Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ne yonde ilerleyebilirim ki acep?

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Kendime güveniyorum, iktisat eğitimi aldım kaç yıl =) Olmazsa Shuttle var, 300m filan eder satarsam, Amarr'a indirdim, bekliyor =)
Mesaj tarihi:
Eğer amacın pvp ise en hızlı ve kolay para kazanma yolu lowsec'deki lvl5 missionlardır.LP ile aldığın sattığın eşyalara göre mission başına(eğer seçici olursan 3-4dk sürüyor genelde bunlar) 50m ortalama kazanırsın.
Mesaj tarihi:
codmaster said:

Eğer amacın pvp ise en hızlı ve kolay para kazanma yolu lowsec'deki lvl5 missionlardır.LP ile aldığın sattığın eşyalara göre mission başına(eğer seçici olursan 3-4dk sürüyor genelde bunlar) 50m ortalama kazanırsın.

Sunuda belirtmen lazim baya saglam bi kalca ister low secte lvl 5 mission yapmak
Mesaj tarihi:
low secten vazgeçtim, hi-secte dahi solo lvl5 görev yapabilecek gemi var mı meraktan soruyorum? birde low secte görev yaparken, kimseyi rahat bırakacaklarını sanmıyorum. benim nazarımda low sec, 0 sec ten kat be kat daha tehlikeli.
Mesaj tarihi:
Lvl5 missionlarda carrierla bile yakalanmak imkansıza yakın çünkü:

1- Artık probelar overview'e eklenebiliyor böylece çok kolay gözüküyorlar.
2- Genelde lvl5'lerde 6-7 web tower var carrier ile mesela 5.5m/s ile align olması 5 sn bile sürmüyor.
3-Eğer carrier yoksa belirli fitlerle ishtar veya drake ile lvl5ler çok kolay yapılabiliyor.
4-Lvl5 missionların çoğu 3-4 dk sürüyor.

Onun dışında lowsecde veya 0.0 da lvl4'leri unprobable tengu fit ile yapmak mümkün. Sistem değiştirirken covert ops fite geçip sisteme girince unprobable yapıyorsun oluyor bitiyor :) ki o bile bence büyük zaman kaybı, direk lvl5 en güvenli ve en iyisi.
Mesaj tarihi:
codmaster said:

Lvl5 missionlarda carrierla bile yakalanmak imkansıza yakın çünkü:

1- Artık probelar overview'e eklenebiliyor böylece çok kolay gözüküyorlar.
2- Genelde lvl5'lerde 6-7 web tower var carrier ile mesela 5.5m/s ile align olması 5 sn bile sürmüyor.
3-Eğer carrier yoksa belirli fitlerle ishtar veya drake ile lvl5ler çok kolay yapılabiliyor.
4-Lvl5 missionların çoğu 3-4 dk sürüyor.

Onun dışında lowsecde veya 0.0 da lvl4'leri unprobable tengu fit ile yapmak mümkün. Sistem değiştirirken covert ops fite geçip sisteme girince unprobable yapıyorsun oluyor bitiyor :) ki o bile bence büyük zaman kaybı, direk lvl5 en güvenli ve en iyisi.

drake lvl 5 görevleri solo mu yapıyor? hangi fit ile mesela? ishtar ve nighthawk hadi bir derece sonuçta onlar T2 gemi, ama drake bilmiyorum..
Mesaj tarihi:
said:
[Drake, lvl5 mission]
Shield Power Relay II
Shield Power Relay II
Shield Power Relay II
Shield Power Relay II

Large Shield Extender II
Large Shield Extender II
Dread Guristas Heat Dissipation Amplifier
Dread Guristas Heat Dissipation Amplifier
Dread Guristas Magnetic Scattering Amplifier
Dread Guristas Magnetic Scattering Amplifier

Heavy Missile Launcher II, Scourge Fury Heavy Missile
[empty high slot]

Medium Core Defence Field Purger I

Hobgoblin II x5

Bununla Cleaning House,Sansha on the Horizon ve Breeding Facility çok rahat yapılıyor eğer triggerlar nedir vs bilirsen.

said:
[Drake, lvl5 mission2]
Shield Power Relay II
Shield Power Relay II
Shield Power Relay II
Shield Power Relay II

Large Shield Extender II
Large Shield Extender II
Heat Dissipation Field II
Heat Dissipation Field II
Ballistic Deflection Field II
Ballistic Deflection Field II

[empty high slot]

Hobgoblin II x5

Bu fitle ise Operation: Wyrmslayer ve Operation: Wyrmsbane

Diğer missionlar da full passive ishtar ile yapılabiliyor.

Logistics alt gerektiren missionlar da var 2-3 tane ama onları da reject ediyorsun eğer logistics alt yoksa.

Tabi solo fitler full missile ve full shield skill'ler istiyor (eğer şöyle 10dk da filan bitirmek istiyorsan). Ishtar ile de tabi drone skillerinin çok iyi olması lazım. Onun dışında BC V(drake için) Gallante Cruiser V ve HAC V de gerekli.

Tabi en iyisi carrierla yapmak, rahat ve hızlı.

Lowsec konusuna gelecek olursak, evet lvl5 missionlar sadece lowsec'de ama lowsec'de instapop şeklinde bir tehlike yok eğer dikkatli olursanız.
Mesaj tarihi:
Birkaç sorum daha olacak: lvl 5 ve lvl 4 görevler arasında ne kadar büyük getiri farkı oluyor? Yani loyalty point ve parasal getiri açısından soruyorum. Hatta açıkçası oyuna sıfırdan başlayan ve pve yaparak ilerlemek isteyen birisi nasıl iyi miktarda para yapabilir ki güçlü gemiler alıp fitleyebilir?

Agent görevleri mi yapmalı, yoksa hi sec yerlerde tatmin edici anomalyler çıkıyor mu? Görevden çok salvage mı para kazandırır?
Nedir ne değildir?
Mesaj tarihi:
Lvl5 missionlar mission başına ortalama 8m isk ve 70-90k LP (social skillere ve missionun çıktığı sistemin security status'una bağlı olarak) verir. Bu da mission başına 50m civarı. Ayrıca eğer tag salvage vs toplarsan ekstra 20-30m getirir. Eğer seçici olursan genellikle 4-5dk sürer missionlar.1 saat süren missionlar da var gerçi ama çok fazla değil.

Lvl4 missionlar ise high/low/null sec olmasına göre değişken LP verir. High sec lvl4leri 3-5k LP, lowsec de 8-10k, null da ise 20k lp ye kadar çıkar. Mission zorlukları security'e bağlı olarak değişmez. Ama mesela 0.0 agentları concord'a karşı mission verebilir.Genellikle lvl4'ler 20-30dk sürer. O yüzden lvl5'ler daha verimli isk/saat açısından.

Benim tavsiyem eğer yoğun pvp yapmak istiyorsan Lvl5 missionlara yönelmen.Oyun zamanının 1-2 saatini harcayarak çok rahat kayıplarını karşılayabilir hatta baya baya kazanç sağlayabilirsin.
Mesaj tarihi:
Yoğun pvp yapmayı düşünmüyorum, zaten şu an 0 sec tarafındayım, zamanım oldukça ucundan kıyısından katılıyorum pvp aktivitelerine. Pvp ye alternatif olarak ne yapılabilirim onu merak ettiğimden sormuştum.

Pve için en iyi gemiler arasında caldari ırkından raven, nighthawk ve tengu gösteriliyor. Örneğin level 4 ve 5 görevleri etkin bir şekilde solo yapabilmek için raven yeterli mi? Yoksa ishtar, abaddon yada maelstrom ile (yada bir başka gemi ile) daha mı rahat yapılıyor solo olarak?

tabi kaliteli gemi kullanırken de insan tırsıyor ya biri gelirde patlatırsa diye, sonuçta low secte görev yaparken tekbaşına olacağım :)

carrier kullanmak şu an oldukça uzakta bana hem maddi olarak hem de skill olarak. kullanabildiğim en büyük gemi amarr abaddon onunda skilleri çok iyi vaziyette değil (gunnery ve armor skillerinin bir çoğu halen lvl 4 düzeyde ve t2 laser turret takamıyorum)
Mesaj tarihi:
yukardaki yazan bilgiler için çok teşekkürler, ancakbir sorum daha olacak, gördüğüm kadarıyla bazı tier 2 gemiler var, bazıları commandship ve bazıları da heavy assault ship olarak geçiyor ama görünüş olarak bunların hepsi cruiser sınıfı gemiler.

bu gemilerin işlevleri nedir, hepsi t2 olmasına rağmen ve cruiser tipli olmalarına rağmen birbirlerinden ne tür farkları vardır?

command shipleri (sleipnir, absolution gibi) ve heavy assault shipleri (zealot,ishtar,cerberus gibi) nerede kullanıyoruz?

yani pve olarak ele alırsak command shipler, heavy assault shiplere göre daha mı faydalı? yada farkları pvp de mi ortaya çıkıyor? aydınlatırsanız sevinirim.
Mesaj tarihi:
T2 gemileri T1 gemilerin daha özel görevler için geliştirilmiş halleri gibi düşün. mesela T1 battlecruiserlarda sadece armor ve silah bonusu varken bunların T2 si olan command shiplerde ayrıca fleetlerde işe yarayan command link itemlerini takma gibi artı özellikler bulunur veya heavy assault shipler tam da tanımları gibi ağır zırhlı yüksek saldırı gücüne sahip ama aynı zamanda bir cruiserin manevra kabiliyetine ve hızına sahip gemilerdir.

T2 gemiler hem pvpye hem pve ye gelen gemiler mesela ishtar ve nighthawk muhteşem birer pve gemisi oldukları halde aynı zamanda pvpde de işe yararlar.
Mesaj tarihi:
T1 gemilerin kullanım şekilleri ve amaçları daha geniştir.
T2 ler biraz daha amaca yönelik gemilerdir.

Favorim matar olduğundan bir matar gemisi ile örek vereyim. Hurricane, kullanana göre armor veya shield fitlenebilir. İkiside iyidir. Ama claymore veya sleipneri armor fitlemek pek mantıklı olmaz.
Mesaj tarihi:
Simdi t1 gemiler max 2 bonus verirler,slotlari azdir resistleri dusuktur shield armor ve hull hitpointleri t2 oranlara azdir..arti olarak t1 gemilerde 3 rig slotu bulunmaktadir,t2 gemilerde 2 slot vardir,t3 lerde 3.
  • Yeni Oluştur...