dasaaa Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 goldbären said: niye araştırdın peki bunu, etkili metodları mı araştırdın :P yaw nette bi sürü şey araştırıyorum ki.. sitede bişi görüyorum anında kafadan dalıyorum konuya.. poor man's polygraph yeni ilgilendiğim nane mesela.. olm başbagan olarak beni seçin, en azından bi sürü konuda güncel bilgilere sahip bi adam olur lan başınızda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DadashNik0F Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 önce kendimi sonra seni değilmiydi o resim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 bunu bilmeyen mi var, birde haber yapmışlar lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 sesu said: dasaaa tam tokaklıksın ha. Bir gün görürsem vuracağım ağzına ÇIP diye. tokatlık bile olsam rakamlarla, belgelerle, bilgilerle geliyorum ama.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 dasaaa said: iyi de bu tamamen bir gerçek.. kadın intihar ölüm oranlarına bakın, erkek intihar ölüm oranlarına bakın.. kadınların intihar denemesi erkeklerinkinden fazla, ama erkek ölümleri daha fazla kadınlardan. erkek intiharlarında haber verme olmaz, kadın intiharları haber verip "ben ölüyorum, gel yarıdm et!!" üstüne kuruludur. adam %100 haklı biri kadınların beceriksiz olduğunu söylese yüzde kaç haklı olur peki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 hiç.. kadınların intiharları aslında intihar değil dsh mi ne diyorlar.. bilinçli kendine zarar verme ama ölümcül değil bunlar. yardım çığlığı gibi bişi işte dsh/deliberate self-harm.. yamık yazmayım diye check ettim. böyleymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olitere Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 dasaaa said: iyi de bu tamamen bir gerçek.. kadın intihar ölüm oranlarına bakın, erkek intihar ölüm oranlarına bakın.. kadınların intihar denemesi erkeklerinkinden fazla, ama erkek ölümleri daha fazla kadınlardan. erkek intiharlarında haber verme olmaz, kadın intiharları haber verip "ben ölüyorum, gel yarıdm et!!" üstüne kuruludur. adam %100 haklıYanlış olan ''biyolojik yapı'' , ''doğa'',''fıtrat'' gibi olgularla bu gerçekleri mutlaklaştırıp kadının hep böyle olduğunu ve olucağını öne sürmek.Bu tamamen sosyokültürel yapıyla ilgili bir durumdur.Kadınlar ilk çağdan beri doğurganlık rolü yükletilip toplumda pasif olmaya itilmiştir.Ortaya çıkan sonuçta duygusal,savunulmaya muhtaç,sahip olunabilen kadın modeli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 dasaaa said: iyi de bu tamamen bir gerçek.. kadın intihar ölüm oranlarına bakın, erkek intihar ölüm oranlarına bakın.. kadınların intihar denemesi erkeklerinkinden fazla, ama erkek ölümleri daha fazla kadınlardan. erkek intiharlarında haber verme olmaz, kadın intiharları haber verip "ben ölüyorum, gel yarıdm et!!" üstüne kuruludur. adam %100 haklı erkekler hem daha delikanli hem daha basarili Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 olitere said: dasaaa said: iyi de bu tamamen bir gerçek.. kadın intihar ölüm oranlarına bakın, erkek intihar ölüm oranlarına bakın.. kadınların intihar denemesi erkeklerinkinden fazla, ama erkek ölümleri daha fazla kadınlardan. erkek intiharlarında haber verme olmaz, kadın intiharları haber verip "ben ölüyorum, gel yarıdm et!!" üstüne kuruludur. adam %100 haklıYanlış olan ''biyolojik yapı'' , ''doğa'',''fıtrat'' gibi olgularla bu gerçekleri mutlaklaştırıp kadının hep böyle olduğunu ve olucağını öne sürmek.Bu tamamen sosyokültürel yapıyla ilgili bir durumdur.Kadınlar ilk çağdan beri doğurganlık rolü yükletilip toplumda pasif olmaya itilmiştir.Ortaya çıkan sonuçta duygusal,savunulmaya muhtaç,sahip olunabilen kadın modeli biççız & horz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 ''biyolojik yapı'' , ''doğa'' da bayağı bi doğru.. hormon, enzim bilmem ne bok püsür bin tane şey farklı abi. kadın erkek yasalar karşısında ve toplum içinde eşittir. ok. ama gerçekte eşit meşit değiliz. farklı çalışan canlılarız. insanların bundan alınmasını da hiç anlamıyorum. farklı demek kadınlar lame canlılar olm demek değil ya da birini yukarı birini aşağı konumlandırmak değil. ama farklıyız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 iyide karilarin dogasi boktan yani. uc bes tane kafasi calisan kari var toplasan onlarda annem annen sesu falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olitere Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Kadının adet dönemi ve hamilelik dışında hormonlarının onları daha hassas , asabi ,pasif..vs yaptığı fazla durum yok .Kısacası bunlar da kadının toplumdaki rolünü etkiliyecek kadar büyük bir sosyal kimlik oluşumuna sebep olucak duruma yeterli değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 sesunun salakligida butun karilari kendi gibi saniyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Kadınlara etki eden etkenler daha fazladır belki (saldırılar vs) ve kendilerine zarar vermeyi bir kaçış ya da manifesto olarak kullanıyorlardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Cons said: iyide karilarin dogasi boktan yani. uc bes tane kafasi calisan kari var toplasan onlarda annem annen sesu falan bi 4dakikadır şuna gülüyorum abi. said: adınlara etki eden etkenler daha fazladır belki (saldırılar vs) ve kendilerine zarar vermeyi bir kaçış ya da manifesto olarak kullanıyorlardır. bi yardım çağrısı olduğu açık "alo ben ölüyorum"ların. keza çoğunda aslında ölümcül dozda ilaç alınmıyormuş, sadece "alo ben ölücem!!"de kalıyormuş.. @oli: baba brain gender and hormones mu ne diye bi kitap var. karıştır bi oku. orada cited reflerden okumaya devam edersin zaten.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 olabilir arastirilmasi lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 adam hakli. al iste, psikiyatrist adam da güzel aciklamis durumu; said: Kadınlar erkeklere kıyasla 3 kat daha fazla intihara kalkışıyor mesela. Ama ölümle sonuçlanan intiharlar, tersine erkeklerde 3 kat fazla imiş. Kadınlar genellikle ilaç içmek gibi daha az acı veren ve kurtuluş şansı fazla olan yolları seçiyorlar. Son anda bile kararsızlar genellikle. "Kurtulsam da olur" diyorlar bir anlamda. Bu tür intihar girişimlerini daha çok bir yardım isteği olarak da algılayabiliriz aslında. Böyle intihara kalkışanlar çoğu zaman bilinçsizce kurtarılmalarına da zemin hazırlarlar zaten. Mesela boş ilaç şişesini ortada bırakır, herkesin evde olduğu sırada intihara kalkışırlar vs. Bu halleriyle "beni kurtarın, durumumun kötü olduğunu anlayın ve bana yardım edin" der gibidirler. Bu sessiz çığlıklara kulak vermek lazım. Erkekler ise anlaşılan son ana kadar yardım istemiyor, karar verince de dönüşü zor bir yolu seçiyorlar. Öyleyse o son an gelmeden sormak lazım, "Bir problemin var mı? Yardım istemek ayıp değil ki! İnsanoğlu acizdir." Bir diğer veri: İntihar erkeklerde ileri yaşlarda artış gösterirken kadınlarda tersine azalmakta. Anlaşılan erkekler ileri yaşlardaki pasif ve yardıma muhtaç konuma daha zor adapte oluyorlar. Yaşlı babalarımıza, dedelerimize kıymet verip saygı gösterelim o halde. Hiç olmazsa fikir danışalım. Yaşamalarının bir anlamı, faydası olduğunu hissetsinler. kaynak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olitere Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 said: Yaşlı babalarımıza, dedelerimize kıymet verip saygı gösterelim o halde. Hiç olmazsa fikir danışalım. Yaşamalarının bir anlamı, faydası olduğunu hissetsinler. duygulandım lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olitere Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 @dasaa abi ben kadınla erkekler aynıdır demiyorum ki zaten , benim tepki gösterdiğim bu farklılıklar kadını pasifleştirmek için sosyal yapının bahanesi olması.Evet farklılar ama pasifleşmenin sebebi bu farklılıklar değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Yaşlıların sağlığı bile bozuluyo ilgisizlikten, o çok enteresan. İnanmıyoduk ta başımıza geldi, 78 yaşında dedem var, halam eniştemle yaşıyor, telaştan bir iki hafta ilgilenmemişler hiç, adam evde durmuş paso, hava da sıcaktı, hastanelik oldu direkt. Yürüyemiyodu ayağa kalkamıyodu adam. Gittik hastaneye, bi boku yoktu maaşallah herkes toplanınca kendine geldi, olan benim ertesi günkü finalime oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 ya esitlik mesitlik diyonizda cocugu kadin emzirtince annelik oluyo ben emzirtince pedofili oluyo nerde bunun esitligi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dattebayo Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 olitere said: Yanlış olan ''biyolojik yapı'' , ''doğa'',''fıtrat'' gibi olgularla bu gerçekleri mutlaklaştırıp kadının hep böyle olduğunu ve olucağını öne sürmek.Bu tamamen sosyokültürel yapıyla ilgili bir durumdur.Kadınlar ilk çağdan beri doğurganlık rolü yükletilip toplumda pasif olmaya itilmiştir. bence de doğru diyosun. toplumda kadınlara doğurganlık rolü yüklenmese erkekler doğururdu (tu) fıtrat falan da hikaye 2 meme kişiliği niye etkilesin ki ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 ha anladım.. abi sen olaya öğleden sonra elinde bildiri dağıtan "işçinin emekçinin yanındayız" amcaları gibi yaklaşıyorsun.. pasifleştirmesi bilmem ne ile alakam yok hacım benim. seneler belli, veriler belli. ben ona bakarım.. horoskoplara inanmama sebebim barnum effectin senelerden beri aynı sonucu vermesidir. duygusal olarak yokmuş gibi hissetmem değil yani. kadın erkek doğası gereği farklı çalışıyorlar ve bu iyi bişi. o amcalar çok yakındırlar emekçilere falan da sabahın köründe işçi, emekçi vapura giderken arazidirler, uyurlar pofur pufur ya.. oradan benzetme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 bölüm modu cinsiyet ayrımı yapıyor, ban. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Klapaucius Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 mutfak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar