pinkporing Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 ben bunu anlatmaya çalışıyorum zaten,araplar tek başına ebedi billah devlet kuramaz arkadaş kurdukları devletde aşiret,veya 1 tane firavun gibi güçleri olan örnek:kaddafi,öyle biri devlet kurar ama uzun ömürlü olmaz,osmanlı ya çok gördükleri hoşgörüyü,italyanlara ingilizlere gösterdiler,ırak ta gördünüz olanları,libya da da olduğu zaman hiç içim acımaz,kaddafi kim? saddam kim ? kral bilmem ne kim? hepsi emperyalist ülkelerin zamanın da osmanlıyı böl parçala yönet taktiğinin kalıntıları ve inşallah hepsi birer birer çöküyor,şimdi siyaset yapıyor diyeceksiniz ama,şu anki dışişleri bakanının öngörüleri hepsi teker teker tutuyor,ve o adamın neo osmanlıcılık fikrine de hayranım ayrıca,ama tabii osmanlının yaptığı hataları yapmadan! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mamothus Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 pinkporing said: ben bunu anlatmaya çalışıyorum zaten,araplar tek başına ebedi billah devlet kuramaz arkadaş kurdukları devletde aşiret,veya 1 tane firavun gibi güçleri olan örnek:kaddafi,öyle biri devlet kurar ama uzun ömürlü olmaz,osmanlı ya çok gördükleri hoşgörüyü,italyanlara ingilizlere gösterdiler,ırak ta gördünüz olanları,libya da da olduğu zaman hiç içim acımaz,kaddafi kim? saddam kim ? kral bilmem ne kim? hepsi emperyalist ülkelerin zamanın da osmanlıyı böl parçala yönet taktiğinin kalıntıları ve inşallah hepsi birer birer çöküyor,şimdi siyaset yapıyor diyeceksiniz ama,şu anki dışişleri bakanının öngörüleri hepsi teker teker tutuyor,ve o adamın neo osmanlıcılık fikrine de hayranım ayrıca,ama tabii osmanlının yaptığı hataları yapmadan! Istedigin sey Emperyalist Türkiye yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pinkporing Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 arkadaşım sömürgeci değil,hoşgörülü bir genişleme politikası,osmanlının 500 yıl hüküm sürdüğü topraklar da ,1 tabur askerle yönettiği kudüs te bugün kan akıyor neden hala anlamamazlıktan geliyor bazıları merak ediyorum :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 goldbären said: TANRI TÜRKÜ KORUSUN VE BORİS YELTSİN ahahah yarıldım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 kaddafi http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/41817_147073395325588_8605_n.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napolyonn Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 osmanlı emperyalist değildi ki saçma sapan vergiler bile yoktu gayet iyiydi. asıl şimdiki sistem bence saçma vergi vermekten adam gibi yaşamaya zaman yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mamothus Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Bana bi Osmanlı vergi sistemini anlatır mısın? Bi de Osmanlının neden Emperyalist olmadığını pls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akinci Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Tasdevri daha güzeldi ya ne vergi ne bisey gider dinazor avlardik. Hay sizin osmanliniza da size de ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Napolyonn said: osmanlı emperyalist değildi ki saçma sapan vergiler bile yoktu gayet iyiydi. asıl şimdiki sistem bence saçma vergi vermekten adam gibi yaşamaya zaman yok. Bu konuda ben uzman değilim, sen de büyük ihtimal değilsindir o yüzden bu kadar kesin konuşma. En basidinden öşür vergisi geldi aklıma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mamothus Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Napolyonn said: osmanlı emperyalist değildi ki saçma sapan vergiler bile yoktu gayet iyiydi. asıl şimdiki sistem bence saçma vergi vermekten adam gibi yaşamaya zaman yok. Osmanlı İmp. sırf belli bölgelerden vergi alamadığı için bölgelerin vergi haklarını oranın lokal ağalarına peşin satmıştır. Bugun guneydoguda ki kuzey afrikadaki ve uzak noktalardaki asiretlerin temelleri burdan doğmustur (bkz. senedi ittifak). Bildiğin tüm o kürt aşiretleri halktan vergiyi kanırta kanırta alarak lokal imparatorluklarını kurmuş osmanlı da buna sesini cikartmamıştır.. Evet Osmanlı Emperyalisttir, evet Osmanlı sacma sapan olmasa bile hakkaniyetli olmayan vergiler koymuştur. Argumanın varsa bekliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Amerika Kaddafiyi vurma sansini yakalamisken birakmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 kaddafi taktik değiştirmiş. saldırmak yerine kentin etrafında mevzileneceklermiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 pinkporing said: osmanlıya en ağır ihaneti yapan ülkeler neden acaba böyle bir dikiş tutturamıyor? bence ilahi adalet bu işte ,sırada suudi arabistan var karnında altın var diye deştikleri mehmetçiklerin ruhları her an tepelerinde hazır bekliyor Tarihçi merhum İlhan Bardakçı anlatıyor: Mescid i Aksa’da 55 yıl nöbet tutan Türk Askeri! Mevki Kudüs. Mekân Mescid i Aksa, tarih 21 Mayıs 1972 Cuma. Ben ve gazeteci arkadaşım rahmetli Said Terzioğlu, İsrail Dışişleri rehberlerinin yardımı ile bu mübarek makamı dolaşıyoruz. Kudüs Kapalı Çarşısı’nda rüzgar gibi dolanan entarili kahvecilerin ellerindeki askılara çarpmadan biraz yürüdünüz mü, önünüze çıkan kapı sizi Mescid i Aksa’nın önüne kavuşturur. Mirac mucizesinin soluklanıldığı ilk Kıble’mize yani... Hemen oracıkta, ilk avlu vardır ki, hâlâ bizim lâkabımızla anılır. "12 bin şamdanlı avlu" derler oraya. Yavuz Sultan Selim 30 Aralık 1517 Salı günü Kudüs’ü devlete katmıştır da, ortalık kararmıştır. Yatsı namazını o avluda kılar. Kendisi ve bütün ordu beraber. Şamdanları yakarlar. Tam 12 bin şamdan... O isim oradan kalmadır. Sekiz on basamaklı geniş merdiveni adımladınız mı, o mukaddes Mescid’in bağdaş kurduğu ikinci avluya ulaşırsınız. Onu o merdivenin başında gördüm. İki metreye yakın bir boy... İskeletleşmiş vücudu üzerinde bir garip giysi... Palto?.. Hayır, kaput, pardösü veya kaftan?.. Değil. Öyle bir şey işte. Başındaki kalpak mı, takke mi, fes mi? Hiçbirisi değil. Oraya dimdik, dikilmiş. Yüzüne baktım da, ürktüm. Hasadı yeni kaldırılmış kıraç toprak gibi. Yüz binlerce çizgi, kırışık ve kavruk bir deri kalıntısı. Yanımda İsrail Dışişleri Bakanlığı Daire Başkanı Yusuf var. Bizim eski vatandaşımız. İstanbullu. -Kim bu adam? Dedim. Lâkaydi ile omuz silkti. -Bilmem. Diye cevap verdi. -Bir meczup işte. Ben bildim bileli, yıllardır burada dururmuş. Çakılı gibi, hâlâ duruyor ya... Kimseye bir şey sormaz. Kimseye bakmaz, kimseyi görmez. Kan mı çekti nedir? Nasıl, neden, niçin halâ bilmiyorum. Yanına vardım. Türkçe, -Selâmün Aleyküm baba! Dedim. Torbalanmış göz kapaklarının ardında sütrelenmiş gibi jiletle çizilmişçesine donuk gözlerini araladı. Yüzü gerildi. Bana, bizim o canım Anadolu Türkçemizle cevap verdi: -Aleykümüsselam oğul!.. Donakaldım. Ellerine sarıldım, öptüm öptüm... -Kimsin sen, baba? Dedim. Anlattı ki, bende size anlatacağım. Ama evvelâ biliniz. O canım Devlet çökerken, biz Kudüs’ü 401 yıl 3 ay 6 günlük bir hakimiyetten sonra bırakırız. Günlerden 9 Aralık 1917 Pazar günüdür. Tutmaya imkân yok. Ordu bozulmuş, çekiliyor, Devlet, zevalin kapısında. İngiliz girinceye kadar geçen zaman içinde yağmalanmasın diye oraya bir artçı bölük bırakırız. Âdet odur ki, kenti zapteden galip, asayiş görevi yapan yenik ordu askerlerine esir muamelesi yapmaz. Anlattı, dedim ya. Gerisini tamamlayayım. -Ben, dedi, Kudüs’ü kaybettiğimiz gün buraya bırakılan artçı bölüğünden... Sustu. Sonra, elindeki silahın namlusuna sürdüğü fişekleri ateşler gibi zımbaladı: -Ben, o gün buraya bırakılmış 20. Kolordu, 36. Tabur, 8. Bölük, 11. Ağır Makineli Tüfek Takım Komutanı Onbaşı Hasan’ım... Yarabbi. Baktım, bir minare şerefesi gibi gergin omuzları üzerindeki başı, öpülesi sancak gibiydi... Ellerine bir kerre daha uzandım. Gürler gibi mırıldandı: -Sana, bir emanetim var oğul. Nice yıldır saklarım. Emaneti yerine teslim eden mi? -Elbette, dedim, buyur hele... Konuştu: -Memlekete avdetinde yolun Tokat Sancağı’na düşerse... Git, burayı bana emanet eden kumandanım Kolağası (Önyüzbaşı) Musa efendi’yi bul. Ellerinden benim için bus et (öp). Ona de ki... Sonra, kumandanı olduğu takımın makinelisi gibi gürledi: -O’na de ki, gönül komasın. Ona de ki, “11. Makineli Takım Komutanı Iğdırlı Onbaşı Hasan, o günden bu yana, bıraktığın yerde nöbetinin başındadır. Tekmilim tamamdır kumandanım. Dedi” dersin. Öleyazdım. Sonra yine dineldi. Taş kesildi. Bir kez daha baktım. Kapalı gözleri ardından, dört bin yıllık Peygamber Ocağı ordumuzun serhat nöbetçisi gibiydi. Ufukları gözlüyordu. Nöbetinin başında idi. Tam 55 yıl kendisini unutuşumuzdaki nadanlığımıza rağmen devletine küsmemişti. İlhan Bardakçı’nın anısı burada bitiyor. İşte Türk askeri! İşte Kudüs ve Mescid i Aksa anlayışı. Kudüstekiler de söylüyor zaten..bu sehrin en huzurlu oldugu dönem Türk kontrolu altında oldugu 400 sene.. öncesi haclı-jihad sonrası israil.. O eli öpülesi bey amcanın yüregi ve ruhu su an hic birimizde yok malesef..hatta bazılarımız bununla dalga gecicek kadar çürümüş durumda..utanc verici malesef.. Ayrıca kendi 2 büyük dedemden bildiklerim üzerine ermeninin arabın mısırlının trablusgarp civar halkı haric nasıl kazıklar attıgını,başımızdaki alman subayların nasıl makineli tüfeklerin üzerine askerlerimizi yolladıgını,kanal savasında butun kanalın nasıl kırmızıya döndügünü ve bunların sebeplerini az cok anlayabiliyorum..bu yüzden amerika ne istiyorsa yapabilir oralarda kendileri kasındılar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 bu yazıyı okuyacaklar ön yargılarını bi kenara bıraksınlar pls. osmanlı yönetim sistemi 19. yy'a kadar gayet iyiydi. aksi takdirde bu kadar ulusu içinde barındıran millet bırakın 19 yy 14. yy a kadar bile gelemez. ta ki avrupalı devletler güçlendi teknoloji anlamında ki osmanlı bu anlamda "din" yüzünden geri kaldı diye düşünüyorum ben. yani gerekli çalışmaları ve araştırmaları hep engelleyen bişi oldu, ve o lanet olası canı fransız ihtilali varya allah belasını versin onun, onun yüzünden ortaya cıkan "milliyetcilik" akımı ve bu akıma baglı olarak cıkan ayaklanmalar... ve ta ki devşirmelerden oluşan devlet görevlilerinin bilerek ya da bilmeyerek hataları olmayana kadar... bu tarz milliyetci değilm ama osmanlı yönetim ve devlet anlayışı bambaşka arkadaşlar ona laf yok. osmanlı emperyalist değil arkadaşlar. yani tam olarak değil. o zamanlarla, bu zamanları karıştıran arkadaşlarımız var. o zamanlarda toprak kazanmak, savaşmak vs bir doğanın gereğiydi neredeyse o dereceye gelmişti. yani osmanlı buna kayıtsız kalamaz. ayrıca sen osmanlının güya emperyalist duruşu sayesinde dünyaca bu kadar tanınıyosun, bu kadar tarihi yerin var, dünyanın turizm merkezlerinden birisin ve istanbul gibi hala dünyanın agzını sulandıran şehire sahipsin veya oturuyosun, gidebiliyosun, bizim diyebiliyosun vs. yani diceğim odur ki; bu dünyada yine bir söz sahibi olmak istiyorsak dünyaya ayak uydurmak ve bir adım daha önde olmamız gerekiyor. nükleer santral kurulmalı, sanki kurulan ülkelerde, var olan ülkelerde her ay 10000 kişi patır patır ölüyo. öyle düşünmeyin bunun bir yolu yordamı vardır. dünyaya tekrar sözümüzü geçirmek için nükleer santral şart ve siz o zaman görün natonun ve ab'nin abd'nin türkiyey karşı tutumunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Herif çark etti lan, ne çabuk. Vay anasını. http://www.ntvmsnbc.com/id/25193823/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 bi m.j. karizması var adamda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napolyonn Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 esrarkeş havası var hiç ülke lideri gibi değil zenci gangsta grubu lideri gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 ya milliyetçilik kötü tu kaka da işgalden kurtulmak için halkı gazlaman lazım. o zaman napcas hocu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 abi o durumda vatanseverlik devreye girer, bak vatanseverlik diyorum. atatürkün bi sözü var cok hoşuma gider; "Millet; dil, kültür ve ülkü birliği ile birbirine bağlı olan vatandaşların oluşturduğu bir siyasi ve sosyal toplumdur." yani vatansever olmak ve o durumda bir gayrinizami harp'e başvurulur. o zaman hiçbişi kalmaz ortada meraek etme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Osmanlı emperyalistti arkadaşlar, emperyalist olmayan imparatorluk mu olur saçmalamayın allah aşkına. Doğu Roma'dan sonra Roma tarzı yönetim sistemine en yakın devlet Osmanlıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Napolyonn said: esrarkeş havası var hiç ülke lideri gibi değil zenci gangsta grubu lideri gibi. http://i54.tinypic.com/35mgtba.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 kötü mü peki osmanlının yaptığı? orda belkide dahil oldukları devlet yönetiminde baskı zulum görüyolardı ve osmanlı orayı işgal ederek o halka refah getirdi vs? kötü mü bu arkadaşım? bu oldu mu? evet oldu. arabistan kuzey afrika fetihleri ve sırbıstan. ya millet emperyalist olma olayını kıcından anlıyo ya kafayı yicem ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 forumdaki liseli emperyalizminden iyidir osmanlinin yaptigi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 escape said: abi o durumda vatanseverlik devreye girer, bak vatanseverlik diyorum. atatürkün bi sözü var cok hoşuma gider; "Millet; dil, kültür ve ülkü birliği ile birbirine bağlı olan vatandaşların oluşturduğu bir siyasi ve sosyal toplumdur." yani vatansever olmak ve o durumda bir gayrinizami harp'e başvurulur. o zaman hiçbişi kalmaz ortada meraek etme. he güzel dedin, aslında demek istediğim buydu. yaşayacak yerin yok lan evini kaybediyosun sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Esh said: forumdaki liseli emperyalizminden iyidir osmanlinin yaptigi.. şu liseli muhabbetini de geçin artık, vericek cevabın varsa ver "liseli gibi" lafı başka yerlere cekiyim küfür ediyim vs, cevabın yoksa sus o zaman kardeşim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar