Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

YGS'nin şifresi çözüldü!!

ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

bakıyorum da basına milliyet de flash haberlerden kalkmıs konu altta kücücük bir resimde var, hükümet devirece cinsten bir skandal söz konusu, adamların dün yaptığı açıklama dağıttıkları kitapçıklarla resmen altüst oldu ama tek kelime edilmiyor edilmediği gibi yavaş yavaş gündem de uzaklaşıyor.

bir kaç güne yeni bir gündem oluşturulur bu olayda hasır altı edilir gider.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

şakirtler niye mesaj atmıyor buraya?

geliyor, "o kadar büyük olay yoktur tesadüftür" diyor. olay kesinleşirse "bilgi işlemciler hükümeti karalamak için yapmış" diyecekler. o da yetmezse "üç öğrencinin sınavını iptal ettiler ya daha ne olsun yapanlar onlarmış" diyecekler.
Sosyal ağlarda paylaş

Gayet badit üzeirnde barkod olur ona göre ecvapları karşılaştırır. Teknoloji baya ilerledi :P
Wispy said:

Ya şimdi şöyle birşey okudum her adayın sınav kitapçığı unique gibi bir laf söylemiş ÖSYM başkanı.

Öyle birşey olsa 1.8milyon cevap anahtarı olması gerekiyor. Nası yapacaklar ki onu ?
Sosyal ağlarda paylaş

ntvmsnbc said:

'ÖSYM yetkilerini Milli Piyango'ya bıraktı'

NTVMSNBC okurları, ÖSYM’nin YGS’de şifre iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamayı değerlendirdi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'in açıklaması öğrenci, veli ve eğitimcileri tatmin etmedi. İşte okurların yorumları...

Yaklaşık 1.5 milyon öğrencinin ter döktüğü Yüksek Öğretime Giriş Sınavı’nda (YGS) ortaya atılan gizli şifre iddiaları tartışmalara yol açtı. Buna göre Matematik testinde 40 sorudan 38’i belli bir şifreyle çözülebiliyordu. İddiaların ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

ÖSYM’den de iddialara yalanlama geldi. Sadece basına dağıtılan örnekte bu durumun sözkonusu olduğunu ifade eden ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, öğrencilere verilen kopyada bu durumun olmadığını söyledi. ÖSYM, şüpheleri ortadan kaldırmak için bütün kitapçıları internette paylaştı.

NTVMSNBC okurları, şifre skandalıyla ilgili değerlendirmerde bulundu. Okurların birçoğu şifreleme nedeniyle YGS'nin iptal edilmesini isterken, bazı okurlar da sınavda kopya olduğuna inanmadığını ifade etti.

Okurlar, "Ateş olmazsa dumanınız çıkmaz", "Tekrar bir şaibelik işin içine girmesi harakiri olur", "Takke düştü kel göründü", "Kopya verilecekse şifreye lüzum yok", "Böyle saçma bir kopya şekli olmaz", "Al gülüm ver gülüm", "Matematikte tasadüfe yer yok", "ÖSYM yetkilerini Milli Piyango'ya bıraktığını duyurdu", "ÖSYM nin yapacağı tek şey ismini değiştirmek: ÇARKI-FELEK" gibi yorumlarda bulundu.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25199224/
Sosyal ağlarda paylaş

tinu said:

bu arada ben yanlıs bakmısım sımdı tekrar baktımda benım indirdiğim kitapçıklada çoğu soru doğru çıktı,

ama şu sınavdan önce açılmış başlıklar resmen bomba ya, ip lerden bulup sorguya almaları lazım :)

o kitapçığı ben de indirdim çoğu tutmuyordu ?
Sosyal ağlarda paylaş

basının hala olayın uzerine yeteri kadar gitmedigini dusunuyorum. sunun affedilecek yanı yok ki bu 2. skandal ilki de degil. abv hepinizin. secimlere bi bok karıstırmadıklarını nerden bilicez simdi? gerci koyun sayısının fazlalıgından emin oldugumdan hile yapıldıgını dusunmuyorum, o ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

TGB ihbar hattı kurmuş:

said:
TGBliseli olarak bu yolsuzluğun takipçisiyiz. Eğer siz de bu yolsuzluğu kanıtlayabilecek olaylar yaşadıysanız ya da bu tür olayların tanığıysanız bize bildirin. Sınav kitapçığınızı inceleyerek ÖSYM'nin açıklamalarını denetleyebilirsiniz. Gönderilen her bilgi değerlendirilecek ve liseli arkadaşlarımızın hakkı sonuna kadar aranacaktır."

İletişim: [email protected]
0 507 756 84 76
0 531 592 59 98
http://www.tgb.gen.tr/haberler/3324-cemaatin-sifrelerini-cozduk-ygs-skandalinin-sorumlulari-
Sosyal ağlarda paylaş

Basını yayınlanan kitapçığı master kopyadan çoğalttık, doğru cevabı sabit tutarak diğer şıkları değiştirtidiğimiz için eşleşen şık doğru oluyor. Yoksa bu kitapçık hiç kimseye dağıtılmış değildir diye açıklama yaptılar.
Mantıklı bir açıklama ancak bir de eşleşen şıkların sayısının birden fazlası olması durumunda neden her zaman eşleşen ilk şıkın doğru cevap olduğunu açıklasalardı belki gerçekten tutarlı birşey demiş olabilirlerdi.
Bu konuyu eksisözlükte bir kişi daha anlaşılır bir şekilde açıklamış, isterseniz bakabilirsiniz.
açıklama
Sanki kopya sorunu sınava giren öğrencilerden kaynaklanıyormuş gibi, küpeden yüzüğe herşeyle sınava girişi engelliyorlar. Saçma sapan milyon tane farklı kitapçık bastık diyorlar. Asıl güven duyulmayanın kendileri olduğunun farkında değiller mi? Dışarıdan kontrol edilmesi bu kadar imkansız bir sistemi kurarak daha da güven sarsıyor ösym. Bu kadar aptallık bilinçsizce olamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...