aquatik Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 İnanması, algılaması güç ama,kadın cinayetleri son 7 yılda yüzde 1400 artış göstermiş. http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=193902 http://www.haber7.com/haber/20110228/Kadin-cinayeti-7-yilda-yuzde-1400-artti.php 7 yılın oldukça manidar bir süre olduğunu düşünüyorum. Yani mevcut hükumetin 2002 den beri başımızda oluşuyla ister istemez bağlantı kuruyorum. Bu hükumet elbette, isteyen kadınlara istediği şiddeti gösterebilir dememiş olsa da, kadına uygulanan şiddetin artışında dolaylı da olsa payı olduğunu düşünüyorum. Demek istediğim şu; tabana yaranmak amaçlı yapılan din sömürüsüyle ve muhafazakarlık söylem ve tutumlarıyla, tabanın cahil ve yobaz kesiminin yapıyor oldukları ve daha da yapacakları konusunda ipleri ellerinden kaçırdıklarına ve böyle giderse daha da çok kaçıracaklarına inanıyorum. Tamamiyle kontrolsuz, nefret dolu ve iyice şımarıp, kendilerine güveni gelmiş iğrenç bir yobaz güruhunu çoğaltmaktalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 suç tespitinde açıklanan resmi oranlara bakmak pek sağlıklı değil yanlız, her işlenen suç kayda geçmiyor daha çok kaydedildiği için yükseliyor bile olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 @aquatik, son cümlen özetliyor konuyu.baska söze gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 en azından birilerinin dikkatini cekiyor artık. umarım bir an önce azalır ve tamamen biter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 Kadına karşı şiddet genel olarak çok eskiden beri var aslında bu ülkede. Kayıtlara geçen-geçmeyen olayların sayısının değişiklik göstermesiyle ilgili bi durum bu aslında. Kadın cinayetleri ise, son dönemde takip ettiğim kadarıyla kadın cinayetlerinde yaş düşüyor iyice. Yani öyle orta yaşlı kesimde değil de daha çok genç kesimde görülmeye başlandı. En bilineni münevver karabulut olayı işte. Bunun gibi en taze örnek de okulumda oldu geçen günlerde. Psikoloji bölümünden bi kız öğrenci kayıptı bi süredir ve geçtiğimiz günlerde dere kenarında göğüsleri kesilmiş, göğüs kafesi yarılmış ve bi duyuma göre belden aşağısı kesilmiş şekilde bulundu. Yaş 21 sanırım. Bunun gibi biçok cinayet var ve yaş ortalaması 20-25 arası genelde son dönemde. Sebeplerine gelince, gençliğimizin hem hemcinsleri hem de karşıcinsleri ile, ayrım yapmaksızın, iletişim kurmayı bilmemesi. Bakıyorsun erkek arkadaşı kızı bıçaklıyor. Evli demiyorum, erkek arkadaş diyorum, ki evli olsa ne yazar. Bİlmemne sosyal paylaşım hedesinde bi çocuk yorum yazmış da kıskanmış da kızla tartışmış da hede olmuş öldürmüş. Cidden son dönemde bu kafayla işlenilen çok cinayet var. Ve düşük yaşlarda oluyor birde bu, en ürkütücü kısım orası. 60 yaşında biri bi kadını namus falan diye öldürdüğünde bunu çok kasarsan saçma da olsa belirli kılıflara sokabilirsin ama 20-25 yaş arası yaşanan cinayetler direk aklın mantığın almayacağı cinsten. Ve vahşet dolu. Kolunu koparır atar, cesedi parçakalar, 100 küsür yerinden bıçaklar. Cesede dahi işkence uygular falan filan. Yani bu kadın erkek olayından daha önce, psikolojik sorunları olan bi grubun varlığını gösteriyor ve bu grubun yaş aralığı da çok sakat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 tldr seagle postu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 Eskiden farkı artık daha çok ayıt altına giriyor bu tip olaylar veya bizlerin haberi olabiliyor. Eskiden köydeki töre cinayetini veya koca cinayetini jandarma dışında duyulmaz iken şimdi bütün Türkiye bir dakikada netten duyuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 yildirim turker den zerre haz etmem ama bugunku yazisi iyi. ataerkil yapiyi degi$tirememi$ligin getirdigi cinayetler bunlar. hala "in$allah biter" diyoruz. her boku allahtan bekleyen toplumlarin genellikle bi bok olamadiklarina hergun $ahit oldugumuz yetmiyormu$ gibi.. "Turkerin bugungu yazisi" said: Kadınlarını öldüren bir toplum, Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamaya hazırlanıyor. Artık her gün birkaç kadın, kimileyin töredir diye, kimileyin imdat çığlıklarına ve polise onca şikâyetine rağmen sırtı tapışlanıp salıverilmiş kocaları tarafından insanların gözü önünde katlediliyor. Toplumun bir tık daha yakınına vardığı nokta, kadınlara yönelik toplu katliamlardır. Bu toplum kadınlarını ölüme yollayarak intihar ediyor. Her bir hırpalanan, tecavüze uğrayan, öldürülen kadın, kimse kaçmaya çalışmasın, hepimizin suçudur. Bu toplumda yaşayan, bu dili konuşan herkes mizojiniyle maluldür. Buna kadınlar da dahildir. Kadına uygulanan şiddete karşı örgütlenmeye çalışan dilin kendisi de kadına yönelik şiddet içermektedir. Bütün şehri kirli bir sırıtışla kaplamış afişleri görmüşsünüzdür. ‘Kadına şiddet uygulayan erkek değildir’. Kadınları tacizden, tecavüzden, katledilmekten korumaya yönelik dile bakar mısınız? Aklıevvel bir reklam yazarının ‘erkekleri tam da buradan vurup etkileyebiliriz’ cinliğiyle bulduğu bu slogan, besbelli kadına yönelik şiddete karşı kurulmuş organizyonu ve afişlerin altında imzası olan Hürriyet gazetesini çok etkilemiş. Şehirde adım başı karşınıza çıkıyor. ‘Kadına şiddet uygulayan erkek değil’ sloganında erkek olana yakışmaz vurgusu var elbet. Pekiyi, kime yakışır? Karıya mı? Yoksa ‘kadına şiddet uygulayanlar ancak ibne olabilir’ mi, erkeklere bıyıkaltından fısıldadığınız? Dayakçı kadın katili erkekleri caydırmak için bulabildiğiniz çağrı bu mu? Kadınları erkek şiddetinden korumak için yola çıkarken erkek imgesini cilalamak, işte tam da bu toplumun, anadilimizin vahşi yönelimidir. Bu toplumda, muhatap alınan, kendisine hitap edilen erkektir. Bu slogan da birçoklarınca, erkek adamla karı gibi güvenilmez adam arasındaki ayrıma dikkati çeken bir anlam taşıyacaktır. Küçücük kız çocuklarının tecavüze uğradıktan sonra gönüllü ilan edildiği, terörist ilan edilen kadınların askerler tarafından tecavüze uğrayıp susturulduğu, aile arasına girilmez diye sokak ortasında bıçaklanan kadını polisin uzaktan seyrettiği, kadınların durmadan tahrik ettiği, kışkırttığı, beni öldür, benim ırzıma geç, beni filistin askısına al diye yalvardığı bir memleket resmi çıkmıyor mu basınımıza baktığımızda? Birkaç yıl önceki bir olayı hatırlayalım mı? Hani hep birlikte haberlerde bir kadının bir polis tarafından saçından sürüklenişini izlemiştik. Kimse müdahale edemiyordu doğal olarak. O kirli görüntülerde bir müzikholü basan polisleri ucuz, eski düğünvari bir klavyenin açısından görmüştük önce. Sonra müzisyenin önünde copunu sallayan bir polisi. Sonra müzikholün kapısından saçlarından sürüklenerek çıkarılan bir kadını. Sonra aynı kadının merdivenlerden yine saçından sürüklenerek, basamaklara çarpa çarpa indirilişini izlemiştik. Son resimde de kapısına kadar sırtüstü süründüğü arabaya bindirilmek üzereykenki halini. Kamera kayıtlarını görenler arasından bu görüntüleri yadırgayacak kadar içedönük ve dünyaya kör kimse çıkmış mıdır? Sanmıyorum. Çünkü polis, kadınları saçlarından sürükler. Kimileyin yerde dertop olmuş bir genç kızın kafasına gerilerek bir vole de çekebilir. Ama en çok ve ille saçlarından sürükler. Biliyoruz. Binlerce kez tanık olduk. Binlerce kez haberlerde izledik. Bu haberi verirken de gazetelerin kullandığı dil, basınımızın pek sık kullandığı tecahülüarif makamındandı. Bir büyük gazetemiz “Böyle zorbalık görülmedi”, diğeriyse “Eşkıyanın Cüreti” manşetleriyle sundu haberi. İkisinin de çığırtkan şaşkınlıklarında neredeyse Brechtiyen bir yabancılaştırma efekti çalışılmıştı. Görülmemiş ilan edilen zorbalık görüntüleri, sırtlarında polis üniformasıyla bir kadını saçından sürükleyen adamlara aitti. Bu görüntülerde insanı çileden çıkaran cüret gösterisi de eşkıyaya ait olduğu için tiksindirmeliydi insanı. Çünkü bir kadını çalıştığı yerden sürüyerek çıkaran adamlar polis değil, polis kılığına bürünmüş zorbalardı. Bu, onları eşkıya kıldığı gibi eylemlerine de küstahça bir cüret katıyordu. Polise hak olan onlara cüretti. Üniforma sahteyse gözlerimiz önünde gerçekleştirilen eylem eşkıyalık oluyordu. Bu gazetelerden hiçbirinin kameraya yakalanmış bir polis şiddetini ‘cüret’ ya da ‘zorbalık’ olarak adlandırmışlığını hatırlamayız. Çünkü bu toplumda karısını parçalayan bir kocaya, kurbanını saçından sürükleyen bir polise, esir aldığının ırzına geçen bir askere kimse müdahale etmez. Edemez. Şimdi yine kimi makyözler çıkmış, parlamentoda yüzde 50 kadın milletvekili diye taleplerini haykırıyorlar. Siyasette kafa sayısıyla eşitliğin sağlanmasının en önemli adım olacağından hiç kuşkuları yok. İkna odaları mucidi kadın ve benzerlerinin, kadının öncelikle yaşam hakkı olmak üzere bütün toplumsal hakları açısından nasıl bir yarar sağlayacağına inanıyorlar? Yine hatırlatmakta yarar var. İktidarın kendi cinsiyeti vardır. Orada ne kadın kadın, ne erkek erkektir. Kadınları hep birlikte öldürüyoruz. Onları koruma altına alınması gereken bir tür olarak gören münevver kravatlı-tayyörlüler de onlara güvence şartı olarak üç çocuk analığı dışında hiçbir önerisi olmayan sade suya türban özgürlükçüleri de, kadını özne olarak görme özürlü basın da, yorgunluktan bezginlikten sesini çıkarmayanlar da, hepimiz içten içe kadın nefreti taşıyoruz. İşte bu nedenle kadınlara şiddet uygulayanlara, “Erkek olun, erkek!” diye bağırıp gururla yolumuza devam ediyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 cinayet ile birlikte kadın tecavüzü de arttı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 aquatik said: Demek istediğim şu; tabana yaranmak amaçlı yapılan din sömürüsüyle ve muhafazakarlık söylem ve tutumlarıyla, tabanın cahil ve yobaz kesiminin yapıyor oldukları ve daha da yapacakları konusunda ipleri ellerinden kaçırdıklarına ve böyle giderse daha da çok kaçıracaklarına inanıyorum. Tamamiyle kontrolsuz, nefret dolu ve iyice şımarıp, kendilerine güveni gelmiş iğrenç bir yobaz güruhunu çoğaltmaktalar. bunun tıpkısının aynısı; ama ters açıdan yaklaşan bir yazı okuduğumu hatırlıyorum. onlar da din eğitiminin azlığı-yetersizliği, imam-hatipler vs ile tam olarak bir alaka kurmuşlardı artan suç oranları arasında. onlara gülmüştüm, sana da gülüyorum haha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 abi kadına şiddet şiddet deyip durmuşsunuz kayde geçeni geçmeyeni var diye.kadın cinayeti de diyo ne şiddeti abi cinayetin var mı kayda geçmeyeni? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 "intihar etmiş" diye kayıtlara geçmiş tonlarca kadın ölümüne bakılmalı bu sorunun cevabı için. bir de yasanın uygulayıcısı karakolların eskiden olayları "aile işine nkarışılmaz kadın, evine dön" diye halletmesini de hesap etmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 http://www.ntvmsnbc.com/id/25189895/ abartmayın lan. kızdırmayın adamı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 http://2.bp.blogspot.com/_juM5O6CSpIQ/RbTeyy5EfJI/AAAAAAAAABU/zDn0i5SmljY/s320/c%C4%B1mb%C4%B1z.JPG linke lazım olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 Lorrotar said: abi kadına şiddet şiddet deyip durmuşsunuz kayde geçeni geçmeyeni var diye.kadın cinayeti de diyo ne şiddeti abi cinayetin var mı kayda geçmeyeni? Var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Neotwo Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 ne yazık kı son yıllarda çok arttı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 dün alman bir kızla konuştum, u can't kill people in germany because of sex dedi ne diyeceğimi bilemedim. tanrı almancıları korusun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 ülkeni iyi temsil edememişsin.. "yooo orada da hallediyoruz. ne oldu ki?" diyecektin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
iblameadmins Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 Çok fena kar yağıyor hava soğuk kahrolsun akepe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 hep tayyip Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 sipeyskeyk said: dün alman bir kızla konuştum, u can't kill people in germany because of sex dedi ne diyeceğimi bilemedim. tanrı almancıları korusun. "karı katiline mi benziyorum gerizekalı, katil mi etmeye çalışıyorsun yoksa?" diyeydin ya abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 sen şimdi sipeys güçsüz, yımrık atamaz, bi kızı bile dövemez falan mı demeye çalışıyorsun anlamadım ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar