleyecez" diyor hala "ehi ehi şeriyata bağlamışsınız" diyorsun. Biraz zeka. Lütfen yaa, çok değil, birazcık yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Hukuk devletinde kurumsal aile yapısının temeli olan hukuki bağ (nikah) vurgulanarak 'nikahsız birlikte yaşamaların' ve ahlaki yozlaşmanın, bu kurumu tehdit ettiği, kamu kurum ve kuruluşları ile medya ve sivil toplum kuruluşları tarafından eşgüdüm halinde toplumun tüm katmanlarına anlatılacak şekilde çalışmalar yapılacak.

ne demek abi bu. fişleyelim bu kafirleri de biz değil toplum halletsin gerisini gibi bişey anlıyorum bundan ben ?

18 yaşını doldurmuş, kendi ekonomik özgürlüğüne sahip bi adamın yasaları çiğnemeden kiminle nasıl yaşadığına karışmak nasıl bir mantıktır? bu mu insan hakları, özgürlükler, ileri demokrasi?

işin kötüsü şöyle bi tasarıya karşı çıkan direk mileltin gözünde din düşmanı kafir konumuna düşecek. win/win yani her türlü herifler için.
Sosyal ağlarda paylaş

escape said:

hadi bakalım yatak odamıza da girdiler hacı. yakında şeyimize çip takıp ne bok yediğimizi de takip edecekler.

ya felaket senaryolarını sevmem ama ben inanmaya başladım..

Bu senin söylediğini bizim bir arkadaş söylemişti. Bu milletin şeyine çip takar bunlar bu gidişle diye ama mevzu ota boka vergi konulmasından çıkmıştı. Arkadaşlarla boş anlarımızdan birinde gereksiz beyin fırtınası yaparken bunların zırt pırt 3 ve üzeri çocuk teşviki ile ilgili olarak "önce teşvik edecekler" sonra da ŞEY VERGİSİ adı altında milletin şeyine taktıkları çip ile sevişme başına vergi alır bu gidişle bu herifler şeklinde son bulmuştu beyin fırtınamız.

Bu adamların başımızda olması zaten en büyük felaket...Senaryoya gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

ya burada evlenmek belki size cool gelmiyo olabilir ama evlenmeden yaşayan çiftlerde ayrıldıktan sonra en büyük sıkıntıyı kadın çekiyor. evlilik bi yerde kadının haklarını güvence altına alıyo ayrıca ilkokul hayat bilgisi dersinde gördüğümüz üzere aileler toplumun çekirdeğidir.

said:
kadınların iş gücüne katılım oranının yükseltilmesi gibi hedefler de var.

kadınların gün yapıp pasta, börek tüketmesinden ziyade bu program içerisinde iş gücünü kullanmak gibi fikirler yatıyor neresinden rahatsız olduğunuz daha aktif aile yapılanmasının?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...