Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ahmet abi ntv'de

Valerius

Öne çıkan mesajlar

kimseye bişey demedim düşüncelerimi özet geçtim sadece

kimseye cevap vermek zorunda da hissetmiyorum kendim, bunun çabasına da girmedim koca topikte 1 tane tespitim var o kadar gerisi çok muhim değil tartışmaya girmem bu konuda.

çünkü inci olayı benim içinde aktivist olduğum bir şey değil. uzaktan izlediğim arada sırada değersiz bulup es geçip bazen de keyif aldığım şeyleri yapan bir grup. Bazı konular yüzünden önemli olduklarını düşünüyorum ama bunu böyle bir forum postuyla anlatma becerim yok maalesef. Uzun zamandır da argüman yazısı oturup yazamadığım için antrenmansız kaldım. Keyfimi bozmam yani mevzuyu kaçıranlar içinB)-
Sosyal ağlarda paylaş

İncisözlük, 4chan ve daha adını bilmediğin ve büyük ihtimal varlığında haberdar olmadığım birçok böylesi yapı aslında toplumsal hayatın sigortaları bence beyler.

Bu insanlar boş insan değil, hepsi iyi kötü bir eğitim görmüş bireyler. Devlet için kağıt üzerinde "eğitim görmüş" tanımının 8 yıllık eğitim ve ya lise mezunu olmak olduğunu düşünürsek bu insanlar aslında devletin kabul ettiğinden de öte eğitimi olan insanlar. "Devletin tanımına göre mi bu işler ağbii demeyin" genele göre kıyaslamak için söylüyorum bunu.

Tamam belki özele indiğimizde pek bir farkları yok ama genele bakıldığında yine belli ortalamanın üzerinde olan kişiler yani.

Böylesi bir altyapı günlük hayattaki koşullar ile karşılaşınca bir anlamda durdurulamayan kuvvet hareket ettirelemeyecek nesneye çarpıyor.

Kendilerinin koymadıkları, kendilerine söz hakkı bile verilmemiş bazı toplumsal kurallara karşı çıkmayı sıkıcı hayatlarından kurtulmak için tek çare olarak görüyorlar. Yatıp kalkıp dua edin bu deşarj olma olayı internette küfür ederek geçiştiriliyor. (Bazılarımız da kulaktan dolma bilgiler ile liberalliği kucaklayıp farklı olmaya çalışıyor : ) )

Arada zaten altyapının ortaya çıktığı şeyler de görülmüyor değil tabi. 4chan'ın project chanologysi, inci sözlüğün facebook türkçeleştirmesindeki demokrasiyi alaşağı edişi, bozbaykuşlar vs iyi de olsa kötü de olsa bu insanların yetenek ve zekalarını birleştirdiği şeyler. Nasıl olduğu değil, gelecekte izin verilseydi nasıl olabileceği burada sorumuz.

Amerika'da (ya da Amerika demeyelim de sözüm ona "batı" diyelim)bu sıkıntının farkında. Neden sanıyorsunuz Ölü Ozanlar Derneği (gerçi bunu izleyeli baya oldu doğru bir örnek mi olacak emin değilim), V for Vendetta gibi filmler yapılıyor. İsyanı kendi istedikleri şekilde yönetebilmek ve bir anlamda o insanları topraklamak için yapılıyor bence tüm bunlar. Toplumsal düzende bir alan ayırıyolar ve takılın burada istediğiniz gibi ama sınırı geçerseniz biz varız deniyor.

Siz burada istediğiniz kadar yok orası ergen, yok burası terbiyesiz diye tartışın. O adamların şu hali toplumun geneli için en sağlıklısı.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

incisözlük 1 gram şeker için 10 kilo keçiboynuzu yemektir. işin gücün yoksa oturur yersin. çoğu yerden o şeker alınamıyor bile. mesela paticikte 1 gram şeker için 3 kilo keçiboynuzu yemek lazım.

incinin şekerini bulmak için hepsini yemene gerek yok, yiyecek enayi çok zaten, iyi bişi yaptılar mı sağdan soldan duyuluyo anında. Onu okur yetmezse o zaman girer sayfalarından o başlığa bakarsın, hiç keçiyle boynuzuyla falan uğraşmazsın.

patide de belli başlı adamlar var işte takip edilecek ve edilmeyecek. Sağda solda angutluk edip "Trollük yaptım ehircik, komiğim ben di mi" diyen zavallıları kafadan eleyeceksin, ortama girmek için sağa sola yavşayan hatta milletin laf ettiği/dalga geçtiği kişi ya da topiclere doluşup kendini göstermek için dalga geçemye kasan karaktersiz yancıları eleyeceksin, geri kalanlardan trollük yapmadığı halde saçmalayan bi kesim var (keşke bilinçli yapıyor olsaydı dedirtiyor) onları eleyeceksin. Sonra bi de başlığa göre filtreleme yaptım mı zaten şekeri bulma ihtimalin artıyor. Yine az, ama en azından gereksiz kısmı ayıklamış oluyorsun biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

fede said:

incisözlük 1 gram şeker için 10 kilo keçiboynuzu yemektir. işin gücün yoksa oturur yersin. çoğu yerden o şeker alınamıyor bile. mesela paticikte 1 gram şeker için 3 kilo keçiboynuzu yemek lazım.

incinin şekerini bulmak için hepsini yemene gerek yok, yiyecek enayi çok zaten, iyi bişi yaptılar mı sağdan soldan duyuluyo anında. Onu okur yetmezse o zaman girer sayfalarından o başlığa bakarsın, hiç keçiyle boynuzuyla falan uğraşmazsın.

ben mesela şu topikte incici gibi gözüküyor olsam da incisözlüğe girdiğim baktığım hiç yok. Sadece şeker kısmını takip ediyorum. O yüzden hoşuma gidiyordur genel olarak inci olayı.

said:
A. Murat Eren
@merenbey A. Murat Eren
Ahmet Abi meclise girsin ki Eskişehir'in oyları 'partilerinin sesi', 'temayül ustası' siyasilere kapak olsun. Yakışır bence Eskişehir'e.

http://twitter.com/#!/merenbey/status/58551556626317312

bu tip yaklaşımlar var ki ben de olayın orasındayım daha çok.

Ayrıca Ahmet Abi'yi medyadan takip ettiğime göre öyle çok boş bir adam değil. Kurduğu cümleler, hali tavırı falan gayet yerinde geldi bana. 550 vekilin arasında sırıtacağını dahi düşünmüyorum. Gireceğini sanmıyorum ama çok isterdim girmesini. Bunun değişik faydaları olacak.

En basitinden 14-18 yaşlarındaki ergenler bir şekilde meclis haberlerini takip etmeye başlayacak. Ne bileyim işte bir sürü şey sayılabilir daha bu tarz.

* * *

Facebook 'troll'üne de demokrasinin abuze edilebilir olmasıyla ilgili yapılan bir yaklaşım vardı twitter'da mı yoksa pati'de mi okudum hatırlamıyorum. Çok basit ve çocukça gibi gelse de kulağa birazcık kasıldığında ardında çekici düşüncelere rastlanabiliyor bu tip olayların.
Sosyal ağlarda paylaş

spotun yaptığına trollük diyen cidden atlasın camdan. trollük dediğin şeyde az da olsa bi zeka parıltısı olur, olmalı. öyle zeka parıltısından kastım, sunucuya "altını şer incisi ker" dedirtmek gibi bir çocukluk değil. açıkları sömürmek ne zamandır trollük ?
Sosyal ağlarda paylaş

Artariel said:

spotun yaptığına trollük diyen cidden atlasın camdan. trollük dediğin şeyde az da olsa bi zeka parıltısı olur, olmalı. öyle zeka parıltısından kastım, sunucuya "altını şer incisi ker" dedirtmek gibi bir çocukluk değil. açıkları sömürmek ne zamandır trollük ?

ahauha,

adamlar twitterda acik bulup cnn e sayfa haberi oldular,
facebook language abuse yaptilar
okana mektup okutturdular

daha ne olsun?

ben destekledigimden degil cokta seyimde degil, ama
yigidi oldur hakkini yeme.
Sosyal ağlarda paylaş

Sistem açıklarını organize bir halde abuze etmek ve çeşitli haberleri yaratıyor olmak gayet güzel ve nitelikli bir trollük.

Birden fazla insanın hep bir araya geldiğinde yapabilceklerine dair fikirler verebilir. Çok basit konular hakkında "ben tekim böyle yapsam da bişey değişmeyecek" düşüncesine karşı insanların kafasında bişeyleri çaktırabilecek işler aslında bunlar.

Hep çok basit yaklaşıyosunuz. Çocukluk deyip geçmeyin. Hem bakın o çocuklar birleşti mi nolur sonra hehe.

Bence bu tip şeylerden irite olanlar gayet muhafazakar kimseler. Hani kendinizi muhafazakar olarak tanımıyorsanız bir düşünün bence.

Facebook, twitter vs. herkesin uğrak noktası ve tapındığı bir sürü vakit harcadığı yerler. Bunların belli bir vakit için tamamen saçmalayabilmesi fikri aslında asıl büyük olanın birleşebilen insanlar olabildiğini gösterir mesela. Yakın hadi burdan. Yaaa..
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

incisözlüğün tüm kullanıcıları tek bölgede otursa gene seçilemez.

yazık günah koyduğunuz paraya.

küfürbaz herifler.

annene küfrediyolarmış kanka ben öyle duydum.

türkler troll yapamaz, yaparsa bi tek ben yaparımmmmm gibi takılanlar da "Rekis İcni"'yi bilmeyen veleler, ciddiye almayın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...