Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

A Game of Thrones: Genesis (SPOILER)

Norak

Öne çıkan mesajlar

Lord_Argos said:

spoiler

Oyun hangi savaşları konu alıyor acaba, Eddard Stark'ın kafası kesildikten sonra başlayan savaşlarımı yoksa Dothraki Khaleesi'si Daenerys'nin ejderha savaşını başlattığı dönemi mi içeriyor?

Oyunun campaigni dizinin oncesindeki donemlerde gecen savaslardan olusuyor.

From Nymeria's arrival in the Kingdom of Dorne to the awakening of the "Others" beyond the Wall, you'll live the origins of the A Song of Ice and Fire saga through more than 1000 years of history. From year -750 to year 299, you will take part in Westeros' founding events and largest battles, such as Aegon the Conqueror's invasion of the continent or the War of the Usurper.

Dizi ise 299 yilinda basliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Campaign'e henuz bakmadim ama tutorial ve skirmish'ini oynadim. Degisik bir seyler denemisler.

Uzerinde satolar, kasabalar, madenler vs. olan bir rts haritasi dusunun. Butun Great Houselarin ana ussu diyebilecegimiz bir satolari var.

Oyunda baris ve savas olarak iki ayri asama var. Baris asamasinda spy, envoy, assassin, lady gibi birimlerin ozelliklerini kullaanrak yapabileceginzi seyler var. Mesela envoylari kullanarak etraftaki kasaba, sept vs. gibi binalari kendi tarafiniza cekiyorsunuz. Ladyleri buralarin liderleriyle evlendirip baglari guclendiriyorsunuz.

Bu birimlerin kendileriyle etkilesimi de oldukca ilginc. Mesela
rakibin ana satosuna spy yollarsaniz, bir sonra bastigi birim onun kontrolunde olmasina ragmen aslinda sizin spyiniz oluyor. Digelim ki spy girdikten sonra adam assassin cikardi ve ona sizin bir envoyunuzu oldurme emrini verdi. Envoyu oldurdugunu zannediyor ama aslinda envoy olmuyor.

Bunun gibi daha epey cesitli seyler var. Bir lord evli degilse bastardlari uruyor ve onlar ortaya ciktiginda prestiji dusuyor, dusman ajanlarini yakalayip zindana atiyorsunuz ve karsiliginda fidye alaibliyorsunuz.

Bu asamada yapilan cesitli hareketler baris metresini dusuruyor ve sifirlaninca da savas basliyor. Savasta da askeri birimleri kullanrak savasiyoruz haliyle.

Oyunun galibi de prestij, savas, gelir, din hanelerinde kazanilan puanlara gore belirleniyor.

Hani tam olarak iyi veya kotu diyecek kadar oynamadim henuz ama simdilik oyunun degisik yapisi ilgimi cekti. Kalabalik bir grupla oynandiginda multiplayeri da oldukca eglenceli olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Campaigni de biraz oynadim ve oyunu pek begenmedim.

Bir kere bu oyuna hikayesi nedeniyle ilgi duyanlar pek heveslenmesin. Evet, Nymeria, 1. Aegon, Robert Baratheon gibi ASOIAF tarihinde onemli kisileri yonetiyoruz ama rastgele bir dunyadaki rastgele lordlari yonetsek de pek bir farki olmazdi. Cunku oyunda hikaye "Bu koyu ele gecirmek icin bir envoy gondermeliyim" tarzinda, hikaye anlatmaktan ziyade oyuncuyu yonlendirici konusmalarla ilerliyor.

Savaslar oldukca basit kalmis. Grafikler deseniz cagin epey gerisinde. Diger mesajimda da belirttigim gibi diplomasi mekanikleri falan ilginc ama oyunu kurtarmaya yetmiyor. Total War veya King Arthur'daki gibi savas ve ulke yonetimini tamamen ayri bolumlerde yapsak daha iyi olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...