braid Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Bone said: .... internette sansür var, televizyonda sansür var, herkesin telefonu dinleniyor, islamcıların mahalle baskısı var, hükümeti eleştirenler terörist şüphesi adında hapise atılıyor, fetullahçı örgütlenme ve tarikat örgütlenmeleri içimize kadar işledi, doktorluktan memurluğa kadar her yere imam hatip mezunları yerleştiriliyor, hukuk sistemi belirli kesime göre değişti, sokakta insanlar elele tutuşuyor diye ahlak polisleri tarafından tartaklanıyor. bütün bu olanlardan sonra "şeriat gelmez merak etmeyin". güvence ne peki? napsınlar bone sana güvence vermek için, grup sex mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 sipeys said: Bana bir ulke bulun ki, sermaye belli gruplarin elinde olmasin. kuzey kore Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 braid said: Bone said: .... internette sansür var, televizyonda sansür var, herkesin telefonu dinleniyor, islamcıların mahalle baskısı var, hükümeti eleştirenler terörist şüphesi adında hapise atılıyor, fetullahçı örgütlenme ve tarikat örgütlenmeleri içimize kadar işledi, doktorluktan memurluğa kadar her yere imam hatip mezunları yerleştiriliyor, hukuk sistemi belirli kesime göre değişti, sokakta insanlar elele tutuşuyor diye ahlak polisleri tarafından tartaklanıyor. bütün bu olanlardan sonra "şeriat gelmez merak etmeyin". güvence ne peki? napsınlar bone sana güvence vermek için, grup sex mi? bu üsttekileri yapmasınlar bize yeter. ama tabii ad hominem yapmak istiyorsan buyur meydan senin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 tiyatro sansürünü de ekle, bayan tayyip sağolsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bengeldim Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Bone said: ad hominem yapmak şimdi bu ad hominem lafı moda oldu. entellektüel arkadaşlara farklı bir kelime kazandırılmış oldu. uzun bir süre bunu forumda görebiliriz bence. tabir doğru ve yerinde olabilir ama ısrarla kullanılmaya çalışılması komik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
braid Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Bone said: braid said: Bone said: .... internette sansür var, televizyonda sansür var, herkesin telefonu dinleniyor, islamcıların mahalle baskısı var, hükümeti eleştirenler terörist şüphesi adında hapise atılıyor, fetullahçı örgütlenme ve tarikat örgütlenmeleri içimize kadar işledi, doktorluktan memurluğa kadar her yere imam hatip mezunları yerleştiriliyor, hukuk sistemi belirli kesime göre değişti, sokakta insanlar elele tutuşuyor diye ahlak polisleri tarafından tartaklanıyor. bütün bu olanlardan sonra "şeriat gelmez merak etmeyin". güvence ne peki? napsınlar bone sana güvence vermek için, grup sex mi? bu üsttekileri yapmasınlar bize yeter. ama tabii ad hominem yapmak istiyorsan buyur meydan senin... -internette sansür var :Atatürk'e hakaret ediliyor, sansür koyuluyor şeriat? -televizyonda sansür?fatmagülü çatur çutur yediler? -islamciların mahalle baskısı?hükümet mi mahalle baskısını yapıyor?ulusalcıların mahalle baskısı nolacak? -ergenekon tutukluları eşittir hükümeti eleştirenler?hükümeti eleştiren bir çok insan var ama sen ergenekon sanıklarının hükümete karşı olmasından yola çıkarak "hükümeti eleştirenler hapiste!" dersen yazık etmiş olursun o güzelim aklına. -fethullahcı örgütlenme? Gülen cemaati senelerdir var ve dönem dönem aralıklarla temcit pilavi gibi öcü olarak sunuluyor, varsa bu örgütün işlediği suçlar, yargılansınlar. -imam hatip mezunları istedikleri yerlere girebilirler.doktorluk okumuşsa doktor da olurlar başbakan da.onlar da insan sen de. -sokakta insanlar ele ele tutuşuyor diye tartaklanıyor? bu son maddeden sonra bir daha cevap yazmam sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 şu yazdıklarından sonra foruma hiç yazmasan da olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 bence en büyük akağpeğ; başka da büyük yok, Çek Cumhuriyetinde insanlar Türkler geliyordiye ağlıyorlar şu anda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 braid said: -internette sansür var :Atatürk'e hakaret ediliyor, sansür koyuluyor şeriat? -televizyonda sansür?fatmagülü çatur çutur yediler? -islamciların mahalle baskısı?hükümet mi mahalle baskısını yapıyor?ulusalcıların mahalle baskısı nolacak? -ergenekon tutukluları eşittir hükümeti eleştirenler?hükümeti eleştiren bir çok insan var ama sen ergenekon sanıklarının hükümete karşı olmasından yola çıkarak "hükümeti eleştirenler hapiste!" dersen yazık etmiş olursun o güzelim aklına. -fethullahcı örgütlenme? Gülen cemaati senelerdir var ve dönem dönem aralıklarla temcit pilavi gibi öcü olarak sunuluyor, varsa bu örgütün işlediği suçlar, yargılansınlar. -imam hatip mezunları istedikleri yerlere girebilirler.doktorluk okumuşsa doktor da olurlar başbakan da.onlar da insan sen de. -sokakta insanlar ele ele tutuşuyor diye tartaklanıyor? bu son maddeden sonra bir daha cevap yazmam sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raze Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 braid "dış politika cevabın datmin etmedi" demeye gelmiştim, son postunu gördüm, boşver yazma, anladım ben. /facepalm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 braid alternatif evrendeki başka bir türkiyede yaşıyor sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 braid said: -internette sansür var :Atatürk'e hakaret ediliyor, sansür koyuluyor şeriat? Turan Dursun ve cemaat menfaatleri gereğince kapatılan onca siteye ne diyeceksin peki? Atatürk hakareti yüzünden kapatılan benim bildiğim Youtube vardı, onu da aslında Youtube'dan vergi almak için yaptıklarını Binali Yıldırım söyledi. Kaldı ki internet sansürü de şeriata değil öküzlüğe, habersizliğe yoruluyor lakin arkasındaki islamcı ajandanın sırım sırım sırıttığı yasaklamalar da hayli mevcut. braid said: -televizyonda sansür?fatmagülü çatur çutur yediler? Cinsel ufku 70li yılların inşaatta tecavüz sahnelerinden ibaret olmayan insanlar için bacak ellemek ve boyundan öpmek erotik birşey değil zaten. Bir Spartaküs bir Shameless yayınlansın ondan sonra görüşürüz. Ayrıca bilişim sansüründe aklının şeriata, yayın sansüründe ise erotizme gitmesi ne kadar sığ güdümlere sahip olduğunu gösteriyor. İçki ve sigaranın sansürü de var hatırlatırım, adam iki parmağının arasında daireyle geziyor böyle saçma şey mi olur? braid said: -islamciların mahalle baskısı?hükümet mi mahalle baskısını yapıyor?ulusalcıların mahalle baskısı nolacak? Hükümetin temsil ettiği bir ideoloji, insanların buna arkalarını yaslayarak dışa vurduğu, 47% oyla başa getirmiş olduklarının verdiği rahatlıkla ülkeyi kendi yaşam tarzlarının babasının çiftliği gibi görmeleri gibi bir durum yok yani? Sivil örgütlenmeleri falan yok mu bu adamların? Bunu söyleyen adam dünyaya geçmişte yön veren olayları özümseyemediği gibi siyasetten de anlamıyordur kusura bakma. Siyasetçinin siyaset hayatı televizyon ve gazetelerde gördüğün demeçleri vermekten ibaret değildir herşeyin altında bir yapılanma var, ülkedeki bütün mikro olaylar senin sadece makro olaylardan sorumlu zannettiğin siyasetçilerin kontrolü/etkisi altındadır. Resmi ideoloji motivasyonuyla işlenmiş bir suçun sümen altı edilmesi, mağdurların binbir katakulliyle ülkenin asayiş ve adalet organlarından faydalandırılmaması bunun dışa vurumu, insanların isyan etme sebebidir. braid said: -ergenekon tutukluları eşittir hükümeti eleştirenler?hükümeti eleştiren bir çok insan var ama sen ergenekon sanıklarının hükümete karşı olmasından yola çıkarak "hükümeti eleştirenler hapiste!" dersen yazık etmiş olursun o güzelim aklına. Bir vuruşta hepsini yok etmeyince baskı olmuyor çünkü di mi. Bir isyanda isyana katılan herkes mi idam edilir, örnek teşkil eden kişiler idam edilince isyanın ateşi kırılmaz mı peki? Bugün telefonlarda bile bu ergenekon yüzünden "ulan olur da biri dinliyordur" diye siyasi içerikli şaka yaparken 2 kere düşünüyorsak böyle bir durum var mıdır yok mudur? Diyelim ki Ergenekon'dan yargılanan herkes terörist, o zaman polis neden bu adamları içeri alabilmek için alenen suç unsuru yaratıyor? Bakıyoruz ortada bir adilik var, suç unsuru polis tarafından yerleştirilmiş. Bakıyoruz kime yapılmış, yapılan kişi gazeteci, asker vs. Demek ki hükümetin ajandasına çomak sokmuş ki apar topar içeri almışlar adamı diyeceğiz ne diyeceğiz başka? said: -fethullahcı örgütlenme? Gülen cemaati senelerdir var ve dönem dönem aralıklarla temcit pilavi gibi öcü olarak sunuluyor, varsa bu örgütün işlediği suçlar, yargılansınlar. Birşey yıllardır var olunca meşru, yargılanmıyorsa da yasal oluyor çünkü di mi sağol varol içimize su serptin. Götür ver dilekçeyi yargılansınlar o zaman paşam, senden onay bekliyorlardı zaten. İran'da da şeriatçı rejimi falan yargılasınlar mesela, o kadar suç işlemişler di mi, Venezuela'da Chavez'i, Kuzey Kore'de Kim Jong İl'i yargılasınlar, enayi mi bu adamlar niye yapmıyorlar acaba? Sıraladığın bütün argümanlar popülist demagojilerden ibaret. Fetullahçı oluşumun dünya çapında misyonerlik yaptığını, eğitim kurumlarında beyin yıkayarak kendine nefer yaratan, kilit yerlere kendi ajandalarına hizmet eden kilit adamlar yerleştirerek topluma nüfuz eden, kendinden olan iş adamlarına ihaleler bağlatıp kendi okuttuğu öğrencileri hileyle üniversitelere sokan, din hocası okul müdürlerinin, evrime değil yaradılışa inanan biyoloji hocalarının kontrolörlüğünde bir nesil yetiştiren bir kulüp olduğunu bilmesek inanacağız. İleri demokrasi denen, dünyada süper güç olmaya oynayan bir ülekin yöneticileri cemaat gibi dar görüşlü bir ortamdan geliyorsa orada geniş bir vizyon değil, kendi dar ideolojisini nüfuz ettirebilmek için kilit noktalara yerleşilmesi vardır. Fetullah kim allah aşkına? İmam. braid said: -imam hatip mezunları istedikleri yerlere girebilirler.doktorluk okumuşsa doktor da olurlar başbakan da.onlar da insan sen de. bkz. bir üstteki din hocası müdürler ve yaratılışçı biyoloji hocaları. İnsan olmalarına birşey demiyoruz, işlevleri bize batan. İmam olarak yetişip doktor, mühendis, hakim olarak ekilen bu tohumları meşrulaştırıcı demagojilerle enerjini harcama boşuna, kendi ajandanın yarattığı kurallarla sağlanmış meşruiyet ile tatmin olacak değiliz. Buradaki mesaj açık; "I see what you did thar" ve buna itiraz ediyoruz. braid said: -sokakta insanlar ele ele tutuşuyor diye tartaklanıyor? Türkiye'ye hoşgeldiniz, bi süre rehberiniz olacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
braid Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 hiç mesaj yazmıcaktım ama, şu son wottan sonra dayanamadım. wot yaptıgın post "şeriat tehlikelerine" verilmiş cevaptı. konu türkiyedeki şeriat tehlikeleri olunca verilen cevap da bir o kadar "popülist" ve "sığ" oluyor. bir adam yılın 2011 olmasına rağmen ve cumhuriyet kurulduğundan beri pişirilen bu "tehlike"den hala sözedebiliyor, halbuki bu şeriatın gerçekleşmemesine rağmen ülkede Gerçekleşmiş darbeler, başbakan asılmaları, 18 yaşında gençlerin asılmaları, iç savaşlar yaşanmış. senin wotununa vereceğim yanıtları o kadar çok verdim ki, artık bana zevk vermiyor. Umarım 80 yaşına gelince de Fethullah Gülen AKP ŞERIAT GELİYOR RE RÖ Ve RO dan ibaret olmayan bir politik zekaya sahip olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 bekleyin once bir seriat gelsin sonra telas yaparsiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 braid said: hiç mesaj yazmıcaktım ama, şu son wottan sonra dayanamadım. wot yaptıgın post "şeriat tehlikelerine" verilmiş cevaptı. konu türkiyedeki şeriat tehlikeleri olunca verilen cevap da bir o kadar "popülist" ve "sığ" oluyor. bir adam yılın 2011 olmasına rağmen ve cumhuriyet kurulduğundan beri pişirilen bu "tehlike"den hala sözedebiliyor, halbuki bu şeriatın gerçekleşmemesine rağmen ülkede Gerçekleşmiş darbeler, başbakan asılmaları, 18 yaşında gençlerin asılmaları, iç savaşlar yaşanmış. senin wotununa vereceğim yanıtları o kadar çok verdim ki, artık bana zevk vermiyor. Umarım 80 yaşına gelince de Fethullah Gülen AKP ŞERIAT GELİYOR RE RÖ Ve RO dan ibaret olmayan bir politik zekaya sahip olursun. Senin kime cevap verdiğini gözün seçmez olmuş, söylediklerimden nasıl şeriat tehlikesi alt metnini çıkardın anlamadım. Romanya'da da okullarda evrim yerine yaratılış öğretiliyor, Romanya'da Hıristiyan şeriatı mı var yani? Ülkedeki insanları bir kesimin doğru bellediği fikri anlamda soyutlayıcı bir yaşam tarzına mahkum etmek, bu ümmetten dışarı çıkartacak bilişsel kanalları kapatmak, kendi ajandasına tehlike olarak gördüğü unsurları elindeki gücü kötüye kullanarak perde dışına itmek, kısacası dünyadaki bütün otokrasilerin kendini güvene almak için aldığı önlemleri ileri demokrasi adı altında insanlara yedirmeye çalışmak ancak ucu şeriata varınca mı suç oluyor? Sana göre argüman nötrleyici kriterler: 100% genellendiği zaman geçerli olmaması, 80 yıldır söyleniyor olması, başka yanlışlıkların da olması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Quiternoob konuya daldı.kaçın beyler.woot dalgası geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raze Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 bu son argüman çok güclü geldi, ben cevap veremedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
braid Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Quiternoob said: braid said: hiç mesaj yazmıcaktım ama, şu son wottan sonra dayanamadım. wot yaptıgın post "şeriat tehlikelerine" verilmiş cevaptı. konu türkiyedeki şeriat tehlikeleri olunca verilen cevap da bir o kadar "popülist" ve "sığ" oluyor. bir adam yılın 2011 olmasına rağmen ve cumhuriyet kurulduğundan beri pişirilen bu "tehlike"den hala sözedebiliyor, halbuki bu şeriatın gerçekleşmemesine rağmen ülkede Gerçekleşmiş darbeler, başbakan asılmaları, 18 yaşında gençlerin asılmaları, iç savaşlar yaşanmış. senin wotununa vereceğim yanıtları o kadar çok verdim ki, artık bana zevk vermiyor. Umarım 80 yaşına gelince de Fethullah Gülen AKP ŞERIAT GELİYOR RE RÖ Ve RO dan ibaret olmayan bir politik zekaya sahip olursun. Senin kime cevap verdiğini gözün seçmez olmuş, söylediklerimden nasıl şeriat tehlikesi alt metnini çıkardın anlamadım. Romanya'da da okullarda evrim yerine yaratılış öğretiliyor, Romanya'da Hıristiyan şeriatı mı var yani? Ülkedeki insanları bir kesimin doğru bellediği fikri anlamda soyutlayıcı bir yaşam tarzına mahkum etmek, bu ümmetten dışarı çıkartacak bilişsel kanalları kapatmak, kendi ajandasına tehlike olarak gördüğü unsurları elindeki gücü kötüye kullanarak perde dışına itmek, kısacası dünyadaki bütün otokrasilerin kendini güvene almak için aldığı önlemleri ileri demokrasi adı altında insanlara yedirmeye çalışmak ancak ucu şeriata varınca mı suç oluyor? Sana göre argüman nötrleyici kriterler: 100% genellendiği zaman geçerli olmaması, 80 yıldır söyleniyor olması, başka yanlışlıkların da olması. canım kardeşim ben 2 sayfa önceki bone 'un mesajına cevap vermiştim, seninle bir alakası yok hala anlamadın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Anlamadım; braid said: hiç mesaj yazmıcaktım ama, şu son wottan sonra dayanamadım. wot yaptıgın post "şeriat tehlikelerine" verilmiş cevaptı. .. .. Umarım 80 yaşına gelince de Fethullah Gülen AKP ŞERIAT GELİYOR RE RÖ Ve RO dan ibaret olmayan bir politik zekaya sahip olursun. üstüme alınmakla hata mı etmişim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 GEd said: sipeys sana almanya ve türevi ülkelerin modellerini incelemeni tavsiye ederim. Dünyada sadece ABD yok. +1 Amerikan şirketlerinin aksine çoğu çok büyük, uluslararası alman şirketi "patron zengin olsun" diye değil, halk zengin olsun ve insanlık için doğru düzgün icatlar çıksın diye uğraşıyor resmen. Sanayiinin ünlü markalarının toplandığı yerler ülkenin en zengin eyaletleri hep ve bu bizdeki "kocaeli" gibi "en zengin ama halk fakir" değil, bildiğin herkes kazanıyor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 "roket adam" said: Sanayiinin ünlü markalarının toplandığı yerler ülkenin en zengin eyaletleri hep ve bu bizdeki "kocaeli" gibi "en zengin ama halk fakir" değil, bildiğin herkes kazanıyor yani. Growing social inequality Despite all attempts by the government to present the findings of its draft in the best light, the labour minister was unable to hide the fact that the gulf between rich and poor in Germany has widened considerably. “There is an increase of persons at both the lower and top end of the [income] spectrum,” the draft concludes, with a corresponding shrinkage of the “middle class.” The wealthy elite who earn at least 200 percent of the middle-income level, or €3,268 net per month, constitute 6.4 percent of the total population. If one includes property and shares (persons with more than €3,418 net per month), this proportion rises to 8.8 percent. This income refers only to single households. A couple with two children under 14 years must receive net incomes of €6,863 to be considered wealthy. The decline in incomes for the poorest layer of society is made clear by the following statistic: in 2002, 30.4 percent of all net income was shared by the poorest 50 percent of the population. Just three years later, in 2005, this share had shrunk to 28.7 percent. Those to profit from this redistribution are the wealthiest 10 percent. They were the only group to increase their share of social wealth, by around 1.6 percent between 2004 and 2005 alone. This redistribution went hand in hand with declining wages and salaries. Between 2002 and 2005, wages declined from an average €24,873 to €23,684—i.e., around 4.7 percent—according to the government report. http://www.wsws.org/articles/2008/may2008/germ-m24.shtml bir ülkede serbest piyasa olduğu sürece ülkenin toplam refahı arttığı sürece zengin ve fakir arasındaki fark artar. fakirden kasıt sabit ücretle çalışan tabii burada. yoksa bizim zenginlerimiz de almanya'nın zenginlerine göre görece fakirdir ve almanya'da da böyle olması türkiye'deki sorunları görmezden gelmemizi gerektirmez o ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar