Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul'un kalabalığına çözümü buldum.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Norak said:

yeraltına doğru genişlemeli şehir,

http://kickthemallout.com/images/Photos/TurkishUndergroundCity/derinkuyu.jpg

istanbul dwarf federasyonu kurulmalı

su olay cok iimis
Mesaj tarihi:
gerçeği..

http://www.youtube.com/watch?v=jXNyEiw28D0

bizde kayaçlar böle değil..

böle olsa bile daha adamlar sele, taşkına karşı floodway yapmayı düşünemiyorlar bunu düşünmeye kalksalar 15.dakikada yüzleri Raiders of the Lost Ark'taki erimeye başlar ve kafaları patlayabilir.

tehlikeli!
Mesaj tarihi:
burada cooling systemların aşağıya alınması, depolamanın aşağıya alınması vs muhteşem olaylar yalnız.

hatta ist'in kuzeye kalan bölgelerinde de yapılabilir bana kalırsa
Mesaj tarihi:
japonyanın kanalizasyonu kadar olsa yeter bana,

http://www.funonthenet.in/images/stories/forwards/japanese%20sewer/japanese-sewer-3.jpg

http://www.funonthenet.in/images/stories/forwards/japanese%20sewer/japanese-sewer-1.jpg
Mesaj tarihi:
ilk mesajdaki çözüm olmaz.20 milyon insan var o trafik universite ile bitmez

fakat istanbula göç eden fakirleri memleketine geri göndersen istanbulun kalitesi de artar trafikte azalır haha
Mesaj tarihi:
Red said:

fakat istanbula göç eden fakirleri memleketine geri göndersen istanbulun kalitesi de artar trafikte azalır haha

organize zanayilerde kimi çalıştıracan o zaman.Cadde bostandan zorla toplayıp fabrikalara mı sokalım
Mesaj tarihi:
bi işe yaramaz bu diyecektim de denmiş zaten.

üni öğrenci sayısı devede kulak. Üstelik bayağı büyük kısmı zaten arabasız, trafiğe pek katkısı yok, en fazla otobüsün metrobüsün sardalya istif yoğunluğu biraz azalır.

çözüm göçü kesmek.
Mesaj tarihi:
bansheee said:

Red said:

organize zanayilerde kimi çalıştıracan o zaman.Cadde bostandan zorla toplayıp fabrikalara mı sokalım

organize'yi kocaeline taşıruk
Mesaj tarihi:
İlla üniversiteleri taşıyacaksanız iktisat işletme sosyal bilmiler hede hödö taşınsın. Teknik üniversitelerin faydası var, diğerleri boşuna kalabalık yapıyor. Sadece teknik üniversitelere yetecek kadar kız bırakılsın diğer bölümlerden, kalanı taşınsın.

Vahşi kan akacak şimdi kikikiki
Mesaj tarihi:
Mühendis sayısı az çünkü herkes mühendis olamıyor. Mühendisleri gönderirsen nüfus olarak birşey değişmez ama kalite düşer.
Diğerleri giderse nüfus düşer. Mühendislerin kalitesini seyrelten kalabalık gitmiş olunca kalite de yoğunlaşacak.
Mesaj tarihi:
lise mezunu olmayanlara (21 yaş üstü) istanbulda ikamet etme hakkı verilmesin. hem böylece istanbul biraz daha elit bi şehir olur izmire falan yaklaşır.
Mesaj tarihi:
türkiyeden çıkan mühendislerin kaliteli olduğunu savunmak kadar büyük bi yanılgı olamaz. 80% inden fazlası yalan, iyi olduğunu zannedenler de iyi olduğunu zannettiği şirketlerde uşaklık yapıp sabit maaş alıyo sdkjasa acınası durumlar volume 2
Mesaj tarihi:
DoruK said:

lise mezunu olmayanlara (21 yaş üstü) istanbulda ikamet etme hakkı verilmesin. hem böylece istanbul biraz daha elit bi şehir olur izmire falan yaklaşır.

lulz
Mesaj tarihi:
bu öğrenciler şehre para getiriyor, eğlence getiriyor, sosyallik kazandırıyor...
üniversiteleri taşıma fikri çok düşüncesizce
(kusura bakma ama şımarık çocuk gibi ay ben öğrencileri istemiyorum gitsinler demek çok mantıksız)
Mesaj tarihi:
yerleşimleri düzgün dağıtacak, adam gibi çalışacak bir belediye olsa -LOOL!- kalabalık bir sorun olmaz. aslında uydu kent, edge city, spatial planning vs üstüne acaip brainstorming yapılır işi bilen birileri fikirleri çarpıştırsa.. biz de kenara geçer bilgileniriz

gereksiz bişi tabii ama bu arada düşündüm de biraz. yenileniyor deprem haritaları. onlara baktım vs. o helsinkideki olayın bi kısmı ist.in kuzeylerine yapılabilir gibi..
  • Yeni Oluştur...