Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

VPN konusu

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Ren said:

beyler?

https://eksisozluk.com/entry/24223738

ilk sayfada var diye denedim. %15 diyor kalıyor bende. bi denesenize.

vpn de engelleniyormuş vay anasını.

ben supporta mail atmıştım bu konu ile ilgili, sonra vpn aldık arkadaşla ortak.. bu kaldı ama cevabını atayım buraya:

Hello,

Thank you for your email.

That is correct. There are some isp that is blocking the openvpn protocol especially in your location. Turkey. But for the premium you can use the PPTP enctryption.
We do offer a 7 day trial where you can upgrade and pay, and if you aren't happy within the first 7 days, you will get a full refund.

Best regards,
Team Proxpn
Sosyal ağlarda paylaş

Vallahi cyber çok güzel ama aldığımız üyelik biraz acayip.
Premium üyeler 1 device üzerinde 22 ülkeden 267 servera bağlanabiliyor.
Premium plus üyeler 5 device üzerinde 22 ülkeden 267 servera bağlanabiliyor.

Bizim üyelikte 5 device üzerinde ve 5 ülkeden 5 servera bağlanılabiliyor.

Ama 7$ 12aylık çok iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Torrent isinde korunmak icin iki faktor var sadece:

[list]
[*] Log tutulmamasi.
[*] Shared IP kullanimi.
[/list]
Bunlari veren bir servis bulman gerek. Shared IP olayini gormek kolay, en iyi koruyor dedigim Private Internet Access'in en iyi koruyanlardan olmasinin tek nedeni bir IP adresini bazen 10-20k insana vermeleri. Mahkemenin ip adresinden yola cikarak bir sey kanitlamasi mumkun degil bu durumda.

Shared IP adresinin de kotu yanlari var ama. PIA mesela USA sunucularinda GBATemp'de banli, baska sitelerden de banlidir kesin ama benim kullandigim bu var. Yapilmasi gereken bence (benim de yaptigim) hem shares IP icin PIA almak, hem de static IP VPN icin sunu yapmak: Yıllık 9.99$'a kişisel VPN edinme rehberi. Static IP olan encryption icin, oteki anonimlik icin.

Shared IP uzerinde log da tutulmuyorsa tam guvenlik oluyor. Log konusunda firmaya guvenmeniz lazim ama. Burada yapilacan ilk sey kullandigin sunucunun ulkesinin kanunlarina bakmak. PIA mesela log tutmuyorum diyebilir ama Turkiye sunucusu acarsa (yok oyle bir sunuculari) Turk kanunlari nedeniyle Turkiye sunucusunda log tutmak zorundalar. USA'de tutmak zorunda degiller mesela, USA sunuculari kullanilabilir.

Onun disinda kanunda istenmemesine ragmen log tutmadiklari sadece guven meselesi. Ben firmanin dedigine guvenmek yerine buyuklugune ve aldigi sikayetlere bakiyorum. PIA gibi yuzbinlerce kullanicisi olan eski bir firma hic log konusunda sikayet almadiysa dogru soyleme ihtimali cok daha yuksektir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
@Gerge Hocam sen bu konularda cok bilgili bir abimizsin, dusundum sana sorayim dedim, konuyla cok uzaktan alakali 2 sorum var.
Evdeki bilgisayarimizdan cesitli programlarla webhosting yapabiliyoruz. Ancak bu ev ip'miz oluyor. Private proxy hizmeti veren siteler var. 10 tane proxy ip alsak bir sekilde bu on ayri ip'de web sitesi acabilirmiyiz evden?
2. olarak no-ip servisini bu sekilde kullanabilirmiyiz?
No-ip.com bilgisayara bir program yukleyip sectiginiz bir adresi static ip yapiyor. Ancak evden webhosting yapinca Ev IP'niz gorunuyor. Bir sekilde proxy ip falan alip ev ip'mizden farkli bir ip gosteremez miyiz?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
DigitalOcean'dan aylık 5$ olan VPS paketlerinden birini almıştım. Kişisel blog gibi birkaç sitenin barındırılması için kullanıyordum ki CentOS'a VPN kurma fikri geldi. Amsterdam'daki sunucudan sorunsuz ve hızlı bir şekilde VPN'de sağlıyorum. Hani VPS kiralayanlar varsa hemen VPN kurabilir ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...