Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beyaz Çürük


Tron

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Bu genç yaşımda beyaz çürük denen bir illet yüzünden dişlerim çürüyor (eriyor). Kaplama ya da porselen yapılması gerekiyor. Porselen vida ile çene kemiğine tutturulduğu için haliyle daha dayanıklı oluyor. geçen sene sordum, bir dişin fiyatı 1800 tl. 32x1800=57.600 tl tutuyor. Elbetteki hepsini yaptırmak istersem bir ödeme planı ile indirim olucaktır. Lakin bu para bana diş’de olsa yine de çok. Etrafınızda bu gibi bir işlemi makul fiyatlara yaptırabileceğim dişci biliyorsanız çok sevinirim. Teşekkürler...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tron said:

Selamlar,

Bu genç yaşımda beyaz çürük denen bir illet yüzünden dişlerim çürüyor (eriyor). Kaplama ya da porselen yapılması gerekiyor. Porselen vida ile çene kemiğine tutturulduğu için haliyle daha dayanıklı oluyor. geçen sene sordum, bir dişin fiyatı 1800 tl. 32x1500=57.600 tl tutuyor. Elbetteki hepsini yaptırmak istersem bir ödeme planı ile indirim olucaktır. Lakin bu para bana diş’de olsa yine de çok. Etrafınızda bu gibi bir işlemi makul fiyatlara yaptırabileceğim dişci biliyorsanız çok sevinirim. Teşekkürler...


Bir kaç tanesini vidalayı diğerlerini bu vidalılara köprü çekse olmuyormu? olması lazım gibi bir sor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Qualance said:

Bir kaç tanesini vidalayı diğerlerini bu vidalılara köprü çekse olmuyormu? olması lazım gibi bir sor.


Fikir için saol, doktorum da köprü yaparız dedi. Muhtemelen uygun bir fiyat bulamassam benimkilerde köprü olucak. Köprü kullanan bir kaç kişiye (dedelere)sordum. Nasıl rahat oluyor mu gibilerinden. Geviş getiriyormuş gibi hissettiklerini söylediler. Açıkcası zaten dişlerimi kaybettim, birde yaşlı psikolojisine girmek istemiyorum. Tabi yapıcak bir şey yoksa köprü olucak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu porselen + köprü olayı oluyor.

Mesela benim babaannemin dişleri, ağzında sadece 3 tane diş vardı, 2 üstte 1 altta, üsttekiler sağlamdı sadece

önce alttakini çekti dişçi, sonra üsttekileri temizlikti ottu boktu sağlamlaştırdı. Alta porselen yaptı işte sonra bunlar iyice oturunca birkaç ay sonra köprü taktı. Tabii sürekli gidip geldik vs. ölçümler falan zahmetli iş, eve yakın bir dişçi olursa senin için ideal olur. Bazen her hafta çağırıyordu adam, tabii yaşlı falan diye çünkü oturması yaşlılarda çok sorunlu oluyormuş.

Bunun dışında vida dediğin implant oluyor, porselen farklı asdf implant pahalı bayağı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çapa'ya bir git istersen, özele falan gittiysen onun kazığı olabilir. 2 sene öncesi annem implant yaptırdı 10bin euro civarı bir şey tutmuştu çapada, ki implanta en vakıf yer orası bu konuda bildiğim kadarıyla.

Yalnız 1 sene kadar çok fazla zorluk çekersin haberin olsun.

(Annemde damaktaki kemik de eriyordu bir yandan, öyle bir sorunun da yoktur umarım)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tekrar selamlar,

Beyaz çürük denen olay diş minesi kalsium eksikliğinden dolayı güçsüz ise yumuşak bir hal alıyormuş. Süt ve süt ürünleri ile aram çok iyi olmasına rağmen böyle bir durum var. Bunun sebebi annemin de böyle bir durumu olması. Onun da tüm dişleri kaplama. Normalde diş mineniz ufak bir hasar aldığında açılan bölgede siyah çürük oluşur. Beyaz çürükte ise, dişiniz daha çürümeye başlamadan erimeye başlıyor. Haliyle içeride beyaz bir boşluk oluşuyor. Bu yüzden beyaz çürük deniyormuş. Doktorun dediğine göre bazılarında o tırnaklı aletle kazımaya başladıklarında peynir gibi dağılıyor dedi. Benimki o kadar ileri seviyede olmasada Dişlerimi her gün fırçalasam da 4-5 yıl daha kullanabileceğimi söyledi. Kendi dişin en iyisidir diyerek, hepsini dolgu yaptı. Fakat daha geçen sene dolgu yaptırmış olsamda, bu senede yeniden farklı bölgelerde beyaz çürükler oluştu. Artık daha fazla beklemenin anlamı olmadığını düşünüyorum.

Çapa da doktor kuzenim var. Aramız limoni de olsa bir görişim. Öneriler için saolun...

Not: Bu rezil metin için üzgünüm.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş olsun.
Bende malesef muzdaribim biraz benzer problemden. Ne kadar fırçalasam, sütü ve ürünlerini çok severek yiyip içsemde, dişlerim çok çok çabuk çürüyor ve diş etiyle birleştiği bölge soyuluyor, deliniyor gibi. Dişçiden de korkmam, giderim mümkün olduğunca düzenli. Annemin dişleri çok zayıftı, şimdi porselen hepsi. Babamınkiler daha sağlam ama o da fazla bakmadığı için gitti, o da porselen şimdi. Anne tarafından genetik malesef. Bende ön taraflar özellikle gidiyor. Arkalar biraz daha yavaş. Benimde sonum implant olacak sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...