Suark Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 e tamam ben de diyorum ki bu sadece imamlara özgü değil, zibilyon tane bilim var ilahiyat gibi? Saldırı niye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saturn Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 o kadar anlattık anlamadın mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Türkiyede iş yapan değil ağzı laf yapan para kazanıyor itirazı olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 @qalance hayatımızı idame ettirmek için çalışıyoruz. Tabi bundan zevk almamız bi +. Ama para için mühendis olduysan, çok qq yaparsın mezun olunca diyim. @saturn neyi anlattın onu anlamadım? mühendis adam imamdan az maaş alıyo diyosun, bende almıyor diyorum. Sonra birden mühendis daha faydalı imam sadece bir kesime hitap ediyor diyosun ben de onun gibi bir sürü bilim var neden onları da belirtmiyorsuna getiriyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 balon said: Yani sadece İmam-Hatip mezunu adamı İlahiyat mezunu hafızlar varken tercih etmiyor Diyanet, kolay da değil ilahiyat okumak o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saturn Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Suark said: @qalance hayatımızı idame ettirmek için çalışıyoruz. Tabi bundan zevk almamız bi +. Ama para için mühendis olduysan, çok qq yaparsın mezun olunca diyim. @saturn neyi anlattın onu anlamadım? mühendis adam imamdan az maaş alıyo diyosun, bende almıyor diyorum. Sonra birden mühendis daha faydalı imam sadece bir kesime hitap ediyor diyosun ben de onun gibi bir sürü bilim var neden onları da belirtmiyorsuna getiriyorum? çünkü bi felsefeciyi aile felsefecisi yaptıkları yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Klapaucius Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Aman allahım herkesi imana getirmeye çalışıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Qualance said: Türkiyede iş yapan değil ağzı laf yapan para kazanıyor itirazı olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 saturn said: Suark said: @qalance hayatımızı idame ettirmek için çalışıyoruz. Tabi bundan zevk almamız bi +. Ama para için mühendis olduysan, çok qq yaparsın mezun olunca diyim. @saturn neyi anlattın onu anlamadım? mühendis adam imamdan az maaş alıyo diyosun, bende almıyor diyorum. Sonra birden mühendis daha faydalı imam sadece bir kesime hitap ediyor diyosun ben de onun gibi bir sürü bilim var neden onları da belirtmiyorsuna getiriyorum? çünkü bi felsefeciyi aile felsefecisi yaptıkları yok aile mühendisi de yaptıkları yok? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Suark said: @qalance hayatımızı idame ettirmek için çalışıyoruz. Tabi bundan zevk almamız bi +. Ama para için mühendis olduysan, çok qq yaparsın mezun olunca diyim. @saturn neyi anlattın onu anlamadım? mühendis adam imamdan az maaş alıyo diyosun, bende almıyor diyorum. Sonra birden mühendis daha faydalı imam sadece bir kesime hitap ediyor diyosun ben de onun gibi bir sürü bilim var neden onları da belirtmiyorsuna getiriyorum? Bu devirde hayatıda para sayesinde idame etirebiliyoruz, dolayısı ile ne için okuduğumuz aleni bir şekilde ortada. Ve evet para için mühendislik okudum ve o para hayatımı idame ettirmem için gerekli. mezun da oldum gg mi qq mu nedir o dediğinden olmadım. Mühendis değilde teknikerlik okusaydım bile onuda para için okuyacaktım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 qq ağlamak demek,nıe bız bu kadar az alıoz o kadar zor okuduk zart zurt. Var öyle dolusu etrafımda, mahallenin zeki çocugu olmak ıcın para kazanmak ıcın muendıs olmus agalar. Bu arada, hayatımızı ıdame ettırmek ıcın calısıorz? yanı senı bılmıorm ama benim kafadan bi 10 sene daha calısmam lazım ev alabilmek için. o derece boktayız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 poke imam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Geçtiğimiz yıl sanırım, ailecek tv izliyoruz, bi baktım haberlerde "İETT Şöförlerine Zam: 2000 bilmem kaç lira" diye bi haber çıktı. Babama kıllık olsun diye (mühendis kendisi) "baba biz boşuna uğraşıyoruz, ne diye mühendislik kasıyosam. bitmiş bu ülkede mühendislik, mezun olucam iett şöföründen az kazanıcam vallahi" demiştim. O da "E iyi olm git o zaman otobüs şöförü ol" diye cevaplamış idi, çerçeveletip duvara astım bu lafı. Her şu kişi şu kadar kazanıyore topiğinde aklıma o an geliyor, hüzünleniyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Güzel demiş baban ama iett söförü olmak da kolay iş değil sağlam tanıdık lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 zor meslek iett şöförlüğü. sürekli minibüsçüler, taksiciler ve beceriksiz kadın sürücülerle cebelleşiyorsun sabahtan