Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

'Kadınlar ilgi çekmek için intihara kalkışıyor'

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

goldbären said:

niye araştırdın peki bunu, etkili metodları mı araştırdın :P

yaw nette bi sürü şey araştırıyorum ki.. sitede bişi görüyorum anında kafadan dalıyorum konuya..

poor man's polygraph yeni ilgilendiğim nane mesela..

olm başbagan olarak beni seçin, en azından bi sürü konuda güncel bilgilere sahip bi adam olur lan başınızda.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

iyi de bu tamamen bir gerçek..

kadın intihar ölüm oranlarına bakın, erkek intihar ölüm oranlarına bakın.. kadınların intihar denemesi erkeklerinkinden fazla, ama erkek ölümleri daha fazla kadınlardan.

erkek intiharlarında haber verme olmaz, kadın intiharları haber verip "ben ölüyorum, gel yarıdm et!!" üstüne kuruludur.

adam %100 haklı

biri kadınların beceriksiz olduğunu söylese yüzde kaç haklı olur peki
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

kadın intihar ölüm oranlarına bakın, erkek intihar ölüm oranlarına bakın.. kadınların intihar denemesi erkeklerinkinden fazla, ama erkek ölümleri daha fazla kadınlardan.

erkek intiharlarında haber verme olmaz, kadın intiharları haber verip "ben ölüyorum, gel yarıdm et!!" üstüne kuruludur.

adam %100 haklı
Yanlış olan ''biyolojik yapı'' , ''doğa'',''fıtrat'' gibi olgularla bu gerçekleri mutlaklaştırıp kadının hep böyle olduğunu ve olucağını öne sürmek.Bu tamamen sosyokültürel yapıyla ilgili bir durumdur.Kadınlar ilk çağdan beri doğurganlık rolü yükletilip toplumda pasif olmaya itilmiştir.Ortaya çıkan sonuçta duygusal,savunulmaya muhtaç,sahip olunabilen kadın modeli
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

adam %100 haklı

erkekler hem daha delikanli hem daha basarili
Sosyal ağlarda paylaş

olitere said:

dasaaa said:

adam %100 haklı
Yanlış olan ''biyolojik yapı'' , ''doğa'',''fıtrat'' gibi olgularla bu gerçekleri mutlaklaştırıp kadının hep böyle olduğunu ve olucağını öne sürmek.Bu tamamen sosyokültürel yapıyla ilgili bir durumdur.Kadınlar ilk çağdan beri doğurganlık rolü yükletilip toplumda pasif olmaya itilmiştir.Ortaya çıkan sonuçta duygusal,savunulmaya muhtaç,sahip olunabilen kadın modeli

biççız & horz
Sosyal ağlarda paylaş

''biyolojik yapı'' , ''doğa'' da bayağı bi doğru..

hormon, enzim bilmem ne bok püsür bin tane şey farklı abi.

kadın erkek yasalar karşısında ve toplum içinde eşittir. ok.

ama gerçekte eşit meşit değiliz. farklı çalışan canlılarız.

insanların bundan alınmasını da hiç anlamıyorum.
farklı demek kadınlar lame canlılar olm demek değil ya da birini yukarı birini aşağı konumlandırmak değil.

ama farklıyız.
Sosyal ağlarda paylaş

Cons said:

iyide karilarin dogasi boktan yani. uc bes tane kafasi calisan kari var toplasan onlarda annem annen sesu falan

bi 4dakikadır şuna gülüyorum abi.

said:
adınlara etki eden etkenler daha fazladır belki (saldırılar vs) ve kendilerine zarar vermeyi bir kaçış ya da manifesto olarak kullanıyorlardır.

bi yardım çağrısı olduğu açık "alo ben ölüyorum"ların.

keza çoğunda aslında ölümcül dozda ilaç alınmıyormuş, sadece "alo ben ölücem!!"de kalıyormuş..

@oli: baba brain gender and hormones mu ne diye bi kitap var. karıştır bi oku. orada cited reflerden okumaya devam edersin zaten..
Sosyal ağlarda paylaş

adam hakli. al iste, psikiyatrist adam da güzel aciklamis durumu;
said:
Kadınlar erkeklere kıyasla 3 kat daha fazla intihara kalkışıyor mesela. Ama ölümle sonuçlanan intiharlar, tersine erkeklerde 3 kat fazla imiş.

Kadınlar genellikle ilaç içmek gibi daha az acı veren ve kurtuluş şansı fazla olan yolları seçiyorlar. Son anda bile kararsızlar genellikle. "Kurtulsam da olur" diyorlar bir anlamda. Bu tür intihar girişimlerini daha çok bir yardım isteği olarak da algılayabiliriz aslında. Böyle intihara kalkışanlar çoğu zaman bilinçsizce kurtarılmalarına da zemin hazırlarlar zaten. Mesela boş ilaç şişesini ortada bırakır, herkesin evde olduğu sırada intihara kalkışırlar vs. Bu halleriyle "beni kurtarın, durumumun kötü olduğunu anlayın ve bana yardım edin" der gibidirler. Bu sessiz çığlıklara kulak vermek lazım.

Erkekler ise anlaşılan son ana kadar yardım istemiyor, karar verince de dönüşü zor bir yolu seçiyorlar. Öyleyse o son an gelmeden sormak lazım, "Bir problemin var mı? Yardım istemek ayıp değil ki! İnsanoğlu acizdir."

Bir diğer veri: İntihar erkeklerde ileri yaşlarda artış gösterirken kadınlarda tersine azalmakta. Anlaşılan erkekler ileri yaşlardaki pasif ve yardıma muhtaç konuma daha zor adapte oluyorlar. Yaşlı babalarımıza, dedelerimize kıymet verip saygı gösterelim o halde. Hiç olmazsa fikir danışalım. Yaşamalarının bir anlamı, faydası olduğunu hissetsinler.

kaynak
Sosyal ağlarda paylaş

Yaşlıların sağlığı bile bozuluyo ilgisizlikten, o çok enteresan. İnanmıyoduk ta başımıza geldi, 78 yaşında dedem var, halam eniştemle yaşıyor, telaştan bir iki hafta ilgilenmemişler hiç, adam evde durmuş paso, hava da sıcaktı, hastanelik oldu direkt. Yürüyemiyodu ayağa kalkamıyodu adam. Gittik hastaneye, bi boku yoktu maaşallah herkes toplanınca kendine geldi, olan benim ertesi günkü finalime oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

olitere said:

Yanlış olan ''biyolojik yapı'' , ''doğa'',''fıtrat'' gibi olgularla bu gerçekleri mutlaklaştırıp kadının hep böyle olduğunu ve olucağını öne sürmek.Bu tamamen sosyokültürel yapıyla ilgili bir durumdur.Kadınlar ilk çağdan beri doğurganlık rolü yükletilip toplumda pasif olmaya itilmiştir.

bence de doğru diyosun. toplumda kadınlara doğurganlık rolü yüklenmese erkekler doğururdu (tu)
fıtrat falan da hikaye 2 meme kişiliği niye etkilesin ki ;)
Sosyal ağlarda paylaş

ha anladım.. abi sen olaya öğleden sonra elinde bildiri dağıtan "işçinin emekçinin yanındayız" amcaları gibi yaklaşıyorsun..

pasifleştirmesi bilmem ne ile alakam yok hacım benim. seneler belli, veriler belli. ben ona bakarım.. horoskoplara inanmama sebebim barnum effectin senelerden beri aynı sonucu vermesidir. duygusal olarak yokmuş gibi hissetmem değil yani.

kadın erkek doğası gereği farklı çalışıyorlar ve bu iyi bişi.

o amcalar çok yakındırlar emekçilere falan da sabahın köründe işçi, emekçi vapura giderken arazidirler, uyurlar pofur pufur ya.. oradan benzetme
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...