Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uydunet tavsiye ediyor musunuz?

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Liebe said:

bence wireless modeme bi dünya para bayılmayın , ben wireless hub (adını unuttum böyle bişeydi galiba) aldım 50 liraya arada 3 tane oda var resmen full çekiyor çok nadir olarak 4 tırnağa düşüyor, zaten 3 tırnak çekse bile problem olmuyor internet 5mbit olduğundan dolayı.bir düşünün derim.
EN AZ 100 LİRA dfs
Sosyal ağlarda paylaş

CthuLhu said:

Liebe said:

bence wireless modeme bi dünya para bayılmayın , ben wireless hub (adını unuttum böyle bişeydi galiba) aldım 50 liraya arada 3 tane oda var resmen full çekiyor çok nadir olarak 4 tırnağa düşüyor, zaten 3 tırnak çekse bile problem olmuyor internet 5mbit olduğundan dolayı.bir düşünün derim.
EN AZ 100 LİRA dfs

120 demişti olm herif auehauehau
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
internet bağlattırıcam yeni. kablo net modem kampanyası ile düşünüyorum ama durumumu anlatiyim bi önce. hafta içi yurtta kalıyorum. hafta sonu ise eve dönüyorum. yazın full evde kalcam tabiki. interneti de sık kullanıyorum yalnız. bu durumda 1mbit/29tl nasıl sizce? 1mbit olması az düşündürüyor. alıştım artık yüksek hızlara 1mbit ile kafayı yermiyim bişi indirirken? gidip 5mbit icin 69tl vermek de fazla geliyor sadece 2 gün için. yazın full kullanıcam gerçi o ayrı da.

ilk sorum ben 1 mbit ile başlayıp sonradan 24 aylık anlaşmam bitmeden onu yükseltebilirmiyim bi ceza filan ödemeden. ya da tam tersi? ikincisi bu durumda ttnet mi yoksa kablonet mi? malesef superonline yok evimin orda.

ttnet paketlerine baktım. telekom yakım evime, vdsl bile olabilir ama sonucta gene 60-70tl civarı bir para veriyorum en az kotasız paketlerde. ttnet 25 ila 50gb arası adil kullanım kotası koyuyor ne yaparsan yap. uydunet ise adil kullanım kotası uygulamıyor sanırım ama onda da 5mbit 70tl. 1 mbit 29 tl.

siz olsanız napardınız?
Sosyal ağlarda paylaş

allah belalarını versin ya bunların. randevu aldım gerizekalı sisteme girmemiş herhalde. boş boş evde bekledim haftasonu. 3 hafta oldu hala kurduramadım lan bi götü boklu şeyi.

kampanya dahilinde hız değişikliğine gidebiliyorsunuz ama mevcut ödediğiniz faturadan daha yüksek olacaksa.
1den 5mbite geçiş var ama 5ten bire yok yani.
Sosyal ağlarda paylaş

bende cbw560 var verdikleri modelin alt modeli.
Çekiyor canavar gbi. 2. Kat ev içeriki odada, barlar sokagından baglanıyorum.iyi yani baya netmaster. uydunet stabil hizmeti ile adsl ile karşılaştırılamaz bile.
Ufak tefek sorunlar oluyor ama adsl e göre 100 kat falan daha az.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
oh bok..

dün tv, internet vs gitti, gelmedi diye arıza kaydı açtırtmıştım. gelip anında yaptılar.
iyi mi?
iyi.

abi bugün netim kaaaağnı hızında. sonra birden hızlanıyor. sonra yine kağnı hızınca.

olması gereken SNR, upstream, downstream aralıkları kaçtı bunların?

Downstream Gücü 0.1 dBmV
SNR 36.8 dBmV
Upstream Gücü 39.7 dBmV
olarak gözüküyor şimdi, upstream 35'e kadar düşebiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ya benim tuhaf bi problemim var.
laptopu sleep moda alıyorum. tekrar açtığımda netin gelmesi için 1dk kadar bekliyorum.laptoptan olsa uydunetten önce de böyle yapardı. modemden mi kaynaklanıyor yoksa türksatın kullandığı bişeyden mi kaynaklanıyor? yaşayan var mı böyle bişe?
Sosyal ağlarda paylaş

Modem yerine mevcut modeminin önüne bir wireless router alabilirsin, ileride başka tip bir modem kullanma veya bir yere geçici bir wireless network kurma durumun olursa da işine yarar. Ayrıca bildiğim kadarıyla Türkiye'de kablonet modemi nadir bir şey olduğundan, olanlar da biraz dandik.

Örnek alet.

Hem baya ucuza geliyormuş modeme göre.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim konfigürasyon şu, wireless performansı hariç gayet de memnunum, bi kere bile torrent'ten dolayı çakılmadı

Webstar DPX100 (2002'den beri kullanıyorum LOL)
http://www.garethjmsaunders.co.uk/pc/images/network/router/03_webstarmodem.jpg

Asus WL-520gU
http://www.exa.com.tr/images/product/3_NTWACCASUWL520GU.jpg
http://www.exa.com.tr/asus/access_pointrouter/asus_wl520gu-386-14380.html

Edit: Bu arada bi arkadaşımı geçirdim yakın zamanda UyduNet'e, verdikleri wireless modem o kadar kötü ki, torrent açamıyo adam.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...