akşama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 abi bide akbil basıyolarlar. her akbilde 10-20 kuruş kar var. deli para var iett şoferliğinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 kermit said: anlamadığınız nokta şu zorlamı gelecekler ? hayır. istersen imamdan yardım alırsın, istersen almazsın. neyin lafını yapıyosunuzki ? aile şamanı hizmeti var mı? o zaman istemiyorum kardeşim böyle bir hizmetin olmasını. kermit said: GERGE said: Benim evin kapısını çalsınlar istiyorum. Suratlarına güzelce çarpayım kapıyı ben de. e bunu yapmakta özgürsün işte zorla içeri girmiyolar adam trollüyor beyler hahah. yarın şeriat düzenine geçersek "yahu şeriat düzenine sen mi geçtin, sen kendi hayatını yaşamaya devam edeceksin, özgürsün işte" der. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Klapaucius Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 kimse sana sorarak ortaya çıkarmıyor bu hizmetleri ama ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uyurgezer Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 ben bişeyi anlamadım. kapı kapı dolaşacaklar deniyor. eğer ben kapıma imam gelirse alma zorunluluğum mu var içeri nüfus sayım memuru gibi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 zorunda değilsin. ama içeri alanların beynini yıkarlar bi güzel. sonra aynı kişiler "misyonerlik var kiliseleri kapatalım zaaaaa" diyecekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Kapıya imam gelirse gayette içeri alırım (bizim imamsa tabi). Adamcagız anlatır ne anlatacaksa sonra geldiği gibi gider. Sonucta one time only bir event kaçırmamak lazım. Ne bahsediyor ne istiyor ne anlatıyor bilmeden atıp tutmak dogru olmaz sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 bizim imam kahvede milletle oyun oynuyor, vaaz da fıkra fln anlatıyor. yani bizim imam gelecekse sorun yok. icabında rakı masası kurar muhabbet ederiz hocamızla=) bu arada ekşide aile bilgisayar mühendisliği geyiği güzelmiş =) format fln atar, reçete yazar ram vs için =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Etrafınızdaki camilerin imamları hep kötü mü ya da haklarında hiçbirşey bilmeden sallıyor musunuz anlayamadım tam olarak ama imamlar öyle bildiğiniz gibi yobaz adamlar değil beyler. Kaldı ki önceki sayfalarda söylenmiş, bi doğum oduğu zaman çocuğun kulağına ezan okumak, bi ölüm olduğunda evin önünde dua edip helallik aldırmak falan gibi olaylarda hemen mahallenin imamına gidilir. Gitmeyen de vardır, hatta cenazesini yakıp küllerini savuran da olabilir içinizde, problem değil de. Kibar bi şekilde müsait olmadığınızı ya da istemediğinizi belirttiniz de evinize zorla mı girdiler onu anlamadım ben? Direk çünkü "ŞERİYAĞT" diye başlayanlar olmuş. Yer altındaki mağaralarda yaşamıyor bu adamlar, yıllardır imamlar dolaşıyor sokaklarda zaten. Sakin olun olm. Normal insan onlar, kahvede tavla oynayanı falan da var. Mahalledeki bi esnafın dükkanında toplanıldığında çayları ısmarlayan imam da var. Alışverişe pazara markete falan da çıkıyorlar. Ayrı bi yaşam formu değiller. Sakin olun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 gerektiğinde imam bulma konusunda zorluk çeken duydun mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Ilk birkac sayfayi okudumda, su kadar egitim almissiniz vs, kafaniz basiyor, vizyonunuz genis... Allah askina dunya gorusu sizden on kat dar olan, sadece bir kitap ile dunyayi yorumlamaya calisan adamdan ne bekliyorsunuz?..Insanlara bakiyorum, egitimli olanlara bile pur dikkat dinliyorlar su hoca ne diyecek su adam ne diyecek... Ne diyebilir ki...Ne diyebilir, adam gelip benim dunya gorusumu mu degistirecek...Vay hakliymis ya mi diyecegim...Nedir yani su imamlarin gerekliligi...Adam dunya hakkinda surda yazan insanlarin onda birinden fazla sey biliyor mu, bilebilir mi ki zaten... Din ve inanc mi?...O da cogu seyin cevabini veremiyor ki, kendi gorusuyle yorumluyor sadece...O yorum icin haci hoca da olmaya gerek yok, asgari düzeyde duyarlılık ve gözlem yeterli birçok şeyin cevabını verebilmek için... İmamların hepsi dar göürşlü, kötü olmayabilirler evet de, gerekliliklerini sorguluyorum ben zaten burada...Zaten dar görüşlü olmamaları bir artı değil, fakat senin benim gibi bir adamdan farkları yoksa da, gereklilikleri yok demektir kapı kapı dolaşmaya.. Derseniz herkes okumus degil, o zaman herkesi okumus yapabilmek icin egitime daha fazla onem verilmeli... Her eve imam yollayacaklarina her eve ogretmen yollasinlar, ya da en iyisi herkesin okula gidip iyi egitim aldigindan emin olsunlar... Hala su hoca su imam sunu diyecekte dunyayi daha iyi anlayacagim veya vay dogruymus hoca diyecegim diye bekliyorsaniz, vah halinize... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar