GEd Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Burda mühendis olupta argede çalışan kaç kişi var acaba ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 yok ulkem o kadar iyiki suruyle muhendis yetistiriyoruz, cokta suepr okullar var guya ama patent basvurularinin icler acisi hali ortada nereye gidiyor bu kadar muhendis? teknikerlerin yaptigi islere orta sinifi katledersen, ya vezir olcan ya rezil dersen herkes vezir olma sansi icin gider belli bolumlere yigilir tabi, ondan sonra 1000 kisi kotnenjanli egitimi populizm ugruna 5000 kisiye verirsin, onlarda muhendis statusunde tekniker olurlar ola ola 4 sene uni zorunlu olmamali, 2 sene okuyan adama hak ettigi ucreti verirsen kimse muhendis olmak icin 9-10 sene surunmez okulda ha bu develtimzi icin cok iyi, ise ayrayan troll science direk kontenjani arttir abuk subuk uniler ac egitimin kalitesini dusur facia not sistemleri uygula akademisyenleri her bolume 2 uyuz gelicek sekilde ozenle dagat sonrada git okuldan atilmayi kaldir, surekli af cikar ISSIZLIK AZALDI, UNIVERSITE KONTENJANLARI ARTTI HEYOOOOOO adamlari 6-7 sene okulda tutarak oluyor bu iste, her 2 ogrenciden biri 1 sene yok yere oyalansa bole okulda yeni mezun issizligindeki oynamayi siz hesaplayin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Kusura bakmayın da, ülkemdeki mühendislerin götü de pek kalktı son yıllarda. Kaçınız burda mühendis olup, hakkaten mühendislik yapıyor ki ? Hiç oyk demiyorum, ama ratio epey düşüktür diye tahmin ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Bir de zaten sayıca az olan alanında uzman mühendislerin uluslararası firmalar tarafından "satışçı" olarak kullanılması olayı var tabii. Adamlarda kral gibi ar&ge potansiyeli var belki, ama satışa projelendirmeye devam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 simariklik got kalkmasi fila ndegil yanniz o, o kadar cok muhendis avrki bir noktadan sonra assagilik kompleksi gelisiyor, kisisel yeteneklerini veya diplomalarini aldikalri okullari one cikarip bir sekil suruden siyrilmaya cabaliyorlar, bazen bunu yaparken o kadar zorlaniyorlarki ortaya o manzara cikiyor, bir nokta sonra salter atiyor cunki birseyelri ispatlamaya vuruyorlar isi disardan bakinca "muhendislerin gotleri ne kalkti" gibi gozuksede ic dunyalarinda firtinalar kopuyor aslinda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 yeaaaee nolcek yeeaaee hazırlanıversinler 2 ayda hem hepsi gircek sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Viktor said: kontenjani arttir abuk subuk uniler ac egitimin kalitesini dusur facia not sistemleri uygula akademisyenleri her bolume 2 uyuz gelicek sekilde ozenle dagat sonrada git okuldan atilmayi kaldir, surekli af cikar ISSIZLIK AZALDI, UNIVERSITE KONTENJANLARI ARTTI HEYOOOOOO Türkiyenin trajik özeti. sanki herkes üniversiteye gidince bir halt oluyor ya onlardan küfrede küfrede yok kopyayla yok eski soruları ezberleyerek falan 8 senede mezun oluyorlar, 8 sene devletin kaynağını boşa kullanmış oluyor. devlet eğitim kaynaklarını bu kadar aptal bi şekilde kullanan hükümet var mı acaba. 80 darbesini yapanlar da var gerçi, her üniversitede bir eğitim fakültesi açınca ülkenin ilk ve orta eğitmini kurtaracağını sanan bir grup asker. türkiyede su an muhtemelen ogretmenlikten ve ogrencileren nefret eden ogretmenler ordusu yetistirme konusunda dunya lideri olabilir o dandirik egitim fakulteleri yuzunden. olan da çoğu kitle dersini veren fizik, matematik bölümlerine oluyor. her bölümde kontenjan 10 kişi artınca fizik matematik derslerine 100 kişi birden geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 4 senede biten mühendislik mühendislik değildir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 barnacle said: 4 senede biten mühendislik mühendislik değildir I respectfully dis..agreeeeeeeeeee http://myspace.roflposters.com/images/rofl/myspace/1214506587559.jpg.%5Broflposters.com%5D.myspace.jpg mohendis dedigin bole olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 uzatmış o da okulu abi. az fotokopici gezmemiş ders notu için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 bitirememis bu belli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 ay canım zorunuza mı gitti lan? girin sınava ne olacak. şeyinizi sallaya sallaya lise bitiriyorsunuz sonra "neyse kanka nasıl olsa gireriz üniye" diye serserilik yapıyosunz. haksız mıyım?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Aramızda varmı ara eleman bilmiyorum ben ara elemanım. Viktorun dediklerinin hepsine katılıyorum. Şuanda aslında pek bi adam gözüyle bakılmıyor tekniker ve teknisyenlere. Çoğu yerde lise dengi sayılabilirsiniz. Mesleki eğitime önem verilmesi gerekiyor. Açıkcası şuanda mühendislik fakültelerinde ilk 2 sınıfta gösterilen şeyler teknik liselerde gösterilmekte. (Olması gerektiği gibi olsa) altyapısı çok daha güçlü bukadar adamın önünü mühendislik fakültelerine almamak için neden kastırırlar anlayamıyorum. Ben teknik lisede hazırlık sınıfındayken müh. fak. ek puan veriliyordu öss de, ama 1. sınıfa geçtiğimde ek puanlar kalktı öğretmenliğe ek puan geldi. Okul/öğretmen olayından haz etmediğim için o yola hiç girmedim bir şanssızlık sonrası 2 yıllık üniye girdim. Ben girdikten 1 sene sonra da diploma notuyla 2 yıllıklara almaya başladılar. Haftada 30 küsür saat atölye okutulan adamların öss de ne gibi bir halt edebilecekleri merak konusuyken birkaç arkadaşım öğretmenliği kazanmıştı bu zor şartlarda. Mühendislik gibi bir meslek 4 yıl zaten olmamalı. Belli kriterlerde yaratıcı, üretken vs gibi bir takım süzgeçlerden geçtikten sonra bu tür meslekleri gerçekten hak edenler yapmalı. Bu süzgeçten geçemeyen elemanları tekniker yapmalısın. Şuanki teknikerlik denilen şey çıraktan bir kademe üst birşey (sektörüne göre değişir elbet). Eğerki sen bu ünvanı nekadar yukarı taşırsan bundan sonraki Mühendislik ünvanına çok daha iyi özelliklere sahip adamlar bulabilirsin. Tabi sistem olması gibi işlese butür şeyler konuşulmaz. Evdeki prizden + - geliyor diyen adam elektronik öğretmeni olurken, ben neredeyse dersi anlatacak vaziyetteydim ama kurgucu oldum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 escape said: ay canım zorunuza mı gitti lan? girin sınava ne olacak. şeyinizi sallaya sallaya lise bitiriyorsunuz sonra "neyse kanka nasıl olsa gireriz üniye" diye serserilik yapıyosunz. haksız mıyım?! Abi olayın kötü yanı ikinci sınav gelmesi değil (o da kötü aslında, teknoloji fakülteleri ODTÜ gibi mühendis yetiştirmiyor), başvarular yapıldıktan, sınava girildikten, herşeyden sonra vazgeçtik giremezsiniz demeleri iki aydan az kala. Ne biçim iş yani bu? Herkez yıllardır çalışıyor, iki ay çalışıp girsinler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 escape said: ay canım zorunuza mı gitti lan? girin sınava ne olacak. şeyinizi sallaya sallaya lise bitiriyorsunuz sonra "neyse kanka nasıl olsa gireriz üniye" diye serserilik yapıyosunz. haksız mıyım?! olayın farkında değilsin galiba. adamların bu sınava gireceği yeni belli oluyor. 2 ay kalmış, daha önceden hiç hazırlanmadıkları konulardan sınava sokuyorsun adamları. iki sınava da girsinler, onda sorun yok ama baştan söylesinler bunun böyle olacağını, 2 ay kala değil. çok büyük haksızlık bu yapılan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 escape, tam bir oksijen israfisin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 abi en sonunda bıçaklıcam seni he Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 topici görünce sığar mı atalay diyesim geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Senin ülkeden ar-ge denilen bir şey yoksa bu adamlar ne yapsın bu kadar mühendisi. Maaşta düşük olur, gider bankacı da olur bu adam. Teknik eleman kavramı tam oturmadığı için hala alaylı mektepli ayrımı yapılmadığı için tekniker dediğimiz ara elemanlar tr'de hak ettikleri maaşı ve hakları alamıyor. Gerçekten de ara eleman olarak eğer kurumsal bir şirkette (mesela THY Teknik A.Ş?) çalışmıyorsanız üç kuruşa talimsiniz, asgari ücreti bulduğunuza şükredebilirsiniz. Kazara 1k-1.2k tl kazanırsınız ama sigortanız hala asgari ücretten yatırılır böyle illa boktan bir durum vardır mutlaka. Elin amerikasında elektrik teknikeri adam yılda 50k kaldırıyor en az. Müh. ile arasında uçurum farkı gerçekten tr'deki kadar çok yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 piyasa dengesini her zaman bulur ama, arz/talep olayini gozardi etsekte o bizim pesimizi birakmaz iste tekniker az, mohendis cok olunca bu defa teknikere verilmesi gereken maasa muhendis tutuyorlar, teknikerin yaptigi isi yaptiriyorlar bir sekilde halloluyor mesele olan muhendis olucam, paraya para demicem hayalleri ile okula girip yillarca okuyan adama oluyor, oysa normal bi ulke olsak teknikere hakettigi maas ve itibar verilse bu adam gider ekstradan okudla surunecegine 2 sene okur cikar, yapicagi is ayni tamamen ama turk halkinin yapisindada var, kimse dislinin bir parcasi olmayi kendine yediremiyor, herkes basgan, herkes lider, herkes en iyi olmak istiyor ama o tepedeki sandalyeler sinirli, muzik durunca ayakta kalan sayisi o kadar fazla oluyor, bir kismi alt kattaki sandalyelere gidiyor, orta kat bombos direk oysa patronlarda aglamasin hic, zamaninda "alti ustu kaynakci, isci parcasi" mentalitesinde hor gordugu adamlarda kolay yetismiyor, zamaninda asgari ucreti cok goruyorlardi simdi 2.000tl ye muhendis ayarinda maasa aradiklari halde bulamiyorlar, etme bulma dunyasi iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 gören de escape'i nezih çalışkan adam sanır sabah akşam haxball Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Mühendisin sahada ki farkı imza yetkisi ve sorumluluğunun teknik elemandan çok olması saha çalışmalarında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silas Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Teknoloji fakülteleri üzerine TMMOB görüşü: www.tmmob.org.tr Süreç nasıl gelişti: www.tmmob.org.tr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Absolut said: Türkiyenin ihtiyacı kadar mühendis var ama tekniker sıkıntısı çok fazla. Yani esas işi yapan teknikerlerken bizde mühendisleri kasarak o görev yaptırılıyor. asıl işi derken hata yapıyorsunuz bence, planlama dizayn var birde construction muhabbeti var mühendisler iş yapmıyor değil gözüken işi yapan tekniker olduğu için öyle geliyor olabilir (bknz ingilizce kırması bir kelime bile yazdım) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Silas said: Teknoloji fakülteleri üzerine TMMOB görüşü: www.tmmob.org.tr Süreç nasıl gelişti: www.tmmob.org.tr Tmmob'un haklı mücadelesi devam ediyor ama bu mücadele meslek liseli arkadaşlarla değil yaptım oldu diyen zihniyetle. birkaç ay önce bi toplantıda bizzat metalurji müh odası yön. kurulu başkanı Cemalettin Küçük abimize bu konuyu sormuştum " biz davamızın arkasındayız yargıdan olumsuz karar çıkarsa teknoloji fakültesindeki arkadaşlar malesef meslektaşımızdır ve onlarında haklarını savunacağız savunmak zorundayız." şeklinde konuşmamız olmuştu. Hükümet Teknoloji Fakültesi garabetini çözmelidir yoksa binlerce gencin ve ailesinin vebali altında ezilecekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar